Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 160133 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #105 Dátum: 2008. Július 11. - 11:50:35 »

Tepsis libacomb tormásan
Hozzávalók:
4 libacomb,
só, bors,
1 fej káposzta,
cukor,
vöröshagyma,
1-2 dl fehérbor,
kevés ecet,
torma,
4-5 alma
Elkészítés:A combokat bedörzsölöm sóval, borssal, s egy kevés ideig hagyom állni. Egy serpenyőben elősütöm a combokat, a zsíros részeit megszurkálom közben, hadd izzadjon. Eközben legyalulom a káposztát, és besózom. Ha megpirult a liba, kiveszem a serpenyőből, és a zsírban karamellizálom a cukrot. Belekerül a káposzta, a cikkekre vágott almák és a szeletelt hagyma. Kicsit pirítom, majd felöntöm a borral és kevés ecettel. Csak addig párolom, míg össze nem esik, ezután egy tepsibe átszedem, ráfektetem a combokat bőrös felükkel lefelé, befedem fóliával és beteszem az előmelegített sütőbe. Ekkor lereszelem a tormát, jó méreteset válasszunk, könnyebb vele dolgozni. Ha a libacomb puha, megfordítom őket, pár percig fólia nélkül pirítom, majd tálalom. Köretként köményes főtt krumplit adtam hozzá és bőven megszórtam a tormával.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #106 Dátum: 2008. Július 14. - 12:26:39 »

Egy aranyos kis recept a netről. A hétvégén őzhússal kipróbáltam és nagyon finom. Igaz, a csipetkét nem a nagymama gyúrta, hanem a párom, de nagyon finom lett így is.

"Tárkonyos vadragu"

ELŐKÉSZÜLETEK:
Főzőhely elfoglalása, kipakolás, fészekrakás, tűzrakás.
A Csapat felnőtt férfi tagjai a csapatszellem megerősítése céljából közös akarattal határozott, rövid mozdulattal magukévá tesznek egy-egy kupica kácsi szilvapálinkát. (A később érkező vendégeknek a fenti aktus nemre való tekintet nélkül kötelező!)
EZUTÁN LÁSSUNK A FŐZÉSHEZ.
Bográcsban apróra vágott szalonnát sütünk, bográcsot a tűzről levesszük, szalonnát a zsírból kiszedjük, friss puha kenyérrel megesszük. (Ezzel megalapozzuk a későbbi vörösbor felvételét.)
Bográcsot a tűzre visszatesszük és kevesebb piros paprikával egyéni ízlés szerint a szokásos vadpörkölt alapot készítünk. (alapanyag összetétele számos szakácskönyvben egyszerűen megtalálható.)
A kellően megtisztított és feldarabolt vadhúst a bográcsba rakjuk. Ehhez száraz kácsi vörösbort töltünk, ügyelve a bográcstartalom és a csapatagok optimális felvételi mennyiségére.
A készülő étel és az alábbi nyersanyagok főzési idejének figyelembe vételével a bográcsba rakunk:
- friss vegyes zöldséget
- zsenge zöldborsót
- ízletes kácsi vargányagombát
- friss tárkonylevelet
- "mama gyúrta" petrezselymes csipetkét
Készre fövéskor legírozzuk (azaz tejszínt és tojássárgáját elkeverve az étel levével fellangyosítjuk és egyszerre abba beleöntve, elkeverjük). Ízlés szerint tárkonyecettel, vagy citromlével savanyítjuk, azonnal tálaljuk.
Fáradságos munkánk gyümölcseként enyhén savanykás, pikáns ízű, de a vadjelleget megőrző ételt fogyaszthatunk.
(Soltész András, HÁGÓ Kft.)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #107 Dátum: 2008. Július 16. - 12:13:30 »

Tűzdelt kappan

» 1 db 2 kg-os kappan
» 1 g majoranna
» 8 dkg zsír
» 2 dkg paradicsompüré
» 3 adag párolt alma
» 3 dkg só
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 dkg liszt

Megtisztítjuk a szárnyast, szárnyait visszahajtjuk, combjait a püspökfalathoz kötjük, kívül, belül bedörzsöljük a fűszerekkel, beirdaljuk, a résekbe vékonyra szeletelt szalonna-csíkokat teszünk, majd zsírral kikent tepsibe helyezzük és a levével locsolgatva aranybarnára sütjük. Ezután a  hús zsírjába megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomot, összerottyantjuk, végül a kappanra öntjük. Tálalás előtt a kötöző anyagot távolítsuk el, petrezselymes burgonyával kínáljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #108 Dátum: 2008. Július 17. - 13:56:21 »

Nr.1.= sertéspörkölt tuskógombakrémben, erdei vargányával.

Csinálsz egy pörköltöt: zsír, hagyma,medvehagyma összefonnyaszt, sót, borsot, paprikát bele, majd a húst. 
Félidőben megy bele egy nagy csomag tuskógomba. Ez teljesen szét fog főni rövid idő alatt. Háromnegyed időben beleteszel egy kisebb csomag vargányát, ez nem fog már szétfőni. Szépen az általad elképzelt sűrűségre főzicskéled pici tűzön és fertig. Wave
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #109 Dátum: 2008. Július 23. - 14:57:32 »

Mustáros marhasült

1 kg marhafelsál
só, bors, kakukkfű, petrezselyem,
4 evk narancslekvár
4 evk mustár
2 evk gyümölcsecet
2 vöröshagyma
1 sárgarépa
10 dkg zellergumó
1,5 dl száraz fehérbor
2,5 dl húsleves
4 evk tejföl

A húst bedörzsöljük sóval, borssal. A lekvárokat, a mustárt az ecetet, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet összekeverjük, és a hús felső oldalára kenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 75 percig sütjük. 20 perc után a fehérbort a húsra öntjük,  a megtisztított sárgarépárt és zellert felkockázva, a hagymát tetszés szerinti darabban a hús mellé tesszük, és a forró húslevest aláöntjük. Miután a hús és a zöldségek megpuhultak, a húst kivesszük a pecsenyeléből, a zöldségeket pedig átpaszírozzuk, és hozzáadjuk a maradék pecsenyelét és a tejfölt. A húst felszeletelve, a mártással meglocsolva, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #110 Dátum: 2008. Július 23. - 15:05:58 »

Kukoricás marhagulyás

10 dkg marhalábszár
60 dkg lapocka
3 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
olaj, só, bors, babérlevél, pirospaprika
1,5 dl húsleves
20 dkg konzervkukorica
20 skg ecetes uborka
1,5 dl tejszín

A húsokat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a forró olajon megdinsztelt hagymához, az éppencsak megfuttatott fokhagymához, a vékony szeletekre vágott paprikákhoz, és úgy 5 percig sütjük. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, beleteszzük a babérlevelet, felöntjük a húslevessel (aki úgy látja, tehet bele többet, de helyettesíthető sima vízzel+leveskocka, az is jó), és lefedve, kis lángon kb 80 percig főzzük.
Az uborkát felaprózzuk, összekeverjük a lecsepegtetett kukoricával, és az utolsó 10 percben hozzáadjuk a húshoz.
Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt (én inkább összefőzném vele), és párolt rizzsel tálaljuk.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #111 Dátum: 2008. Július 24. - 12:16:36 »

Nyárson sült apróhal borsosan

Kell hozzá 15-20, legalább tenyérnyi max. pedig két tenyérnyi keszeg vagy kárász (esetleg a sörösüveg méretű törpeharcsa is jó hozzá), ugyanennyi vékony, de erős fanyárs, só, fehérbors, balzsamecet, pirospaprika, étolaj, szalonna és a boltokban kapható háromszínű egész bors durvára törve.

Elkészítés:
A halakat haránt , fél cm-ként az oldalszálkákig beirdaljuk, majd megszórjuk sóval, kevés pirospaprikával és alaposan fehérborssal. Ezután ráöntjük az egy kávéskanálnyi balzsamecet és két dl étolaj keverékét és alaposan megforgatjuk, keverjük benne. Egy estére állni hagyjuk a hűtőben, majd másnap az olajat lecsöpögtetve róla 30-40 fokban a hosszanti oldalán felhúzzúk a nyársra, majd a tetejébe húzunk egy kicsi, de vastagabb szelet szalonnát. Izzítsunk sok parazsat, majd ezt gúlba rendezve rakjuk körbe a nyársakkal úgy, hogy halak majdnem párhuzamosak legyenek a parázs felületével. Meg-megfordítva süssük szép pirosra őket, majd ha megsült mindkét oldaluk, akkor szórjuk meg a durvára őrölt háromszínű borssal és letakarva hagyjuk állni 15-20percet. Ezután parázson sült krumplival vagy friss kenyérrel és fehérborral kínáljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #112 Dátum: 2008. Augusztus 05. - 07:08:59 »

Kolbászos virslis rétestekercs

Hozzávalók:
 1 db 6 lapos réteslap
3pár jó minőségű virsli
egy pohár tejföl
20-30dkg füstölt kolbász
egy nagyobb fej vöröshagyma
egy evőkanál mustár
ketchup
paprika, só, bors
fehér paprika
sajt
kevés fűszeres olaj, vagy olvasztott zsír

Elkészítése:
A réteslapokat tollal vagy ecsettel megkenjük az olajjal vagy zsírral, majd félbehajtjuk őket, hogy összetapadjon a két fél.Ezután kettesével megint csak összetapasztjuk őket, hogy elég vastag legyen a tészta. Így lesz három db lapunk. Ezeket középen keresztbe félbevágjuk-ezekbe fogjuk belecsavarni a tölteléket. A tejfölt összekeverjük a sóval, borssal, mustárral, kevés pirospaprikával, majd a 6 tésztalapon egyenletesen eloszlatjuk. Ezután ráfektetjük a virslit, melléjük szórjuk az apróra vágott kolbászt, a vékony csíkokra szeletelt vöröshagymát, paprikát és a reszelt sajtot, teszünk rá egy kevés ketchupot, majd összetekerjük őket. A tészta végét elkevert tojással kenjük meg,mintegy leragasztva vele- így az nem fog kitekeredni sütéskor.Tepsibe tesszük a tekercseket és fólia alatt 20 percig sütjük kis lángon, majd a fóliát leszedve nagyobb lángon szép pirosra sütjük.

A tölteléket lehet variálni, én szoktam néha sonkásat, csirkehúsosat is sütni-mindenki a szája íze szerint alakíthatja.

Jó étvágyat hozzá!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #113 Dátum: 2008. Augusztus 05. - 13:36:12 »

Szalonnában sült szűzérme

Hozzávalók:
Először is egy derék sertés(ez a nagytestű, 200-300kg-os állatot kellene, hogy jelentse)
Egy darab vastag, nyers hasaalja szalonna
Egy szűzpecsenye(tüskös pecsenye)
só, bors, paprika, fokhagyma

" Az derék sertésnek hasibul metszjünk le egy karnyi darabot, majd döfjök át ugy, hogy az kés ne lógjon ki az szalonna végibül. Nyisjuk fel az lyukat, szórjok meg sóval, borsval, porrá tört ízletes paprikával és zúzott liliomhagymával, majd csúsztassuk bé az derék sertés szűzit az szalonnába,  majd egy erős de vékony pálcával csináljuk bé az lyukat rajta. Ha ezzel megvagyunk,akkor bő zsírban, lehetőleg töpörtyűnek való szalonnával együtt süssük ki az húst. Az zsírból kiszedve szórjuk bé azt tört liliomhagymával és sóval, majd kihűlve és zsírban eltéve fínom étek az téli hajtásokon, favágásokon."

Nem emlékszem már,hogy honnét szedtem a receptet, de sejtésem szerint valami század eleji megemlékezésben találtam.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #114 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 17:33:53 »

töltött krumplis lepény:
Lepény:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg főtt, tört főtt burgonya, 1,5 dkg élesztő, 3dl tej(ókrumpli esetén 4dl kell), cukor, só, olaj.Ez kb két kerek lepénynek felel meg.
 A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A 2dl tejjel, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztõt. A héjában fõtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegõt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre) , takard le, s hagyd megkelni.

Töltelék:
hozzávalók: lepényenként fél kg darált hús, egy kisebb fej vöröshagyma,egy gerezd fokhagyma só, bors, tárkony, kakukkfű, őrölt köménymag lestyán, 2 dl bor, egy zöldpaprika és fél paradicsom.
Elkészítés: a csíkokra vágott hagymát, paprikát, felcikkelyezett paradicsomot kevés zsíron(esetleg szalonnazsíron) pirítsd üvegesre, majd tedd hozzá a húst, öntsd rá a bort, tegyél bele egy kevés borsot, köménymagot, zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát, sót, majd főzd puhára. Ha közben elfogy a leve, akkor vízzel öntsd fel.

Ha kész a töltelék,akkor vegyél elő egy mostanában kapható pizzasütő formát(ha ez nincs, akkor a sima tepsi is jó, de akkor csak egy jó nagy lepény készül  Bion , zsírral kend ki és szórd be liszttel. Ezután a tészta negyedét(tepsiben felét) öntsd bele és egyenletesen oszlasd el. Ezután a közepére halmozd a tölteléket úgy, hogy a lepény szélein a tészta min. 1cm-es vastagságban össze tudjon majd tapadni. Ha ez megvan, akkor öntsd rá a tészta másik negyedét(tepsinél felét) és fóliával letakarva süsd közepes lángon 20-30 percig. Ezután vedd le a fóliát és ugyanúgy közepes lángon süsd szép pirosra.

A recept saját találmány-egy túl lágy krumplis lángos feljavítására született, azóta már bevált találmány Bion Én fokhagymás-tárkonyos tejszínes mártással kínálom legtöbbször, úgy a legjobb(de ekkor nem teszek bele paradicsomot, mert van akinek nem passzol a kettő-bár engem nem zavar.)
Jó étvágyat! 

 
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #115 Dátum: 2008. Augusztus 11. - 11:08:01 »

Őzpörkölt-ahogy én készítem:

Hozzávalók:
5kg vegyes őzhús(legyen benne csontos hús is, vagy csont)
kg-onként egy közepes fej vöröshagyma és egy-egy gerezd fokhagyma
kg-onként egy kisebb -vagy egy nagyobbnak a fele- paradicsom
2db zöldpaprika
só, bors, pirospaprika, fél evőkanál csípős paprika
15-20 szem borókabogyó(ezeket apróra szoktam darálni, vagy borsszóróval durvára töröm)
egy kávéskanál kakukkfű és őrölt kömény
fél liter száraz vörösbor
egy feles szilva vagy törkölypálinka
két evőkanál áfonyadzsem.

Elkészítés:
Zsíron(én mindig zsírt használok, mert jobban kioldja az íz-, szín- és aromaanyagokat, mint az olaj) üvegesre pirítjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, majd hozzátesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot(forró vízbe mártva könnyen lefejthető a héja) és a felkarikázott paprikát, majd így együtt pirítom addig, amíg a paradicsom szét nem esik. Ezután beleteszem a felkockázott húst, teszek rá egy kevés sót, pirospaprikát, majd aláöntök két dl bort és ugyanennyi vizet, majd jól összekeverem. Mikor elkezd levet engedni teszek bele még pirospaprikát, beleteszem a borovicskát, köményt, borsot, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát és addig főzöm kis-vagy közepes tűzön, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor mehet bele a a maradék bor, a pálinka, az áfonyadzsem és annyi só, édes- és csípős pirospaprika, hogy finom legyen. Ha ez megvan,akkor még 10-20 perc főzés és kész a pörkölt.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #116 Dátum: 2008. Augusztus 11. - 11:54:14 »

Tárkonyos őzragu Girgesz-módra:

Hozzávalók:
római tál, vagy hőálló mázas cserép- (kerámia-)tál
másfél kg felcsíkozott őzcomb
két közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
két dl. tejszín, 1dl tejföl, 1dl tej, 1dl édes fehérbor
só, 1 jó evőkanál tárkony, 4-5 szem tört borókabogyó, kávéskanál lestyán,bors

Elkészítés:

A felcsíkozott húst összekeverjük a felcsíkozott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután átöntjük a beáztatott római- vagy cseréptálba. A tejet, a tejföl és a tejszínt összeöntjük és annyi sóval ízesítsük, hogy az a szánk íze szerint egy CSAK egy kicsit legyen sósabb a kelleténél,majd hozzákeverjük a fűszereket és a bort, majd egyenletes eloszlatva a húsra öntjük. A tálat lefedve először közepes lángon sütjük 3/4-1 órát, majd kivéve a sütőből keverjük meg egy kicsit,ha kell, akkor pótoljuk tejjel az elfőtt levet és újra lefedve kis lángon süssük tovább. Mikor már majdnem kész, szintén tejjel elkevert tejszínnel(fele-fele) pótolhatjuk a elfőtt levet úgy, hogy az egyszer megrottyantva-készre sütve- sűrűn folyó szaftot adjon. Barna rizzsel, hántolt árpával, esetleg egészben sült apró újburgonyával nagyon finom!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #117 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 12:16:54 »

Lángoló kacsapecsenye(saját recept)

Hozzávalók:
Egy egész pácolt pecsenye-kacsa
20 dkg felcsíkozott fehérszalonna vagy bacon
só, bors, zsálya,

A páchoz: 20 szem borókabogyó, 10szem bors, egy kávéskanál édes pirospaprika, két babérlevél, fél evőkanál egész köménymag, kakukkfű, majoránna, zsálya, ugyanennyi mustármag, egy közepes fej felcsíkozott vöröshagyma és 3 gerezd zúzott fokhagyma. Ezeket 3 liter vízben össze kell főzni, majd ha kihűlt, akkor a kacsára kell önteni. Ebben pácoljuk a kacsát 3-4 napig úgy, hogy közben kevergetjük a páclevet és meg-meglocsoljuk vele a kacsát is.

3-4 nap után szedjük ki a húst, csöpögtessük le a páclevet róla, majd alaposan szurkáljuk be a bőre alá a szalonnacsíkokat, majd dörzsöljük be sóval, borssal és zsályával, majd helyezzük egy kizsírozott tepsibe, amibe öntünk még vagy fél-egy liter páclevet is(ezt a sütés alatt pótoljuk, ha szükséges). Takarjuk le, majd süssük kis lángon puhára, közben pedig locsolgassuk a pecsenyelével.Mikor megpuhult vegyük le róla a fóliát (fedőt), tegyünk köré felcikkelyezett almát és körtét(esetleg naspolyát is) és süssük szép pirosra, ropogósra a bőrét.
Ha elkészült a hús,akkor tegyük ki egy nagyobb tálra, tegyük köré a gyümölcsöt és körítsük petrezselymes krumplival. A pecsenyelevet sűrítsük be tejfölös habarással és öntsük a krumplira(de csak a krumplira!). Közvetlen tálalás előtt öntsük le a kacsát portorico rummal és gyújtsuk meg.Látványos és finom csemege!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #118 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 19:39:21 »

Mozzarellás krumpligombóc
1 csomag apró mozzarella
1/2 kg főtt krumpli, áttörve
1 kanál vaj
1 tojás
kb. 10 dkg liszt (krumplija válogatja, mennyi kell, viszonylag lágy, de formázható tészta kell hogy legyen az eredmény)
bazsalikom, szerecsendió, só
kevés zsemlemorzsa, sütéshez olaj

Ezeket itt mind összedolgozzuk. Nagyobb diónyi darabokat tépünk a  tésztából, a kis mozarella-golyókat beletesszük, és összezárjuk a  tésztát. Tehetünk mellé bazsalikomlevelet is. Morzsában megforgatjuk, és kisütjük, nagyon finom és laktató.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #119 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 19:41:17 »

Kukoricás darálthús krumplipüré alatt

A húshoz:
33 dkg darált hús (fele sertés, fele marha)
20 dkg konzerv kukorica
2 evk. garam masala
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 evk. olaj
fehérbors

 
A krumplipüréhez:
80 dkg főtt krumpli
5 dkg vaj
5 evk. tejföl
2 evk. tej

őrölt szerecsendió

Először a krumplipüré: áttöröm a krumplit, hozzáadok minden mást, és jól  kikeverem. 
Majd jön a hús. A két hagymát nagyon apróra összevágom, és megdinsztelem. Rá a darált hús, és ha már szép barna, megy melléjük a kukorica, a só, a fehérbors és a garam masala. Még két percig rotyogtatjuk, és kész. Sütőformában egyenletesen elosztom a húst, majd a tetejére símítom a krumplipürét. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sül, amíg a krumplipüré el nem kezd barnulni.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: