Oldalak: 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221597 alkalommal)
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1260 Dátum: 2020. Február 03. - 11:31:51 »

Mi szódavízzel higítunk.
Nem opálosít, teljesen jó.
És 100 Ft egy másfeles szifon.

Szerintem akkor már jobb a sima ivóvíz. A szóda is abból van.
Én nem tennék belle szódát, mert szerintem a cokettő amikor távozik a pálinkából, visz egy kis aromát is magával.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #1261 Dátum: 2020. Február 03. - 13:20:51 »

A következő cefre főzés lemarja, ha esetleg rátapadna egy kis vízkő.
Általában csapadék formában válnak ki az üstben maradt vízben az anyagok.
A megmaradt víz viszont érdekes lesz! Sok anyag láthatóvá válik, ami az ivóvízben van, a nagyobb koncentráció és csapadék kiválás miatt.

Köszi!  Emelem
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1262 Dátum: 2020. Február 04. - 13:55:26 »

Szerintem akkor már jobb a sima ivóvíz. A szóda is abból van.
Én nem tennék belle szódát, mert szerintem a cokettő amikor távozik a pálinkából, visz egy kis aromát is magával.

Én is szódával hígítom a pálinkát . Néha kísérőnek iszok egy egy decit ! ( Ha el nem felejtem )   Ördög
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #1263 Dátum: 2020. Február 15. - 19:33:30 »

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1264 Dátum: 2020. április 15. - 12:16:05 »



Amikor azt gondolod, hogy tiszta a pálinkád ... DE NEM!!!   Avagy a kationcserélő gyanta előnyei.

Kipróbáltam baromi jó!!!!
Naplózva

Jó szelet!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1265 Dátum: 2020. április 20. - 09:38:45 »



Amikor azt gondolod, hogy tiszta a pálinkád ... DE NEM!!!   Avagy a kationcserélő gyanta előnyei.

Kipróbáltam baromi jó!!!!
Ugye-ugye! Én is ugyanígy voltam vele! Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1266 Dátum: 2020. április 20. - 16:12:58 »

Ugye-ugye! Én is ugyanígy voltam vele! Wave

Nagyon jól működik! Igen  A barackom rezes törésbe szenvedett a savas cefrétől. De olyan szinten, hogy nem csak opálos hanem rézoxid darabkák is úszkáltak benne. A cseresznyém kozmaolajos lett, és azért volt egy kicsit opálos. Mind a kettőt átszűrtem 5 mikronos szűrőpapiron, és szépen kitisztúltak. Aztán gondoltam egyet és összeraktam a gyantás szűrőt. Hát az még talált benne rezet meg ezt-azt nem keveset... Vigyorog Ízben, illatban is nagyon sokat dobott Igen  Belelkesűltem és mindent a régieket is átersztettem rajta meg a szűrőpapiron is. Minden pálinkám jobb lett, az érett régiek is!  Olyan tükrös lett minden, hogy nem is látszik az üvegben.  Piál Wave Igen Igen Igen
Naplózva

Jó szelet!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1267 Dátum: 2020. április 20. - 21:42:07 »

Nagyon jól működik! Igen  A barackom rezes törésbe szenvedett a savas cefrétől. De olyan szinten, hogy nem csak opálos hanem rézoxid darabkák is úszkáltak benne. A cseresznyém kozmaolajos lett, és azért volt egy kicsit opálos. Mind a kettőt átszűrtem 5 mikronos szűrőpapiron, és szépen kitisztúltak. Aztán gondoltam egyet és összeraktam a gyantás szűrőt. Hát az még talált benne rezet meg ezt-azt nem keveset... Vigyorog Ízben, illatban is nagyon sokat dobott Igen  Belelkesűltem és mindent a régieket is átersztettem rajta meg a szűrőpapiron is. Minden pálinkám jobb lett, az érett régiek is!  Olyan tükrös lett minden, hogy nem is látszik az üvegben.  Piál Wave Igen Igen Igen
Lehet kapni hozzá 5mikronos szűrő részt. Azzal egy menetben szűrheted a fizikai és a kémiai szennyeződést is!
Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...
Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1268 Dátum: 2020. április 20. - 21:43:51 »


Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...

Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1269 Dátum: 2020. április 21. - 08:29:10 »

Nekem a gyanta regenerálással meggyűlt a bajom, de aztán rájöttem, higy újat venni sem ördöngősség...

Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.

Nem sikerült. Ugyanolyan zöld maradt a cucc. Valahol valamit nagyon elrontottam rajta...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1270 Dátum: 2020. április 21. - 08:34:58 »

...
Só oldattal nem sikerült? Én azzal szoktam és bevált.

"Hát te is fiam, Brutus?"  Meglepődött

Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt...  Figyelmes olvasás Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #1271 Dátum: 2020. április 21. - 08:57:50 »

"Hát te is fiam, Brutus?"  Meglepődött

Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt...  Figyelmes olvasás Ördög

Fejvakarás
Sehol nem írta, hogy a pálinkát gyantázza... Vállat von
A lábszárát szokta. Meg a bikinivonalat. A fellépéshez... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1272 Dátum: 2020. április 21. - 09:05:41 »

Fejvakarás
Sehol nem írta, hogy a pálinkát gyantázza... Vállat von
A lábszárát szokta. Meg a bikinivonalat. A fellépéshez... Ördög
Bikinivonal a mai világban?? Ördög Nektarin... Röhög
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #1273 Dátum: 2020. április 21. - 10:16:09 »

"Hát te is fiam, Brutus?"  Meglepődött

Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt...  Figyelmes olvasás Ördög


Soma egymenetes főzőt használ.
90 feletti szeszfokkal főz. Mit kéne ezen még tisztítani?
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1274 Dátum: 2020. április 21. - 12:29:11 »

"Hát te is fiam, Brutus?"  Meglepődött

Pár hónappal korábban, mintha pont azt ecsetelted volna te is, hogy fölösleges a műgyantás szűrés, elég tisztán tartani a főzőt...  Figyelmes olvasás Ördög


Akkor, amikor én is amatőr voltam, szintén csináltam ilyen baromságokat.  Ördög

Az elején ásvány- vagy csap vízzel hígítottam a pálinkát és a bekevert anyagot átengedve gyantán lágyabb lett a nedű, olyan lett mintha már fél évet állt volna.
Amióta desztillálok vizet és azzal hígítom, nem kell gyantázni, mert eleve lágyabb keveréket kapok.
Olyannal, hogy rezes törés, meg opálosodás, meg valami úszkál benne, saját gyártmányaimnál nem találkoztam, csak szakirodalomban, valamint itt a dilettánsok leírásaiban.  Röhög.
Ha kell gyanta egy kilónyit tudok adni, még talán meg van valahol.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Oldalak: 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: