Oldalak: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 69   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gombászsarok  (Megtekintve 148701 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #615 Dátum: 2015. Október 19. - 15:55:37 »

Van aki forrázza is főzés előtt, de szerintem elég, ha 20 percig rotyog a fazékban.
Kevésbé lúgozódik ki az íze is, ha elmarad a forrázás.
Mi legtöbbször paprikás krumplival főzzük össze.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #616 Dátum: 2015. Október 19. - 16:12:29 »

Nézz körül a fiatal tölgyesekben is. (Gondolom nálatok is telepítettek legalább annyit mint itt...) Rengeteg gombát találtam este a családi csavargás közben. (Még légyölő galócát is, amit eddig csak meséskönyvekben láttam.)

Nálam a vargánya az ízletes,nyári,arany ezekből semmi, néhány tölgy,nyár érdes,de ezeket nem kedvelem.van egy gyertyános a közelben piroslik az alja ,ha gondolod küldök Ördög.
Ettől függetlenül az ebéd mezei szegfű gomba volt sok petrezselyemmel,borssal tojással . Foez
Naplózva
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #617 Dátum: 2015. Október 19. - 20:33:14 »

Az egész évben mostanáig jött le ez a mennyiség ..(ha a 60-70 mm-t kiadó jeget nem veszem számításba akkor itt még mindig aszály lenne Rííí)

Ez szinte hihetetlen! Nálunk meg már a földeken is áll a víz, ráadásul most is egész délután esett!
A napokban már kétszer engedtem el szarvasokat lövés nélkül, mert csak igen nagy kínlódással lehet a frissen -még esők előtt- vetett földről lehozni. (Pedig lőni kellene a tarvadat!) A disznók is jól élnek a kukoricásokban, mert az aratással még pár hétig biztosan várni fognak.
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #618 Dátum: 2015. Október 19. - 21:56:53 »

Van aki forrázza is főzés előtt, de szerintem elég, ha 20 percig rotyog a fazékban.
Kevésbé lúgozódik ki az íze is, ha elmarad a forrázás.
Mi legtöbbször paprikás krumplival főzzük össze.
"Fondüparty"-t is lehet vele rendezni. Forró olaj mondjuk tárcsán, aztán a tönkjénél fogva beleteszed őket, hamar megsül és lehet dúrni befelé, puha kenyérrel.
Részegen nem jó csinálni, másnap igencsak tudnak fájni az összeégett ujjak... Rííí
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #619 Dátum: 2015. Október 19. - 22:22:37 »

Ez szinte hihetetlen! Nálunk meg már a földeken is áll a víz, ráadásul most is egész délután esett!
A napokban már kétszer engedtem el szarvasokat lövés nélkül, mert csak igen nagy kínlódással lehet a frissen -még esők előtt- vetett földről lehozni. (Pedig lőni kellene a tarvadat!) A disznók is jól élnek a kukoricásokban, mert az aratással még pár hétig biztosan várni fognak.
Ma este egy süldő (20 kg) szenderült jobb létre,íjjász lőtávon (8-9 m) egy holtág medrében ahol most derékig kellett volna,hogy érjen a víz.Fél cipőben húztam el a Suz..-ig (swift) és kényelmesen haza jöttem az enyhén füves földúton.Már nagyobb darabokban várja a reggelt,hogy mi történjen vele (csak,hogy ne legyen off),gombás tippek??
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #620 Dátum: 2015. Október 20. - 10:25:17 »

Kesergésnek vége,tegnap este szakadni kezdett még most sem állt el .Már csak egy kis meleg kell és lesz gomba rendesen.
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #621 Dátum: 2015. Október 20. - 10:55:39 »

Kesergésnek vége,tegnap este szakadni kezdett még most sem állt el .Már csak egy kis meleg kell és lesz gomba rendesen.
Akartam kérdezni...Tegnap este fél hattól esik. Eddig kb. 30 mm. Laskára fogok vadászni.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #622 Dátum: 2015. Október 20. - 11:33:38 »

Akartam kérdezni...Tegnap este fél hattól esik. Eddig kb. 30 mm. Laskára fogok vadászni.
Ahol laska van ott csoportos tuskó gombának is kell lennie,szerintem jobb.
Naplózva
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #623 Dátum: 2015. Október 20. - 12:34:25 »

Laskára fogok vadászni.









Hopppp   Csodalk Vállat von



 Főz Nyelv
Naplózva

" There is good out there "
dobbasszus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1767



« Új üzenet #624 Dátum: 2015. Október 20. - 14:23:59 »

Ehető az, csak olyan íze van, mint a ragtapasznak.  Ördög
Kb 2 éve gondolkodom, hogy mi ez az íz. Köszönöm.
Egyébként szerintem nem sárguló ez a durva ízű csiperke. Legalábbis amit mi szedtünk, annak csak a bőre sárgult karcolásra, a sárguló meg ha hól tudom teljes keresztmetszetében a hús is. Vagy? Mindegy is, pár kiló már lecsúszott.
Naplózva

,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #625 Dátum: 2015. Október 20. - 17:36:07 »

A 24 órás esőzés már az iskolaudvaron is előhozott pár főzetnyi harmatgombát... Mosolyog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
wildheger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1734


« Új üzenet #626 Dátum: 2015. Október 23. - 13:24:20 »

Kb 2 éve gondolkodom, hogy mi ez az íz. Köszönöm.
Egyébként szerintem nem sárguló ez a durva ízű csiperke. Legalábbis amit mi szedtünk, annak csak a bőre sárgult karcolásra, a sárguló meg ha hól tudom teljes keresztmetszetében a hús is. Vagy? Mindegy is, pár kiló már lecsúszott.

Aminek csak a bőre sárgul karcolásra,az erdőszéli csiperke.
Naplózva

A világ gyakrabban jutalmazza az érdem látszatát mint magát az érdemet...
(La Rochefoucauld)
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #627 Dátum: 2015. Október 23. - 15:14:39 »

Aminek csak a bőre sárgul karcolásra,az erdőszéli csiperke.

...és így néz ki:





Naplózva

" There is good out there "
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #628 Dátum: 2015. Október 27. - 19:35:42 »

Múlt héten voltam gombaszakértőnél. Az mondta, aminek a bőre sárgul az sem jó, csak nem annyira mérgező. Mondtam neki, hogy a környéken ezt eszik.
- Majd feltelnek vele egyszer, és csak akkor lesznek tüneteik.
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #629 Dátum: 2015. Október 27. - 19:42:17 »

Majd feltelnek vele egyszer, és csak akkor lesznek tüneteik.   Ördög
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Oldalak: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 69   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: