St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #510 Dátum: 2016. November 10. - 06:54:36 » |
|
A fejlesztések külön lapon vannak, ez csak az alap
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #511 Dátum: 2017. Március 27. - 14:23:29 » |
|
Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)
A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #512 Dátum: 2017. Március 27. - 14:24:16 » |
|
Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)
A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
No meg majoranna.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #513 Dátum: 2017. Március 27. - 14:27:23 » |
|
Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)
A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
Köszönettel!
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #514 Dátum: 2017. Március 27. - 14:32:30 » |
|
Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)
A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
Ezt már régebben is lefikáztam... Az ételízesítőért külön , de a vargányát amúgy se kell fűszerezni, jó az magában is.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #515 Dátum: 2017. Március 27. - 15:20:57 » |
|
Ezt már régebben is lefikáztam... Az ételízesítőért külön , de a vargányát amúgy se kell fűszerezni, jó az magában is. Vártam a letolást,pedig direkt nem írtam csak annyit,hogy ételízesítő. Az meg lehet otthon,saját alapanyagokból készült is, nem? Jónak,jó, de a jónál van jobb is. Márpedig így jobb. Nekünk mindenesetre.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #516 Dátum: 2017. Március 27. - 15:45:15 » |
|
Jónak,jó, de a jónál van jobb is. Márpedig így jobb.
Nem feltétlenül. Az intenzív fűszerezéssel eltakarhatod az eredeti ízt márpedig a vargánya esetében azért nagy kár. Egy bolti sampionnál (az ételízesítőtől eltekintve) teljesen jó lehet a módszered de vargánya az egy külön műfaj.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #517 Dátum: 2017. Március 28. - 09:59:19 » |
|
Nem feltétlenül. Az intenzív fűszerezéssel eltakarhatod az eredeti ízt márpedig a vargánya esetében azért nagy kár. Egy bolti sampionnál (az ételízesítőtől eltekintve) teljesen jó lehet a módszered de vargánya az egy külön műfaj.
Addig nem halok meg míg meg nem kóstoltattam veled.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Hakapeszi
|
|
« Új üzenet #518 Dátum: 2017. Március 28. - 18:08:52 » |
|
Üdv az Uraknak!
Bevált bölény receptet megosztana valaki ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4145
TSP
|
|
« Új üzenet #519 Dátum: 2017. Március 28. - 18:19:16 » |
|
Üdv az Uraknak!
Bevált bölény receptet megosztana valaki ?
Melyik része?
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #520 Dátum: 2017. Március 28. - 18:58:36 » |
|
Nem hinném, hogy a bölény gyakran fordul elő a Magyar konyhában. Én speckó még soha nem készítettem. Ezért, ha hozzájutnék egy szeletelhető darabhoz, a standard megoldást választanám. Adnék neki 1-2 napra egy enyhén borsos, mustáros, olíva olajos pácot. Aztán Medium-well done-ra sütném.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
huszlavika
|
|
« Új üzenet #521 Dátum: 2017. Március 28. - 22:24:53 » |
|
Üdv az Uraknak!
Bevált bölény receptet megosztana valaki ?
Én ilyet ettem, nekem nagyon ízlett! http://allrecipes.com/recipe/179348/bison-stew/Olvashatod, a szívnek is jó..... Habár nem tudom, hogy amerikai bölényed, vagy európai bölényed van otthon a fagyasztóban... nehogy úgy járjunk mint Arthur király lovagjai a gyalog galoppban a szakadéknál....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #522 Dátum: 2017. Március 29. - 09:35:23 » |
|
Üdv az Uraknak!
Bevált bölény receptet megosztana valaki ?
Kérdezd meg akitől származik...Olyan kiselőadást hallottam tőle a minap az érlelésről meg a villával szelhető húsról, hogy a nyálam elcsordult...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #523 Dátum: 2017. Március 29. - 09:36:27 » |
|
Nem hinném, hogy a bölény gyakran fordul elő a Magyar konyhában. Én speckó még soha nem készítettem. Ezért, ha hozzájutnék egy szeletelhető darabhoz, a standard megoldást választanám. Adnék neki 1-2 napra egy enyhén borsos, mustáros, olíva olajos pácot. Aztán Medium-well done-ra sütném. A "well done" a legrosszabb dolog ami egy szép szelet hússal történhet.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #524 Dátum: 2017. Március 29. - 10:11:58 » |
|
A "well done" a legrosszabb dolog ami egy szép szelet hússal történhet.
Igazad van, ezért is választanám a medium változatát egy ismeretlen húsnál. Később aztán lehet finomítani.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
|