Oldalak: 1 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Apróvad vadászata  (Megtekintve 222494 alkalommal)
svk
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 488



« Új üzenet #690 Dátum: 2016. November 27. - 12:34:34 »

Gratulálok!   Emelem
Milyen puskád van?
Köszönöm! Egy régi Kettner.
 Emelem
Naplózva

Üdv! Viko.
mr.Hucul
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1101


« Új üzenet #691 Dátum: 2016. November 27. - 14:04:35 »

Brrrrrr...! Mostanra jöttem meg x..nak ázva, egy nyomorult kakassal, de mivel szkolei vendégeink voltak ilyen ocsmány időben is ki kellett menni. Esett 10 kakas meg pár mililiméter eső, de ami nagyon, de nagyon meglepett az a Misa nevezetű vendég, kit most avathattam fácánvadásszá. A cimbora ugyanis elköpte, hogy "desznyót lövék már számtalant (kárpáti fenyvesekben ez ugye érthető) de fácánt azt egyet se". Irgalmatlan avatást kapott a kárpáti hegyivadász kolléga meg egy üveg ugocsai bort, nehogy elfeledje az első kakast. Aranyos gyerekek voltak ezek a galiciai tesvírek és remélem megyünk mi még hozzájuk "desznyót", ők meg hozzánk fácánt-foglyot (kiderült hogy a foglyot nemis ismerik) lőni.
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #692 Dátum: 2016. November 27. - 15:21:37 »

Brrrrrr...! Mostanra jöttem meg x..nak ázva, egy nyomorult kakassal, de mivel szkolei vendégeink voltak ilyen ocsmány időben is ki kellett menni. Esett 10 kakas meg pár mililiméter eső, de ami nagyon, de nagyon meglepett az a Misa nevezetű vendég, kit most avathattam fácánvadásszá. A cimbora ugyanis elköpte, hogy "desznyót lövék már számtalant (kárpáti fenyvesekben ez ugye érthető) de fácánt azt egyet se". Irgalmatlan avatást kapott a kárpáti hegyivadász kolléga meg egy üveg ugocsai bort, nehogy elfeledje az első kakast. Aranyos gyerekek voltak ezek a galiciai tesvírek és remélem megyünk mi még hozzájuk "desznyót", ők meg hozzánk fácánt-foglyot (kiderült hogy a foglyot nemis ismerik) lőni.

Hát a foglyot sajnos mi ( az anyaországiak többsége ) se ismerjük. Vadászat után  Piál éppen most beszéltünk róla hogy ifjú koromban a kis parcellákon a szárkupacok között még néha néha láttunk egy kisebb csapatot de már akkor sem volt lőhető a vad állomány. Egyébként ma kilenc vadász négy nyulat és öt kakast lőtt . Én egyet - egyet mindegyikből.
Döme kutyám két nyulat is apportírozhatott .  Taps   Emelem



Naplózva
vadasz90
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 537



« Új üzenet #693 Dátum: 2016. December 21. - 00:30:41 »

 a Vadásznak.

Kedves vadásztársak, az idén egy kedves barát jóvoltából résztvehettem elsö fácánvadászatomon.
Annyira megérintett a szárnyas vad vadászatának szépsége, hogy azóta se tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy vadászni szeretnék rájuk.
Ezúton kérem a fórumtársakat, amennyiben tudnak lehetőséget kínálni fácán vadászatár kérem jelezzék privátba. Minden lehetőséget meghallgatok, persze nem ingyen kérem. Ami elsősorban érdekel a fácán bokrászó vadászat illetve hajtás. A nevelt volieres, nagyterítékű fácánvadászat nem érdekel.

Elöre is köszöm.

Üdv Péter.
Naplózva
vadasz90
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 537



« Új üzenet #694 Dátum: 2016. December 31. - 17:51:40 »

2016. december 10-e 7 óra múlt pár percel. Megérkeztem Aldebrőre vendéglátóm T. Tamás háza elé, kinek jóvoltából ma részt vehetek életem első, társas fácánvadászatán. A találkozó ugyan 7 óra 30-ra volt megbeszélve, de biztos ami biztos.  Érkezést követően egy darabig még az autóba ücsörögtem, nem akartam idő előt megzavarni semmit, majd mikor  elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy jelezzem érkezésem, hirtelen megjelent Tamás párja az autó mellett és még mielőtt bármit is reagálhattam volna beinvitált.
Az üdvözlést követően egy kávé mellett Tamás felvázolta a mai napi program részleteit. Miközben beszélgettünk megérkezett a vadászmester Zsolti és Tomi másik vendége is. Ők is elfogyasztották a nekik szánt kávét és már pattantunk is a gépszekerekbe, elindultunk a találkozó helyére. Perceken belül megérkeztünk, ahol már jópáran várakoztak. Gyors üdvözlés, bemutatkozást követően, és persze miután mindenki megérkezett, elhangzott a társasvadászatokon rendhagyó eligazítás és balesetvédelmi oktatás. Ezt követően megindultunk a vadászat helyszínére, ahol először egy vonalba rendeződtünk és elindult a hajtás.
A hajtás egy sík, füves egy-két bokorral tarkított terepen indult, melynek szegélyén szántás volt.
Fácánvadászat lévén lövés leadni fácánra lehetett abból is csak a kakasra. Lőhető volt méga szarka, szajkó és a róka. Mindezt csak azért írom le, mivel  fácán ivarának felismerését nehezítette a köd, a látótávolság korlátozott volt, a felrebbenő fácánoknak párszor csak a szürke sziluettje látszott, a lövéseket még inkább körültekintően kellett leadni, mint általába. Az igazat megvallva nem bántam, hogy köd volt, számomra sejtelmesebbé, titokzatosábbá tette a vadászatot. Nagyon izgatom voltam, reményel telve meneteltem a hajtó vonalba már szinte görcsösen markolva a 16-os duplát. Nem várattak magukra az első lövések. A hajtás elején csak egy pár fácánnal találkoztunk, de bíztam benne, hogy előbb utóbb eljön az a pillanat amit várok. A hajtás tematikája szerint kissebb füves parcellákat és erdőfoltokat hajtottunk a megfelelő sorrendben a megfelelő  irányba annak érdekében, hogy a fácánok egy, a vadászat szervezői által elgondolt központi hely felé repüljenek és lehetőség szerint összegyűljenek. Tudni illik, hogy a hajtás egyszerre két irányból indult, az előbb leírt okok miatt.
A hajtás szépen, annak rendje, módja szerint haladt, mikor elérkeztem ahoz a pillanathoz, hogy fácánra emelhettem és elsüthettem orosz duplám mindkét csövét. Biztos jól megrémiszthettem szegényt, viszont annyira nem, hogy halálra rémüljön, mivel sértetlenül tünt el a köd homályába.
Mindez egy búzavetéssel szegélyezett fasor mellett történt, melynek mentén épphogy felálltunk és elindultunk. Én a fasor bal oldálán haladtam másodikként, lemaradva kb. 50 méterre az ellőttem haladó mögött.A fasor kb. 200-250 méter hosszú volt és kb. 15 méter széles, szóval nem volt nagy, viszont míg élek emlékezni fogok rá, mivel ez rejtegette számomra az élményt, ráadásul nem is akármilyet. Két kutya is volt velünk, ők gondoskodotak arról, hogy a fasorban lapuló fácnok felrebbenjenek.
A hibázásom követően alig haladtunk néhány tíz métert már rebbent is magasba a következő fácán,  ami épp kakas volt  és pont előttem tört ki balra. A felismerés pillanatában a puska tusa a vállgödörbe került, majd felvéve a ritmust  az egyre gyorsuló madárral, útjára indítottam a jobb csőben nyugvó sörétrajt. A lövés pillanatát követően a  számomra annyira várt képsor következett. A kakas röpte megtört és élettelenül hullott alá. Örömöm határtalan volt, megvan az ELSŐ.
A mögöttem haladó vadásztárs Oszi nevezetű drótszőrű vizslája szemtanuja volt az esetnek és azonnal az  elesett fácánhoz rohant és birtokba vette azt.  Nem igazán mutatva a hajlandóságot arra, hogy hozzám  vagy gadájához vigye, ezér közbeléptem és elvettem tőle, majd gyorsan kigyönyörködtem magam. Aggaték híján a táskám szájának szűkítő madzagára rögtönzött hurokba akasztottam az első zsákmány, majd újratöltöttem és folytatódott a hajtás.
Én ebben a pillanatban már teljesen elégedett voltam a nappal és persze az eredménnyel, de itt még nem ért véget semmi. Tovább haladtunk a fasor mentén és újabb fácánok fogták menekülöre.  Egyikük az elöttem haladó vadásztárs irányába vette az irányt, akinek sikerült megilyesztenie, kedvezve ezzel nekem, mivel a kakas a lövés hatására ívesen visszakanyarodott srégen felém, és folyamatosan távolodott a fasortól. A kolega még utána engedett egy lövést, ami nem talált. Kihasználva a lehetőséget lövésre emeltem a puskát és az első elejtet madaram esetében alkalmazott mozdulatsort alkalmazva elsütöttem a bal csövet ami közvetlenül az elöttem szóló lövés után dördült. A madár a lövésem pillanatába összekapta szárnyait, leesett. Kétségek közt megkérdeztem azért az előttem lévőt, hogy ő lőtte e, de megerősített abban, hogy az én lövésem szólította le. Az érzés, hogy ilyen szerencsés vagyok hihetetlen volt.
Oszi itt már hasznosabbnak ígérkezett, mert gazdájához sietett a zsákmánnyal. Újratöltés után haladtam továb. A következő kakas szintén az előttem lévő felé haladt, aki most egy jól irányzott lövéssel meglőtte azt. Most vettük Oszinak igazán nagy hasznát, mivel fácán szárnylövéstt kapott és földetérést követően hamar nekiiramodott vissza a fasornak. Ezt Oszi nem hagyta és megtörténhetett a kakas birtokba vétele.
Még mindíg a fasornál járunk, már majdnem a végére értünk, mikor újabb kakas rebben, megint előre felé. A forgatókönyv szinte ugyanaz mint a második kaksomnál. A visszakanyarodó madárra megint alkalmam nyílt puskát emelni. Le is adtam az első lövést, ami célt tévesztett, de a második lövéssel sikerült korrigálni. Csak ámulni tudtam az eredményen. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy első fácánvadászatomon Diana és St. Hubertus ilyen kegyben részesített, és még közel se volt  vége a vadászatnak.
A fasort meghajtva újra irányt  váltottunk és egy kis  fiatal tölgyest hajtottunk. Ez a tölgyes számomra nem tartogatott semmit, viszont egy szarka és fácán is esett.
A következő bokorsorban kb. 20 bagoly kivételével nem tanyázott semmi. Szegények azt se tudták hirtelen merre menjenek, össze vissza cikáztak, szép látvány volt.
Végül elértük azt a területrészt, ahol elviekben összegyültek a madarak. Ez egy gazos, bodzás terület volt, kicsit nehézkes is volt a haladás. Időnként megszólalt egy egy puska jelezve, hogy van azért madár. Kiérve a bodzásból a vonal bal szárnya, köztük én is, szépen lassan ráfordultunk egy tőlünk jobbra lévő fasorra, a jobb szárny pedig bal oldalról csinálta ugyan ezt. Röpködtek a tyúkok, kakasok, lövések is dördültek. Egyszer csak jön a figyelmeztetés. Peti repül feléd a kakas. Figyelek, látom már, a puska a vállba és egy elegáns dupla hibázás követlezett. A tőlem jobbra elhelyezkedő vadásztárs is ráduplázott sikertelenül. Most a kakasnak kedvezett a szerencse. Utolsó sorban meghajtásra került még egy kis erdőfolt, nem sok eredménnyel. Ezzel véget ért elsö fácánvadászatom, amely a végeredményt tekintve minden várakozásaim felülmúlta.
Utunk ezután a reggeli találkozó helyére vezetett, ahol megadtuk a végtisztességet a terítéken fekvő nyolc fácánnak, egy rókának, két szajkónak és egy szarkának. Végül pedig a várva várt avatással és kompetencia osztással zártuk a vadászatot

Köszönet az élményért és a hangulatért vendégtómnak T. Tominak  a Cseralja Vt. tagjainak, valamin Diananak és St. Hubertusnak
Naplózva
jatti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 141


« Új üzenet #695 Dátum: 2016. December 31. - 18:08:24 »

Gratulálok!  Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #696 Dátum: 2016. December 31. - 19:02:34 »

2016. december 10-e 7 óra múlt pár percel. Megérkeztem Aldebrőre vendéglátóm T. Tamás háza elé, kinek jóvoltából ma részt vehetek életem első, társas fácánvadászatán. ....

Gratulálok!  Igen Kézfogás
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #697 Dátum: 2017. Január 27. - 22:30:53 »

 Emelem
Vendég ként alkalmam volt részt venni egy nevelt fácán vadászaton. Fagyos, szélmentes napsütés, nagyon jól repülő madarak. Köszönet a vendéglátónak.
   
Naplózva

Üdv Chris
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #698 Dátum: 2017. Január 29. - 18:48:43 »

Remek Chris!
👍
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #699 Dátum: 2017. Január 29. - 18:55:18 »

Magam is voltam az idényben többször is ilyen huncutságon. Megoszlanak a vélemények, ki azt mondja, műanyag, ki azt mészárlás, én csak remekül szervezett, kiváló hangulatban lezajlott, sportos, ( célirányosan ültetett ma már magas nyárfasoros) vadászatokon voltam, megyek,
csak baráti társasággal.
8 puska, 400- ból 289,  ha jól emlékszem,ami nem rossz, közte királyok is 😀😀



« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 29. - 19:06:26 írta Sakac » Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #700 Dátum: 2017. Január 30. - 08:24:56 »

8 puska, 400- ból 289,  ha jól emlékszem,ami nem rossz, közte királyok is 😀😀




Gratulálok nagy tisztelettel a sikeres fácánvadászoknak!
Hansi ez nagyon szép teríték!  Emelem
Laci
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #701 Dátum: 2017. Január 30. - 10:39:10 »

 Emelem
Gratulálok Hansi! Tényleg jó eredmény, és a növényzetnek köszönhető biztos magasan repültek a madarak.
A nevelt fácán vadászatnak is meg van a "varázsa", de csak bizonyos körülmények között: jól repülő madarak, megfelelő szervezés, és viselkedni tudó társaság. Én örülnék ha a vendéglátóm máskor is meghívna.
Wave
Naplózva

Üdv Chris
mr.Hucul
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1101


« Új üzenet #702 Dátum: 2017. Február 02. - 10:08:27 »

Emelem
Vendég ként alkalmam volt részt venni egy nevelt fácán vadászaton. Fagyos, szélmentes napsütés, nagyon jól repülő madarak. Köszönet a vendéglátónak.
   

Szia Chris! Csak azt ne mond, hogy Abádszalók (az épület csücske meg a díszbokorsor nagyon gyanús) volt a tetthely.
Naplózva
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #703 Dátum: 2017. Február 02. - 15:31:32 »

Szia! Nem Abádszalók, Polgár szomszédsága. Emelem
Naplózva

Üdv Chris
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #704 Dátum: 2017. November 15. - 18:10:47 »



Hétfői vadászat eredménye 9 puskával.
3 fogoly és 12 fácánnal vettem ki a részemet a terítékből.
Nagyon jól repülő madarakkal élvezetes vadászat volt.
Régi vágyam volt, hogy 48 év után még egyszer lőjek fogolyt.
Teljesült a vágyam, azért azt hozzáteszem a nevelt madárra való vadászatnak semmi köze a régi idők foglyászásához.
Ahhoz sokkal jobban hasonlít a szerbiai fürjezés.
 Emelem
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Oldalak: 1 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: