Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 160153 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #180 Dátum: 2008. November 04. - 11:08:44 »

Juszt is krumpliprósza!!!

Hámozz meg éhes emberenként 4 öklömnyi krumplit. Reszeld le citromreszelőn egy tálba, a levével együtt.
Adj hozzá fejenként egy deci kefírt izlés szerint sót és annyi lisztet, hogy alaposan összekeverve, állaga valahol félúton legyen a palacsinta és a nokedli tészta között. Hagyd állni egy negyedórát.
Közben izzíts be egy serpenyőt némi zsiradékkal, és amikor már serceg, önts bele egy palacsintányi anyagot, kanállal kicsit segítsd elterülni az edény teljes szélességében. Ha az alja piros pöttyösre sült fordítsd meg, ugyanilyen legyen a másik fele is.

Fogyasztható:
- köretként húsok mellé.
- egytálételként, ilyenkor nem árt rá egy marék reszelt sajt, meg egy evőkanál, nyomott fokhagymával dúsított tejföl.
- gazdagítva, ekkor a nyers tésztába kockázott, jó húsos, pirított szalonnát keverünk, a reszel sajt, fokhagymás tejföl erre is kell.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #181 Dátum: 2008. November 04. - 11:53:07 »

"Egybesült malac" (Bodrogi Gyula)
Hozzávalók:
1 egész malac( olyan 8-10kg körüli konyhakészen)
fél liter mustár
fűszerkeverék(fél-fél mokkáskanál őrölt -bors, -lestyán, -köménymag, -pirospaprika, csipet majoránna, rozmaring)

5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz
Körethez:
burgonya
petrezselyem zöld
vegeta
vaj
Elkészítési mód:
A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket és a sót egy kis edényben összekeverjük.
A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, aprított petrezselyemzölddel, kevés vajjal és egy kevés vegetával összekeverjük, majd a tálra kirakott húsok mellé helyezzük. Friss zöldséggel díszítsük a tálat és fehérborral kínáljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #182 Dátum: 2008. November 05. - 17:02:31 »

Vöröslencse-főzelék
Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 kiskanál liszt
1 evőkanál paradicsompüré

őrölt fehér bors

A lencsét mosd át többször váltott hideg vízben, majd főzd annyi vízben, amennyi épp ellepi. Add hozzá a megtisztított és kockára vágott hagymát, és párold puhára. Forrósítsd fel az olajat egy kisebb, nyeles edényben, és futtasd meg benne az apróra vágott mentalevelet. Hintsd meg a liszttel, kissé pirítsd meg, majd továbbra is kevergetve add hozzá a paradicsompürét, és süsd barnára, de ne égesd oda. A lencsét a levével együtt öntsd rá, sózd, borsozd, és sűrítsd be. Pár percig még forrald.

Répafőzelék
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
2 teáskanál liszt
1 csokor petrezselyem és citromfű vegyesen
tej
vaj


Egy nagyobb edényben olvaszd meg a vajat, szórd rá a karikákra vágott répát, és folyamatos kevergetés közben pirítsd néhány percig. Picit sózd meg, öntsd fel egy deci vízzel, és fedő alatt főzd 5-10 percig. Közben fél deci hideg tejben csomómentesen keverj el két teáskanál lisztet, majd állandó kevergetés mellett öntsd a répára. Ha már sűrűsödni kezd, önts hozzá annyi tejet, hogy éppen ellepje a répaszeleteket. Egyszer forrald még fel. Tálalás előtt keverd bele az apróra vágott petrezselymet és a citromfüvet.

Szalonnás burgonyafőzelék
Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 húsleveskocka

törött bors

A meghámozott burgonyát sós vízben főzd puhára, és szűrd le. A szalonnát szeleteld fel, cakkozd be, és süsd ropogósra, majd vedd ki, és tedd félre. A zsírjában pirítsd meg az apróra vágott hagymát, hintsd meg a liszttel, és engedd fel fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottad. Rakd bele a megpuhult burgonyát, és törött borssal meghintve együtt párold néhány percig. Tálaláskor rakd a főzelék tetejére a ropogós szalonnaszeleteket.

Pikáns gombafőzelék
Hozzávalók:
60 dkg vargánya gomba
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt 
körülbelül 2 dl húsleves
2 dl tejföl
1-2 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld

bors
paprika

A csöves részétől megtisztított, szeletekre vágott gombát párold forró vajon pár percig. Szórd rá a lisztet, ízesítsd sóval, borssal, paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Adj hozzá annyi levest, hogy főzelék állagú legyen. Forrald 15 percig, majd a tűzről levéve add hozzá a tejfölt és a citromlevet. Friss kenyérrel a legfinomabb.
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 06. - 11:39:58 írta Girgesz » Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #183 Dátum: 2008. November 06. - 11:50:29 »

Karajszelet Mátyás király-módra

Hozzávalók:
1kg kicsontozott karaj
Egy üveg őszibarack befőtt(vagy kompót), a legjobb a házilag elrakott őszi(kései érésű), fehérhúsú barackból készült befőtt
Só, bors, majoránna
két liter tej
30deka zsíros,félkemény sajt

A húst vágjuk ujjnyi szeletekre, majd kiklopfolás után tegyük egy éjszakára tejbe. Másnap vegyük ki a tejből, csöpögtessük le, majd szórjuk meg kevés borssal, sóval és majoránnával, majd vajban(!) közepes lángon süssük puhára. Mikor kész, fedjük be félbe vágott őszibarack szeletekkel,majd tegyünk rá vékony sajtszeleteket. Hogy megkönnyítsük a sajt olvadását, tegyük be még egy előmelegített sütőbe addig,amíg a sajt rá nem olvad a barackos hússzeletekre.
Burgonyakrokettel vagy hántolt árpával (esetleg zsemlegombóccal) és friss paradicsommal, uborkával, narancs cikkekkel, esetleg áfonyalekvárral és desszertborral(jégbor, szamorodni, aszú) kínáljuk. 
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #184 Dátum: 2008. November 07. - 12:09:00 »

Tejszínes-gombás vadragu leves

Hozzávalók:
1kg felkockázott vegyes vadhús szedelék(a legjobb, ha minden nyúzáskor, tisztításkor lecsippentünk egy kis darabot az épp puskavégre került vadból)
3-4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma
egy kis fej vöröshagyma
1 krumpli
20deka zsenge zöldborsó
fél kg gomba(lehet vegyes is)- fajtától függően ízlésesen felkockázva vagy szeletelve)
két dl tejszín
2-3evőkanál liszt
két dl fehérbor
egy kis teavaj
só, lestyán, tárkony, az egyik petrezselyem zöldje(apróra vágva), 8-10 szem egész feketebors

Elkészítés:
A húst fazékban, vajon egy kicsit megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután felöntjük 2-2,5 liter vízzel(ki milyen sűrűn szereti a levest), majd hozzátesszük a lestyánt, a petrezselyemzöldjét és a borsot. Lefedjük és 1 órán keresztül főzzük közepes lángon(nem baj, ha zavaros lesz, mert úgyis behabarjuk a végén). Ezután beletesszük a felkarikázott zöldségeket, a fokhagymát és az egész fej vöröshagymát, majd addig főzzük, amíg a hús már ,majdnem teljesen kész. Mikor idáig eljutottunk, hozzáadjuk a gombát, majd ha ez is megpuhult, a zsenge zöldborsót is. Ekkor csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest.
Tálaláskor kevés friss zeller-zöldjével, reszelt füstölt sajttal díszítsük az ételt, és zsemlekockával vagy csigatésztával kínáljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #185 Dátum: 2008. November 10. - 14:49:45 »

Libamájjal töltött fürj

Hozzávalók:
4 személyre:
8 db fürj, 300 g libamáj, 100 g olaj, 30 g vaj, 250 g szalonna, 10 g só, 1 csomó petrezselyem

Elkészítés:
Erre a célra csak fiatal fürjeket használjunk! A fürjet megtisztítjuk, a gerincénél vékony, éles pengéjű késsel felnyitjuk, és a csontokat eltávolítjuk belőle. A belsejét besózzuk, belehelyezzük a kb. 30 g-os libamájszeleteket és a bőrét visszahajtjuk. Az egészet szalonnával beborítjuk és vékony zsineggel átkötjük. Kevés olajban elősütjük. Kivajazott tepsibe helyezzük az elősütött fürjeket, mellétesszük a megmosott petrezselyem zöldjét, és kevés víz hozzáadásával kb. 20-25 percig sütőben pirosra sütjük. A megsült töltött fürjeket saját pecsenyelevükkel leöntve, forrón tálaljuk. Jól illik mellé a vörösborban párolt szilva, vagy a cukrozott, megsütött birsalma és a sangria.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #186 Dátum: 2008. November 11. - 11:50:02 »

Sült vadliba birsalmával

Hozzávalók
1 fiatal vadliba,
200 g füstölt szalonna,
50 g libazsír,
só, bors, majoranna,
1 kg birsalma,
1 dl száraz fehérbor,
2-3 szegfűszeg, fahéj,
2 kockacukor
Elkészítés: A libát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, zsírzóját kivágjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, a mellét és a combokat sűrűn megtűzdeljük szalonnával, a hasüreget bedörzsöljük szárított majoránnával, megtöltjük 2 meghámozott, cikkekre vágott birsalmával és bevarrjuk. A lábakat
összekötözzük, a szárnyvégeket aláhajtjuk. Egy mélyebb tepsibe tesszük, leöntjük a felforrósított libazsírral és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 fok) gyakorta meglocsolgatva, olykor megforgatva arany-pirosra, ropogósra sütjük. (1- másfél óra)
Közben a többi birsalmát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, egy lábaskában a borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral fedő alatt puhára pároljuk, és levét teljesen elfőzzük.
Ha a liba teljesen megsült, a zsineget elvágjuk, a madarat feldaraboljuk, eredeti formájára igazítva előmelegített tálra tesszük, a hasüregben párolódott és a külön készített birsalmával körberakjuk. Azonnal tálaljuk.
Pirított burgonyával, csipke- vagy áfonyadzsemmel, Cumberland mártással kínálhatjuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #187 Dátum: 2008. November 12. - 08:29:01 »

Frédi kérésére egy zalai dödölle.

Végy fejenként 3 öklömnyi krumplit és egy közepes fej vöröshagymát.
A krumplit hámozd meg, alapos mosás után négyeld fel.
Tedd fel fedél alatt főni annyi sós vízben, hogy ellepje.
Közben pucold meg a hagymát, aprítsd fel, és pirítsd üvegesre.
Ha a krupli megpuhult, szűrd le róla a vizet (nem kiönteni, felfogni!!!), nyomd ki krumplinyomón egy erős tálba.
Öntsd rá a főzőlé felét, majd folyamatos keverés közben, szakaszosan adj hozzá annyi lisztet, hogy már alig bírd keverni. Amikor a karod kis híján leszakad és a tészta nem csomós, akkor jó. Izlés szerint sózd.
Izzíts be egy serpenyőt kevés zsiradékkal, és a tésztából hüvelykujjnyi darabokat szaggass bele. Ha jó a tészta, nagyjából megtartja az alakját, ha kevés lisztet tettél bele, akkor ellaposodik, mint egy pogácsa . A maradék tésztát ilyenkor még mindig feljavíthatod.
Amikor a darabok egyik oldala pirosra sült, dobj rájuk némi előkészített hagymát, egy keveset pedig magába a serpenyőbe. Fordítsd meg a tésztákat, majd rövid idő múlva rázd össze párszor az egészet. Amikor minden oldalán van némi pirosság, akkor már a belseje is jó, közben a ráragadt hagyma is megbarnult.

Jó köretnek, vad és marhapörkölt mellé, de egytál ételnek is némi tejföllel.


 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #188 Dátum: 2008. November 12. - 12:21:54 »

Fokhagymás vadlibamell
Hozzávalók 4 személyre:
1kg libamell, só, 4 gerezd fokhagyma, 80 g füstölt szalonna, őrölt fekete és fehér bors, 5dkg zsír, 1 db vöröshagyma, 2dkg liszt, kakukkfű
Elkészítés:
A libamellet kicsontozzuk, és bedörzsöljük a sóval összezúzott fokhagymával, majd vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megszórjuk őrölt fekete és fehér borssal, és pár órát hideg helyen állni hagyjuk. Forró zsírban megpirítjuk a liba melleket, és a zsírból kiszedjük. A maradék zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a libamelleket visszatesszük, forró vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre pároljuk. Időnként saját levével locsolgatjuk. A kész vadliba melleket kiszedjük, a pecsenye levét megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpirítjuk, és kevés vízzel felöntjük, összeforraljuk, és átszűrjük. A puhára párolt húst szeletekre vágjuk, tálra tesszük, és leöntjük a pecsenyelével. Forgatott krumplival tálaljuk és könnyű vörösborral kínáljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #189 Dátum: 2008. November 13. - 11:56:34 »

Libamájpástétom
Hozzávalók (6 személyre):1 kg libamáj, 1 kg libaháj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál zselatin, só, őrölt bors, 1 csokor friss zsályalevél, 1 dl tokaji szamorodni
Elkészítése: Vágjuk nagyobb kockákra a libahájat, majd tegyük egy lábasba. Lassú tűzön kezdjük el a zsírját kisütni. Ha már úszik a zsiradék tetején, óvatosan tegyük bele a libamáj darabokat, és pár levél zsályát. Mérsékelt tűzön süssük 5-6 percig, majd fordítsuk meg, és további 5 percig lassan süssük. Lapátkanállal emeljük ki a sült zsályával együtt és várjunk még kihűl.
A libamájból vegyünk ki egy szép részt és vágjuk kisebb darabokra. A maradékot a zsályalevelekkel együtt tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.


Egy kis lábasba öntsük a tejszínt, szórjuk bele a zselatint, keverjük jól össze és várjunk vele míg elázik. Pár perc elteltével melegítsük fel, és addig kevergessük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel.
Ha robotgépünk pépesre darálta a libamájat, csorgassuk bele a zselatinos tejszínt, a szamorodnit és ízlés szerint sót és őrölt borsot.
Egy kis salátástálkát béleljünk ki fóliával, dekoráljuk az alját friss zsályalevelekkel, majd tegyük bele a májpüré felét. Az összevágott sült májdarabokat nyomkodjuk bele, és simítsuk a tetejére a maradék libamájpépet. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe pár órára, míg teljesen megdermed. Tálaláskor borítsuk ki a formából és vágjunk belőle szeleteket. Tegyük egy nagy tányérra, színes salátalevelekkel és birsalmalekvárral tálaljuk és pezsgőt(pl. BB Rose, vagy Törley arany cuvee) kínáljunk mellé.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #190 Dátum: 2008. November 14. - 12:04:00 »

Libaaprólékleves gyömbéres tepertőgombócokkal

Hozzávalók: 1 kg libaaprólék, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma, 10 dkg libatepertő, 1 tojás, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, 1/2 csomó metélőhagyma, gyömbér, egész bors, só
Elkészítése: A libaaprólékot, szárnyat, hátrészt, nyakat, zúzát megtisztítjuk és jól megmossuk. A zsíros részeket, különösen a hát- és a farrésznél eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd az így kapott hájat tepertőnek kisütjük.
Az aprólékot 1,5 liter hideg vízbe feltesszük főni, amikor felforrt, lehabozzuk, majd nem erős tűzön gyöngyöző főzéssel kb. 40-50 percet főzzük. Hasábokra vágott sárgarépával, fehérrépával, zellerrel bezöldségezzük, hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, és a fokhagymát. Sóval, egész borssal fűszerezzük és az anyagok puhulásáig főzzük. Az előzőekben elkészített libatepertőből lehetőleg minél több zsírt kipréselünk, majd a tepertőt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott zöldpetrezselymet. Sóval, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy vizes kézzel könnyen apró gombóckákat formázhassunk belőle. Az elkészített levesbe a gombócokat belefőzzük és levesestálba azonnal tálaljuk. A kitálalt leves tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #191 Dátum: 2008. November 14. - 12:04:57 »

Rostonsült libamáj sült almával
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, darált feketebors, bazsalikom.
Elkészítése: Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejét és az alját, majd magházát egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részét ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #192 Dátum: 2008. November 16. - 16:10:33 »

Te, Gergő, a libamájat azt benthagytad a hűtőben... ???
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #193 Dátum: 2008. November 17. - 07:40:53 »

Te, Gergő, a libamájat azt benthagytad a hűtőben... ???
Az almákat és a májat együtt kell a sütőlapra tenni.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #194 Dátum: 2008. November 17. - 12:37:29 »

Varjúpörkölt füstölt szalonnával Mielőtt belefognánk: a vetési varjú ma már védett madár!!!

Hozzávalók    10-13 konyhakész varjúcsipasz; 1 kg krumpli; 20 dkg füstölt szalonna; 2 fej vöröshagyma; 3 petrezselyemlevél; pirospaprika; őrölt bors; köménymag; só;
Recept szövege:    

 Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük, de másfél dl zsírnál többet ne hagyjunk. Megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rögtön felöntjük egy kevés vízzel. Belerakjuk a húsokat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A petrezselyemlevéllel, őrölt borssal, köménymaggal és sóval ízesítjük. Félfövésen túl, rakjuk bele a fél hasábokra vágott krumplit, és lassú tűznél készre főzzük. Időnként kavarjuk és kóstoljuk meg.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: