Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?
Egyből semmit
A befektetett munka és energia nem lesz köszönő viszonyban sem a kihozatallal
Ha már legalább 2-3 van belőle, akkor bármilyen pörkölt, vagy paprikás lehet belőle, amihez jó a csontos hús.
Amikor régesrégen repi csomaghoz kellett lőnünk 10-20-30 dámborjút (amibe természetesen csak gerinc, kicsontozott comb és lapocka kerülhetett), a maradékot néha elmentettük magunknak a kollégákkal.
A lábszárakból és az oldalasból gulyás, vagy pörkölt készült.
A nyakakat meg dermedtre lehűtöttük, lefaragtuk róla amit csak lehetett (ezért kellett roppanósra lehűteni, úgy könnyebb volt egy rövid pengéjű késsel lehúsolni), majd ledaráltuk.
Olyan fasírt és csevap lett belőle, hogy az valami mesés!!!
Csak Qrva sok volt vele a macera.......ezért később áttértünk a 60-80 kilós "süldőre"