Oldalak: 1 2 3 [4]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A legrövidebb lövésem....  (Megtekintve 17566 alkalommal)
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #45 Dátum: 2016. Február 24. - 14:32:49 »

Egyetlen élő szem és fültanúja vagyok a történetnek,merthogy én akkor még csak olyan 12-13 éves lehettem. A főszereplőt nevezzük Andrásnak. Sőt kora okán András bácsinak. Vadőr volt,de nem akármilyen. A két világháború között József főherceg valamelyik dunántúli vadászterületén szolgált. Később hazakerült közös szülőfalunkba és folytatta mesterségét igencsak nagy szakmai tudással. Ezt azért mondtam el,mert a következők nem ezt látszanak alátámasztani.

Hármasban az öreggel és apámmal indultunk fácánozni,amikor morog az öreg magában: "hogy a korela húzott volna össze,csak megláttál"! Akkor már mi is tudtuk a morgás okát. A falu felől nagy kiabálva futott utánunk egy jóember,madzagon húzván maga után egy kutyát. De jó,hogy megláttalak András, akkor ahogy megbeszéltük, lődd már agyon ezt a kutyát. Tegnap is két csirkét evett meg, Borcsa tisztára megöl miatta.

András bá ilyenkor is a kis 22-est hozta magával (merthogy ő már nemigen sütött el puskát maga jószántából,de vadőr meg puska nélkül....) Nézte az öreg mit is kéne tenni. Végül fogta a madzagot  jó rövidre és rálépett. Megjegyzem a kutya már korábban is idegenkedett a dolgoktól,de ettől aztán pláne elkezdte rángatni magát,hogy szabaduljon. Kicsit sem volt együttműködő az öreggel. Ő viszont megoldotta a problémát. nekinyomta a puska csövét a kutya fejének és durr. Na ekkor szabadult el a pokol. Annyit láttunk,hogy András bá hanyatt kalimpál kezével, lábával (persze a puskát el nem engedte volna) míg a kutya vonítva,fejét rázogatva el.  Mire a nagy röhögésből felocsúdtunk,az öreget feltámogattuk,konstatáltuk,hogy a madzag bizony elszakadt. Az még így sem volt világos, hogy nem találta el, a kutya fejéhez szorított csővel. Végül aztán apám lefektette a sörétessel az időközben közelebb merészkedő kutyát. Akkor láttuk,hogy András bácsi a fülét lőtte át. Valószínűleg a kutya belemozdult a lövésbe. Vagy az öreg.

Ha esetleg valaki ráismerne az nem a véletlen műve.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
HunterDave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 591



« Új üzenet #46 Dátum: 2017. Szeptember 15. - 20:27:43 »

.,..hát...többször lőttem közelre, mint távolra, az biztos.Volt jónéhány nagyon közeli, de van egy emlékem, ami nekem a legszebb mind közül...még 2014 őszén történt, akkor nagyon el voltak szaporodva a mezei pockok.Sokat cserkelgettem hajnalonként a még le nem aratott kisebb ,,maszek" kukoricatáblák környékén a vaddisznók után.Azon a részen közel volt az erdő, és a kukoricatáblák szélén kicsit kijebb volt a földút, ami az erdő sarkának futott neki.A földút mindkét oldalán akácfasor, kisebb árokkal, s azon túl a kukoricatáblák, meg a tarlók váltogatták egymást.Már egészen kivilágosodott, de a nap még nem kelt föl, de már egész jól el lehetett látni.Kisebb cserkelődés után bebújtam az árokba az egyik akácfa alá, szorosan a törzséhez, de szerencsére még a fű is jó nagy volt ott, jól eltakart, kicsit elhúztam, legyen egy kis nyílás a fű között, hogy kilássak két kukoricatábla közötti tarlóra, mert, hátha az a nagy szürke kan...itt szokott vissza járni a nagy parlagon hagyott gazosba, mert ott tanyázik napközbe a vén betyár, az erdőbe nem megy ám vissza a hangoskodó kondákat kerüli erősen, úgy vettem észre.Na lekucorodtam oda, ráültem a sarkamra, a másik lábam feljebb húztam, hogy a térdem az arcom előtt volt.Közben meg a pockok...úgy kergetőztek, hogy vagy hat hét pocok egymás után, mint a vonatkocsik, sivogva-cincogva, át a csizmás lábfejemen, egymás után...jól elvoltam.Egyszer látom ám a távolabbi kukoricásból jön egy szép nagy róka.De az a nagy kanróka ám.Hijnye, a kedvencem!Mert nekem a róka a kedvenc ám.A kis alsókulcsos Marlinom volt velem, távcső nélkül persze.Célozgatom, már egész jól világos volt, irányzékkal is meg tudtam volna lőni, de a róka csak jön, igen határozottan ebbe az irányba, Marlin felé fordul, de várok.Az meg jön-jön, de csak úgy bóklászva.Tele volt már biztos pocokkal.Na de annyira közel ért, hogy már a fasor ellenkező oldalán volt csak, s ballagott.Mikor pont mellém ért, nagyot sivalkodtak ám a pockok a lábamnál.Erre a Rudi megáll, s les befele, én meg lapítok, mert nagyon közel volt már...nagyon közel...de nem láthatott az árokban a nagy fűben az akác lehajló ágai miatt.Egyszer csak hopp, s beugrott mellém, rá  a sivalkodó pockokra, de a kezemtől kb. 60 centire vágódott be!!!Soha nem felejtem, azt a megrémült pillantását, amikor észre vett.A rövid kis kengyelkulcsossal lett volna időm rálőni, mert feléje állt a cső, lett volna úgy másfél másodpercem, de...elengedtem...el én...MEGSAJNÁLTAM...komolyan mondom...egy ilyen emléket adott nekem, nem lett volna illendő képen nyomni...hatalmasat ugrott kifelé az ellenkező irányba, én meg egy kicsit utánamosolyogtam...szép róka volt ám...becsszóra...
Igen Wave Emelem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11248


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #47 Dátum: 2017. Szeptember 15. - 22:04:43 »

Jó sztori! Nekem is volt ilyen. Egy ledőlt les 2 oldalán ültünk egymással szemben,a róka és én.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #48 Dátum: 2017. Szeptember 16. - 11:49:39 »

 Igen
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Sebipeti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 333



« Új üzenet #49 Dátum: 2017. Szeptember 16. - 22:12:50 »

BKRISZ!  Igen  Emelem
Naplózva
puffadtpocok
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 660


« Új üzenet #50 Dátum: 2017. November 07. - 23:14:21 »

 Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #51 Dátum: 2017. November 13. - 15:31:35 »

 Igen Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 2 3 [4]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: