Oldalak: 1 ... 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 [495] 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645970 alkalommal)
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7410 Dátum: 2017. Július 29. - 21:19:34 »

Ugyanilyen drumsmokerem van mint  Csabának. 100 fokos melegfüstölés amit én művelek, volt már 10 órás is a műtét. 1.5 kilós a tarja egyben. Totâl szaftos marad, azt hittem eddig, hogy ez a BBQ  Vállat von
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7411 Dátum: 2017. Július 29. - 21:21:30 »

Semmi gond, nem is vettem kotekedesnek. Egyszeruen csak 10 perc a szeletek megsutese. Hasonloan a karaj szeletekkel is, es it 2-3 cm vastag szeletekrol beszelek. A marha hus steak- nek annak csak 7- 8 perc kell. Kozepes hofokra elore bemelegitem a  BBQ ami ugy 200 C fok, rarakom a szeleteket igy szepen megcsikozodnak a forro racson,  es utana visszaveszem a hofokot ugy 110 -120 fokra mint te is irtad, es 10 perc alatt kesz is, grill a fodelevel lecsukva.
Nem tudom milyen nagy a tarja amit sutsz de 6 ora az nagyon hosszunak tunik. A grillek sem egyformak, es nem sutnek egyforman, az enyem pld.egy nagyon "forro"  grill, pillanatok alatt forro lesz es a fokok nagyon pontosan szabalyozhatoak. Mi csak a nagy darab oldalasokat szoktuk 6 oran at sutni, de azt ugy is kell akkor lesz omlos finom a hus, de a hus szeletek sutese az semeddig nem tart. A csirke combok sutese egy fel ora, csirke mell 10 perc.

......ezek itt felso csirke combok :



Ok, minden világos, de akkor ez végsősoron grillezés.
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7412 Dátum: 2017. Július 29. - 22:30:32 »

Ket fajta BBQ van: fustolo es megszokott grillezo. Amit a Csaba feltett az fustolo BBQ ( BBQ smoker) es azok lassabb tobb oras sutes- fustolesre lettek gyartva nem gyors ( napontai, esetekbe) sutosekre. A begyujtasuk bemelegitesuk magaba idobe telik, mig az olyanok mint az enyem ami gazas 5 perc alatt izzik, egy gombnyomas az egesz. Ezek a nepszeruebbek, a gyors es konnyu hasznalatuk miatt, ezekkel is lehet fustolni is csak nem olyan jol mint ami arra lett gyartva. Ha nem akarsz fustolve sutni ez boven eleg. Van akinek mindket fajta van a fustolot csak ritkan hasznalja, azt mondja csak amikor oldalast sut.
Ez az enyem, ( tehat, gazas BBQ) de lehet hasonloat venni ami szenet eget.


Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7413 Dátum: 2017. Július 29. - 22:41:14 »

.....vagyis, a pontossag kedveert: ez az enyem egy kicsit "faradtabb" Mosolyog  es vagy 4 evvel oregebb mint a fenti kepen levo....lol....nemsokara jon egy uj....de ez olyan jol sut, hogy nincs kedvem meg kidobni.


Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7414 Dátum: 2017. Július 29. - 23:08:37 »

....en ha pld. ha az enyemmel meleg fustolve szeretnek sutni  "lassu tuzon " akkor kell vegyek egy ilyen fustolo dobozt hozza extraba :



Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7415 Dátum: 2017. Július 30. - 08:00:09 »

Értem, köszi.  Wave
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7416 Dátum: 2017. Július 31. - 01:39:26 »

Hamburgert sutottem ma, meg amin raolvasztott sajt szeletek vannak az cheeseburger.
2 kg daralt marha hus, so, bors izles szerint, egy tojas, ket marek prezli es egy jo nagy pohar tej, hogy igya fel a prezlit, meg egy jo nagy fej hagyma aprora osszevagva es mind jol belekeverni a husba. Egy hamburger formalo muanyag micsoda jo ha van, hogy szep egyforma szeletek legyenek.
Mi sriracha thai szosz majonezzel keverve amit a zsemlere kenunk, paradicsom hagyma szeletek, ketchup, mustar, salata level (ez pont nem volt  :Mosolyog) fogyasztjuk, altalaba ez a legnepszerubb de lehet sult bacon szeleteket es rarakni, sult gombat, bab chilit ra onteni, savanyu uborka szeletet, kedvtol is fuggo. Hat ennyi, finom kaja. Nem szoktunk fagyasztott "eloregyartott " hamburger szeleteket venni uzletbol sohasem.













Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7417 Dátum: 2017. Július 31. - 18:59:15 »

Szia Márk!

Mondtad, hogy a sütőd gázos, gondolom propán-bután, ezt szoktad kivinni jéghorgászatkor is? A gáz a nagy hidegben működteti a sütőt? Nekem volt gondom hidegben a PB-gázpalackkal, csak azért kérdezem.

 Emelem
Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7418 Dátum: 2017. Július 31. - 19:55:53 »

Igen propan gaz palack nem buten. Mukodik -40 be is. Ezt viszem jeghorgaszni is, ezzel melegitjuk a satrat, a palack sok esetbe a satron kivul van an hidegbe.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Gergusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #7419 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 16:02:39 »

Igen, okoz egy kis fogalmi zavart Bentshaft definíciója, mert ő grillez, ami nem BBQ.
Vagyis, minden BBQ grill, de nem minden grill BBQ, mert 150 fok felett már indirekt grillről beszélünk. Gázon sütés meg pláne soha nem lesz az, akárhány fokon is történik.

Máriusz oldala egyébként nagyon informatív, ha valakit érdekel:
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03/04/barbecue_es_grill#.WYCIGVKXCUk

Illetve:
http://www.bbq-expedition.hu/

Naplózva

"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #7420 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 16:20:27 »

Tavaly egy bolhapiacos telepen megláttam egy leharcolt állapotú smoker BBQ-t.


Egy ideig csak fával toltam, de átszoktam a faszén-fa kombóra, néha dobok rá egy darabka rozmaringot, vagy illatosabb gyümölcsfa darabot,
a párologtató edényben vagy víz, vagy sör, de néha mézzel kevert bor is megfordult már...egyik jobb, mint a másik Táncol
Ha valaki szereti a kerti sütögetést, bátran vágjon bele, nem fogja megbánni Igen

A kis hengerben tüzelsz és a nagyban vannak a húsok, vagy közvetlenül a nagyban a húsok alatt?

A párologtató edény be van építve a cájgba, vagy teszel bele pl. egy tányért, és abba töltöd a párologtatnivalót?
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Gergusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #7421 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 16:48:11 »

A kis hengerben tüzelsz és a nagyban vannak a húsok, vagy közvetlenül a nagyban a húsok alatt?

A párologtató edény be van építve a cájgba, vagy teszel bele pl. egy tányért, és abba töltöd a párologtatnivalót?

Bár nem engem kérdeztél, de azért belebüfizek.

A kis henger a tűztér, a nagy hengerben van a vizes edény és utána jön a hús.
Az ilyen ofszet szmókereknél a hő stabilizálása nehéz egy kicsit. A víz segít fékezni a hőt, és ha stabil vastag parázs ég, a szellőzők kellően nyitva vannak, akkor tartható a 110-130 fok körüli hő.
Naplózva

"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
galoscsabus
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7422 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 17:10:59 »

A kis hengerben tüzelsz és a nagyban vannak a húsok, vagy közvetlenül a nagyban a húsok alatt?

A párologtató edény be van építve a cájgba, vagy teszel bele pl. egy tányért, és abba töltöd a párologtatnivalót?
Ahogy Gergusz mondá  Vigyorog

Párologtató edénynek egy 2 decis fémbögrét használok.
A sütőtérben az "átjáróhoz" rakom.

Az előző gazdája úgy tette majdnem tönkre, hogy a sütőtérben fűtött fával a húsok alatt és nem takarította ki, a nedves hamu meg kimarta a henger alját.
De egy 0.3-as béléslemez megoldotta a problémát és kapott egy új, pontosabb hőmérőt az eredeti gagyi helyett.

Ahogy Márk írta, ez nem a "hamargyorsansüssünkvalamit" műfaj kedvelőinek való eszköz.
De ha van rá fél nap nyugalom (mellette a közelben el lehet pücskörészni ezzel-azzal), akkor igen jó kajákat lehet benne rittyenteni  Igen
Legalább is eddig még senki sem panaszkodott  Kacsint
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #7423 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:22:12 »

http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20140401-milyen-grillsutot-vegyek.html
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7424 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:29:49 »


Árnyalnám.

Amint a barkácsáruházi barrellnek lefő a kávé, már rendelem is. Ebben azért könnyebb feladat a hőfok tartás

https://www.benkelgrill.hu/?site=10&l=2

A smallt. 12 kiló hús szerintem elég egyszerre....
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Oldalak: 1 ... 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 [495] 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: