Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 65   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Mi kerüljön a szekrénybe?  (Megtekintve 171978 alkalommal)
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #300 Dátum: 2012. Január 10. - 20:47:13 »

Ez mindenképpen jó hír, egyébként úgy tervezem, hogy a "versenyzői" múltam ellenére hiába lesz meg a vizsgám, addig nem emelek fegyvert még rókára sem, amíg a majdani puskámmal (szerencsésebb esetben puskáimmal) jó néhány doboz lőszert nem lövök el szakértő ember (és egyben jó barátom) felügyelete mellett a soponyai lőtéren. Azt hiszem éppen elég lesz az adrenalin lökettel küzdeni a lövés előtt, nem kell hozzá még a bizonytalanság is, akár a fegyverben, akár magamban. Azért azt jó tudni, hogy a disznót "fogja" a 6,5x55.

Üdv,

nagyon biztosra mész, pláne versenyzői múlttal, a soponyai 50 m-es lőtéren. Ha már nagykaliberű fegyverrel gyakorolsz, nem árt megnézni messzebb is. Mondjuk 100 m, csak az önbizalom emelésére, nem?

Üdv,
Naplózva
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #301 Dátum: 2012. Január 10. - 21:00:24 »

Azért azt jó tudni, hogy a disznót "fogja" a 6,5x55.

Fogni fogja (mintahogy megfelelő kézben a 022 is), de nem biztos, hogy jó ötlet ezzel a kaliberrel kezdeni a disznóvadászatot.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Tatár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #302 Dátum: 2012. Január 10. - 21:24:45 »

Tisztelt jótanács osztogatók  . Akinek nem inge.......

 Azt a tanácsot ,hogy ezt meg ezt hallottam az nem nevezik másnak mint pletykának és ez szólhat más ezt+azt halottamnak is. Atomjaira hulló Rösslerhez nem volt szerencsém . Volt viszont egy all-round 3006- hoz , sokáig volt jó társam.  Talán az elsők között vásároltam Mo.-on , volt hozzá hármas és ötös táram és persze Hirtenberger NP 11.7 gr-os . Namost ezzel a "tákolmánnyal" 138 lövésböl 11 szer hibáztam v. úgy sebeztem ,hogy nem lett meg , de erről már máskor értekeztem. Az hogy egy CZ-vel nem lehet összehasonlítani nem állítom , de kézbe kell venni és úgy véleményt mondani . A különbség érezhető és nem a CZ javára. Az ismétlése , a reteszelése , az elsütése , a kidolgozása nem kifogásolható . Az , hogy a tár kiesik az előfordulhat , de keresték már melletem SAKO , SM , TIKA tulajdonosok is , sőt R8-as komplett elsütő szerkezetet is láttam már a sárból kihalászni . Nekem is szokni kellet , de 2-3 hónap után már nem volt probléma. A take-down fegyvereknél ha élni akarunk a csőcscsere lehetőségével akkor minimum annyi távcső ahány cső és nem tekergetjük össze vissza azt az egyet amiről beszéltek. Nekem a mostani SM Luxushoz is két távcsövem van és hihetetlen de mind kettő Delta , egy lesre és egy hajtásra . Ha figyelmesen elovassátok az írásomat a hírdetésben szereplő fegyveren is oldható szerelék talp van amihez csak szereléket kell venni.
 Továbbá az ár is szabott volt , lehet prémium kategóriás céltávcsövet ajánlani ,hiszen nagyon jók-na nem mindegyik- legfeljebb a fegyverre meg az egyebekre nem marad költségvetés . De lessz kiválló céloptikája. Ördög
 Olyan városi legendák , hogy egy fegyver károsodik lövéskor 99 százalékban emberi tényzőn múlik . Hallani lehetet ilyet nem csak Rössler-ről , hanem HEYM-ről BLASER-ről stb. Ami közkézen forgott Rössler-es történetnél csak azt nem mondták el vagy csak nem akarták a hazai szakmesterek és nem szeretnék megbántani senkit sem ,hogy egy rosszul(barkács módon) fölszerelt távcsőnél és egy cső ki és vissza szerelést rosszul elvégző esetben fordult elő amit a gyár kivizsgáltatott FÜGGETLEN szakértőkkel és meg is állapították az emberi mulasztást  . Hiszen ha nem tette volna akkor valószínüleg nem  forgalmazhata volna tovább nem csak itt hanem másholsem hiszen veszélyes fegyvert nem lehet forgalmazni.
 A cserélhető csövü fegyverek mindíg is fognak magukban hordozni bizonyos rizikó hányadost a fix csövüekkel szemben.
 A VOERE nagy múltu de kevésbé patináns osztrák cég mint az SM. Kiválló középkategóriás főleg mauser rendszerü ismétlőket gyártanak ha rákattansz a honlapjukra megismerheted a cég történetét.  A Rössler WAFFEN keg.-t megalapítók jórésze is a VOERE-től ment át , valószínüleg nem felejtettek el fegyvert építeni.
 A 6.5x55 sweedis pedig nem a teljesítménye miatt "a legjobb jávor ölő kaliber" hanem főleg a svéd tradíció miatt és azért mert sokáig a svéd hadsereg gyalogsági lőszere volt és számolatlanul áltak hozzá elérhető áron HUSQVARNA , VARBERGER és egyébb kitűnő svéd mauser kópiák . Ha olvasol Kovács Lászlót tudhatod , hogy nem a legjobb jávor kaliber hanem legtöbb jávort lövik vele tehát nagy a különbség a két kijelentés között . A mélyrehatoló , átütő képessége kitűnő és viszonylag pontos kalibernek számit de egy jávor méretü vadnak dukál legalább 8mm és 4000 j csőtorkolati energia ,de inkább több.

 Az , hogy a jávor puhább lenne a mi vaddisznónknál erősen vitatom de mivel még nem volt szerencsém hozzá ezért csak ajánlani tudom a fent említett urat és AZ Alaszkában vadásztam című alap művet . Egyikből sem ezt olvasom ki  , sőt amíg az amerikaiak serte vadra alkalmasnak tartják és szeretik a30-30-t addig jávorra a 338-nál kezdődik náluk a kaliber . Figyelmes olvasás

Egy szó mint száz a vita folytatható akár meddig , Tatár barátom neked meg csak anyit mondanék zárszónak , hogy ha lett volna akkor elég pénzem az SM Luxushoz hát biztos nem adom el a Titán-t , sőt ha össze jönnek a dolgok tervbe van véve egy Rössler Titán6 all-round 3006 , fix szerelék , Delta Titánium 2.5-10x56 IR paralaxos  és a slussz poén ,hogy a cső nem 15mm 56cm lessz hanem 19mm 56cm nyílt irányzék nélkül , lessz hozzá 5-ös tár is és ha rossz az idő v. csak úri kedvem úgy kívánja az SM marad a szekrényben a Rössler meg jön vadászni.

Első fegyvernek a 3006 jó választás , sőt régi mondás ,hogy a 3006-t sosem rossz választás.


Tisztelettel az OGRE Emelem



Megfontolom amit írtál és mindenképpen látok is benne fantáziát, annyi eltéréssel, hogy valószínűleg új fegyvert nem veszek, akkor már inkább új optikát, és az 500-ban benne van a sörétes is, de ez az összeg nincs kőbe vésve inkább úgy mondanám, hogy ezt látom annak a minimum összegnek, amiből úgy tudok "felfegyverkezni", hogy ne kezdjek el rögtön a cserén gondolkodni.

A jávoros bejegyzésemmel nem akartam senkit félre vezetni (habár bolond, aki ezen a fórumon rám hallgat, a kérdezőre kaliber témában), de csak a pontosság kedvéért, a mondatom így hangzott: Amúgy kokettálok a 6,5x55-el is "kicsinek", (habár ez egyáltalán nem kicsi, ha a Svédek ezzel lövik a jávorszarvast) Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ezt tartom ideális megoldásnak.
Naplózva
forester73
Vendég
« Új üzenet #303 Dátum: 2012. Január 10. - 21:26:46 »

 Fox én  egy csúszós fagyott létrafoknak köszönhetően leselejteztem az egyik legjobb vadászcimborám 3hónapos Zeiss dia.-jat az M03-nak semmi baja nem lett . Drága tanulópénz volt mert persze ilyen esetekre nem érvényes az örök gari. Tehát akkor megfogadtam ,hogy soha többet -hacsak nem nyerem meg az ötöst- nem költök többet céltávcsőre annál mint ami az eredményes vadászathoz elengedhetetlen . Így leltem rá a DELTA távcsövekre , ezeket sem szándékozom minden héten lezúzni de kevésbé kapok sokkot 150.000-től mint 5-600.000-től . A vadászati értékük -többel hasonlítottam már össze- nincs olyan hátrányban mint amekkora az árelőnyük és inkább veszek tízévente egy új Deltát mint 30-40évente egy prémiumot . Arról nem is beszélve ,hogy  azok az optikák nyújtotta előnyt a mai átlag vadász nem tudja sem kihasználni sem értékelni , qvázi értelmetlenül költ ennyi pénzt céltávcsőre .
 Azt azért hangsúlyoznám  ,hogy ez a sajáttapasztalatom által táplált magán véleményem.
 A 243-om XS7 Marlin . De azt azért nem gondoljátok komolyan ,hogy életszerübb az XL7 + prémium céltávcső mint monjuk egy SM+ Delta? Hozzá téve azt , hogy a kis Marlin ár/érték aránya kitűnő és fenemód pontos kis jószág , de azért nem rossz párost alkotnak a Delta Titánium 2.5-16x50 IR paralaxos távcsővel .Mindent meglövök vele ugyanúgy mintha egy Zenith lenne rajta .
 Az Sm Luxus 9.3x62 sem gusztustalan a Delta Titánium 2.5-10x56 IR paralaxossal  . A két utólsó kanomat is olyan látási körülmények között lőttem ami teljes elégedetségre adhat okot.
Sok vadász társunknak eltünne az önbizalma ha ellenőrzött körülmények között kellene prezentálni lőtudását mondjuk 50-100-150-200m-en . Mert könnyen dobálóznak pontlövéssel , lyuk a lyukba lövéssel , meg 100m vagy nagyobb távolságon össze szakadó lőképpel . Ezek után a mesterlövészek után lelünk sok dögöt , mert sz@rnak , bajnak , sebzésnek sohasincs gazdája . Bezzeg ha besikeredik 300m-es "MAGNUM" lövése akkor évekig mást sem hallani. Úgy ,hogy óvatosan azokkal a méterekkel . Én is lődöztem majd 10 évig sport szerüen ,oszt mégis sokszor pofára esek.
 Kedves Tatár olvasd el a megszólitást . Nem neked szántam.

 Az örök érvényü mondás itt is megállja a helyét arról a bizonyos arany középútról.

Tisztelettel az OGRE
Naplózva
Tatár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #304 Dátum: 2012. Január 10. - 21:29:05 »

Üdv,

nagyon biztosra mész, pláne versenyzői múlttal, a soponyai 50 m-es lőtéren. Ha már nagykaliberű fegyverrel gyakorolsz, nem árt megnézni messzebb is. Mondjuk 100 m, csak az önbizalom emelésére, nem?

Üdv,

A soponyai lőtérrel kapcsolatban csak annyi információm van, hogy ha minden igaz, akkor ez van a legközelebb a lakhelyemhez és ott lesz a vizsga. azt nem tudtam, hogy csak 50 méteres, természetesen ebben az esetben gyakorlásra lényegesen hosszabb lőteret fogok keresni. Köszönöm az információt! Emelem
Naplózva
Tatár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #305 Dátum: 2012. Január 10. - 21:33:25 »

Fogni fogja (mintahogy megfelelő kézben a 022 is), de nem biztos, hogy jó ötlet ezzel a kaliberrel kezdeni a disznóvadászatot.

A 6,5x55 csak, mint lehetséges második puska került szóba az esetemben, amivel, ha kimegyek őzre rókára (nem is biztos, hogy rókára jó ötlet ezt használni), és kijön egy disznó, akkor és csak akkor ha nem zongora méretű kanról, kocáról van szó, hanem süldőről, malacról, akkor nagy biztonsággal meglőhetem vele, és nem kell magamat szidni, hogy miért nem a másikat hoztam. Tehát összegzésként a 6,5x55-öt nem nagyvadas kalibernek szánom. Emelem
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #306 Dátum: 2012. Január 10. - 21:34:05 »

Fox én  egy csúszós fagyott létrafoknak köszönhetően leselejteztem az egyik legjobb vadászcimborám 3hónapos Zeiss dia.-jat az M03-nak semmi baja nem lett . Drága tanulópénz volt mert persze ilyen esetekre nem érvényes az örök gari. Tehát akkor megfogadtam ,hogy soha többet -hacsak nem nyerem meg az ötöst- nem költök többet céltávcsőre annál mint ami az eredményes vadászathoz elengedhetetlen . Így leltem rá a DELTA távcsövekre , ezeket sem szándékozom minden héten lezúzni de kevésbé kapok sokkot 150.000-től mint 5-600.000-től . A vadászati értékük -többel hasonlítottam már össze- nincs olyan hátrányban mint amekkora az árelőnyük és inkább veszek tízévente egy új Deltát mint 30-40évente egy prémiumot . Arról nem is beszélve ,hogy  azok az optikák nyújtotta előnyt a mai átlag vadász nem tudja sem kihasználni sem értékelni , qvázi értelmetlenül költ ennyi pénzt céltávcsőre .
 Azt azért hangsúlyoznám  ,hogy ez a sajáttapasztalatom által táplált magán véleményem.
 A 243-om XS7 Marlin . De azt azért nem gondoljátok komolyan ,hogy életszerübb az XL7 + prémium céltávcső mint monjuk egy SM+ Delta? Hozzá téve azt , hogy a kis Marlin ár/érték aránya kitűnő és fenemód pontos kis jószág , de azért nem rossz párost alkotnak a Delta Titánium 2.5-16x50 IR paralaxos távcsővel .Mindent meglövök vele ugyanúgy mintha egy Zenith lenne rajta .
 Az Sm Luxus 9.3x62 sem gusztustalan a Delta Titánium 2.5-10x56 IR paralaxossal  . A két utólsó kanomat is olyan látási körülmények között lőttem ami teljes elégedetségre adhat okot.
Sok vadász társunknak eltünne az önbizalma ha ellenőrzött körülmények között kellene prezentálni lőtudását mondjuk 50-100-150-200m-en . Mert könnyen dobálóznak pontlövéssel , lyuk a lyukba lövéssel , meg 100m vagy nagyobb távolságon össze szakadó lőképpel . Ezek után a mesterlövészek után lelünk sok dögöt , mert sz@rnak , bajnak , sebzésnek sohasincs gazdája . Bezzeg ha besikeredik 300m-es "MAGNUM" lövése akkor évekig mást sem hallani. Úgy ,hogy óvatosan azokkal a méterekkel . Én is lődöztem majd 10 évig sport szerüen ,oszt mégis sokszor pofára esek.
 Kedves Tatár olvasd el a megszólitást . Nem neked szántam.

 Az örök érvényü mondás itt is megállja a helyét arról a bizonyos arany középútról.

Tisztelettel az OGRE


Üdv. Ogre!

A Luxus a Pure Luxus?  Ha igen, mi igaz abból, hogy "lifeg"(het) a szerelék hátsó része?

 Emelem
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #307 Dátum: 2012. Január 10. - 21:35:50 »

A Deltát nem ismerem csak keresőben. Van, aki szerint jó, nekem nem kellene, bár este elég használható volt.
De céltávcsőben a jelenlegi Kahlesem sokkal jobb, minta korábbi Meostarom és olyan területen, ahol disznó nappal még véletlenül sem mozog, szerintem van előnye a jobb optikának. Az Izs 18-mon az optika duplája a fegyver árának. Meg nem abból kellene kiindulni távcső vásárlásnál, hogy majd leesek a lesről. Ennyi erővel vehetsz kínai Tascót is mert akkor csak egy tízezrest vesztesz a Delta 200-a helyett és akár minden hónapban összetörheted
Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #308 Dátum: 2012. Január 10. - 21:41:33 »

" Meg nem abból kellene kiindulni távcső vásárlásnál, hogy majd leesek a lesről. Ennyi erővel vehetsz kínai Tascót is mert akkor csak egy tízezrest vesztesz a Delta 200-a helyett és akár minden hónapban összetörheted"


Üdv,

azért ebben sok az igazság!!

Naplózva
Tatár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #309 Dátum: 2012. Január 10. - 21:41:51 »

Fox én  egy csúszós fagyott létrafoknak köszönhetően leselejteztem az egyik legjobb vadászcimborám 3hónapos Zeiss dia.-jat az M03-nak semmi baja nem lett . Drága tanulópénz volt mert persze ilyen esetekre nem érvényes az örök gari. Tehát akkor megfogadtam ,hogy soha többet -hacsak nem nyerem meg az ötöst- nem költök többet céltávcsőre annál mint ami az eredményes vadászathoz elengedhetetlen . Így leltem rá a DELTA távcsövekre , ezeket sem szándékozom minden héten lezúzni de kevésbé kapok sokkot 150.000-től mint 5-600.000-től . A vadászati értékük -többel hasonlítottam már össze- nincs olyan hátrányban mint amekkora az árelőnyük és inkább veszek tízévente egy új Deltát mint 30-40évente egy prémiumot . Arról nem is beszélve ,hogy  azok az optikák nyújtotta előnyt a mai átlag vadász nem tudja sem kihasználni sem értékelni , qvázi értelmetlenül költ ennyi pénzt céltávcsőre .
 Azt azért hangsúlyoznám  ,hogy ez a sajáttapasztalatom által táplált magán véleményem.
 A 243-om XS7 Marlin . De azt azért nem gondoljátok komolyan ,hogy életszerübb az XL7 + prémium céltávcső mint monjuk egy SM+ Delta? Hozzá téve azt , hogy a kis Marlin ár/érték aránya kitűnő és fenemód pontos kis jószág , de azért nem rossz párost alkotnak a Delta Titánium 2.5-16x50 IR paralaxos távcsővel .Mindent meglövök vele ugyanúgy mintha egy Zenith lenne rajta .
 Az Sm Luxus 9.3x62 sem gusztustalan a Delta Titánium 2.5-10x56 IR paralaxossal  . A két utólsó kanomat is olyan látási körülmények között lőttem ami teljes elégedetségre adhat okot.
Sok vadász társunknak eltünne az önbizalma ha ellenőrzött körülmények között kellene prezentálni lőtudását mondjuk 50-100-150-200m-en . Mert könnyen dobálóznak pontlövéssel , lyuk a lyukba lövéssel , meg 100m vagy nagyobb távolságon össze szakadó lőképpel . Ezek után a mesterlövészek után lelünk sok dögöt , mert sz@rnak , bajnak , sebzésnek sohasincs gazdája . Bezzeg ha besikeredik 300m-es "MAGNUM" lövése akkor évekig mást sem hallani. Úgy ,hogy óvatosan azokkal a méterekkel . Én is lődöztem majd 10 évig sport szerüen ,oszt mégis sokszor pofára esek.
 Kedves Tatár olvasd el a megszólitást . Nem neked szántam.

 Az örök érvényü mondás itt is megállja a helyét arról a bizonyos arany középútról.

Tisztelettel az OGRE


Kedves Ogre!

A megszólítás: "Tisztelt jó tanács osztogatók" volt.
Majd megpendítetted a jávor témát, amit én hoztam fel, ezért fontosnak tartottam pontosítani amit írtam. Ha nekem szántad volna, akkor sem neheztelnék Rád! Így meg pláne csomót kötöttünk a végére. Emelem

Egyébként korábban azért kérdeztem a Deltákra, mert volt egy olyan érzésem, hogy az igazság valahol ott lesz, amit leírtál!
Naplózva
Rzoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1600



« Új üzenet #310 Dátum: 2012. Január 10. - 22:11:53 »

Már annyi jó tanácsal láttuk el ,hogy élete végéig válogathat ! Röhög Röhög Röhög
Válaszd azt ami neked , tetszik vagy amit akarsz !
 Emelem
Naplózva
Tatár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #311 Dátum: 2012. Január 10. - 22:14:56 »

Már annyi jó tanácsal láttuk el ,hogy élete végéig válogathat ! Röhög Röhög Röhög
Válaszd azt ami neked , tetszik vagy amit akarsz !
 Emelem

Na ezt tudom a legbiztosabban megígérni Röhög

Habár tényleg kezdek megkeveredni, mint a majom a házicérnában, de azért minden tanács jól jön, majd letisztul ez egyszer csak aztán beüt az isteni szikra Röhög
Naplózva
forester73
Vendég
« Új üzenet #312 Dátum: 2012. Január 10. - 22:30:50 »

A csőre szerelt szerelék sín  a tokhoz képest valóban pár tizedet elmozdulhat rugalmasan . Elsőre elszörnyedtem amikor meghallottam azután következett a bizonyítás és mivel nem volt meghúzva a befordíthatós schvenk mountage szerelék négy finom csavarjából három ezért a lőkép elrettentő volt . Majd felhívtam a Magnumot és ott a fegyvermesterük rávilágított a hibára , amit orvosoltam . Azután kiderült az ég a lőkép f@sza lett . A bogár viszont ott maradt , de a lőtéri működések eloszlatták a kételyt , na meg az a bécsi fegyvermester aki tolmács segítségével elmagyarázta ,hogy tulajdonképpen ez egy Steyr újitásnak is felfogható , mert az elv olyan mint maga a lengő cső . Ja és a sín anyaga megegyezik a csőanyagának minőségével . Azt mondta az öreg ha nem lágyítjuk ki készakarva akkor örök élet , na de miért lágyítanánk . A puska SAKO TWINHEAD-del 18.5 gr-sal tudja a 2cm szórásképet , pedig a belövőlapján brenneke TOG 16 gr szerepel.

Üdv az OGRE
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #313 Dátum: 2012. Január 10. - 22:31:05 »

sőt amíg az amerikaiak serte vadra alkalmasnak tartják és szeretik a30-30-t addig jávorra a 338-nál kezdődik náluk a kaliber . Figyelmes olvasás


Ez mondjuk nem így van...
Meglehet, több jávort lőnek 30-06-al mint az összes többivel, de majd Bentshaft megmondja a tutit...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #314 Dátum: 2012. Január 10. - 22:33:58 »

Ha nem ragaszkodunk az egyidejűséghez, akkor a cseh ipar remekei közül eddig "csak" a következő darabok jártak a szekrényemben (és néha-néha a területen is Ördög)
ZKK-600: 7x64 ; 30-06
Cz-550: 30-06; 308 Win. ; 243 Win
Így a 3 különböző kaliber tulajdonképpen meg is vóna Kacsint
Feljogosítva érzem magam egy R93-hoz  Vigyorog

Ráadásul itthon is van már, éppen barátkozunk egy üveg mézeskörte mellett  Táncol Táncol Táncol

Holnap belövés, holnapután bevetééééés Vadász
 Emelem

Akkor egy képzeletbeli koccintás oda! Én is néhány napja estem át ezen a rituálén, csak a belövés és bevetés egy napot csúszik a tiédhez képest. A puskát meg szerintem még egy darabig előveszed esténként. Ha vadászat nem is lesz, de biztos végig simogatod.  Vigyorog
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 65   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: