Oldalak: 1 ... 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 [463] 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645506 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #6930 Dátum: 2015. Február 20. - 08:01:19 »

A disznóoldalas biztosan finom, de a következővel, a szarvassal, szerintem befutnak a csőbe.
Próbáltunk sütőben kisütni szarvasünő oldalast, szinte ehetetlenül faggyús lett. Állandóan olyan érzésem volt, mintha gyertyát majszolnék.
Monduk lehet, hogy borjúnál ez kevésbé jelentkezik.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #6931 Dátum: 2015. Február 20. - 10:04:51 »

Nem szarvasra keresett receptet, hanem dámra. Abból is borjúra. A dám finom sütve.
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #6932 Dátum: 2015. Február 21. - 08:16:48 »

Nem szarvasra keresett receptet, hanem dámra. Abból is borjúra. A dám finom sütve.

A belinkelt cikk utolsó mondatára reagáltam.
Mondjuk az igaz, hogy nem idéztem, így félreérthető.

"Vadhús témakörben a következő kísérleti alanyunk egy szarvasborjú-oldalas lesz! Akit pedig érdekel a vaddisznóhús más irányú felhasználása (alaplevek, levesek), annak ezt a korábbi posztot ajánljuk."
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #6933 Dátum: 2015. Február 21. - 13:36:08 »

Ha már szarvas, jut eszembe róla.
Erdélyi barátomnál vendégeskedtem. Megkértek bennünket, hogy segítsünk már lehúzni a hegyről egy ünőt. Kicsit furcsa volt nekem ez az ünő, mert testre nálunk a tehén is kisebb.  De ha itt ez az ünő akkor ez az ünő.
Zsigerelésnél nem vágta föl a szegycsontot ( gondoltam nincs fűrésze), hanem olyan régimódiasan visszafüzte a nyelőcsövet.
Darabolásnál jöttem rá,  hogy nem véletlen. Nem középen vágta ketté, hanem az oldalas alját hasította, így megmaradt a szegycsont a porcos, húsos oldalas aljával együtt. 
Ebből készült másnap a húsleves. A főtt szegyet meg külön ettük meg tormával.
Nem ajánlom azoknak, akik a tarjából is kipiszkálják azt a kis zsírosat. A többieknek annál inkább.
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #6934 Dátum: 2015. Március 22. - 06:53:28 »

Egyből semmit Stoel
A befektetett munka és energia nem lesz köszönő viszonyban sem a kihozatallal Ördög



 Fejvakarás  Mert Ti mindig olyan becsületesen betartjátok a testtájakat . Bezzeg ha a nyakhoz oda van kanyarintva legalább az egyik de jobb ha mind két első lába  .      Ördög     S.Peti
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #6935 Dátum: 2015. Március 22. - 07:05:30 »

Nem szarvasra keresett receptet, hanem dámra. Abból is borjúra. A dám finom sütve.

Dám bojú combot felszeletelni kissé kiklopfolni, egy üvegtálbe egy kis tejet önteni egykevés zúzott fokhagymával. A szeleteket egymásre tenni s közbe tejet és a zúzott fokhagymát a szeletek közzé tenni nem elfelejteni. 24 órát hűtőbe tenni felhasználás előtt kivenni s papírtörlővel leitatni a szeleteket majd kirántani.
Finom puha omlós lesz.
Jó étvágyat!
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #6936 Dátum: 2015. április 26. - 17:49:02 »


 Stoel
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #6937 Dátum: 2015. április 26. - 18:03:09 »


 Stoel
A máj is meg a paprika is ismerős... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6938 Dátum: 2015. Május 23. - 04:11:08 »

Ilyesmit szoktatok csinalni?
 
Azt mondhatom hogy nekem cask a madzag maradt legutobb, amivel osszekotottem    S.Peti
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 23. - 05:21:41 írta Sakac » Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Stefi
Vendég
« Új üzenet #6939 Dátum: 2015. Május 23. - 09:48:16 »

Ilyesmit szoktatok csinalni?
 
Azt mondhatom hogy nekem cask a madzag maradt legutobb, amivel osszekotottem    S.Peti

Ha van miből ! ?

Göngyölt hús ez ok de minek a milyen alkatrészéből és mivel töltve ?    Fejvakarás  Amúgy  Nyálcsorog
Naplózva
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1671


Koma


« Új üzenet #6940 Dátum: 2015. Május 23. - 11:34:25 »

Bár nem a göngyölt hús téma de ajánlom minden tűz melletti eredei kajáláshoz:



Tartó égakkal kipöckölni a halat srégen a füstbe. Közben egy pár pohár bor.

Mire a füstről lejön jóformán ehető is lenne de ezzel nem szabad megelégedni.
Ezután dupla alufóliába, vajjal petrezselyemmel és fokhagymával sóval kicsi fehérborsal meghintve parázsba bele.
Ezt 10 percre elég is közben átforgatva oldalaira.

Kibont és utána pedig indulhat a kegyetlen harc hogy ki tud gyorsabban többet megenni a másik elől

 Emelem
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6941 Dátum: 2015. Május 24. - 20:10:14 »

A fórumtalis pácolt süldőt vaddisznózsíron kisütöttem, újkrumplival isteni volt. Estére gondoltam egy merészet és házi körözöttes kenyér közé tettem pár szeletet. Esküszöm,csak egy Tibi atyás fröccs hiányzik utána. Vigyorog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6942 Dátum: 2015. Június 07. - 14:27:36 »

Ez olyan Bakonyi sertésborda szerűsége volt???
Majdnem...de mégsem.
Az eleje hasonlóan készül.
A húsokat ki kell kalapálni, sózni.
Nem sima lisztben forgatom, hanem (Feri most ne figyelj ide Ördög) bekeverem a lisztet póréhagyma krémleves porral.
Ezt megsütöm annyira, hogy már így is fel lehetne tálalni.
Bogrács aljába megy egy nagy adag lesütött hagyma, némi apróra zúzott fokhagymával, majd erre egy vastag réteg hús, majd újból hagyma+fokhagyma, és ez addig, amíg el nem fogy az alapanyag.
Piros paprika szolidan, bors jóformán, egyéni ízlés szerint max. 1-2 féle fűszer (nem kell túlcifrázni) és csak őrölt köményt és pár darab babérlevelet teszek hozzá.
A bekészített cuccot felöntöm annyi húslevessel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje a húst.
Lassú tűzön kell főzni és szinte állandó keverés mellett, mert nagyon hamar odakap.
Ez nem a főzés közben szomszédoló, vedelő és pofázó szakácsok sikerkajája Ördög
Kb. 1,5-2 óra alatt a lé besűrűsödik, ekkor teszem hozzá a tejfölt, finoman összeforgatom vele a bogrács tartalmát (óvatosan hogy ne törjön össze a hús) egy nagyon rövidet
forralom még (de tényleg csak max egy percet) és leveszem a tűzről. Fedőt rá és álljon egy órácskát.
Frissen kisütött, ropogós hasábbal a legfinomabb Foez
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #6943 Dátum: 2015. Június 07. - 14:43:08 »

Majdnem...de mégsem.
Az eleje hasonlóan készül.
A húsokat ki kell kalapálni, sózni.
Nem sima lisztben forgatom, hanem (Feri most ne figyelj ide Ördög) bekeverem a lisztet póréhagyma krémleves porral.
Ezt megsütöm annyira, hogy már így is fel lehetne tálalni.
Bogrács aljába megy egy nagy adag lesütött hagyma, némi apróra zúzott fokhagymával, majd erre egy vastag réteg hús, majd újból hagyma+fokhagyma, és ez addig, amíg el nem fogy az alapanyag.
Piros paprika szolidan, bors jóformán, egyéni ízlés szerint max. 1-2 féle fűszer (nem kell túlcifrázni) és csak őrölt köményt és pár darab babérlevelet teszek hozzá.
A bekészített cuccot felöntöm annyi húslevessel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje a húst.
Lassú tűzön kell főzni és szinte állandó keverés mellett, mert nagyon hamar odakap.
Ez nem a főzés közben szomszédoló, vedelő és pofázó szakácsok sikerkajája Ördög
Kb. 1,5-2 óra alatt a lé besűrűsödik, ekkor teszem hozzá a tejfölt, finoman összeforgatom vele a bogrács tartalmát (óvatosan hogy ne törjön össze a hús) egy nagyon rövidet
forralom még (de tényleg csak max egy percet) és leveszem a tűzről. Fedőt rá és álljon egy órácskát.
Frissen kisütött, ropogós hasábbal a legfinomabb Foez

Köszönöm! Emelem

Ez is egy útálatos kajának tűnik, ezért a héten kipróbálom!  Igen
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6944 Dátum: 2015. Június 07. - 15:13:58 »

Ez is egy útálatos kajának tűnik, ezért a héten kipróbálom!  Igen
Hajrá!
Aztán majd légy szíves jelezz vissza róla.

Amúgy ilyen nagy adagban (8 kg színhús volt az alap) az előkészítése felér egy öngyilkos merénylettel Stoel
Este 10-kor kezdtem hozzá és hajnali 2 után volt minden a bográcsba bekészítve, hogy másnap reggel már csak alá kelljen gyújtani.
Pedig 2 serpenyőben sütöttem elő hozzá a húst.
De egy normál, 1-2 kilós adaggal emberi idő alatt lehet végezni.  Wave
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Oldalak: 1 ... 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 [463] 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: