Oldalak: 1 ... 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 [471] 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645460 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7050 Dátum: 2015. December 28. - 13:13:06 »

A dec. 24-i pecázás eredménye:







...és a végeredmény: az első füstölt pisztrángjaim tálalás előtt



 Wave
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 28. - 13:47:24 írta St.Girgesz » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #7051 Dátum: 2015. December 29. - 06:33:21 »

Szép teríték Gergő!  Igen
Tányéron meg még jobban néz ki.
Milyen fával füstöltél?
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7052 Dátum: 2015. December 29. - 07:54:37 »

Szép teríték Gergő!  Igen
Tányéron meg még jobban néz ki.
Milyen fával füstöltél?

Jó Erdélyi bükkel-van a kamrában még két zsák eltéve a disznóságokhoz is  Táncol Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7053 Dátum: 2016. Január 21. - 18:37:20 »



...és a végeredmény: az első füstölt pisztrángjaim tálalás előtt



 Wave

Szevasz Girgesz
Nagyon jó szine van a piszrángjaidnak, az izk is biztos hogy  jó volt Főz 
Füstölés elött pácoltad is vagy csak natur?
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7054 Dátum: 2016. Január 26. - 13:08:58 »


Szevasz Girgesz
Nagyon jó szine van a piszrángjaidnak, az izk is biztos hogy  jó volt Főz 
Füstölés elött pácoltad is vagy csak natur?

Szia!

Bizony finom volt,bár készült belőlük olajos verzó is.
Egy estét pácoltam füstölés előtt,ami sokat dobott rajta.

 Táncol
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
p_bence
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


« Új üzenet #7055 Dátum: 2016. Március 23. - 13:34:12 »

Sziasztok!
Annak a segítségét kérném, akinek esetleg van tapasztalata borz elkészítésében. Már régóta készülök megkóstolni, és hétvégén a barátaimnak szeretnék egy pörköltet főzni belőle, viszont még sohasem készítettem (mármint borzból). Azt olvastam kicsit fűzeresebben kell mint a többi vadat stb. Aki szokott csinálni vagy csinált már ilyet elláthatna egy-két jó tanáccsal.
Köszönöm: Bence
Naplózva
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #7056 Dátum: 2016. Március 23. - 15:22:44 »

Szia!

Bizony finom volt,bár készült belőlük olajos verzó is.
Egy estét pácoltam füstölés előtt,ami sokat dobott rajta.

 Táncol

Nagyon szép a színük! Hideg füstön füstölted őket? Mennyi ideig?
 Emelem
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #7057 Dátum: 2016. Március 23. - 15:25:42 »

Sziasztok!
Annak a segítségét kérném, akinek esetleg van tapasztalata borz elkészítésében. Már régóta készülök megkóstolni, és hétvégén a barátaimnak szeretnék egy pörköltet főzni belőle, viszont még sohasem készítettem (mármint borzból). Azt olvastam kicsit fűzeresebben kell mint a többi vadat stb. Aki szokott csinálni vagy csinált már ilyet elláthatna egy-két jó tanáccsal.
Köszönöm: Bence


 Emelem

Én ugyanúgy csináltam pörköltnek is, sütve is mint a vaddisznót.
 Borz Foez Főz
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
godena
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1519



« Új üzenet #7058 Dátum: 2016. Március 23. - 15:43:46 »

Emelem

Én ugyanúgy csináltam pörköltnek is, sütve is mint a vaddisznót.

Pontosan...  Igen  kb ennyi a tudománya.
 Emelem
Naplózva

"A VADÁSZAT számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság.
Alázatos szolgálata erdőnek, vadnak egyaránt" - Bornemisza Péter
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16590



« Új üzenet #7059 Dátum: 2016. Március 23. - 20:45:30 »

Sziasztok!
Annak a segítségét kérném, akinek esetleg van tapasztalata borz elkészítésében. Már régóta készülök megkóstolni, és hétvégén a barátaimnak szeretnék egy pörköltet főzni belőle, viszont még sohasem készítettem (mármint borzból). Azt olvastam kicsit fűzeresebben kell mint a többi vadat stb. Aki szokott csinálni vagy csinált már ilyet elláthatna egy-két jó tanáccsal.
Köszönöm: Bence

Egy ismerősöm szerint ilyenkor rossz az íze. Majd ha kihízik búzán, kukoricán, akkor lesz jó.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7060 Dátum: 2016. Március 30. - 13:48:20 »

Egy ismerősöm szerint ilyenkor rossz az íze. Majd ha kihízik búzán, kukoricán, akkor lesz jó.

Szerintem is olyankor jobb az ízük... amúgy semmi extra nincs az elkészítésében. A vaddisznóhoz hasonló mind a felhasználása, mind az íze. Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7061 Dátum: 2016. Március 30. - 13:55:13 »

Nagyon szép a színük! Hideg füstön füstölted őket? Mennyi ideig?
 Emelem

Szia!

Meleg füstön készítettem. Az elkészítésük egyszerű: egy estét pácoltam őket, majd egy magas falu tepsi alját kibéleltem fűrészporral és 8-10 szem borókabogyóval. Erre került a rács úgy, hogy min. 5cm-re legyen a fűrészportól. A rácsra került a hal, majd az egészet lefedtem és ráraktam a sparheltra, ami alulról hevítette a fűrészport. Félidőben megfordítottam a halakat, visszatakartam és 20-25 perc alatt teljesen elkészültek.

Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #7062 Dátum: 2016. Március 30. - 15:42:05 »

Szia!

Meleg füstön készítettem. Az elkészítésük egyszerű: egy estét pácoltam őket, majd egy magas falu tepsi alját kibéleltem fűrészporral és 8-10 szem borókabogyóval. Erre került a rács úgy, hogy min. 5cm-re legyen a fűrészportól. A rácsra került a hal, majd az egészet lefedtem és ráraktam a sparheltra, ami alulról hevítette a fűrészport. Félidőben megfordítottam a halakat, visszatakartam és 20-25 perc alatt teljesen elkészültek.

Wave
A sparhelt mennyire volt felfűtve, vagy mozgattad az optimális melegre?
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7063 Dátum: 2016. Március 30. - 15:45:22 »

 Igen
Láttam már füstölőt vas öltözőszekrényből, rossz hűtőszekrényből....   Vigyorog
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #7064 Dátum: 2016. április 14. - 08:24:37 »

Egy tuti receptet megoszthatnál, ha van..

Tuti recept nincs.
Én úgy szeretem, ha a vaddisznómájnak vaddisznómáj íze van.
Tehát igyekszem elkerülni minden letorkolló ízbevitelt.
Tehát: nem olvasztok füstölt mangalicaszalonnát alá. Nem teszek bele majoránnát, kakukkfüvet, borsikafüvet, meg egyéb hasonló, uralkodásra hajlamos fűszereket. Nem szeretem az aktív szenet sem benne, tehát tényleg csak addig sütöm, hogy nem maradjon angolos. Nagyjából ezek a legnagyobb bűnök, amik a vaddisznómájjal elkövethetők. Meg persze az, ha szétlőjük.  Ördög

Lényege a vékonyra vágás, a sok semleges zsiradék és a nagy edény és a gyorsaság. A zsiradék sertészsír, étolaj, vagy a süldő hájából kisütött friss zsír. A nagyobb kan hája már kerülendő, mert "kanyos" bukét ad a májnak.
A hagymát sok zsiradékon megsütöm üvegesre. Sütés előtt pár csipes sót kap a hagyma, hogy ne legyen édes. Pirospaprika, köménymag megy rá, egy kevés víz, aztán rögtön a máj. Csak annyi, hogy egy rétegben legyen az edényben. Gyors sütés, keverés, 2-3 perc alatt kész, mehet a tálba. Ekkor jó alaposan megsózóm és a tálban összekeverem.
Hagymasaláta, puha kenyér és Pilsner Urquel. Cigaretta, aztán döglés délig a kandalló előtt.

A szarvasmájra Voldi adott egy jó receptet. Borssal kevert lisztben kell megforgatni a vékonyra vágott szeleteket, gyors sütés, aztán sózás és zúzott fokhagyma. Szerintem ez így finom, resztelt máj formájában inkább csak túlélő eledel. Az őzmáj jó resztelve is.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 [471] 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: