Oldalak: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 160189 alkalommal)
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #465 Dátum: 2012. Május 13. - 20:27:17 »

Almás süti

Hozzávalók:

30 dkg savanykás alma
30 dkg cukor
30 dkg liszt
3 tojás
1 tasak sütőpor
citromhéj, fahéj, szegfűszeg

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát, lazán elegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, valamint a fahéjjal-szegfűszeggel. Az előző masszához adjuk. A 3 tojás felvert habját beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük, tetejét vágott dióval szórjuk0. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kibírjuk a várakozást, kihűlés után szeleteljük.  Ördög

Egy kis Granny Smith almával bolondítható...
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #466 Dátum: 2012. Július 13. - 19:35:39 »

Mit találtam  Kacsint
Ízelítőnek:


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #467 Dátum: 2012. Július 14. - 08:00:00 »

www.magyarvagyok.com/kultura/konyha/regi-receptek/
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #468 Dátum: 2012. Július 14. - 09:40:15 »

Mit találtam  Kacsint
Ízelítőnek:



3 Ft!  "Régi szép idők!"  Vigyorog     2,7 Ft volt egy golyós töltény a "puskánk"-ba!  Kacsint
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #469 Dátum: 2012. Július 14. - 12:14:04 »

3 Ft!  "Régi szép idők!"  Vigyorog     2,7 Ft volt egy golyós töltény a "puskánk"-ba!  Kacsint

Csak akkor nem lehetett golyóspuskánk! Vigyorog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #470 Dátum: 2012. Július 17. - 07:21:02 »

Sziasztok

Fel tudna kozuletek valaki tenni ide egy jo babgulyas receptet, de olyat ami nem csak bogracsba elkesziteskor lesz finom.
Koszonom elore is.

Babgulyás:

hozzávalók 12 főre
2 kg sertéshús
0,5 kg füstölt sertéshús
0,4 kg szalonna
0,3 dl olaj (vagy zsír)
5-6 db közepes hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5-6 db paradicsom
4-5 db TV paprika
1 db csípős zöldpaprika
1 db közepes zeller
4-5 répa
4-5 fehérrépa
2 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt bors
3-4 db babérlevél
só, ízlés szerint (alapban a füstölt húsből kifővő lé is hozzájárul a sóval való ízesítéshez)
1-1,5 kg szárazbab
2 liter víz
fél csomag petrezselyem


Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítjuk.
Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkozkázott vöröshagymát és fokhagymát, kb. 10 percig pároljuk.
Miután a hagyma megpuhult, beletesszük a felkockázott sertéshúst kb. 15 percig főzzük, sűrű kevergetés mellett.
Amikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat (az erőspaprikát is), kb. 5 percig kevergetve főzzük.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, felszeletelt répát, zellert és fehérrépát. Kb. 10 percig kevergettve főzzük. (A zöldségekben lévő folyadék elegendő nedvességet biztosít, hogy a kondérban lévő alapanyagok ízei összeérjenek.)
Miután a kondér tartalma elkezd rotyogni hozzáadjuk a füstölt sertéshúst, az őrölt pirospaprikát, az őrölt borsot, és a kakukkfüvet.
Nagyon fontos, hogy egy-két kevergetés után azonnal öntsük föl az egészet kb. 2-2,5 liter vízzel, nehogy az őrölt paprika odakapjon, és megkeserítse a babgulyásunkat. Kb. 10 percig, lassú tűzön rotyogtassuk.
Miután a lé tökéletesen átforrt, tegyük bele az előzetesen babérlevéllel beáztatott ( legalább 24 órával korábban) babot. Nyugodtan belefőzhetjük a babérlevelet is, ez csak egy plusz pikáns ízt kölcsönöz a gulyásunknak. (Amennyiben a babot előfözzük, időt spórolhatunk meg, de véleményem szerint az étel élvezeti értékét csak abban az esetben befolyásolja, amennyiben beáztatott bab túlságosan kemény marad, és nem képes mepuhulni a főzés folyamán sem.)
Rakjunk a tűzre, és kevergetés mellett addig főzzük a levet, amíg a bab kellőképpen meg nem puhul. Természetesen az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk.
A főzés utolsó szakaszában dobjuk bele a petrezselymet.
Természetesen az étel sózása sem maradhat el. Menet közben kóstolgassuk a művünket, és ennek függvényében ízesítsük sóval.


Kicsit módosított nosalty recept, de ez alapján a kotta alapján főzték meg a gyermekeim a minap.

http://www.nosalty.hu/recept/babgulyas
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #471 Dátum: 2012. Július 17. - 09:03:38 »

Én, ha otthon csinálom, a szalonnazsírban megpirítom a hagymát és a felkarikázott sárgarépát, rá a fűszereket, a füstölt húst, átforgatom azt is aztán babostól, mindenestől berakom egy nagy kacsasütőbe és zutty, be a sütőbe minimális hőfokon. Ez ugyan kissé sólet szerű elkészítés de így ott lehet hagyni és a bab is tutira meg fog puhulni.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #472 Dátum: 2012. Július 17. - 09:24:16 »

Én, ha otthon csinálom, a szalonnazsírban megpirítom a hagymát és a felkarikázott sárgarépát, rá a fűszereket, a füstölt húst, átforgatom azt is aztán babostól, mindenestől berakom egy nagy kacsasütőbe és zutty, be a sütőbe minimális hőfokon. Ez ugyan kissé sólet szerű elkészítés de így ott lehet hagyni és a bab is tutira meg fog puhulni.

Ez jól hangzik! Mennyi vizet teszel rá?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #473 Dátum: 2012. Július 17. - 15:54:15 »

Én, ha otthon csinálom, a szalonnazsírban megpirítom a hagymát és a felkarikázott sárgarépát, rá a fűszereket, a füstölt húst, átforgatom azt is aztán babostól, mindenestől berakom egy nagy kacsasütőbe és zutty, be a sütőbe minimális hőfokon. Ez ugyan kissé sólet szerű elkészítés de így ott lehet hagyni és a bab is tutira meg fog puhulni.


A "kacsasütő" az a "Pataki tál"?  Vállat von
 Emelem
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #474 Dátum: 2012. Július 17. - 16:13:16 »


A "kacsasütő" az a "Pataki tál"?  Vállat von
 Emelem

Nem, a kacsasütő fémből van:

http://konyhafelszereles.bercsekft.hu/edenyek-1184/zomancozott-1193/kacsasutok-1199/
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #475 Dátum: 2012. Július 17. - 16:16:25 »


Köszönöm!
 Emelem
Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #476 Dátum: 2012. Július 17. - 16:18:27 »

Koszonom nektek, szamomra  a hus mennyiseg nagyon kevesnek tunik (foleg 12 fore) a szalona helyett "bacon"-t fogunk hasznalni es a fel kilo serteshus az milyen fajta legyen ? (fustolt kolbasz megteszi?) meg a szaraz bab helyett a konzerv bab elfogadhato?
Nekem egy 5  szemelyes recept kellene, ha ezt a 12 szemelyest megfelezem akkor tenyleg alig lesz hus benne ? Az elkeszult etel a vegen levesre hasonlit vagy sokkal surubb ? (villa kell hozza vagy kanal ? Mosolyog)
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #477 Dátum: 2012. Július 17. - 16:34:07 »


Helyettesíthető a kacsasütő egy nagy rozsdamentes lábassal, aminek jól záródó fedele van?
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #478 Dátum: 2012. Július 17. - 16:59:03 »

Helyettesíthető a kacsasütő egy nagy rozsdamentes lábassal, aminek jól záródó fedele van?

Ha megnézed a belinkelt edényeket, a tetejük nem véleletlenül olyan, amilyen. A horpadások nem dekoráció, a kacsasütő teteje úgy van kiképezve, hogy onnan a kacsára csepeg vissza a pára, és nem az edény oldalán folyik le. Folyamatosan locsolódik sütés közben a madárka. Ezt a lábas+fedő nem tudja.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #479 Dátum: 2012. Július 17. - 19:40:31 »

Bentshaft  Emelem !  Remélem a  Vold nem haragszik meg  Stoel   Nyihi fehérrépa helyett inkább petrezselyemgyökeret
tegyél bele ,.  Stoel Saját véleményem / ettem már mindenféle húsból / de nálam a marhahús a N.1. babgulyásba !
 Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Oldalak: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: