Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221255 alkalommal)
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #15 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 09:46:41 »

A szomszédnál is kezd már bugyogni.  Ördög Ördög Sárga "fosószilva". Kiváncsi leszek mi lesz belőle, nem túl markáns gyümölcs.







Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3605


« Új üzenet #16 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 10:24:37 »

A pálinkája viszont - hogy is mondjam - figyelemre méltó!

Mondjuk én az összes magot nem főzném bele.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Steve
Vendég
« Új üzenet #17 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 11:14:53 »

A pálinkája viszont - hogy is mondjam - figyelemre méltó!

Mondjuk én az összes magot nem főzném bele.

Mire kész lesz a cefre akkorra lent lesz mind a hordó fenekén! gyozo
Amúgy  Igen
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #18 Dátum: 2010. Augusztus 11. - 21:59:53 »

A szomszédnál is kezd már bugyogni.  Ördög Ördög Sárga "fosószilva". Kiváncsi leszek mi lesz belőle, nem túl markáns gyümölcs.









Horridó!

Ittál belőle a fórumtalálkozón!!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9986



« Új üzenet #19 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 07:54:43 »

Horridó!

Ittál belőle a fórumtalálkozón!!

Én is ittam belőle és ízlett. Arra már nem emlékszem, hogy ki kínálta, de arra igen, hogy finom volt.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #20 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 08:13:18 »

Én is ittam belőle és ízlett. Arra már nem emlékszem, hogy ki kínálta, de arra igen, hogy finom volt.

Én!  Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #21 Dátum: 2010. Augusztus 12. - 10:08:01 »

Horridó!

Ittál belőle a fórumtalálkozón!!

Az pedig jó cucc volt!!!! Igen
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9986



« Új üzenet #22 Dátum: 2010. Szeptember 05. - 19:51:42 »

Közeledik Kisasszony napja!
Ez a cefrézők számára két ok miatt is nevezetes, egyik a Vilmos körte a másik a szilva.
Ma cefréztem egy kishordó szilvát, édes volt az alapanyag, mint a méz, úgyhogy nosza mindenki, mire kiforr, már legálisan főzhetjük a jó kisüstit!!!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #23 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 10:59:56 »

Szabad a vásár, hatályba lépett a rendelet, pöföghetnek legálisan a kisüstök!

Mit tudtok arról, hogy 4 különböző bizonyítvány és hatóságilag hitelesített főző szükséges a főzéshez? Hol lehet megtalálni a törvényszöveget?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9986



« Új üzenet #24 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:00:31 »

http://www.fvm.gov.hu/main.php?folderID=2290&ctag=articlelist&iid=1&articleID=16219

Alul van egy hivatkozás, ahonnan a TV. szövege is elérhető.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9986



« Új üzenet #25 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:05:18 »

Volt alant egy hozzászólásom, de kitöröltem, mert most látom, hogy elsiettem a dolgot, elszámoltam a hatályba lépés napját.
A főzés csak szeptember 27-től lesz legális. Szept. 15-re emlékeztem, bocs, úgyhogy még szűk két hétig hagyjuk érni a cefrét.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #26 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:06:13 »

Üdv !  Azt azért ne felejtsük el .  Pálinka az amiben nincs : cukor , élesztő , adalékanyag és aroma ! Ja és gumicsizma  Ördög Ördög Ördög
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #27 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:41:00 »

Volt alant egy hozzászólásom, de kitöröltem, mert most látom, hogy elsiettem a dolgot, elszámoltam a hatályba lépés napját.
A főzés csak szeptember 27-től lesz legális. Szept. 15-re emlékeztem, bocs, úgyhogy még szűk két hétig hagyjuk érni a cefrét.


Soma, jó lenne belehúzni abba a whiskyprojektbe... Türelmetlenül

 Effendi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9986



« Új üzenet #28 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:45:59 »

Üdv !  Azt azért ne felejtsük el .  Pálinka az amiben nincs : cukor , élesztő , adalékanyag és aroma ! Ja és gumicsizma  Ördög Ördög Ördög


http://www.fvm.gov.hu/main.php?folderID=1762&articleID=13398&ctag=articlelist&iid=1

Élesztő és a mellékletben felsorolt anyagok felhasználhatók a cefrézésnél. Adalékanyag és aroma egy gyümölcspálinkánál felesleges is, a természetadta zamat elég.
A cukor egy érdekes kérdés. A törvény tiltja, de ennek (hozzáértők szerint) inkább jövedéki, mint minőségrontó okai lehetnek (olcsó cukor-drága szesz).
A természetes cukorfok bizonyos szintű emelése - ha kiforrás után nem tudjuk azonnal főzni vagy főzetni - létkérdés lehet, mert az alacsony szeszfokú cefre hamar megecetesedik. Nem szabad nyakló nélkül cukrozni persze, hiszen a gyümölcscukor kell hogy domináns legyen, különben elveszik az illat és a zamat.
Egyesek azt állítják, hogy 20 kg gyümölcshöz 1 kg kristálycukor még nem okoz észlelhető minőségromlást a végtermékben, erről azonban saját tapasztalatot nem tudok megosztani veletek.  Angyal

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #29 Dátum: 2010. Szeptember 16. - 12:55:11 »


Három napja daráltam le 370kg almát. Már beindult, köszönhetően a hozzáadott élesztőnek. Cukrot sosem teszek hozzá. Aztán eperfa hordóban szoktam érlelni a kész nedűt- 12 és 23 literes- aztán mikor már megkapta a megfelelő színt, akkor mehet palackba, egy rövid időre. Ördög Vigyorog
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: