Oldalak: 1 ... 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 [462] 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645625 alkalommal)
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #6915 Dátum: 2015. Február 17. - 10:34:18 »

Az édesanyám nagybátyja mondta egyszer, hogy "...ángyod, má' nem tud sütni csak ilyen hülyeséget!"
Megsütöttem én is azt a hülyeséget:
Sajtkrémmel töltött kifli, meg fűszeres sült hagyás- szalonnás izéni'.

Jó lett, már nincs is belőle sajnos  Rííí
 Emelem Laci
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #6916 Dátum: 2015. Február 17. - 19:02:54 »

.....
Sajtkrémmel töltött kifli, meg fűszeres sült hagyás- szalonnás izéni'.

Jó lett, már nincs is belőle sajnos  Rííí
 Emelem Laci


Már megint kezded? Fejvakarás    Röhög Röhög Röhög
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6917 Dátum: 2015. Február 17. - 19:22:11 »

Üdv!  Wave

Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?  Emelem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6918 Dátum: 2015. Február 17. - 19:25:45 »

Üdv!  Wave

Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?  Emelem
Egy nyaklevest.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #6919 Dátum: 2015. Február 17. - 19:59:37 »

Üdv!  Wave

Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?  Emelem
Megfőzöd, lehúsozod, alaposan kiszárítod, aztán felfűzöd egy spárgára, kiváló csörgő lesz belőle.
Persze ezt úgy is megcsinálhatod, hogy pörköltet főzöl belőle, némi borókabogyó és száraz vörösbor hozzáadásával.
Csak akkor több hidrogénperoxidra van szükséged, hogy a csörgőd szép fehér legyen. Röhög
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 23. - 09:11:53 írta St.Girgesz » Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6920 Dátum: 2015. Február 17. - 20:52:10 »

Asszem inkább úgy csinálom ahogy jónak látom.  Ördög
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #6921 Dátum: 2015. Február 17. - 20:58:39 »

Asszem inkább úgy csinálom ahogy jónak látom.  Ördög

 Röhög  Nyihi
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6922 Dátum: 2015. Február 17. - 21:31:14 »

Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?  Emelem
Egyből semmit Stoel
A befektetett munka és energia nem lesz köszönő viszonyban sem a kihozatallal Ördög

Ha már legalább 2-3 van belőle, akkor bármilyen pörkölt, vagy paprikás lehet belőle, amihez jó a csontos hús.

Amikor régesrégen repi csomaghoz kellett lőnünk 10-20-30 dámborjút (amibe természetesen csak gerinc, kicsontozott comb és lapocka kerülhetett), a maradékot néha elmentettük magunknak a kollégákkal.
A lábszárakból és az oldalasból gulyás, vagy pörkölt készült.
A nyakakat meg dermedtre lehűtöttük, lefaragtuk róla amit csak lehetett (ezért kellett roppanósra lehűteni, úgy könnyebb volt egy rövid pengéjű késsel lehúsolni), majd ledaráltuk.
Olyan fasírt és csevap lett belőle, hogy az valami mesés!!!
Csak Qrva sok volt vele a macera.......ezért később áttértünk a 60-80 kilós "süldőre" Ördög
 Wave
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6923 Dátum: 2015. Február 17. - 21:40:03 »

Köszi Csaba!  Emelem

Már le van húsolva és arra gondoltam valamit csinálok belőle holnap este. Reggel megszórom valami vadfűszerrel és 80-100C-on lassan megsütöm fóli alatt.
Nem sok de vacsorára elég lesz egy kis uborkával és friss kenyérrel.
Naplózva
dobbasszus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1767



« Új üzenet #6924 Dátum: 2015. Február 18. - 17:23:01 »

Üdv!  Wave

Dámborjú nyakból mit érdemes készíteni?  Emelem
Pl. egy szép kis csomagot. A címet meg majd megírom:-)
Naplózva

,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6925 Dátum: 2015. Február 18. - 19:34:34 »

Késő, már megettem.  Piál Ördög
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #6926 Dátum: 2015. Február 19. - 06:05:50 »

Csontosan lesütve se rossz.
Fel kell darabolni csigolyánként, sózni, borsozni, kicsit állni hagyni.
Egy mélyebb serpenyőbe tenni nem túl sok zsírral, felönteni fehér borral, pár gerezd fokhagyma bele. Fedő alatt puhára főzni. Ha puha a hús, fedőt levenni és zsírjára sütni.
Érdemes kipróbálni süldő oldalassal is.
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #6927 Dátum: 2015. Február 19. - 11:12:06 »

Érdemes kipróbálni süldő oldalassal is.

Még csak azzal!  Táncol
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6928 Dátum: 2015. Február 19. - 14:57:10 »

http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2015/02/18/a_barbecue_beluga_kaviarja#.VOXrdCz8tkg
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #6929 Dátum: 2015. Február 19. - 15:04:29 »


 Nyálcsorog Ezt ki fogom próbálni. 
Naplózva
Oldalak: 1 ... 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 [462] 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: