Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221664 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #555 Dátum: 2012. Május 17. - 22:58:14 »

Hát akkó mibő?
Minimum két hétig törkölyt kell tárolni a csizmaszárban. Teliholdkor szépasszonyhátamögött háromszor átönteni aztán mehet főzésre. Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #556 Dátum: 2012. Május 18. - 20:22:50 »

 Röhög Nooormalis?
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #557 Dátum: 2012. Május 21. - 14:17:02 »

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #558 Dátum: 2012. Május 21. - 15:54:42 »

Húúú Attila! Röhög
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #559 Dátum: 2012. Május 21. - 18:57:45 »

 Röhög Röhög
Úgy bíz a!!!!! jól van Röhög Röhög
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #560 Dátum: 2012. Május 21. - 19:10:25 »




Inkább ennyi pálinka, mint ennyi anyós!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #561 Dátum: 2012. Május 21. - 19:14:28 »

 Ördög
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #562 Dátum: 2012. Június 02. - 10:35:48 »

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/06/02/kina_legosibb_szeszfozdejet_talaltak_meg/

"A kínai régészek és történészek többsége azt állítja, hogy a pálinkafőzési technikákat Indiából és Európából hozták be a mongolok a XIII. évszázad folyamán."


Az Arany Horda is rájött, hogy valamit tudunk.  Ördög
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #563 Dátum: 2012. Június 04. - 19:41:09 »

Ma lefinomítottam az uccsó adag törkölyt, amit már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna tennem! Tasli
Ebből (kb.10l) dió pálinka lesz, Soma mester receptje alapján!/ már amelyik fűszerek beszerezhetők, de sztem van köztük olyan ami nem is létezik/

Egy órát kerestem mire meg lett a recept! Most ide bemásolom a teljes hozzászólást, ami eredetileg 2010.junius 01-én íródott!


Dió pálinka recept:
"Hozzávalók:
-2 liter almapálinka,
-30 szem zöld dió,
-egy evôkanál kálmos gyökér,
-fél szerecsen dió,
-5 szem szegfûszeg,
-egy k.k. ánizs,
-egy k.k. fahéj,
-egy k.k. kardamom ,
-fél kilogramm méz,
-1 narancs héja feldarabolva.
Elkészítése: a zöld diókat felszeleteljük, egy uborkásüvegbe tesszük és ráöntjük a pálinkát. A fûszereket kissé megtörve belérakjuk. Három hétig meleg helyen tartjuk, és naponta vagy kétnaponként megkavarjuk, majd leszûrjük. . A mézet 2-3dl vízzel felforraljuk, majd lehűtjük, és a leszûrt diókivonathoz keverjük. Ízlés szerint állítjuk be a szesz erôsségét.Üvegekbe szûrjük és legalább egy hónapig tovább érleljük, ha elállna, egy év után az igazi. Méz helyett a bátrabbak cukorral is csinálhatják, de juhar sziruppal is jó lehet. Elképzelheted, hogy milyen jó lehet ez a recept, ha ebből nem küldtem a fórum találkozóra. Ördög Piál"
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #564 Dátum: 2012. Június 04. - 20:02:35 »

Jó részeg lehetett aki ezt írta! A lényeg a hat db vanília rúd kimaradt belőle. Tettem bele még két csapott evőkanál
darált kávét is. Lehet úgy is, hogy először a diókat áztatod egy hónapig, utána a fűszereket. Amikor kész, a kiszedett diót a fűszerekkel cukorszirupban
puhára főzöd és befőttes üvegekben elteszed télire a gyerekeknek.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #565 Dátum: 2012. Június 07. - 10:49:29 »

‎- Apa te tudsz főzni??
- Persze fiam. Ott van az asztalon!
- De ott csak egy üveg pálinka van!
- Miért B+ azt talán sütöttem?  Vigyorog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Kun Gábor (Gaben85)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 806


« Új üzenet #566 Dátum: 2012. Július 16. - 15:23:39 »

Kaptam ajándékba egy üveg cseresznye pálinkát amit most próbálok valamilyen úton módon kellemesebbé tenni. Ez idáig nem sikerült. Cseresznye pálinka aminek a cefréjébe tetemes mennyiségű cukor került. Főzni feltehetően jól főz a srác, más cefréjét nagyon finomra főzi ki. Nagyobb, levegősebb üvegbe tettem a pálinkát, jó zacskónyi aszalt cseresznye került az aljára. 1 hét után se változott semennyit a karcossága-marása. Pedig jó lett volna valamit kezdeni vele, ne kelljen hazudnom a srácnak azzal kapcsolatban, hogy kiöntöttem-e a pálinkáját vagy sem.
Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #567 Dátum: 2012. Július 16. - 15:29:04 »

Szevasz Druszám!  Wave

Haverom is csinált tavaly cseresznyéből pálinkát, és meg is ígérte, hogy ad kóstolót ami a mai napig nem történt meg. Talán jobb is így!  Ördög
A múltkor megkóstoltam egy (Tokaj környéki) szilvát meg egy barackot, és azóta egészen más elvárásaim vannak a pálinkával kapcsolatban. Csodálatos zamatuk volt. Az otthoni azóta nem fogy.  Kacsint
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #568 Dátum: 2012. Július 16. - 16:30:54 »

Kaptam ajándékba egy üveg cseresznye pálinkát amit most próbálok valamilyen úton módon kellemesebbé tenni. Ez idáig nem sikerült. Cseresznye pálinka aminek a cefréjébe tetemes mennyiségű cukor került. Főzni feltehetően jól főz a srác, más cefréjét nagyon finomra főzi ki. Nagyobb, levegősebb üvegbe tettem a pálinkát, jó zacskónyi aszalt cseresznye került az aljára. 1 hét után se változott semennyit a karcossága-marása. Pedig jó lett volna valamit kezdeni vele, ne kelljen hazudnom a srácnak azzal kapcsolatban, hogy kiöntöttem-e a pálinkáját vagy sem.

Idő kell még neki, akár több hónap is, hogy a pálinka megnyugodjon, kisimuljon. Várjál vele, lehet később jobb, esetleg mégjobb lesz!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #569 Dátum: 2012. Július 16. - 18:23:19 »

Kaptam ajándékba egy üveg cseresznye pálinkát amit most próbálok valamilyen úton módon kellemesebbé tenni. Ez idáig nem sikerült. Cseresznye pálinka aminek a cefréjébe tetemes mennyiségű cukor került. Főzni feltehetően jól főz a srác, más cefréjét nagyon finomra főzi ki. Nagyobb, levegősebb üvegbe tettem a pálinkát, jó zacskónyi aszalt cseresznye került az aljára. 1 hét után se változott semennyit a karcossága-marása. Pedig jó lett volna valamit kezdeni vele, ne kelljen hazudnom a srácnak azzal kapcsolatban, hogy kiöntöttem-e a pálinkáját vagy sem.
Négy kanál akácméz...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: