Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Receptgyűjtemény  (Megtekintve 159935 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16586



« Dátum: 2008. április 12. - 20:44:25 »

Megkérek minden kedves fórumozót, hogy ebbe a topicba CSAK receptek kerüljenek a könnyebb visszakereshetőség miatt. Nyálcsorgatást, "hogy csináltad?" és "dejólnézki" jellegű üzeneteket kérném a szomszédos, Tepsifüles magazin topicban megejteni.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Frunci
aaaaa
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 31


« Új üzenet #1 Dátum: 2008. április 14. - 17:04:22 »

Elkészült.
Szóval ezt akár kollektív fórum receptnek is lehetne nevezni.
Először a két madarat a Girgesz által leírt mézes-balzsamecetes pácban tartottam 4 napig.
Ezt elfelejtettem lefotózni.
Majd ezután abból kivéve, leszárítva jó alaposan besóztam, így pihent vagy 2 órát. Közben készítettem egy olajos pácot: majoranna, bors, borsikafű, kevés vadfűszerpor, tört boróka hozzáadásával, majd ezzel jó alaposan bekenve egy éjszakát állt a hűtőben:

Másnap reggel az eltett balzsamecetes pácban levő zöldségek egy részét elterítettem egy tepsiben, majd fehér szalonnával befedtem.

Készítettem egy májas, gombás tölteléket, azzal megtöltöttem a lilikeket. Megfázás ellen baconnal takargattam be.

Kb. 3 dl húslevest öntöttem alá, és nagyon alacson fokozaton 3,5 órát sütöttem alufólia alatt.
Majd az erre szánt idő elteltével levettem a fóliát, meglocsolgattam az alatta levő zsiradékkal, majd vissza a sütőbe 15 percre.
Ezalatt csináltam egy mustáros, fűszeres, picit mézes öntetet a saját zsiradékából, ezzel a végén megkentem és újabb 1/4  óra alatt rápirítva készre sütöttem.
A sütőből kivéve ismét betakartam alufóliával, azalatt hűlt, mert csak este került felhasználásra  Ördög

A végeredmény:

Nem mondom, hogy nem macerás, de megérte, mert nagyon finom lett, pillanatok alatt elfogyasztotta a társaság.

frunci
 
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 14. - 17:08:41 írta admin » Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #2 Dátum: 2008. április 14. - 19:37:32 »

Szarvasszeletek erdőmester módra, kicsit másképp

1.5 kg szarvasfilé szeletelve, gomba, vad-alaplé, vaj, só, bors,  3 dl vörösbor, l2 dl főzőtejszín, áfonyalekvár

A szarvashúst vékony szeletekre felszeljük, sózzuk, borsozzuk, (¬+ lehet hozzáadni bármilyen fűszerkeveréket, ízlés szerint. Mi grillel csináltuk.) A vajon a szeleteket pirulásig sütjük, majd egy másik edénybe áttesszük, amiben majd tovább fogjuk főzni. (a vajhoz adni kell egy kis olajat, akkor nem fog megégni.)
Amikor az összes húst megpirítottuk, a fennmaradó vajas szószba beleforgatjuk a gombát, és azt is megsütjük benne. Ha kész, félretesszük addig, amíg a hús meg nem főtt teljesen, majd akkor öntjük össze.
Közben a húst felöntjük vad-alaplével (bármilyen alaplé megteszi, esetleg víz, bele leveskocka is), éppen hogy ellepje, és megfőzzük. Fővés közben az elpárolgott vizet pótolni kell, de nem szabad túlságosan felhígítani.
A főzőtejszínt, a vörösbort és olyan 1-2 evőkanál áfonyalekvárt összekeverjük, és ha a hús megfőtt, és a gombár is főztük már vele, akkor a tejszínes keveréket ráöntjük, és addig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem párolog.
Lehet mellé krumplipürét, sültkrumplit adni, de bármi mással is jó. (talán a tésztát kivéve.)


Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3 Dátum: 2008. április 14. - 21:02:18 »

Májas rétestekercs:

Ami kell:
1csomag réteslap(ált. négy lap van egy dobozban),
Valamilyen máj(a lejobb,ha vegyesen van benne mindenféle madár mája+libamáj.Ez kicsit drága, de nagyon finommá teszi!)(ha lehet, akkor előzőleg egy éjszakán áztassuk tejbe)
1 fej vöröshagyma,
10dkg füstölt mangalica szalonna(vagy 15-20 dkg sima füstölt szalonna)
Majoranna, só, bors, egy csipet pirospaprika, lestyán, csombor, kevés fokhagyma
1dl vörösbor
tejföl

Töltelék:

A szalonnát kockákra vágva kisütjük a zsírját.Mikor a szalonna üveges, hozzáöntjük az apró kockákra vágott vöröshagymát és együtt dinszteljük őket,amíg a hagyma is meg nem pirul.Ha ez megvan,akkor hozzáöntjük a kicsire kockázott(de még jobb, ha darálón egyszer átnyomjuk) májat, borsot, lestyánt,majorannát, csombort, zúzott fokhagymát és a pirospaprikát és a deci bort. Lefedjük és néha kevergetve addig főzzük együtt,amíg a máj meg nem puhul.Ekkor ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A rétes:
A rételapot lisztes deszkára kiterítve ráterítjük a mártás felét,majd erre terítünk még egy réteslapot.Ezt megkenjük vékonyan tejföllel és óvatosan feltekerjük úgy,hogy a tejföl belülről legyen. A másik kettő lappal és a töltelék másik felével ugyanezt tesszük.
Kivajazott tepsiben közepes lángon készre sütjük, majd kihűlve szeletelhetjük.

Tipikus férfi étek,nagyon laktató.Jó étvágyat!

Megjegyzés: mikor kivesszük a sütőből,reszeljünk rá ízlés szerint sajtot(parmezán-nekem ez jött be legjobban-, trapista, mozarella,...).Ez még inkább földobja az amúgy is fenséges rétesünk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4 Dátum: 2008. április 14. - 21:15:44 »


Mustáros sült nyúl

Hozzávalók:
1 a malacpáchoz hasonló pácban érlelt mezei nyúl(különbség: kell még beletenni egy evőkanál megtört borókabogyót és 5-6 babérlevelet,de nem kell bele méz/cukor és annyi só)

1 dl mustár,
2dl főzőtejszín
1pohár tejföl,
sör,


A pácolt nyulat feldarabolod, kivajazott tepsibe teszed(1sorban,ne fedjék egymást a darabok),szórsz rá egy kevés sót,öntesz alá egy üveg sört,letakarod és beteszed a sütőbe. A saját pecsenyelevével gyakran meglocsolgatva párolod addig,amíg a hús már el nem kezd megpuhulni. Mikor már majdnem kész,akkor ráöntöd a tejfölből,mustárból,tejszínből készült önteted, szétkened rajta,hogy mindenhova jusson belőle és visszateszed közepes lángon, néha meglocsolgatva a levével/öntettel készre sütöd. Ekkor nagyobbra véve a lángot színt adsz neki(kb. 10-15 perc sütéssel szépen megbarnul a hús teteje. Ha nem elég sűrű az lé alatta,akkor a húst kiszedve belőle rántással sűrítsd,majd tálald ha elég sűrű,akkor azonnal kis tálkába kiszedve az étel mellé szolgáld fel. Egészben sült burgonya,rizs,tarhonya vagy hántolt árpa illik hozzá.Na,meg jóféle fehérbor.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5 Dátum: 2008. április 15. - 12:07:34 »

Grillezett fogoly
   
Hozzávalók:
4 személyre:
2 db fiatal fogoly, só, őrölt fekete és fehér bors, 100 ml vörösbor, 40 ml olaj, 60 g fűstölt szalonna
Elkészítés:
A megtisztított és kibelezett foglyokat megmossuk, lábukat, nyakukat levágjuk és törzsüket kettévágjuk. Eltávolítjuk a belső feléről csontokat, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, löntjük borral, és hideg helyen állni hagyjuk. A belsejükkel felfelé rárakjuk a felforrósított rostlapra, meglocsoljuk olajjal, és mindkét oldalát 5-10 percig grillezzük. A fűstölt szalonnát szeletekre vágjuk és kisütjük. A kész fogolydarabokat tálra rakjuk, és leöntjük a szalonna kisült zsírjával. Grillezett zölségekkel és sok zöldsalátával tálaljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Blade111
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60



« Új üzenet #6 Dátum: 2008. április 15. - 19:35:40 »

Currys disznóhús whiskyvel
  Hozzávalók: 1-1 teáskanál nagyon csípős pirospaprika, őrölt köménymag és édes kömény, koriandermag, 4 gerezd fokhagyma megrepesztve, csipetnyi citromfű, 5 szem szegfűszeg, 1-2 ek borecet, 2 teáskanál só, 80 dkg apróra vágott disznócomb, 1/2 dl whisky.
  Tegyük vastag fenekű serpenyőbe a fűszereket, pirítsuk 1-2 másodpercig, közben keverjük. Tegyük bele a húst, a borecetet, a sót és annyi forró vizet, hogy félig ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg megpuhul. Ha kész, öntsük bele a whiskyt, és főzzük továbbra is lassú tűzön 10-15 percig. Spagettivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Naplózva

"Aquilla non captat muscas"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7 Dátum: 2008. április 15. - 21:43:22 »

Camembertes Pulykamellfilé dióbundában.

Hozzávalók:
1db póréhagymás vagy natúr camembert
trapista sajt
0,75kg pulykamellfilé
póréhagyma
0,5dl tejszín

1 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyemzöldje
egy csipet szerecsendió
egy csipet gyömbér
egy kevés bazsalikom(szárítva 1 kávéskanál)
0,25kg dió
panírozáshoz valók.

Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük 5-6 vastagabb szeletre, majd a közepébe lyukat vágunk úgy, hogy ne lyukadjon ki sehol a hús és kiklopfoljuk. Ezután a tejszín langyosra melegítjük, beletesszük az apróra vágott camembertet és a fűszereket(sóval óvatosan, csak kellemesen érződjön a tölteléken). Ha híg lenne, akkor reszelt trapista sajttal sűríthetjük. Akkor jó,amikor lassan folyó, sűrű krémes masszánk van.Ha ez megvan,akkor fogjuk a pulykamelleket és a közepébe töltjük a masszát. Fogpiszkálóval összezárjuk és a lyukkal felfelé állítva betesszük a hűtőbe kb 1 órára,hogy visszakeményedjen. Mikor ez megvan,akkor bepanírozzuk oly módon, hogy a panír fele legyen zsemlemorzsa, a fele tört dió(minél finomabbra törjük,annál könnyebb panírozni,de ha durvára törjük a diót,akkor látványosabb lesz.
panírozás után készre sütjük.
Borban párolt mézes almával, szeder-dzsemmel és sültkrumplival/burgonyakrokettel tálaljuk. Jól mennek hozzá a könnyű, aromás fehérborok(tramini, muskotályos, furmint)
 Koccint
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #8 Dátum: 2008. április 16. - 12:12:26 »

Vadászrántotta:

Kellékek 3 főre:

Egy régebbi serpenyő(ha lehet fém nyele legyen) vagy egy kisebb bogrács
tábortűz,
3közepes vagy 2 nagyobb fej vöröshagyma
3gerezd fokhagyma (ha van a környéken friss medvehagyma, vagy ehető hagymaféle akkor azzal pótolható)
mindig az évszaknak megfelelő gomba(legjobb a frissen szedett)
két db előre megfőzött nagyobb krumpli
20dkg szalonna(előre kockára vágva)
szarvas- vagy őzkolbász( 20-30 deka)
fejenként 4-5tojás
1db. paprika
só, bors, paprika
ha lőttél valamit(szarvas, őz, vaddisznó), akkor a májából is tehetsz hozzá)

Elkészítés:

A tüzet jól megrakod, hogy sok parazsa legyen, addig felkockázod a hozzávalókat, és összekevered a tojásokat egy kávéskanál sóval, félkávéskanálnyi borssal és paprikával.
Ha már jó parazsad van,akkor a szalonnát a serpenyőben/bográcsban felteszed pirulni, majd mikor üveges,akkor hozzákevered a csíkokra vágott hagymát, a gombát és a felkockázott paprikát. Mikor a hagyma megpirult,akkor hozzáteszed a felkarikázott kolbászt,krumplit, frissen szedett, apróra vágott zöldfűszereket-pl. medvehagyma- (ha van máj,akkor azt is most kell hozzátenni) és így pirítod,amíg a kolbász el nem kezdni engedni a zsírját. Ekkor keverd hozzá a tojást és süsd olyanra,ahogy szereted(van aki szaftosan szereti,van aki barnára sütve). Még melegen,körbeülve az edényt frissen, parázson pirított kenyérrel a legjobb.

A történet: ezt egy idős bácsi mesélte el nekem,akik a nyári vadkárelhárítást összekötötték az evéssel. Mikor már nem látták értelmét az éjszakai lesnek,akkor az előre megbeszélt helyen gyűltek össze 3-an,4-en és a korábban odahordott fából rakott tűzön gyakran ették ezt az ételt úgy,hogy minden este más készítette el, saját ízlése szerint. Én néha éjszakai pecátkövető hajnalban/reggel szoktam elkészíteni.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #9 Dátum: 2008. április 16. - 17:45:17 »

Sziasztok!

Nagy receptet nem tudok írni a mai ebédünkhöz. Pár szelet sertéstarját gyorspácba raktam és 3 órára a hűtőbe tettem. Amikor elkezdtem a sütést ehez 2 szelet marha fehérpecsenyét sóztam, borsoztam és vékonyan mustárral bekentem. Elkezdtem rostlapon sütni a húsokat. Addig a vegetás vízben előfőzött burgonyát félbevágtam és 10 percre 200 C-ra a sütőbe raktam. Amikor lejárt az idő megkentem tejföllel és reszelt sajtot tettem rá. Visszaraktam a sütőbe és meggrilleztem. Amikor a húsok már majdnem kész voltak feltettem a rostlapra két egész Camambert sajtot és mindkét oldalát megsütöttem.

A végeredmény:





Üdv: Csaba
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #10 Dátum: 2008. április 17. - 09:00:29 »

Sziasztok!

Nagy receptet nem tudok írni a mai ebédünkhöz. Pár szelet sertéstarját gyorspácba raktam és 3 órára a hűtőbe tettem. Amikor elkezdtem a sütést ehez 2 szelet marha fehérpecsenyét sóztam, borsoztam és vékonyan mustárral bekentem. Elkezdtem rostlapon sütni a húsokat. Addig a vegetás vízben előfőzött burgonyát félbevágtam és 10 percre 200 C-ra a sütőbe raktam. Amikor lejárt az idő megkentem tejföllel és reszelt sajtot tettem rá. Visszaraktam a sütőbe és meggrilleztem. Amikor a húsok már majdnem kész voltak feltettem a rostlapra két egész Camambert sajtot és mindkét oldalát megsütöttem.


Nagyon gusztusos! Afro
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #11 Dátum: 2008. április 17. - 09:23:56 »

Sziasztok!

Nagy receptet nem tudok írni a mai ebédünkhöz.
A recept is elég nagy,hát még az erredmény! Nyami
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #12 Dátum: 2008. április 18. - 15:48:44 »

Grillezett fürj:

Jól megtermett férfi résztvevőként vegyél kettő db, kisebb fogyasztású vendégenként egy db fürjet/fő. A felpucolt madarak nyakát, szárnyvégeit és lábukat vágd le és gerinc mentén hosszában vágd őket ketté. (Ha gondold a feleket a gerinctől elindulva a bordák mentén lefelé,majd a combok belső oldalán egy vágással csontozd ki,de nem szükséges) Mikor ez megvan,akkor olajos pácban pihentesd egy éjszakát. Ezután csöpögtesd le, majd a páchoz illő fűszerekkel(ami a pácban van,abból kell rádörzsölni) és egy kevés sóval bedörzsölve, grillen (mint a fiatal csirke húsát) süsd meg őket.Nem kell a süléshez sok idő,mert vékony és zsenge a húsa (kb. mint a fiatal csirkéé,csak annál finomabb).

Én két féle pácot ajánlok hozz:
1., Fokhagymás-borsos: fél fej fokhagymát megpucolsz és összetörsz/apróra vágod,majd ezt kb 1 liter olajhoz(a legjobb az olíva,de az elég drága)kevered. Ehhez teszel még 8-10 szem borsot megtörve, 1-1 kávéskanál rozmaringot,majorannát, oregánót és sót.Ezt a madarat érdemes sörrel locsolgatni sülés közben. Sült krumplival,kenyérrel tálald és grillen sült zöldségek illenek hozzá.
2., 1 liter olajhoz fél-1 deci balzsamecetet, egy fél mokkáskanál szegfűszeget, 1 mokkáskanál gyömbért, két evőkanál mézet és egy kávéskanál sót keverj még bele és szintén egy éjszakát álljon benne a hús. Sülés közben egyszer érdemes borral bespriccelni a sülő húst. Ha kész,akkor rizzsel, grillezett almával, ananásszal és gyümölcskompóttal tálald.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #13 Dátum: 2008. április 18. - 16:09:43 »

Tárkonyos erőkrémleves cipóban:
Hozzávalók:
Fácán,fogoly, vadkacsa aprólék(szárny, comb,far-hát) esetleg egész 2 fürj-félbevágva,
Két db sárgarépa,
1db zeller és egy petrezselyem,
1közepes burgonya
1kis fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
3-4 szem kelbimbó (karalábéval helyettesíthető)
fél pohár tejföl
1dl tejszín
3 evőkanál liszt
8db fürjtojás
5 szem bors, petrezselyem zöldje,
lestyán, tárkony, só
1 db 1-2 kilós vastaghéjú kerek cipó

A húst tedd fel főni a zöldségekkel annyi vízben,amennyi kényelmesen ellepi az egészet. Mikor már félig megpuhult a hús,akkor tegyél bele petrezselyemzöldjét(3-4 szálat), a borsot, mokkáskanál tárkonyt és lestyánt, ízlés szerint sót. Lassú tűzön főzd puhára a húst,majd szedd kia léből egy tányérra és tedd félre- a zöldségekkel együtt. A megmaradt lét a tejföllel és tejszínnel csomómentesen összekevert liszttel sűrítsd be.Tálaláskor a cipó négy sarkát levágva és azok belsejét kikaparva tedd az asztalra a leves és a zöldségek mellé,és frissen merd bele a levest. Mindenki annyi húst és zöldséget szed bele,amennyit kíván. Jó étvágyat hozzá!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #14 Dátum: 2008. április 21. - 14:18:04 »

TEJFÖLÖS ROSTÉLYOS BURGONYAKÖRETTEL
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
35 dkg sárgarépa (felkockázva)
1 dkg petrezselyem
40 dkg burgonya
2 dl tejföl
4 dkg liszt
2.5 dl olaj
1 fej közepes vöröshagyma
só, kristálycukor, mustár, citrom, 2 db babérlevél
Elkészítés: a húsokat szeletelés után besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. A húsokat az olajból kiszedjük és félretesszük. A hús maradék olajába erős tűzön a vöröshagymát majd a zöldségeket megpirítjuk, felengedjük forró vízzel, sóval, babérlevéllel ízesítjük. beletesszük az elősütött húst, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor megpuhult, a mártásalapból kiszedjük a húst, a zöldséges részt tejfölös habarással sűrítjük. Citromlével, mustárral, cukorral utánízesítjük. A szelet húsokat visszatesszük és újra felforraljuk. Tálaláskor szép pirosra sült burgonyát adunk az étel mellé.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: