Oldalak: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 159996 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #510 Dátum: 2016. November 10. - 06:54:36 »

A fejlesztések külön lapon vannak, ez csak az alap Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #511 Dátum: 2017. Március 27. - 14:23:29 »

Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)

A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors  és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #512 Dátum: 2017. Március 27. - 14:24:16 »

Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)

A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors  és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.

No meg majoranna.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #513 Dátum: 2017. Március 27. - 14:27:23 »

Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)

A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors  és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.

Köszönettel!  Emelem
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #514 Dátum: 2017. Március 27. - 14:32:30 »

Kama olvtársnak tisztelettel, az a bizonyos tinóra(vargánya)

A megmosott gombák kalapját és külön a lábát (de mindkettőt egészben) tepsibe rakom. Mindegyikre kis ételízesítő, kakukkfű, rozmaring, bors  és egy-egy kisebb diónyi disznózsírt teszek, alufóliát a tepsire és be a sütőbe.
Ezt már régebben is lefikáztam...
Az ételízesítőért külön  Tasli, de a vargányát amúgy se kell fűszerezni, jó az magában is.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #515 Dátum: 2017. Március 27. - 15:20:57 »

Ezt már régebben is lefikáztam...
Az ételízesítőért külön  Tasli, de a vargányát amúgy se kell fűszerezni, jó az magában is.

Vártam a letolást,pedig direkt nem írtam csak annyit,hogy ételízesítő. Az meg lehet otthon,saját alapanyagokból készült is, nem? Emelem

Jónak,jó, de a jónál van jobb is. Márpedig így jobb. Nekünk mindenesetre. Wave
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #516 Dátum: 2017. Március 27. - 15:45:15 »



Jónak,jó, de a jónál van jobb is. Márpedig így jobb.
Nem feltétlenül. Az intenzív fűszerezéssel eltakarhatod az eredeti ízt márpedig a vargánya esetében azért nagy kár.
Egy bolti sampionnál (az ételízesítőtől eltekintve) teljesen jó lehet a módszered de vargánya az egy külön műfaj.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #517 Dátum: 2017. Március 28. - 09:59:19 »

Nem feltétlenül. Az intenzív fűszerezéssel eltakarhatod az eredeti ízt márpedig a vargánya esetében azért nagy kár.
Egy bolti sampionnál (az ételízesítőtől eltekintve) teljesen jó lehet a módszered de vargánya az egy külön műfaj.

Addig nem halok meg míg meg nem kóstoltattam veled.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
Hakapeszi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 44


« Új üzenet #518 Dátum: 2017. Március 28. - 18:08:52 »

Üdv az Uraknak!

Bevált bölény receptet megosztana valaki ?
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #519 Dátum: 2017. Március 28. - 18:19:16 »

Üdv az Uraknak!

Bevált bölény receptet megosztana valaki ?


Melyik része?
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #520 Dátum: 2017. Március 28. - 18:58:36 »

Nem hinném, hogy a bölény gyakran fordul elő a Magyar konyhában.
Én speckó még soha nem készítettem.
Ezért, ha hozzájutnék egy szeletelhető darabhoz, a standard megoldást választanám.
Adnék neki 1-2 napra egy enyhén borsos, mustáros, olíva olajos pácot.
Aztán Medium-well done-ra sütném.
 Stoel
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #521 Dátum: 2017. Március 28. - 22:24:53 »

Üdv az Uraknak!

Bevált bölény receptet megosztana valaki ?


Én ilyet ettem, nekem nagyon ízlett! Igen Igen
http://allrecipes.com/recipe/179348/bison-stew/
Olvashatod, a szívnek is jó..... Angyal

Habár nem tudom, hogy amerikai bölényed, vagy európai bölényed van otthon a fagyasztóban... nehogy úgy járjunk mint Arthur király lovagjai a gyalog galoppban a szakadéknál.... Kacsint
 Wave
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #522 Dátum: 2017. Március 29. - 09:35:23 »

Üdv az Uraknak!

Bevált bölény receptet megosztana valaki ?

Kérdezd meg akitől származik...Olyan kiselőadást hallottam tőle a minap az érlelésről meg a villával szelhető húsról, hogy a nyálam elcsordult...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #523 Dátum: 2017. Március 29. - 09:36:27 »

Nem hinném, hogy a bölény gyakran fordul elő a Magyar konyhában.
Én speckó még soha nem készítettem.
Ezért, ha hozzájutnék egy szeletelhető darabhoz, a standard megoldást választanám.
Adnék neki 1-2 napra egy enyhén borsos, mustáros, olíva olajos pácot.
Aztán Medium-well done-ra sütném.
 Stoel

A "well done" a legrosszabb dolog ami egy szép szelet hússal történhet.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #524 Dátum: 2017. Március 29. - 10:11:58 »

A "well done" a legrosszabb dolog ami egy szép szelet hússal történhet.
Igazad van, ezért is választanám a medium változatát egy ismeretlen húsnál.
Később aztán lehet finomítani.
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Oldalak: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: