Oldalak: 1 ... 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 [489] 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645879 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7320 Dátum: 2017. Március 21. - 07:37:28 »

Melyik az a nem horror árú vákuumozó készülék ami még elfogadható, gondolkodom erősen a beszerzésén?

Mit ajánlanátok, a hozzászólásokban említetteken kívül esetleg? Ja, és ami kapható is.

Kösz: Voldi    Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7321 Dátum: 2017. Március 21. - 09:12:26 »

Melyik az a nem horror árú vákuumozó készülék ami még elfogadható, gondolkodom erősen a beszerzésén?

Mit ajánlanátok, a hozzászólásokban említetteken kívül esetleg? Ja, és ami kapható is.

Kösz: Voldi    Emelem
A Doki féle gép most akciós:
http://www.sousvidehungary.hu/lavaV300Akcio
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7322 Dátum: 2017. Március 21. - 09:28:27 »

A Doki féle gép most akciós:
http://www.sousvidehungary.hu/lavaV300Akcio

Grúbénál 125. Csak azért írtam, hogy ha ez tetszene meg és nincs már akció, akkor is van kb. ennyiért.  Wave



Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7323 Dátum: 2017. Március 21. - 09:28:39 »

A Doki féle gép most akciós:
http://www.sousvidehungary.hu/lavaV300Akcio

Ennél olcsóbb, de még használható gépet keresnék.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7324 Dátum: 2017. Március 21. - 11:44:04 »

Ennél olcsóbb, de még használható gépet keresnék.
Keress rá a "Takaje" gépekre. Ezeket a facem/tre spade gyártja, általában jó cuccaik vannak.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7325 Dátum: 2017. Március 21. - 16:46:40 »


Mondjuk én érlelés és vákuumozás után nem szoktam fagyasztani,de úgy is jó.Viszont mindig engedi a zsírját és egy-egy csomag megbontása után az folyik szanaszét, így ez a papírtörlős megoldás nem is rossz ötlet!Legkozelebb kipróbálom!


Mondjuk nalam a zsirjat nem engedi mert mejhutes utan mindjart normal hutobe tartom.
- Ami viszont nem kivanatos (de ertheto)hogy kozvetlen kivetel utan para csapodik a feluletere. Nem nagyon kell vele foglalkozni. En az egyik oldalat kinyitom es nyitott szajjal fulfele tartva, egy nap alatt kiszarad.
Csak ilusztralas kepen, (nem kostolo) Wave

Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7326 Dátum: 2017. Március 22. - 00:52:18 »

Keress rá a "Takaje" gépekre. Ezeket a facem/tre spade gyártja, általában jó cuccaik vannak.
Nincs mit, szívesen...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7327 Dátum: 2017. Március 22. - 07:09:36 »

Nincs mit, szívesen...

Nem volt időm megnézni eddig, de láttam és köszönöm.

Eléggé frusztráltnak tűnsz, iszol te rendesen?   Fejvakarás
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7328 Dátum: 2017. Március 22. - 17:35:44 »



Sajnalatos mogon ebben a modumban nem lehet izeket atadni de , aki evet mar jot az a kovetkezokben leirtak alapjan biztos raismer az izekre es ha nem is 100%-ban (mert vegul is javorhus ami a szoban forog) megkozelitoleg konnyen beazonositja!
A tegnapelott bemutatott javorhusrol leven szo meg mindig. Leven ket darabom, ugye az egyik a nagyobbik az ment vadasnak. Annak rendje es modja szerint, besozva es rendesen korulrakva “vegetarianussal” repa, feherrepa, zeller, baberlevel, na meg ugye az almaszeletek amik el nem maradhatnak…….. letakarva, be a hutobe, naponta megforditva, legalabb negy napig!
Es a kisabb darab? (vegul is amibol let 9 szelet)  olyan 1cm-es szeleteket vagtam belole, nagyon egyhen kikloffoltam, nem is lehetett eroltetni mert alkatreszeire esett volna szet! Kloffolas utan sozas, mindket oldalat a szeleteknek. 
A majoneting dzsuz kovetkezik: egy nagy fej voroshagyma lereszelve, tetszes szerinti torott bors,  csipetnyi so, 2-3 korsz fokhanyma belenyomva, annyi mustar amennyivel elkeverve egy tejfolnek megfelelo konglomeratos mixet kapunk. A hus evvel a masszaval bedorzsolve,  de ugy hogy maradjon is a huson jocskan a masszabol, majd egy napig legalabb a hutoben  tartva erleljuk.
A kisutes nagyon gyorsan megy, csak eppen meg kell kapatni mindket oldalat egy keveset. Egyepkent az egy remalom, minden fele csapodik a zsir, (pedig hasznaltam fodot)siman nevezhetjuk a felesegek atkanak! Az ize viszont, mint ahogy irtam utanozhatatlan, hacsak nem tudod megismetelni ugyan ilyen sorrendben.
Sokmindennel lehet fogyasztani, en  fustolt csulok kifott levevel keszitett kelkaposztafozelekkel ettem!
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7329 Dátum: 2017. Március 22. - 22:40:59 »

Mi nagyon sokszor vagyis leggyakrabban gulyaslevest  keszitunk vadhusbol marmint javor, wapiti, es feherfarku szarvasbol, es mindig  langossal ( fokhagyma por, es kis so raja) A kedvencem es mondhatom, hogy egy "klasszikus" itt nalunk. A kanadai havereim is imadjak, Nem is csodalom, mikor iztelen, unalmas "meat pie" meg "shepherds pie" - okon nottek fel, nem lep meg mikor nalam etel komaba eszik magukat. Porkolt is nagyon finom beloluk....kis eros pistaval.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #7330 Dátum: 2017. Március 23. - 07:29:07 »

A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7331 Dátum: 2017. Március 23. - 08:07:21 »

A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.

Ez így reggel merénylet!   Röhög
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7332 Dátum: 2017. Március 23. - 12:17:15 »

A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.

Lajos, fogalmam nincs mi az a "dödöllé" ?
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #7333 Dátum: 2017. Március 23. - 12:31:13 »

Lajos, fogalmam nincs mi az a "dödöllé" ?

A frissen szedett dödöl zöldséget préselik és szűrik a levét. Ördög
Egyébként pedig nagyon finom:
http://m.nosalty.hu/receptek/kategoria/egytaletelek/dodolle

 Emelem
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #7334 Dátum: 2017. Március 23. - 13:30:24 »

Lajos, fogalmam nincs mi az a "dödöllé" ?

Elkészíteni nem egy nagy kunszt, inkább izommunka.

Sós vízben meg kell főzni fél kiló hasábba vágott krumplit. Amikor megpuhult leszűröd (nem a lefolyóba, tálba), krumplitörővel (ha nincs ilyen, akkor villával) megtöröd, visszaöntöd rá a főzőlé felét.
Beleteszed egy fazékba és platnin, lassú tűzön, kevergetve, kicsinyenként lisztet adagolsz bele. Egészen addig, amíg a kezed majd leszakad.
Serpenyőben üvegesre párolsz 2 nagy fej vöröshagymát., majd kiöntöd egy kis tálba.
Ezután kevés zsiradékot felforrósítasz a serpenyőben, egy fakanállal jó alaposan belemerítesz a tésztába és egy evőkanállal hüvelykujjnyi darabokat beleszaggatsz a forró serpenyőbe.
Amikor egyik oldala már ropogósra pirult, hintesz rá egy kevés sült hagymát, aztán megfordítod. Mikor még egy oldala megpirult, kiöntöd egy tálba, aztán lehet szaggatni a következő adagot, amíg a tészta tart.

Ha ezt frissen az asztalra teszed, némi vörösboros szarvaslábszár pörkölttel nyakon öntve, garantáltan megnyalják a vendégek mind a 10 ujjukat.   
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 [489] 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: