Oldalak: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 160132 alkalommal)
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #60 Dátum: 2008. Május 25. - 21:33:33 »

Dióval töltött csirke tejszínben

1 kg csirke vagy pulykamell
30 dkg bacon
15 dkg dió
1 kis üveg szárított vegyes gomba
0,5 l főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt
Só, bors, szerecsendió, őrölt kömény, majoranna

A szárított gombát negyed órára langyos vízbe áztatjuk, majd forrástól számított 10 percig főzzük, lecsepegtetjük, és összeaprítjuk, a diót apróra vágjuk, szárazon megpirítjuk, majd hozzátesszük a gombát, egy kevés tejszínt, kis vizet, sózzuk, és egy kevés majorannát teszünk rá. Amikor az egész folyadékot magába szívta, levesszük a tűzről.
A tepsiben alulra egy sor bacont fektetünk, erre tesszük a megtöltött csirkemelleket.
A húst vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges kiklopfoljuk, és befűszerezzük a só, bors, szerecsendió és őrölt kömény keverékével. A nagyobb szeletek egyik felére felhalmozzuk a tölteléket, rá az apróra vágott sajtot, és a másik felét ráhajtva a baconra helyezzük. A kisebb szeletekre tölteléket teszük, és egy másik kisebbel befedjük. Addig folytatjuk, amíg teli nem lesz a tepsi. A tetejére is bacont teszünk.
A maradék tejszínt egy tálban összekeverjük némi fűszerrel: kevés só, bors, szerecsendió, és vizet öntünk hozzá, majd ezt az egészet ráöntjük a húsra, és nagyjából másfél órán keresztül sütjük, amíg a bacon megpirul.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #61 Dátum: 2008. Május 26. - 09:13:25 »

Köményes vaddisznó pecsenye:

Fél kiló húst (comb, lapocka,tarja) felkockázol, majd összekevered egy csapott evőkanál köménymaggal, kávéskanál őrölt pirospaprikával, mokkáskanálnyi borssal, két gerezd zúzott(vagy apróra vágott) fokhagymával és leöntöd annyi étolajjal, hogy pont ellepje. Így hagyod egy-két napot, majd leöntöd róla az olajat(később még felhasználható,mert jó fűszeres lesz), és átöntöd egy tepsibe. Nem kell alá tenni semmit, mert marad annyi olaj a húson, hogy bőven elég lesz alá. Kicsit sózd meg, majd önts alá két deci fehérbort, majd takard le alufóliával. Sütőbe téve, lassú tűzön süsd puhára. Mikor már majdnem kész, Tegyél hozzá fél kg. mirelit vagy egy üveg zöldborsót, sózd ízlés szerint és így süsd készre petrezselymes krumplival, vagy burgonykrokettel a legjobb!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #62 Dátum: 2008. Május 26. - 11:51:46 »

Bugaci batyu
 
Tészta:
50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80, 1/3 rétes) 1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő
A tészta elkészítése, kelesztése után három cipót csináljunk, szögletesre nyújtás után egy lapot négyfelé vágjunk, így lesz 12 db batyu. A tetejét vizezett tojássárgával kenjük le.
 
Töltelék/1 batyu: csíkokra vágott parasztkolbász, 1-2 karika hegyes erős és sárga paprika, 2-3 félkarika paradicsom, egy kis kocka trappista sajt és végül, de nem utolsó sorban egy kanálka pirított gomba. Mindezt egymás tetejére pakoljuk a tésztán és összecsippentjük a tészta négy csücskét a tetején.

Ezután közepes lángos pirosra sütjük és már tálalható is(de hidegen is finom).
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #63 Dátum: 2008. Május 27. - 09:15:38 »

Majsai kacsasült
Hozzávalók:
1 kis konyhakész pecsenyekacsa,
1 kg burgonya,
20-25dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma,
1 alma,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoranna,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió.

Elkészítés:
Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, ráhintjük a szerecsendiót, majd elosztjuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastól nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat. A kacsát kiöblítjük, és lecsöpögtetjük. Bőrét nagyon éles késsel ujjnyi széles síkokban, először hosszában majd keresztben, egészen a húsig, "kockásra" bevágjuk. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belőle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük és befedjük vékonyra vágott füstölt szalonnával.. A kacsa belsejét behintjük a majorannával, megsózzuk, majd az almaszeleteket is beletesszük. A nyílást fogvájóval összetűzzük, és a kacsát a "krumpliágyra" fektetjük. A tepsit befedjük, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Körülbelül másfél órán át közepes lángon pároljuk. A végén fedő nélkül pirosra pirítjuk előbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsát szárnyasollóval keresztben és hosszában is félbevágjuk. Tálalás előtt a burgonyát szűrőlapátra téve lecsöpögtetjük a felesleges zsírtól. Salátát ne felejtsünk el kínálni mellé!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #64 Dátum: 2008. Május 27. - 11:33:25 »

Cordovai gyöngytyúk - Spanyolország
1db gyöngytyúk
20 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl fehérbor
1 dl olívaolaj
4 babérlevél
1dl tej
kevés liszt

Fogjunk egy nagy tálat, az aljára tegyünk egy réteg szalonnát, majd hagymakarikákat, és végül tegyük rá a megtisztított, besózótt gyöngytyúkot. Tegyük még bele a babérleveleket, a fokhagymát, öntsük le a borral és az olajjal. Alufóliával fedjük be a tálat, és tegyük sütőbe. Süssük másfél órán át, de félidőben fordítsuk meg a tyúkot, hogy mindenütt szépen megsüljön. 2 óra leteltével kivesszük a tyúkot, feldaraboljuk, a maradék levet besűrűsítjük, és mártást készítünk belőle. Meglocsoljuk vele a szeleteket, és ízlés szerinti körettel tálaljuk. 2 óra alatt elkészíthető.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Incusfincus
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


Mrs. Viktor


« Új üzenet #65 Dátum: 2008. Május 27. - 23:13:02 »

Ezt a receptet nem rég találtam ki, nem tudom vadhúsból mennyire lenne jó, de csirkéből isteni. Nevet szegény még nem kapott, de az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk, hmmm, LIMEOS CURRYS CSIRKE FALATOK. Gyorsan elkészíthető, egyszerű. Kezdő szakácsoknak is.

Hozzávalók 2 személyre: 1 csikermell, 1 lime, margarin, curry por, csirke fűszersó

A csirkét kicsontozzuk, majd a húst szeletekre vágjuk, serpenyőbe tesszük. A lime levének a felét, a curryt és a fűszersót összekeverjük annyi olvasztott vajjal, ami a csikét ellepi.  Letakarjuk és a hűtőbe tesszük egy fél órára/ órára. A pácban sütjük ki a csirkét (Ezért tettük már az elején a serpenyőbe- személy szerint utálok mosogatni:))
Kb. a szeletek méretétől függően 10-15 perc alatt készre sül.
Köretként én  fúszeres steakburgonyát csináltam fokhagymás tejföllel.

FOKHAGYMÁS TEJFÖL

Hozzávalók: 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél lime leve, menta, petrezselyem, só, bors

Csak összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk.
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #66 Dátum: 2008. Május 28. - 11:42:50 »

Incusfincu:ez még csak egy recept-még kettő kell, hogy kiengesztelj Nyihi Nyihi Nyihi Bion Bion Bion Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #67 Dátum: 2008. Május 28. - 11:44:56 »

Betyár burgonya

Hány személyre: 2-4

» 8-10 db közepes nagyságú burgonya
» 10 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg lecsókolbász(vagy nyers házi kolbász
» 1 nagy fej hagyma
» só, bors, paprika
» sütéshez zsiradék
» hurkapálca

A burgonyákat meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk, sós vízben félig megfőzzük és leszűrjük. Amíg a burgonya fő, a szalonnát, a kolbászt, hagymát felkarikázzuk. A hurkapálcikákra felváltva húzunk burgonya, kolbász, szalonna, hagyma és paprika karikákat. A pálcikákat a felhevített bőséges olajon ropogósra sütjük, végül(!) kevés borssal és pirospaprikával ízesítjük.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #68 Dátum: 2008. Május 29. - 11:51:28 »

Libamell-vagdalt:

Vagdalt libamell

» 1 kg libamellfilé
» 20 dkg sertéshús
» 2 dkg só
» 5 dkg zsír
» 5 dkg hagyma
» 1 dkg fokhagyma
» 2 g bors
» 5 dkg morzsa
» 3 db tojás
» 1 g majoranna
» 2 db zsemle
» 5 dkg füstölt szalonna
» 2 dl pecsenyelé
» petrezselyem

A húsokat ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zsírban pirított hagymát, fokhagymát, szalonnát, petrezselymet, fűszereket, tojásokat. Golyókat formálunk a húsból, morzsába panírozzuk, és megsütjük a zsírban. Fogyasztás előtt meglocsoljuk a pecsenyelével.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #69 Dátum: 2008. Május 29. - 12:08:43 »

Nyárspecsenye bundában:
Személyenként egy nyárs, nyársanként hozzávalók:

-1 ujjnyi szelet sertés lapocka vagy comb
-fél csirkemellfilé
-két közepes nagyságú burgonya
-egy közepes fej v.hagyma
-fél paprika, egy paradicsom
-negyed padlizsán vagy csillagtök
-hurkapálca
-a panírozáshoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa,a tojásba kevés pirospaprika és csipetnyi só.
-só, majoranna, kakukkfű, őrölt szerecsendió

A szelet húsokat és a csirkemellet felaprítjuk úgy, hogy négy-öt négyzet alakú darabot kapjuk. A zöldségeket karikázzuk fel, majd húzzuk felváltva a hurkapálcára úgy, hogy a fa ne látszódjon ki. Fűszerezzük meg. Parázson, vagy sütőben süssük meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután panírozzuk be, majd rántsuk ki. Melegen, friss zöldségekkel és karikára vágott sült burgonyával tálaljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #70 Dátum: 2008. Május 30. - 11:17:20 »

Fogoly kelkáposztában párolva

» 5 db fogoly
» 1 evőkanál só
» 25 dkg füstölt szalonna
» 15 dkg füstölt kolbász
» 1szál sárgarépa
» 1 kisebb szál petrezselyemgyökér
» 2 fej hagyma
» 4 szem szegfűszeg
» kevés őrölt fekete bors
» 2 kg kelkáposzta
» 1 púpos evőkanál zsír zsír
» 1 evőkanál vaj
Megtisztítjuk a szárnyasokat, megfűszerezzük, és pár percig sütőben, tepsiben sütjük. A kelkáposzta leveleket sós vízben kicsit előfőzzük, majd miután kivettük a foglyokat a tepsiből,  kibéleljük a tepsit a felével. A tetejükre helyezzük a foglyokat, szalonnát, kolbászt, majd a zöldségeket, szegfűszeget, letakarjuk a maradék kelkáposzta levéllel, felöntjük 2dl vízzel, és 1 órán át sütjük. Mikor megpuhult a hús, a káposztaleveleket lehúzzuk a tepsi szélére, hogy ne takarják el a madarakat és egy kicsit megpirítjuk a foglyok bőrét. Miután elkészült, ebben a tepsiben tálalhatjuk is. Petrezselymes krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #71 Dátum: 2008. Május 30. - 11:37:30 »

Kemencés tűzdelt őzgerinc

» 2 kg őzgerinc
» 1 evőkanál  só, bors
» negyed kg füstölt szalonna
» 1 szál sárgarépa
» 1 szál  petrezselyemgyökér
» 1 fej vöröshagyma
» 1 db babérlevél
» 1 g egész bors
» 1 gerezd fokhagyma
» 1dl paradicsompüré
»  liszt
» 2e.k. Zsír
» 2 dl vörösbor és fél liter sör

A 2 napig borókás pácban érlelt húst lecsöpögtetjük, bedörzsöljük a sóval és a borssal. Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, majd ebbe tesszük a felaprított zöldségeket. Ráhelyezzük az ágyra a húst, aláöntjük a sört, majd kemencében puhára sütjük.
Vegyük le a húst az ágyról, tegyük külön egy tálra, majd a zöldségeket, a paradicsom pürét és a bort keverjük össze, passzírozzuk át, majd liszttel sűrítsük sűrűn folyó állagúra(sűrítéskor hagyjuk hígabbra, fél óra múlva sűrűsödik be igazán!), majd tálaláskor öntsük a húsra.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #72 Dátum: 2008. Június 02. - 11:49:38 »

Borsós sült csirke

Hozzávalók:

1db nagyobb csirke
1kg zöldborsó
1szálsárgarépa
1szál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
25dkg füstölt szalonna
2dl fehérbor
só, bors, kakukkfű, tárkony, fehérbors, őrölt szerecsendió,petrezselyem levél

A csirkét szétbontjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval, és a fűszerekkel a petrezselyem levélen kívül. Kizsírozott tepsibe tesszük. A borsót összekeverjük az felkarikázott petrezselyemmel és sárgarépával, valamint hozzákeverjük a felaprított p.levelet és a fokhagymát is.Ezután a hús mellé öntjük úgy, hogy szépen eligazgatjuk a húsok között/húsokon.Megszórjuk kevés sóval, befedjük a vékonyra szeletelt szalonnával, aláöntjük a bort,majd lefedjük alufóliával és puhára sütjük. A végén vegyük le a fóliát és süssük addig, amíg a leve el nem párolog. rizzsel tálaljuk.

Azt is megtehetjük, hogy mikor kész a csirke, akkor nem párologtatjuk el a levét, hanem leöntjük róla, tejföllel, borssal, sóval, ízesítjük, majd berántjuk és tálaláskor a húsra öntjük. Jó étvágyat!

Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #73 Dátum: 2008. Június 02. - 19:25:55 »

Sajtos serpenyős burgonya

1 kg szét nem fővő krumpli
1 közepes hagyma
10 dkg sajt, reszelt
vaj, só, bors, petrezselyem

A krumplit héjában főzzük meg, majd ha puhára főtt, meghámozzuk. Reszeljük le nagy lyukú reszelőn, és hagyjuk kihűlni.
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk , és a vajon pároljuk meg. Öntsük rá a reszelt burgonyát, fűszerezzük, és süssük 4-5 percig (amíg megpirul). Fogjunk egy fedőt, ami befedi a serpenyőt, és a segítségével fordítsuk meg, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, hogy a másik oldala is megpiruljon. Most rá lehet tenni a petrezselymet és a reszelt sajtot, és lefedni, hogy ráolvadjon.
Forrón kell fogyasztani.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 03. - 07:52:17 írta Girgesz » Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #74 Dátum: 2008. Június 03. - 12:00:40 »

Egri bojtáravató (Bojtárlegény ínyence gazdagon)
Hozzávalók: 2 szelet sertésborda, 1 db sertésvelő, 2 szelet sertésszűz, 2 szelet bacon, só, őrölt bors, 10-15 dkg mezei gomba és 1-2 evőkanálnyi ketchup.A sertésvelő-máj pástétomhoz: 1 db sertésvelő, ennek megfelelő mennyiségű sertésmáj, 1db tojás, igény szerint zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, só, őrölt bors és picinyke csombor.
Elkészítése: A bordákat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékban flekkenszerűre sütjük. Tálalásig meleg helyen tartjuk. A velőt citromos, ételízesítős vízben leforrázzuk, hártyáját lehúzva az elkapart májjal és a fűszerekkel meg a tojással fasírtszerűvé gyúrjuk. Amennyiben túl lédús maradna, zsemlemorzsával sűrítjük. Két laposabb pogácsát formázva belőle, a maradék zsiradékban mindkét oldaláról fehérre sütjük. A 3-4 cm vastagságú szeletre vágott sertésszűzet sózzuk, borsozzuk és a bacon szelettel körbetekerve, fogvájóval rögzítve, szintén a maradék zsiradékban rózsaszínűre sütjük. A mezei gombákat tisztítva, apróra darabolva egy kanál olajon megpároljuk, és igény szerint fűszerezzük.
Tálalása: A tálra hasábburgonya talapzatot helyezünk, tetejére a sült bordákat, s mindegyikre egy-egy velős-májas sültet, majd a sertésszűzet tesszük. Az egészet nyakon öntjük a dinsztelt gombával, és ketchuppel díszítjük.  Káposztával töltött paprikát adunk mellé savanyúságként.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 03. - 13:14:08 írta Erdőjáró (Molnár Attila) » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: