Oldalak: 1 ... 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 [470] 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645524 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7035 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 14:28:13 »

A két napra való fölösleges lefagyasztás így elkerülhető, és ártani sem fog egész biztosan.

 Stoel Egyébként mi mást lehet csinálni a hússal, ha az nem két kiló, és a nyúzás-darabolástól a főzésig van két nap?  Stoel
Amúgy sem kell két napra lefagyasztani. Hogy mi "árt" és mi nem, az nézőpont kérdése is. Én úgy gondolom, hogy nem kell a vadhús ízét eldugni a fűszerek mögé, vaddisznónál, pláne süldőnél még "enyhíteni" sem. Nem attól lesz jó egy étel, hogy ezerféle fűszer van benne, vadhúst meg nem azért kell főzni, mert az "ingyen van" hanem mert vadat akarunk enni.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7036 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 18:25:01 »

 
Amúgy sem kell két napra lefagyasztani. Hogy mi "árt" és mi nem, az nézőpont kérdése is. Én úgy gondolom, hogy nem kell a vadhús ízét eldugni a fűszerek mögé, vaddisznónál, pláne süldőnél még "enyhíteni" sem. Nem attól lesz jó egy étel, hogy ezerféle fűszer van benne, vadhúst meg nem azért kell főzni, mert az "ingyen van" hanem mert vadat akarunk enni.


 Igen  Emelem
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
galoscsabus
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7037 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 06:25:50 »

vadhúst meg nem azért kell főzni, mert az "ingyen van" hanem mert vadat akarunk enni.
Mezitlábas jäger koromban több tonna vadat adtam ki a hűtőkamrából kiseladásban, magánszemélyeknek évente.
Meg sem tudom mondani, hogy hányszor kaptam meg a következő kérdést:
- Erdészúr! Mondjin már valami jó receptet rá, hogy mivel lehet elvenni azt a "vad ízt"?
Szoktam javasolni a tálcás fóliázott táposcsirke mellet..... Vigyorog

A "pórnép" nem ismeri a vadat, no meg az árfekvése sem nekik kedvez, ezért nagyon alacsony nálunk az egy főre jutó vadhús fogyasztás.
Nem éri el a fél kg-ot évente, ami siralmas. Helyette zabálja mindenki lelkesen a felpuffasztott, génkezelt húsokat.
Ezért halott ötlet a vadhús közétkeztetésbe való bevonása is.
Hány menzás szakácsnak van fogalma arról, hogyan kell jó vadételt a gyerekek elé tenni?
A gyerek meg az első 1-2 rossz élmény után azt mondja, hogy nem szereti a vadhúst és egy életre elvettük tőle a kedvét....
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #7038 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 08:13:52 »

A múltkor az egyik falunapon vaddisznópörköltet ettem, nagyon finom volt, volt benne valami különös fűszer, ami nekem teljesen ismeretlen volt. Kérdeztük a szakácsnőt, de csak terelt, hoztam hazulról ezt-azt, meg ilyen falmelléki dumák.
Aztán kaptam egy cserépben rozmaringot Nagyszénáson, mondván hogy ha kicsit megerősödik, ültessem a cseresznyefa alá, aztán a kipárolgása megtéveszti a cseresznyelegyet, sokkal kevésbé lesz kukacos a gyümölcs. Kétnaponként meg kell simogatni a bokrocskát,  hogy jobban előjöjjön belőle az illat.
A minap csak úgy per hecc megcirógattam a rozmaringot, megszagolom a kezemet, hát tökéletesen az az illat, amit a pörköltben nem ismertem fel.
Elképzelhető, hogy rozmaringot is használt fűszerként az asszonyság?
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #7039 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 08:31:10 »

Mezitlábas jäger koromban több tonna vadat adtam ki a hűtőkamrából kiseladásban, magánszemélyeknek évente.
Meg sem tudom mondani, hogy hányszor kaptam meg a következő kérdést:
- Erdészúr! Mondjin már valami jó receptet rá, hogy mivel lehet elvenni azt a "vad ízt"?
Szoktam javasolni a tálcás fóliázott táposcsirke mellet..... Vigyorog


Őznél meg a nyúlnál egy kicsit azért nem árt mérsékelni, ezek nagyon "vadak".
Ízlés dolga persze ez is, mint minden, de nekem pl. jobban csúszik a nyúlpaprikás is meg az őzpörkölt is, ha a főzést megelőzi egy gyors abálás.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7040 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 09:18:19 »

Szervusz Lajos! Emelem

Ili is tesz a vadpörköltekbe, sültekre rozmaringot. A pörköltbe csak keveset.

 Wave Attila
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
kalcsob
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 667



« Új üzenet #7041 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 10:11:10 »

A múltkor az egyik falunapon vaddisznópörköltet ettem, nagyon finom volt, volt benne valami különös fűszer, ami nekem teljesen ismeretlen volt. Kérdeztük a szakácsnőt, de csak terelt, hoztam hazulról ezt-azt, meg ilyen falmelléki dumák.
Aztán kaptam egy cserépben rozmaringot Nagyszénáson, mondván hogy ha kicsit megerősödik, ültessem a cseresznyefa alá, aztán a kipárolgása megtéveszti a cseresznyelegyet, sokkal kevésbé lesz kukacos a gyümölcs. Kétnaponként meg kell simogatni a bokrocskát,  hogy jobban előjöjjön belőle az illat.
A minap csak úgy per hecc megcirógattam a rozmaringot, megszagolom a kezemet, hát tökéletesen az az illat, amit a pörköltben nem ismertem fel.
Elképzelhető, hogy rozmaringot is használt fűszerként az asszonyság?

Én is szoktam rozmaringot tenni amikor már majdnem kész, kb 15 perccel a tűzről való levétel előtt, sőt én még majorannát is. Szerintem mindkettő ad neki egy kis pluszt, de a vad ízét nem veszi el.
Naplózva

Üdv: Bence
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7042 Dátum: 2015. Szeptember 05. - 21:34:28 »

 

Ismet van friss lazacom amibol a legjobb a gravlax keszitese.
Ime a hozzavalok: so- barnacukor keverek (2-1 aranyban a so javara), szemesbors amit frissen daralok a lazacra, konyak (barmilyen szesz megfelel) aprora vagott friss kapor.
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #7043 Dátum: 2015. November 04. - 05:30:46 »

Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7044 Dátum: 2015. November 04. - 07:38:17 »

Szánalmas ez a picsa. Nem
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #7045 Dátum: 2015. November 04. - 10:48:50 »

Szánalmas ez a picsa. Nem
Nálunk már "főzött" csak megerősíteni tudom.. Nem
Naplózva
uzbence
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149



« Új üzenet #7046 Dátum: 2015. November 04. - 13:50:25 »

Nálunk már "főzött" csak megerősíteni tudom.. Nem

Ahhoz képest elég jó gázsija van... Nem Nem
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #7047 Dátum: 2015. December 19. - 05:42:24 »

Egy kis "diétás" reggeli.... Stoel


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7048 Dátum: 2015. December 21. - 17:21:59 »

« Utoljára szerkesztve: 2015. December 21. - 17:29:35 írta Sakac » Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #7049 Dátum: 2015. December 21. - 17:49:16 »



Na ebbe van fantázia.   Igen
Naplózva
Oldalak: 1 ... 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 [470] 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: