Oldalak: 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Izs 18  (Megtekintve 251081 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #810 Dátum: 2013. Január 08. - 15:23:11 »

Voldemort a humort nem neked szántam !  Nem vitázni akarok !
Nem a kaliberre hanem az egylövetűre céloztam ,. A régi nagy vadászírók is említik ,
kezdő vadászként : vagy egylövetűt kaptak vagy pedig csak egy töltényt  Igen Igen Igen
Tévedek ?  Fejvakarás  
Más ! A vegyescsővűt meg elfogadja mindenki  Fejvakarás pl. Bock büsch 7x57 12/70 .
 Emelem

Ez mind szép és jó, de a kaliberről volt szó. Hol írják neves vadászírók, hogy kezdő vadásznak .243-as egypuskával kell vadászni? Nem az egylövetűvel van a gond, ha méltóztatnál visszaolvasni, láthatnád mit írtam!

"Ha már IZS, .308 alá ne menj!"

De tényleg komoly fingreszelés megy, mintha diszlexiások társasága lennétek!


Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #811 Dátum: 2013. Január 08. - 15:24:56 »

Oerdescu, írtam privátot, nézd meg!  Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #812 Dátum: 2013. Január 08. - 15:31:43 »

Voldemort miért nem elég Őzbakra és rókára a 243 -s  Fejvakarás Felejtsük már a disznót ! Ez kezd olyan lenni mint a horgászoknál a ponty  Rííí
Gímvadászatra meg sokunknak nem lesz lehetősége  Rííí

Oerdescu az Őzbak vadászat több tiszteletet érdemel ! + a róka hívás is !  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #813 Dátum: 2013. Január 08. - 15:42:20 »

Voldemort miért nem elég Őzbakra és rókára a 243 -s  Fejvakarás Felejtsük már a disznót ! Ez kezd olyan lenni mint a horgászoknál a ponty  Rííí
Gímvadászatra meg sokunknak nem lesz lehetősége  Rííí !  

Oerdescu az Őzbak vadászat több tiszteletet érdemel ! + a róka hívás is !  Emelem

Azokra elég a .243.

De ne legyünk szűk látókörüek sem.

Egy területtel nem rendelkező ifjú vadászról van szó, aki nem hiszem, hogy megtehetné, hogy válogasson a lehetőségek között, azt meg pláne nem, hogy alkalom adtán visszautasítson egyet is, csupán azért mert nem rendelkezik a megfelelő eszközzel!

Maaaargit! Noooormális?

Azt, hogy hagyjuk a disznót, meg a gímszarvast, meg a dámot, ugye Te sem akarod minősíteni. Mintha azt szeretnéd ráhúzni, hogy őz felett nincs vad!


Márpedig ha elfelejtjük a disznót (pontyot) ugye nem azt akarod sugallni, hogy a többire alkalmas a .243-as, a konkrét esetnél maradva?

(Persze, valakinél igen!)

"Gímvadászatra meg sokunknak nem lesz lehetősége"

Azért ne vegyen rendes kalibert, mert sokunknak nincs lehetősége gímvadászatra? Dögöljön meg a más macskája is? Miféle hozz állás ez?

Miért akarod bekorlátozni?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
maxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 390


« Új üzenet #814 Dátum: 2013. Január 08. - 16:04:09 »

Amennyiben jól tudom, ez katonai célokra készült hadipuskaként lett tervezve. Nem szeretnék olyan fegyvert, amivel a vadászó közösség ellenszenvvét váltanám ki, mondván a vadászat nem katonásdi és nem is öldöklés.


 Emelem
az enyémen ki van cserélve a tus, vadász tusta.
De ha igy nézzük akkor a mauser sem vadászfegyver, meg a 30-06, mert az meg hadi kaliber.
És nem másnak vesz az az ember puskát, hanem magának. 
Naplózva
Büki
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 389


Vadkan vadász


« Új üzenet #815 Dátum: 2013. Január 08. - 16:14:55 »

Újra leírom, de nem azért, hogy bárkit is megbántsak.

Nem tudok venni 250.000 Ft-ért puskát. Ha tehetném a máshol is tárgyalt 3006-os kalibert vásárolnám, méghozzá használt ZKK-600 formájában. Mivel ez nem megy, keresem a "B-tervet".
Ha nem akarnám megfogadni a tanácsaitokat, akkor nem is kérdezném. De igen, meghallom, sőt meg is értem amit írtok. Ha jól emlékszem kétszer ugyan azt sehol nem kérdeztem. A mindenes puskát egyelőre el kell vetnem. A semminél még a rókavadászat, meg az őzezés is sokkal több. Sőt! Mivel vadászni szeretnék és nem csak az elméletével foglalkozni, meg szeretném találni azt az utat, ami elvezet oda, amit 2-3 mondattal korábban leírtam.

Én nem látom olyan borzasztónak amiket írtam. Ha valakit ezzel még is megbántottam, az nem volt szándékos. Nem vagyok türelmetlen és indulatos sem. Egyszerűen csak kérdezek és ennyi. Majd kikristályosodik, hogy mi lesz az az út, amin el tudok majd indulni.

 Emelem


Üdv;
Dani
Üdv Dani!
Lehet, hogy elkerülte a figyelmed a feltett kérdésem, ezért bátorkodom újra megkérdezni. Mennyi lenne a golyósra szánt összeg?
Ha esetleg nem kívánod közzé tenni, akkor bocs az ismétlésért.
Büki
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #816 Dátum: 2013. Január 08. - 16:15:36 »

Nem akarom bekorlátozni ! A lehetőse szerint válasszon fegyvert mindenki .,
Régen írtam : kifizettem a disznóhajtást és lemondtam , a pénz elszállt / akiknek suvenirba felajánlottam nem kellett /
+ még kettő disznózást / vadkár / ., Gímre , dámra meg nem telt  ,.  Emelem  
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #817 Dátum: 2013. Január 08. - 16:46:56 »

Kedves Oerdescu!
Dani!
Eddig nagyon szimpatikus voltál, és biztos sokunkban felidézted azt az időszakot, amikor az ember majdnem üres zsebbel, határtalan elszántsággal és akarattal, valamint egekig törő álmokkal állt neki ELSŐ golyós vadászfegyvert nézegetni….
Ne rontsd ezt el!!
Mert nagyon hamar el lehet addig a szintig jutni, hogy vagy nem kapsz választ senkitől, vagy azt írják majd le a tapasztaltak, hogy persze (hozzágondolva, hogy te kis hülye majom!) vegyél csak 243-as IZS 18-t az a jó, de a 223 még jobb mindenesnek, és hoppá, micsoda mákod van…..nekem, vagy a barátomnak éppen vagy egy eladó!
Dani! Saigy leírta Neked a nagybüdös magyar valóságot, méghozzá mértani pontossággal és egyáltalán nem rossz indulatúan! Ez van! Ez mindenkire érvényes, itt a Fórumon is. Nincsenek azonos lehetőségeink! Ha ezen megsértődsz, még sok rossz perced, órád lesz a vadászattal kapcsolatban. Én irányában egy elnézés kéréssel folytatnám, és kezdeném az egészet azzal, hogy megpróbálnám megfogadni a tapasztalt vadászok tanácsát!
Még egy, és ezen biztosan rám is vérig fogsz sértődni! A vadászat feltételez egy bizonyos anyagi helyzetet, vagy ha az nincs, szükséges hozzá olyan rokonok, barátok sokasága, akik grátisz elindítanak az úton! És a gyerekes megnyilvánulásokat a vadászok közössége csak egy darabig tolerálja. Ez felnőtt emberek méregdrága szórakozása! Vadászni nem kötelező, a saját vadászfegyver birtoklása pedig még annyira sem. Én felnőttesebb és komolyabb hozzáállást várnék el egy elhatározott fiatal embertől, aki eddig minden segítséget megkapott a Fórumon, amit kért!

Üdvözlettel,

 Emelem
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #818 Dátum: 2013. Január 08. - 17:04:13 »

Nincs itt mit ragozni. Egyetlen puskának nem való a 243-as és első puskának nem ajánlatos az Izs18. Persze, meg lehet tanulni vele vadászni csak ezt a "tanulást" sok vad fogja megsínyleni. Nem az elhibázottak, a sebzettek. És a második, harmadik "baki" után már furán fog nézni a tulaj a fegyverére, nem bízik benne, nem bízik magában...
Kell egy normális sütésű tolózáras valami 7mm-es vagy afeletti kaliberben, kell egy jó távcső rá, nem muszáj varia, nem muszáj világítópont, nem muszáj oldható szerelék, aztán össze kell szokni vele. Ha ez megvolt, be lehet mellé állítani a szekrénybe egy 243-ast és az akár Izs18 is lehet.
De ha mindenképp ragaszkodik a delikvens ehhez a megszokást igénylő, nehézkes működésű egylövetűhöz, akkor 308-as kaliberben vegye, az nagyon bevált, nem rugdos és minden hazai vadfajra jó ami golyóspuskát kíván...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #819 Dátum: 2013. Január 08. - 17:24:08 »

Kedves mindenki

Részemről ez lesz a "tisztavíz" üzenet.



Huszlavika

Igazából nem tudom hol "romlott" el a dolog. Sörétes fegyverrel volt tapasztalatom, azonban golyóssal egyáltalán nem. Ezért bátorkodtam utána olvasni kalibereknek, fegyvertípusoknak, stb...
Nekem nem volt elköteleződésem semelyik űrméret vagy fegyver mellett sem. Feltettem hát a kérdéseimet, amennyire tudtam olyan fegyverrel kapcsolatban, amit potenciálisan meg is tudok vásárolni. Igaz jött sorban sok fajta fegyver; itt kezdtem az IZS-18-nál, 3006 kaliberben, megkérdeztem utána az alsókulcsosokat, meg még pár típust. Annak ellenére, hogy többen azt állítják rólam, hogy a magam feje után megyek és nem hallgatom meg a véleményüket, megjegyezném, hogy nem vettem eddig egyetlen fegyvert sem (golyóst). Lett volna lehetőségem, de mivel elfogadtam a fórumozók véleményét és tapasztalatát, nem vásároltam meg olyan fegyvert, amire azt mondták nem ideális fegyver.

Megértettem továbbá azt is, hogy az ismétlők közül javasolt választani. Rendben van. Elfogadtam továbbá azt is, hogy egy - például - 3006 kaliber az országban előforduló bármely nagyvadra alkalmas kaliber. Ez is rendben van. Elfogadtam a lengőcső körüli kérdést is. Ez is OK. Van azonban néhány dolog ami látszólag azt a képet engedi nyújtani, hogy nem hallgatok senkire. Ezekre a dolgokra is rákérdeztem és innentől kezdve írták le néhányan, hogy kapkodok és azt sem tudom mit akarok. Azt viszont másoknak kellene elfogadniuk, hogy ugyan a fent felsorolt javaslatok mind jó szándékúak, az én kérdéseim sem a vitát generálandó tevődtek fel és nem ellenvélemény másokkal szemben.

Nem írtam sehol olyat, hogy "akkor is azt csinálok amit akarok", meg "mindenki hülye, mert én nem úgy gondolom". Mégpedig azért nem, mert továbbra is úgy gondolom, hogy a tapasztalat nem az én oldalamon áll, hanem azokén, akiknek a kérdéseimet szántam.

Valahogy elmérgesedett a dolog, pedig nekem semmi gondom nincs senkivel. Ha én elfogadom mások véleményét, azt hiszem annyi megillet engem is, hogy ne írják azt, hogy "Akkor nem írnál ekkora baromságokat". Azt hiszem amit eddig írtam, nem volt bántó senkire nézve.

Továbbra is az az álláspontom, hogy elfogadom a véleményeket, mert ha nem így tennék, nem kérném ki senki véleményét. De kikérem ez után is, mert érdekel.  Mosolyog
Ha továbbra is érdekel valakit amiért kikérem a véleményeket, akár egy ennél rövidebb üzenetben össze is foglalhatom.

Hosszú lett, nem baj. Aki szeretné látni a lényeget benne, annak megköszönöm, akinek pedig úgy érzi tisztázni valója lenne velem kapcsolatban, javaslom beszéljük meg telefonon. Privátban szívesen elküldöm a számom bárkinek.


Maradok tisztelettel;
Dani

Kedves Oerdescu!
Dani!
Eddig nagyon szimpatikus voltál, és biztos sokunkban felidézted azt az időszakot, amikor az ember majdnem üres zsebbel, határtalan elszántsággal és akarattal, valamint egekig törő álmokkal állt neki ELSŐ golyós vadászfegyvert nézegetni….
Ne rontsd ezt el!!
Mert nagyon hamar el lehet addig a szintig jutni, hogy vagy nem kapsz választ senkitől, vagy azt írják majd le a tapasztaltak, hogy persze (hozzágondolva, hogy te kis hülye majom!) vegyél csak 243-as IZS 18-t az a jó, de a 223 még jobb mindenesnek, és hoppá, micsoda mákod van…..nekem, vagy a barátomnak éppen vagy egy eladó!
Dani! Saigy leírta Neked a nagybüdös magyar valóságot, méghozzá mértani pontossággal és egyáltalán nem rossz indulatúan! Ez van! Ez mindenkire érvényes, itt a Fórumon is. Nincsenek azonos lehetőségeink! Ha ezen megsértődsz, még sok rossz perced, órád lesz a vadászattal kapcsolatban. Én irányában egy elnézés kéréssel folytatnám, és kezdeném az egészet azzal, hogy megpróbálnám megfogadni a tapasztalt vadászok tanácsát!
Még egy, és ezen biztosan rám is vérig fogsz sértődni! A vadászat feltételez egy bizonyos anyagi helyzetet, vagy ha az nincs, szükséges hozzá olyan rokonok, barátok sokasága, akik grátisz elindítanak az úton! És a gyerekes megnyilvánulásokat a vadászok közössége csak egy darabig tolerálja. Ez felnőtt emberek méregdrága szórakozása! Vadászni nem kötelező, a saját vadászfegyver birtoklása pedig még annyira sem. Én felnőttesebb és komolyabb hozzáállást várnék el egy elhatározott fiatal embertől, aki eddig minden segítséget megkapott a Fórumon, amit kért!

Üdvözlettel,

 Emelem

Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #820 Dátum: 2013. Január 08. - 18:00:15 »

Dani,
nincs Veled semmi baj!
Sokan, sokféleképpen szólnak hozzá, de hidd el, eddig még minden hozzászóló a Te pénztárcádra vigyázott, jobban mint Te! És okos emberré akart tenni, szem előtt tartva, hogy az” okos más kárán tanul”! Ezért írták azt, amit, páran bevállalva saját hibásnak bizonyult döntésük közkinccsé tételét. Értékeld.
Ha mindenáron szeretnél egy saját golyós fegyvert, és nincs sok pénzed, kevés lehetőséged van. De akkor is vehetsz valamit, és sok örömet fog okozni, biztos vagyok benne! De lesznek hátrányai, amiket leírtak, és majd később orvosolnod kell ezeket, ha minden „fronton” sikeres akarsz lenni. Ami pedig nem lesz költséghatékony.
Ennyi a történet!
Csodák sajnos nincsenek! Jó vételek, szerencse lehet, de vannak alapigazságok, amiket tapasztalt vadászok megosztottak Veled, és a dolgok természete folytán más érdeklődőkkel is. Ezeket nem muszáj figyelembe venni, de egy idő után az ember rájön, hogy nem véletlenül mondták a „profik” amit mondtak! Teljesen mindegy, hogy milyen stílusban. A lényeg nem a stílus, hanem a tartalom. Ami – ismétlem – eddig Téged óvott a csalódásoktól, és bankszámládat a felesleges fogyókúrától!
Jó és örömteli döntést kívánok Neked!

Üdv,  Emelem
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #821 Dátum: 2013. Január 08. - 18:16:08 »

Szia

Köszönöm.  Emelem

A fejmosásoknak és ajánlásoknak azonban meg van a hatásuk; maradok a tolózáras 7 mm vagy feletti fegyverek keresésénél. Mosolyog



Üdv;
Dani

Dani,
nincs Veled semmi baj!
Sokan, sokféleképpen szólnak hozzá, de hidd el, eddig még minden hozzászóló a Te pénztárcádra vigyázott, jobban mint Te! És okos emberré akart tenni, szem előtt tartva, hogy az” okos más kárán tanul”! Ezért írták azt, amit, páran bevállalva saját hibásnak bizonyult döntésük közkinccsé tételét. Értékeld.
Ha mindenáron szeretnél egy saját golyós fegyvert, és nincs sok pénzed, kevés lehetőséged van. De akkor is vehetsz valamit, és sok örömet fog okozni, biztos vagyok benne! De lesznek hátrányai, amiket leírtak, és majd később orvosolnod kell ezeket, ha minden „fronton” sikeres akarsz lenni. Ami pedig nem lesz költséghatékony.
Ennyi a történet!
Csodák sajnos nincsenek! Jó vételek, szerencse lehet, de vannak alapigazságok, amiket tapasztalt vadászok megosztottak Veled, és a dolgok természete folytán más érdeklődőkkel is. Ezeket nem muszáj figyelembe venni, de egy idő után az ember rájön, hogy nem véletlenül mondták a „profik” amit mondtak! Teljesen mindegy, hogy milyen stílusban. A lényeg nem a stílus, hanem a tartalom. Ami – ismétlem – eddig Téged óvott a csalódásoktól, és bankszámládat a felesleges fogyókúrától!
Jó és örömteli döntést kívánok Neked!

Üdv,  Emelem

Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #822 Dátum: 2013. Január 08. - 18:18:08 »

Szia

Köszönöm.  Emelem

A fejmosásoknak és ajánlásoknak azonban meg van a hatásuk; maradok a tolózáras 7 mm vagy feletti fegyverek keresésénél. Mosolyog



Üdv;
Dani



 Emelem
Naplózva
turizotya
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 479


« Új üzenet #823 Dátum: 2013. Január 08. - 18:53:28 »

Szia Dani!
Engedd meg, hogy én is belekotyogjak kicsit!
Elolvastam amiket írtál, az Izs 18-ról, mint első puska, már leírtam a véleményem!
A kaliberválasztás, mint 243 első és egyetlen golyós puskának nem jó választás!
Aki nálam jobban szereti a 243-ast, az már esténként elmormol érte egy imát is,
ha beleolvasol a megfelelő topicba, erről Magad is meggyőződést szerezhetsz!
Azt előre sosem tudhatod, hogy mit hoz az élet a vadászatban, és ahogy előttem is írták,
bizony vannak olyan helyek, ahol, ha ezzel mész, megköszönik, hogy ott voltál, és mehetsz is haza!
Kár, akár egy egyszeri vaddisznó vadászattól elesni a nem megfelelő kaliber miatt!
Azt ugyan még előttem nem írták (vagy nem voltam elég figyelmes), de azt éppen nem
mondanám, hogy a 243-as lőszer az olcsóságokhoz tartozik!
A 7x64 ből a Sako HH-et lövöm, 410/db áron, a 243-ból a norma SP-t 661/db áron!
Elsővel bármikor bárhova, másodikkal csak óvatosan! Ha már minden áron ragaszkodsz
az Izs 18-hoz, mint egyetlen golyós fegyver (amit előőb-utóbb szerintem meg fogsz bánni),
akkor szerintem 308 win lenne a legjobb választás, ezt itt a fórumon is többen használják,
elég nagy megelégedéssel!
 Emelem
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #824 Dátum: 2013. Január 08. - 19:13:11 »

Szia

Beláttam már, hogy a mindenhol javasolt forgó-tolózáras puskákat nem véletlen javasolják. IZS-18 az (relatív) olcsósága miatt került képbe. Igaz, tetszik is a billenős golyós, de nem voltam vele úgy, hogy ez kell mindenképpen.

Ajánlottak most 7x57-es tolózárast. Ha meg tudunk egyezni és a családi költségvetés is engedi, maradok annál a puskánál. Remélem az már jó lesz.  Kacsint



Köszi a válaszod.

Üdv
Dani

Szia Dani!
Engedd meg, hogy én is belekotyogjak kicsit!
Elolvastam amiket írtál, az Izs 18-ról, mint első puska, már leírtam a véleményem!
A kaliberválasztás, mint 243 első és egyetlen golyós puskának nem jó választás!
Aki nálam jobban szereti a 243-ast, az már esténként elmormol érte egy imát is,
ha beleolvasol a megfelelő topicba, erről Magad is meggyőződést szerezhetsz!
Azt előre sosem tudhatod, hogy mit hoz az élet a vadászatban, és ahogy előttem is írták,
bizony vannak olyan helyek, ahol, ha ezzel mész, megköszönik, hogy ott voltál, és mehetsz is haza!
Kár, akár egy egyszeri vaddisznó vadászattól elesni a nem megfelelő kaliber miatt!
Azt ugyan még előttem nem írták (vagy nem voltam elég figyelmes), de azt éppen nem
mondanám, hogy a 243-as lőszer az olcsóságokhoz tartozik!
A 7x64 ből a Sako HH-et lövöm, 410/db áron, a 243-ból a norma SP-t 661/db áron!
Elsővel bármikor bárhova, másodikkal csak óvatosan! Ha már minden áron ragaszkodsz
az Izs 18-hoz, mint egyetlen golyós fegyver (amit előőb-utóbb szerintem meg fogsz bánni),
akkor szerintem 308 win lenne a legjobb választás, ezt itt a fórumon is többen használják,
elég nagy megelégedéssel!
 Emelem
Naplózva
Oldalak: 1 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: