Oldalak: 1 ... 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 [496] 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645101 alkalommal)
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7425 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:32:31 »

Ezeket is érdemes megnézni, főleg akinek a BBQ a becsípődései között van Ördög

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DgotuaSQNeJQ&h=ATN4iJRyGtW-P9nK25T3YVDGnOLCfPHtsY0i0PFZbh9yH1OnOKfs0VQj_o_DOnVQgKRMhl5NKDwoBQ_mPnoy_8AyvkmHzQbFcMuqGUMIa-CJxzvx-_bR5jMkkDHpsq635MZ-cVJsHzfNyw&s=1&enc=AZN1QMI1KKD8-v6HoZAN_8H1wcfcwZal7KcIvklb0JqIl-_HnQP0QvYL5H4rLawfi-0oM42eWQ4G82JbkVlTMJ0dbDSy8wnVtp4Kb64P4cpOeA

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsutAE7jFRwY&h=ATMSHWoEWmizHrBF3nxruuLQi53O9xFIw7wOPaS3U2mjNWGcJ2eb1l3xA7nG16rA5hZavPZ7XGMZmWLGMbEXUixTrzL1YOMZDKr2nVerfLmvP8Fe3g9ZOM2O3jk2peAgyXzCXLuXzFOv6Q&s=1&enc=AZPSAJWQhtCbjjKSQAZPXNHcN2Bsq8ikOR-XBT8CMFMgJxzJqRdpdasZ-pSqyk8-eFR_mXCOjgyzq8VEgl5tyY-40sh5G02ZPXhIRcmJmGuqwg

 Grill Éhes Tábortűz
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7426 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:37:22 »

Egy ismerősnek is bemart a BBQ hülyebogár az agyalapi mirigyébe.
Mivel vasas szaki volt világ életében, röhögőgörcsöt kapott az obis kínálat anyagminőségét látva.
Így hajtogatott szabadidejébe egy kicsit, hegesztgetett, eldörzsölt pár korongot, de a részeredmény egész pofás. Igen
Ha elkészül, ezt nem kell félteni, hogy egyhamar megeszi a gonosz Ördög
Ránézésből van vagy 80 kiló Vigyorog











Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7427 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:40:06 »

Derék. Bótba' olyan 300ért adnak ilyet. Mondjuk csöndbe is maradok én is beszoptam a barkácsáruházit. Legalább kiderült, hogy finom a végeredmény...
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7428 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:15:11 »

Árnyalnám.

Amint a barkácsáruházi barrellnek lefő a kávé, már rendelem is. Ebben azért könnyebb feladat a hőfok tartás

https://www.benkelgrill.hu/?site=10&l=2

A smallt. 12 kiló hús szerintem elég egyszerre....
Doki!
Ez nagyon karaj szerszámnak tűnik Igen
Van belőle balkezes kivitel? Ördög
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7429 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:29:36 »

Doki!
Ez nagyon karaj szerszámnak tűnik Igen
Van belőle balkezes kivitel? Ördög

Szögtízes kérdés  Vigyorog

Komolyra fordítva, ez szigetelt. Aszongyák májerék' akik reggelire is Bbq parízeleszsömlén élnek, hogy, ez jó. Meghogy nem olcsó de jó. A minap egyébként láttam olyan kaszinótojást is. Füstölni füstölt, benne minden is. Tudomány ez na. Meg kell tanulni.
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7430 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:38:42 »

Régi horgász újságban volt egy nagy cikk a "Halas füstös" címmel, Az a "mozdony" Mosolyog háromrészes volt, a kéményében füstölni lehetett, egyebek mellett. Sajnos nem találom a cikket. Szomorú
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7431 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:47:14 »

http://www.horizonbbqsmokers.com/backyard-smokers-1/16-ranger-smoker

Ilyesmi? Tudnak kereskedni ezek a nyugatlengyelek, 1600 $  Ördög

Mondjuk 650 font. Az itt, a modern keleten is 3 mázsa. Vagy mennyi...
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7432 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 04:29:54 »

Igen, okoz egy kis fogalmi zavart Bentshaft definíciója, mert ő grillez, ami nem BBQ.
Vagyis, minden BBQ grill, de nem minden grill BBQ, mert 150 fok felett már indirekt grillről beszélünk. Gázon sütés meg pláne soha nem lesz az, akárhány fokon is történik.

Máriusz oldala egyébként nagyon informatív, ha valakit érdekel:
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03/04/barbecue_es_grill#.WYCIGVKXCUk

Illetve:
http://www.bbq-expedition.hu/



Van BBQ smoker vagy  csak "szmokernek" nevezik es van BBQ grill de mindketto grill. A grill az csak egy osszefoglalo szo. Minden outdoor grill az egy BBQ. Es mindkettobol tobb fajta van.....Ezekrol amugy beszeltem mar 2009 -be.
Nezelodj itt, ezen a linken, bokjel vagy kattints  a " charcoal grill"- re vagy lejjebb a" smoker " linkre are es ott lesznek a szmokerek. Ha veszed eszre nem nevezi oket BBQ - nek hanem csak " smoker"- nek. A szmoker barbecuezes is egy fajta grillezes. A Csaba amit feltett azok mind szmokerek tehat " low and slow" sutes. Itt sokunknak van mindketto szmoker es BBQ de mindketto grill es mind BBQ. A Mariusz semmi ujat nem mondott nekem.

https://www.wayfair.ca/outdoor/cat/outdoor-cooking-and-grills-c215946.html?rtype=9&redir=outdoor+cooking+and+grills








Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
KBalázs
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 90


« Új üzenet #7433 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 08:06:02 »

Ránézésből van vagy 80 kiló Vigyorog




Több az, összetört alatta a beton ... Vigyorog
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7434 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:01:54 »

Egy ismerősnek is bemart a BBQ hülyebogár az agyalapi mirigyébe.
Mivel vasas szaki volt világ életében, röhögőgörcsöt kapott az obis kínálat anyagminőségét látva.
Így hajtogatott szabadidejébe egy kicsit, hegesztgetett, eldörzsölt pár korongot, de a részeredmény egész pofás. Igen
Ha elkészül, ezt nem kell félteni, hogy egyhamar megeszi a gonosz Ördög
Ránézésből van vagy 80 kiló Vigyorog






Ezekben a mozdonyokban az a vicc, hogy téglából egy sokkal univerzálisabb füstölő-sütő "berendezést" lehetne csinálni, külső tűztérrel, változtatható füstcső hosszal stb.
Mondjuk gurítani nem lehet... Vigyorog
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Gergusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #7435 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:49:33 »

Van BBQ smoker vagy  csak "szmokernek" nevezik es van BBQ grill de mindketto grill. A grill az csak egy osszefoglalo szo. Minden outdoor grill az egy BBQ. Es mindkettobol tobb fajta van.....Ezekrol amugy beszeltem mar 2009 -be.
Nezelodj itt, ezen a linken, bokjel vagy kattints  a " charcoal grill"- re vagy lejjebb a" smoker " linkre are es ott lesznek a szmokerek. Ha veszed eszre nem nevezi oket BBQ - nek hanem csak " smoker"- nek. A szmoker barbecuezes is egy fajta grillezes. A Csaba amit feltett azok mind szmokerek tehat " low and slow" sutes. Itt sokunknak van mindketto szmoker es BBQ de mindketto grill es mind BBQ. A Mariusz semmi ujat nem mondott nekem.

https://www.wayfair.ca/outdoor/cat/outdoor-cooking-and-grills-c215946.html?rtype=9&redir=outdoor+cooking+and+grills

Szia Bentshaft!

Oké, szerintem egyről beszélünk, nálunk egy dolog miatt kell árnyalni ezt a kérdést. A szmokerben low and slow technikával sütés nemrég jött be Magyarországra, ami jelenleg majdnem a fine dining alsó szegmensébe helyezkedik el. Nálatok meg a leghétköznapibb, hétvégi elfoglaltsága minden férfi embernek. A magyar ember eddig a szalonnasütést, a parázs/tűz felett rácson vagy tárcsán sütést( jellemzően nyitott tűztérrel ) és a bográcsozást ismerte. A pit boxok, offszet szmókerek, töltény szmókerek, kamadó sütők világa még mindig sokaknak ismeretlen, pláne, a 110-120 fokos low and slow technika, a BBQ Rub, injektálás és még sorolhatnám.
Szóval nálunk érdemes és kell is külön választani a BBQ és grill műfajt, hiába egy család.







« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 02. - 10:03:49 írta Sakac » Naplózva

"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
Gergusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #7436 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:50:17 »

Ezekben a mozdonyokban az a vicc, hogy téglából egy sokkal univerzálisabb füstölő-sütő "berendezést" lehetne csinálni, külső tűztérrel, változtatható füstcső hosszal stb.
Mondjuk gurítani nem lehet... Vigyorog

Tökéletesen igazad van!  Emelem
Naplózva

"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7437 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 10:14:32 »

Van itt néhány ötlet ez ügyben:

https://hu.pinterest.com/pin/621356079810076399/?utm_campaign=rdpins&e_t=bbd07477a61e480fbf6e195509c72285&utm_content=621356079810076399&utm_source=31&utm_term=5&utm_medium=2004


Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7438 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 10:25:09 »

A magyar ember eddig a szalonnasütést, a parázs/tűz felett rácson vagy tárcsán sütést( jellemzően nyitott tűztérrel ) és a bográcsozást ismerte.
A világ nagy részén a grillezés még mindig a rácson sütögetés nyílt tűztéren vagy parázson. A jenkik eltanulták a rabszolgáktól a lassú sütögetést, iparág épült rá és az európai sznobok meg rárepültek a témára.
A készülékek egyre hülyebiztosabbak, a receptek tökölősek de nem nehezek...oszt a sok barom meg adományozza magának a grillkirály címet noha egy szelet szalonnát nem lenne képes megsütni a nyárson...
A nyárspolgár blogon meg az indexes szaktopicban is megjelentek a sznob seggfejek akik szerint a nyílt tűzön/parázson sütögetés az a prolik igénytelensége és véget ér a szarrápácolt tarjánál meg az agyonszárított csirkemellnél. Az ilyenekkel szemben nem érzem szükségét a kulturált véleménynyílvánításnak...magyarán el szoktam őket küldeni az anyjukba. Stoel
Ha feldobsz egy két-három centi vastag marhaszeletet a rácsra, azt el lehet cseszni. Ott egy-két perc a különbség a tökéletes és a cipőtalp között. A smokerben 110 fokon a kutya sem fogja észrevenni, hogy 10 vagy 11 órát volt bent a cucc. Lehet persze misztifikálni, csinálják is mert azzal lehet eladni az újabb és újabb vackokat, de a lényeg nem változik, ezeréves technológia új köntösben.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #7439 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 11:41:01 »

Elvetted a kedvem. Szomorú   Ördög
Pedig már beindult a hülyebogár.  Fejvakarás Van egy 300 literes henger alakú üzemanyag tartályom, gondoltam szétvágom.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 [496] 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: