dobbasszus
|
|
« Új üzenet #285 Dátum: 2015. Június 08. - 13:40:48 » |
|
Leküzdöttem. Ízre jó volt, egy kicsit sülhetett volna még. Üdv Boar Mitől nem esik szét a hal? Gondolom számít a minősége is. Kétszer már csináltam, egyszer tökéletes lett, a második meg forgatáskor szét akart esni. Az elején hirtelen kéne sütni, hogy összerántsa, vagy tudsz valami trükköt? Köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
|
|
|
dobbasszus
|
|
« Új üzenet #286 Dátum: 2015. Június 08. - 13:41:16 » |
|
Leküzdöttem. Ízre jó volt, egy kicsit sülhetett volna még.
|
|
|
Naplózva
|
,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16591
|
|
« Új üzenet #287 Dátum: 2015. Június 08. - 16:19:21 » |
|
Üdv Boar Mitől nem esik szét a hal? Gondolom számít a minősége is. Kétszer már csináltam, egyszer tökéletes lett, a második meg forgatáskor szét akart esni. Az elején hirtelen kéne sütni, hogy összerántsa, vagy tudsz valami trükköt? Köszönöm
Csínján kell vele bánni. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a halhoz hozzá sem érsz. Eredetileg nem irdalják, én gondoltam a kevésbé gyakorlott halevőkre és beírdaltam, a "gerinces" oldalt bőr felől, a másikat hús felől. A "másik" oldal szét is nyílt egy kicsit a tűzés ellenére is de nem potyogott a tűzbe egy darab sem. Az viszont biztos, ha fordításnál úgy kellett volna leütnöm a karót, szanaszét hullott volna a hal. Trükköt nem tudok, most csináltam másodszor életemben(először egy héttel ezelőtt)...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
dobbasszus
|
|
« Új üzenet #288 Dátum: 2015. Június 08. - 22:38:02 » |
|
Csínján kell vele bánni. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a halhoz hozzá sem érsz. Eredetileg nem irdalják, én gondoltam a kevésbé gyakorlott halevőkre és beírdaltam, a "gerinces" oldalt bőr felől, a másikat hús felől. A "másik" oldal szét is nyílt egy kicsit a tűzés ellenére is de nem potyogott a tűzbe egy darab sem. Az viszont biztos, ha fordításnál úgy kellett volna leütnöm a karót, szanaszét hullott volna a hal. Trükköt nem tudok, most csináltam másodszor életemben(először egy héttel ezelőtt)...
Köszönöm a választ. Én is irdaltam, ezután azt hiszem nem fogom. Csak a bőre alá egy kis szalonna, fokhagyma. Meg csinálok egy dupla rácsot, és közé csíptetem. Talán nem ragad rá.
|
|
|
Naplózva
|
,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #289 Dátum: 2015. Június 09. - 00:28:40 » |
|
Trükköt nem tudok, most csináltam másodszor életemben(először egy héttel ezelőtt)...
Nagy vagy az izek megadaszaban ....ennel nagyobb marcsak a szerenyseged
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16591
|
|
« Új üzenet #290 Dátum: 2015. Június 09. - 00:56:02 » |
|
Köszönöm a választ. Én is irdaltam, ezután azt hiszem nem fogom. Csak a bőre alá egy kis szalonna, fokhagyma. Meg csinálok egy dupla rácsot, és közé csíptetem. Talán nem ragad rá. "Amúgy" a halat mindig rácsba csíptetve grillezem, lehet forgatni, nem ragad le, nem esik szét. Vagy megsütöm nyárson...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #291 Dátum: 2015. Június 09. - 01:11:14 » |
|
Köszönöm a választ. Én is irdaltam, ezután azt hiszem nem fogom. Csak a bőre alá egy kis szalonna, fokhagyma. Meg csinálok egy dupla rácsot, és közé csíptetem. Talán nem ragad rá. Erre gongoltal dobbasszus? Mint a kovetkezo kepen lathati is a lazacot vagom ilyen "butus" darabokra, jo meleg racs es gyorsan kiszaritom mindket oldalt (nem ragad le, es nem kell a bupla racs) Mondjuk a lazac igenyli a pacolast (mondjuk a reggeli fogast mar estebedre el tudod kesziteni) a pac lenyege a jo sok barnacukor
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #292 Dátum: 2015. Június 09. - 01:14:06 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #293 Dátum: 2015. Június 09. - 08:51:33 » |
|
Ez valami lazac ? Vagy csak sárgaságot kapott , esetleg kurkumával kezelt hal szeletei ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #294 Dátum: 2015. Június 09. - 17:06:19 » |
|
Ez valami lazac ? Vagy csak sárgaságot kapott , esetleg kurkumával kezelt hal szeletei ? Igen, ez a sockeye salmon, magyarul voros lazacnak nevezik.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #295 Dátum: 2015. Június 10. - 11:08:38 » |
|
Igen, ez a sockeye salmon, magyarul voros lazacnak nevezik. Schneider úr: Mi az a vörös? Cékla? Hyppolit: Lazac. Schneider úr: Na jó, jó, de az a vörös... Hyppolit: Az lazac. Schneider úr: Érdekes, egy hónappal ezelőtt ez nálunk még cékla volt. (Hyppolit a lakáj)
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Fegbock
|
|
« Új üzenet #296 Dátum: 2015. Június 11. - 17:56:35 » |
|
Schneider úr: Mi az a vörös? Cékla? Hyppolit: Lazac. Schneider úr: Na jó, jó, de az a vörös... Hyppolit: Az lazac. Schneider úr: Érdekes, egy hónappal ezelőtt ez nálunk még cékla volt. (Hyppolit a lakáj)
A régi filmek közül az egyik kedvencem! Már sokszor megnéztem, de számomra megunhatatlan!
|
|
|
Naplózva
|
Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
|
|
|
dobbasszus
|
|
« Új üzenet #297 Dátum: 2015. Június 12. - 14:36:09 » |
|
Erre gongoltal dobbasszus? Mint a kovetkezo kepen lathati is a lazacot vagom ilyen "butus" darabokra, jo meleg racs es gyorsan kiszaritom mindket oldalt (nem ragad le, es nem kell a bupla racs) Mondjuk a lazac igenyli a pacolast (mondjuk a reggeli fogast mar estebedre el tudod kesziteni) a pac lenyege a jo sok barnacukor Így van, de valami emberesebb méretben gondolkodom
|
|
|
Naplózva
|
,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
|
|
|
Lorka
|
|
« Új üzenet #298 Dátum: 2018. Március 05. - 14:19:53 » |
|
Hallo, Valaki lesz kint IWA-n? Nem iván
|
|
|
Naplózva
|
Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
|
|
|
|