Oldalak: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Izs 18  (Megtekintve 251084 alkalommal)
maxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 390


« Új üzenet #795 Dátum: 2013. Január 08. - 12:47:23 »

Még vicces is lehetne amit írtál, de gyakorlatilag arról van szó, hogy egy kezdő vadásznak a sokat emlegetett puskát ajánlod első és egyetlen fegyverként. Ez pedig nem vicces egy nem kezdő vadásztól!
én is izs 18 szerttem volna venni első golyósnak. De itt a forumon, és a vadász társak is lebeszéltek. Az volt a tanács, forgo tolózáras legyen az első.
Így lett a nagant. És engem nem izgat, hogy vadászasnak tartják-e vagy nem.
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #796 Dátum: 2013. Január 08. - 12:53:40 »

Néha azt érzem, kár megkérdezni bármit, mert mindig előkerül valaki, aki kötelességének érzi alapos fejmosást tartani.
Ahoz képest, ha visszapörgetsz jó néhány oldalt, a fegyveres szakasz nagyrészt rólad és az álmaidról szól.
KÉrdeztél, válaszoltunk......kaptál talán több privát üzenetet is.......kérdeztél, válaszoltunk....ez lement x alkalommal....aztán most kezdődik az egész előről.... Fejvakarás
Ami alapvetően nem lenne baj, hiszen ezért (is) van ez a fórum.
DE!
Azért megy ki némelyeknél a biztosíték, mert kőkeményen ragaszkodsz a tudatlanságod ködében fogant ideádhoz és csak azt hallod meg, aki igazolja a saját teóriádat.
Ne csodáld, hogy komolytalannak kezdenek(kezdünk) tartani.

Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #797 Dátum: 2013. Január 08. - 12:56:58 »

"mert kőkeményen ragaszkodsz a tudatlanságod ködében fogant ideádhoz és csak azt hallod meg, aki igazolja a saját teóriádat."

Csaba egy hétre cseréljünk szakmát, utána boldog örömmel válaszolgatnál barátunk kérdéseire!  Ördög
Naplózva
Vadász91
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 326



« Új üzenet #798 Dátum: 2013. Január 08. - 13:09:42 »

Nem tudom mennyire merjek beleszólni a témába, mert ahogy látom eléggé puskaporos a hangulat, szóval csak "érdekességképp":
Az én első nagy golyós fegyverem egy 30-06-os kaliberű IZS 18-as. Első puskának tökéletes volt, mivel nincs meg vele az a lehetőség, hogy gyorsan ismételjek akár többször is és így csak megfontolt lövéseket lehet tenni vele. Nem túl kifinomult szerkezet, de nyugodt szívvel felemelem disznóra,őzre és ha kell rókára is. Félreértés ne essék, nem bántam meg, hogy ez lett az első választásom, viszont most én is inkább hajlok egy forgó-tolózáras fegyver felé éppen az ismétlés hiánya miatt... de az "alapokhoz" jó volt az egylövetű, mert ha hibázol nincs újabb lehetőség. Lesvadászatra, cserkelésre alkalmas mert kicsi, de hajtásba nem való. Viszont ha az embernek lehetőségei vannak hajtásokra is járni meg úgy alapvetően sokat használni a nagy golyósát, akkor mindenképp egy forgó-tolózáras fegyvert ajánlanék. Emelem

Remélem nem leszek meglincselve ezért a hozzászólásomért. Stoel
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #799 Dátum: 2013. Január 08. - 13:49:33 »

Voldemort a humort nem neked szántam !  Nem vitázni akarok !
Nem a kaliberre hanem az egylövetűre céloztam ,. A régi nagy vadászírók is említik ,
kezdő vadászként : vagy egylövetűt kaptak vagy pedig csak egy töltényt  Igen Igen Igen
Tévedek ?  Fejvakarás 
Más ! A vegyescsővűt meg elfogadja mindenki  Fejvakarás pl. Bock büsch 7x57 12/70 .
 Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Stefi
Vendég
« Új üzenet #800 Dátum: 2013. Január 08. - 14:10:52 »

Gyanítottam hogy már próbáltam én is neked tanácsot adni . Akkor éppen a kengyelkulcsosok voltak a porondon. Bemásolom neked hogy még egyszer olvasd el különösen az elejét.
Tényleg jó lenne a sorrenden változtatni. Az alsókulcsos szót mindig cseréld fel az aktuális nem tolózáras fegyverrel.      Röhög

Szia !  Próbálj meg a sorrenden változtatni az az ne minket akarj meggyőzni hogy miért jó neked az alsókulcsos hanem megfogadni az érveket.
Második vagy harmadik puskának jó egy vegyescsövű , gavallér vagy alsókulcsos stb. de szerintem első és egy ideig egyetlen fegyvernek tolózárast ajánlok mint ahogy nekem is azt ajánlottak anno . Hidd el nem fogod megbánni és van még rá idő hogy legyen egy jó kis alsókulcsosod . Ha elolvasod a régebbi hozzászólásaimat láthatod hogy volt nekem sokféle rendszerű golyósom és éppen most adtam el a Marlin 336 -ost. Kipróbáltam azt is és két év alatt 8 disznót lőttem vele ezért van némi tapasztalatom abban is hogy mikor  hova és miért nem azt vittem és abba is hogy hol lehet eredményesen használni. Akármennyi és akármilyen fegyvereim voltak is egy tolózáras fegyver mint alap és mindenes mindig volt a szekrényemben. Természetesen ha neked ez az alsókulcsos a legnagyobb vágyad akkor nincs mit tenni - vedd azt.
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #801 Dátum: 2013. Január 08. - 14:18:44 »

Egyébként azt látom, hogy képtelen vagy elfogadni, amit többen leírtunk és még csak nem is először neked. Te egy dolgot fogadsz el, ha azt hallod, amit a fejedbe vettél.

Úgyhogy a részemről  le is zártam.

Újra leírom, de nem azért, hogy bárkit is megbántsak.

Nem tudok venni 250.000 Ft-ért puskát. Ha tehetném a máshol is tárgyalt 3006-os kalibert vásárolnám, méghozzá használt ZKK-600 formájában. Mivel ez nem megy, keresem a "B-tervet".
Ha nem akarnám megfogadni a tanácsaitokat, akkor nem is kérdezném. De igen, meghallom, sőt meg is értem amit írtok. Ha jól emlékszem kétszer ugyan azt sehol nem kérdeztem. A mindenes puskát egyelőre el kell vetnem. A semminél még a rókavadászat, meg az őzezés is sokkal több. Sőt! Mivel vadászni szeretnék és nem csak az elméletével foglalkozni, meg szeretném találni azt az utat, ami elvezet oda, amit 2-3 mondattal korábban leírtam.

Én nem látom olyan borzasztónak amiket írtam. Ha valakit ezzel még is megbántottam, az nem volt szándékos. Nem vagyok türelmetlen és indulatos sem. Egyszerűen csak kérdezek és ennyi. Majd kikristályosodik, hogy mi lesz az az út, amin el tudok majd indulni.

 Emelem


Üdv;
Dani
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #802 Dátum: 2013. Január 08. - 14:20:28 »

az mit jelent, hogy mennyire vadászas? Nem értem.  OOO

Amennyiben jól tudom, ez katonai célokra készült hadipuskaként lett tervezve. Nem szeretnék olyan fegyvert, amivel a vadászó közösség ellenszenvvét váltanám ki, mondván a vadászat nem katonásdi és nem is öldöklés.


 Emelem
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #803 Dátum: 2013. Január 08. - 14:23:39 »

Ahoz képest, ha visszapörgetsz jó néhány oldalt, a fegyveres szakasz nagyrészt rólad és az álmaidról szól.
KÉrdeztél, válaszoltunk......kaptál talán több privát üzenetet is.......kérdeztél, válaszoltunk....ez lement x alkalommal....aztán most kezdődik az egész előről.... Fejvakarás
Ami alapvetően nem lenne baj, hiszen ezért (is) van ez a fórum.
DE!
Azért megy ki némelyeknél a biztosíték, mert kőkeményen ragaszkodsz a tudatlanságod ködében fogant ideádhoz és csak azt hallod meg, aki igazolja a saját teóriádat.
Ne csodáld, hogy komolytalannak kezdenek(kezdünk) tartani.



Amit kérdeztem és amire válaszoltatok sosem szólt 2x ugyan arról. Megkérdeztem a véleményeket több típust illetően. Itt semmilyen önigazolás nincs, csak arról van szó, hogy körbekérdezek olyan dolgokat, amiben nem vagyok jártas. Nincs idea, azért kérdezek.
Naplózva
Büki
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 389


Vadkan vadász


« Új üzenet #804 Dátum: 2013. Január 08. - 14:33:26 »

Üdv!
A jelenleg itt futó témával kapcsolatban én is hozzászólok, hátha ebből is lehet tanulni.
Az első golyósfegyverem egy erdeti Nagant lovassági karabély 7,62x54R volt. Akkorioban kb. 15eFt volt. A biztosító és távcsőszerelék kb. 25eFT plussz a távcső egy, ha jól emlékszem Norkónia 6x40 kb.13 eFt póstával együtt. A tust magam alakítottam vadásziasabbá. A sütésén is sikerült finomítani, de azt mégsem tudtam megszokni ez miatt került eladásra, no meg mert igen ólcsón azaz 35 eFt-ért (amit 6 hónap alatt kellett befizetnem a társaság pénztárába) hozzá jutottam egy 7x64-es ZZK 600-hoz. Ezt használtam a vadászati lehetőségem megszűnéséig. Később amikor újra lehetőséghez jutottam  megfontolatlanul (utólag rá jőve) egy Izs18 222-es kaliberű következett vadonat újan. A felvilágosodás után az Izs-t elcseréltem egy Fég GV-re 30-06 kaliberben (ez gyorsítósvolt). Némi szerelék átalakítást kellett nála eszközölni, mert a patent szerelék ki volt kopva és képtelen voltam belőni  Fejvakarás  Vállat von . Na hamár szerelék átalakítás akkor mindjárt a 3-9x32es Norkónia jellegű névtelen távcső helyett kapott egy 3-12x50-es világítópontos Barska távcsövet. Ezzel egész használhatóvá vált, de végül is megharagudtam rá mert ismétlési gondjaim adódtak, mint kiderült a tárrugó elgyengülése és a vágóéles cseh lőszer alkalmazása miatt. Ezt követően egy új CZ 550 Lux költözött a szekrénybe 8x57Js kaliberben. A GV-ről megmaradt Barska távcsővel lett felszerelvényezve. Eddig messze ez volt a legjobb fegyverem, és talán ezzel vóltam eddig a leg eredményesebb is. Sajnos engem is elért a válság ezért ezt a fegyveremet anyagi megfontolásból adtam el és egy erősen egyedi kialakítású GV-t vásároltam meg. Nyak biztosítós, nagyon finom sütésű, rövid csövű vadászias külsővel 7,62x54R kaliberű. Ezzel úgy tünik csak a lőszer választékkal van problémám, no meg a Cz után kissé darabosan ment az ismétlés, főleg a vashüvelyes lakkozott lőszerek esetében.
A 7,62x54R lőszerekkel a pontossága is jó.
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #805 Dátum: 2013. Január 08. - 14:39:28 »

Amit kérdeztem és amire válaszoltatok sosem szólt 2x ugyan arról. Megkérdeztem a véleményeket több típust illetően. Itt semmilyen önigazolás nincs, csak arról van szó, hogy körbekérdezek olyan dolgokat, amiben nem vagyok jártas. Nincs idea, azért kérdezek.

Tipikus !  A bolondok is azt hiszik hogy milyen sok a hülye körülöttük !   Okos
Naplózva
Büki
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 389


Vadkan vadász


« Új üzenet #806 Dátum: 2013. Január 08. - 14:42:14 »

Amennyiben jól tudom, ez katonai célokra készült hadipuskaként lett tervezve. Nem szeretnék olyan fegyvert, amivel a vadászó közösség ellenszenvvét váltanám ki, mondván a vadászat nem katonásdi és nem is öldöklés.


 Emelem
Üdv!
Ha a Fég által vadászfegyverré alakított GV-t így minősítjük, akkor a Mauzer rendszerű fegyverekre is hasonló képpen kell tekinteni.
Naplózva
Büki
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 389


Vadkan vadász


« Új üzenet #807 Dátum: 2013. Január 08. - 14:46:40 »

Újra leírom, de nem azért, hogy bárkit is megbántsak.

Nem tudok venni 250.000 Ft-ért puskát. Ha tehetném a máshol is tárgyalt 3006-os kalibert vásárolnám, méghozzá használt ZKK-600 formájában. Mivel ez nem megy, keresem a "B-tervet".
Ha nem akarnám megfogadni a tanácsaitokat, akkor nem is kérdezném. De igen, meghallom, sőt meg is értem amit írtok. Ha jól emlékszem kétszer ugyan azt sehol nem kérdeztem. A mindenes puskát egyelőre el kell vetnem. A semminél még a rókavadászat, meg az őzezés is sokkal több. Sőt! Mivel vadászni szeretnék és nem csak az elméletével foglalkozni, meg szeretném találni azt az utat, ami elvezet oda, amit 2-3 mondattal korábban leírtam.

Én nem látom olyan borzasztónak amiket írtam. Ha valakit ezzel még is megbántottam, az nem volt szándékos. Nem vagyok türelmetlen és indulatos sem. Egyszerűen csak kérdezek és ennyi. Majd kikristályosodik, hogy mi lesz az az út, amin el tudok majd indulni.

 Emelem


Üdv;
Dani
Lehet, hogy le maradtam valamiről, de mennyi lenne az az összeg amit golyós fegyverre tudnál szánni?
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #808 Dátum: 2013. Január 08. - 15:04:51 »

Amennyiben jól tudom, ez katonai célokra készült hadipuskaként lett tervezve. Nem szeretnék olyan fegyvert, amivel a vadászó közösség ellenszenvvét váltanám ki, mondván a vadászat nem katonásdi és nem is öldöklés.


 Emelem


  Vállat von Vállat von Vállat von Vállat von Vállat von

Te vagy túl sokat olvasol (kétlem) és álmokat kergetsz vagy túl keveset és lenne mit bepótolni . Akkor nem írnál ekkora baromságokat  Rííí   

Ne sértsd meg azokat akik "csak" hadiból átalakított fegyverrel tudnak vadászni anyagi okokból vagy egyéb megfontolásból. Még ha Dragunovot vagy a szerbeknél olyan divatos teljesen modern hadi kinézetű és nemritkán hasonló tűzgyorsaságú fegyverekkel példálóznál .    Rííí     ( Ja és egyébként ha nem is öldöklés de ölés és azt úgy kell tenni hogy a vadnak a legkevesebb szenvedést okozd. )
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #809 Dátum: 2013. Január 08. - 15:13:23 »



  Vállat von Vállat von Vállat von Vállat von Vállat von

Te vagy túl sokat olvasol (kétlem) és álmokat kergetsz vagy túl keveset és lenne mit bepótolni . Akkor nem írnál ekkora baromságokat  Rííí   

Ne sértsd meg azokat akik "csak" hadiból átalakított fegyverrel tudnak vadászni anyagi okokból vagy egyéb megfontolásból. Még ha Dragunovot vagy a szerbeknél olyan divatos teljesen modern hadi kinézetű és nemritkán hasonló tűzgyorsaságú fegyverekkel példálóznál .    Rííí     ( Ja és egyébként ha nem is öldöklés de ölés és azt úgy kell tenni hogy a vadnak a legkevesebb szenvedést okozd. )

Te most miről beszélsz?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: