Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #60 Dátum: 2011. Július 20. - 19:03:23 » |
|
Én nem tudom megnyitni! Azt írja, hogy a fájlt letiltották!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9908
|
|
« Új üzenet #61 Dátum: 2011. Július 20. - 19:06:10 » |
|
Én nem tudom megnyitni! Azt írja, hogy a fájlt letiltották! Az elsőt igen de a többi él.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #62 Dátum: 2011. Július 20. - 23:00:57 » |
|
Mondjuk reggel 7.20 óta ott figyel a link a Pálinkás topikban. A figyelmes olvasás.... Re:Pálinkás jó reggelt! « Új üzenet #235 Dátum: Ma - 07:17:37 » De én azóta hozzátettem még ezt-azt, csak ugyanabban a mappában tömörítettem, így emiatt ugyanaz a neve. Bocs, nem tettem egyértelművé, de az én linkemen több minden is van(szeszkorrekció, keverési arányok, az általam említett könyv pdf-ben, stb.).
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
stukker
|
|
« Új üzenet #63 Dátum: 2011. Szeptember 11. - 11:33:26 » |
|
Bodza virág pezsgő
Hozzávalók: 40-45 bodzavirág ernyő (legyen tökéletesen kinyílva, de ne elvirágozva) 2 kg cukor 2 liter forró víz (plusz annyi hideg víz, hogy a végén 6 liter folyadékunk legyen) 4 citrom leve és héja 2 ek fehérborecet 1 csipet szárított élesztő
A cukorra rányomom a citromok levét, majd beledobom a citromot is. Leöntöm forró vízzel, és addig kevergetem, míg a cukor teljesen elolvad. Beledobom a bodzavirágokat, és felöntöm annyi vízzel, hogy összesen 6 liter legyen. Hozzákeverem az ecetet, és a csipetnyi porélesztőt. Tiszta konyharuhával letakarom, és hűvös helyre rakom. Két nap múlva megnézem, ha jó, akkor habzik a teteje. Ez azt jelenti, hogy beindult az erjedés. Ha nem, akkor kaphat még egy csipet élesztőt, és várok újabb két napig. Újra letakarom, és magára hagyom négy napig. Ezt követően 4 napig erjedni hagyjuk. Leszűrjük és tiszta zárható üvegekbe, töltjük. /csatos üveg/ 8-10 napig pihentetem a hűtőben, ennyi idő alatt a seprő leülepszik az aljára, és szép tiszta lesz a pezsgő. Egyszerű és nagyon finom! Fogyasszátok egészséggel!
Üdv
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #64 Dátum: 2011. Szeptember 11. - 16:35:32 » |
|
Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9979
|
|
« Új üzenet #65 Dátum: 2011. Szeptember 11. - 18:25:45 » |
|
Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot... Dehogy! Jó előre mondja.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #66 Dátum: 2012. Május 14. - 09:55:02 » |
|
Na,most virágzik a bodza (fásszárú,évelő,bokor)! Már szedtem is az ernyős virágából,egy részéből szörp lesz,másik feléből meg kipróbálom ezt a fenti pezsgő-receptet!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #67 Dátum: 2013. Január 25. - 20:16:41 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #68 Dátum: 2013. Január 27. - 19:32:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
emerik
|
|
« Új üzenet #69 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 15:49:14 » |
|
A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #70 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 16:26:50 » |
|
A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam! Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16574
|
|
« Új üzenet #71 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 19:56:38 » |
|
Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni! Szvsz. mezítláb taposták, nem gumicsizmában...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #72 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 19:58:46 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #73 Dátum: 2013. Szeptember 29. - 20:01:54 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9908
|
|
« Új üzenet #74 Dátum: 2013. November 15. - 16:03:20 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
|