Soma
|
|
« Új üzenet #1260 Dátum: 2020. Február 03. - 11:31:51 » |
|
Mi szódavízzel higítunk. Nem opálosít, teljesen jó. És 100 Ft egy másfeles szifon.
Szerintem akkor már jobb a sima ivóvíz. A szóda is abból van. Én nem tennék belle szódát, mert szerintem a cokettő amikor távozik a pálinkából, visz egy kis aromát is magával.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Borzgróf
|
|
« Új üzenet #1261 Dátum: 2020. Február 03. - 13:20:51 » |
|
A következő cefre főzés lemarja, ha esetleg rátapadna egy kis vízkő. Általában csapadék formában válnak ki az üstben maradt vízben az anyagok. A megmaradt víz viszont érdekes lesz! Sok anyag láthatóvá válik, ami az ivóvízben van, a nagyobb koncentráció és csapadék kiválás miatt.
Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1262 Dátum: 2020. Február 04. - 13:55:26 » |
|
Szerintem akkor már jobb a sima ivóvíz. A szóda is abból van. Én nem tennék belle szódát, mert szerintem a cokettő amikor távozik a pálinkából, visz egy kis aromát is magával.
Én is szódával hígítom a pálinkát . Néha kísérőnek iszok egy egy decit ! ( Ha el nem felejtem )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #1263 Dátum: 2020. Február 15. - 19:33:30 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #1264 Dátum: 2020. április 15. - 12:16:05 » |
|
Amikor azt gondolod, hogy tiszta a pálinkád ... DE NEM!!! Avagy a kationcserélő gyanta előnyei. Kipróbáltam baromi jó!!!!
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1265 Dátum: 2020. április 20. - 09:38:45 » |
|
Amikor azt gondolod, hogy tiszta a pálinkád ... DE NEM!!! Avagy a kationcserélő gyanta előnyei. Kipróbáltam baromi jó!!!! Ugye-ugye! Én is ugyanígy voltam vele!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #1266 Dátum: 2020. április 20. - 16:12:58 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1267 Dátum: 2020. április 20. - 21:42:07 » |
|
Lehet kapni hozzá 5mikronos szűrő részt. Azzal egy menetben szűrheted a fizikai és a kémiai szennyeződést is! Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #1268 Dátum: 2020. április 20. - 21:43:51 » |
|
Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...
Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1269 Dátum: 2020. április 21. - 08:29:10 » |
|
Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...
Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.
Nem sikerült. Ugyanolyan zöld maradt a cucc. Valahol valamit nagyon elrontottam rajta...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1270 Dátum: 2020. április 21. - 08:34:58 » |
|
... Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.
"Hát te is fiam, Brutus?" Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #1271 Dátum: 2020. április 21. - 08:57:50 » |
|
"Hát te is fiam, Brutus?" Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt... Sehol nem írta, hogy a pálinkát gyantázza... A lábszárát szokta. Meg a bikinivonalat. A fellépéshez...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1272 Dátum: 2020. április 21. - 09:05:41 » |
|
Sehol nem írta, hogy a pálinkát gyantázza... A lábszárát szokta. Meg a bikinivonalat. A fellépéshez... Bikinivonal a mai világban?? Nektarin...
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #1273 Dátum: 2020. április 21. - 10:16:09 » |
|
"Hát te is fiam, Brutus?" Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt... Soma egymenetes főzőt használ. 90 feletti szeszfokkal főz. Mit kéne ezen még tisztítani?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #1274 Dátum: 2020. április 21. - 12:29:11 » |
|
"Hát te is fiam, Brutus?" Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt... Akkor, amikor én is amatőr voltam, szintén csináltam ilyen baromságokat. Az elején ásvány- vagy csap vízzel hígítottam a pálinkát és a bekevert anyagot átengedve gyantán lágyabb lett a nedű, olyan lett mintha már fél évet állt volna. Amióta desztillálok vizet és azzal hígítom, nem kell gyantázni, mert eleve lágyabb keveréket kapok. Olyannal, hogy rezes törés, meg opálosodás, meg valami úszkál benne, saját gyártmányaimnál nem találkoztam, csak szakirodalomban, valamint itt a dilettánsok leírásaiban. . Ha kell gyanta egy kilónyit tudok adni, még talán meg van valahol.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|