Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16586
|
|
« Új üzenet #510 Dátum: 2016. November 07. - 16:00:14 » |
|
a szám ízéhez igazítva a végén a fűszerezést- és még nem volt panasz a végeredményre!
Balzsamecet?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Simi
|
|
« Új üzenet #511 Dátum: 2016. November 07. - 16:28:51 » |
|
Szia! Nekem van otthon egy jó kis receptgyűjteményem kolbászokról és szalámikról, ami egy A4-es oldalon elfér... ha nem felejtem el, elküldöm neked. Én már két éve ebből dolgozok -kisebb módosításokkal a szám ízéhez igazítva a végén a fűszerezést- és még nem volt panasz a végeredményre! Hali! Remek, köszönöm! Várom!!!
|
|
|
Naplózva
|
"Úgy tűnik, az emberek nem szeretik az igazságot, de én igen; szeretem, mert sokakat felidegesít. Ha elég sokszor mutatsz rá, hogy az érveik faszságok, akkor talán egyszer valamelyik közülük azt mondja végre: várjunk csak egy kicsit, tényleg rosszul gondoltam! Én ezért a pillanatért élek."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #512 Dátum: 2016. November 07. - 17:57:30 » |
|
Balzsamecet? Naná!Anélkül nem is igazi a kolbász!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bassman
|
|
« Új üzenet #513 Dátum: 2016. November 07. - 19:45:35 » |
|
Szia! Nekem van otthon egy jó kis receptgyűjteményem kolbászokról és szalámikról, ami egy A4-es oldalon elfér... ha nem felejtem el, elküldöm neked. Én már két éve ebből dolgozok -kisebb módosításokkal a szám ízéhez igazítva a végén a fűszerezést- és még nem volt panasz a végeredményre! Szia Girgesz! Kérlek, nekem is küldd el a recepteket, a tavalyi jól sikerült őzszalámi receptemet sehol nem találom... Köszönettel,
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #514 Dátum: 2016. November 07. - 20:01:03 » |
|
Szia Girgesz! Kérlek, nekem is küldd el a recepteket, a tavalyi jól sikerült őzszalámi receptemet sehol nem találom... Köszönettel, Felraktam a receptgyűjteménybe
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bassman
|
|
« Új üzenet #515 Dátum: 2016. November 07. - 20:03:28 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #516 Dátum: 2016. November 08. - 00:27:58 » |
|
Ismet loxot gyartottam! Egyeduli hibaja hogy sockeye helyett cask chum salmonom volt (a sockeyet az iden nem lehetett horgaszni) az eljaras viszont ua. A halfileket, az erleles utan , 72%s dolessel vekony szeletekre vagjuk. Betesszuk egy tartoedenybe majd minden reteg utan fustolt tort paprikaval megszorjuk. Azonnal is fogyaszthato de, legjobb egy par napos erleles hutoben.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
HunterDave
|
|
« Új üzenet #517 Dátum: 2019. Január 15. - 19:20:00 » |
|
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szarvaskolbásznak és szaláminak ki milyen belet szokott használni? A szaláminak való jobban érdekel, hurkához és kolbászhoz disznóbelet szoktunk használni, azzal nem szokott gond lenni. Igazi vagy műbél? Ha esetleg valakinek van bevált, igen jó szarvasszalámi receptje, azt is örömmel fogadom! Köszönöm előre is!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
uzbence
|
|
« Új üzenet #518 Dátum: 2019. Január 15. - 23:24:44 » |
|
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szarvaskolbásznak és szaláminak ki milyen belet szokott használni? A szaláminak való jobban érdekel, hurkához és kolbászhoz disznóbelet szoktunk használni, azzal nem szokott gond lenni. Igazi vagy műbél? Ha esetleg valakinek van bevált, igen jó szarvasszalámi receptje, azt is örömmel fogadom! Köszönöm előre is! Kuláré
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #519 Dátum: 2019. Május 05. - 16:28:26 » |
|
Sziasztok!
Segítséget kérnék tapasztaltabb fórumtársaktól. Adott néhány műbeles paprikás vastagkolbász. Ahol eddig tároltam, oda valahogyan bejutott egy egér, és megrágta a végeiket. Fagyasztóban hogyan tárolható? Minősége romolhat? Paprikás. Van vákuumgépem, abban elrakva, felvágva kisebb darabokra esetleg jó maradhat? Minden tanácsot szívesen fogadok.
Üdv.: Tomek
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Zeke
Levél
Nem elérhető
Hozzászólások: 11
|
|
« Új üzenet #520 Dátum: 2019. Május 05. - 17:25:23 » |
|
Sziasztok!
Segítséget kérnék tapasztaltabb fórumtársaktól. Adott néhány műbeles paprikás vastagkolbász. Ahol eddig tároltam, oda valahogyan bejutott egy egér, és megrágta a végeiket. Fagyasztóban hogyan tárolható? Minősége romolhat? Paprikás. Van vákuumgépem, abban elrakva, felvágva kisebb darabokra esetleg jó maradhat? Minden tanácsot szívesen fogadok.
Üdv.: Tomek
Szia Tomek! A szalámit papírba szoktuk tekerni, és utána vastagabb nejlon zacskóba teszük, a nejlon száját összegumizzuk. Jól lehet tárolni, ha jó minőségű a paprika, fél év múlva is olyan, mint a friss. Szerintem szétvágva sem lesz gond vele, bár mi mindíg egész szálat teszünk el.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Janika
|
|
« Új üzenet #521 Dátum: 2019. Május 05. - 17:43:19 » |
|
Mi is egész szálat teszünk el, fagyos álapotból való felengedés lassan, hűtőszekrényben történjen majd 2 nap kamrában lógás és újra rendeződnek benne a nedvesség viszonyok, olyan mintha fagyot nem is látott volna.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 05. - 20:14:22 írta Horrido »
|
Naplózva
|
|
|
|
Tamás
|
|
« Új üzenet #522 Dátum: 2019. Május 05. - 20:48:20 » |
|
Sziasztok!
Segítséget kérnék tapasztaltabb fórumtársaktól. Adott néhány műbeles paprikás vastagkolbász. Ahol eddig tároltam, oda valahogyan bejutott egy egér, és megrágta a végeiket. Fagyasztóban hogyan tárolható? Minősége romolhat? Paprikás. Van vákuumgépem, abban elrakva, felvágva kisebb darabokra esetleg jó maradhat? Minden tanácsot szívesen fogadok.
Üdv.: Tomek
Vákuumzacsit szoktam használni. Csak ajánlani tudom, főleg ha van is hozzá masinád!
|
|
|
Naplózva
|
"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #523 Dátum: 2019. Május 05. - 21:02:43 » |
|
Köszönöm mindenkinek!
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16586
|
|
« Új üzenet #524 Dátum: 2019. Május 05. - 23:12:09 » |
|
Ha le tudod vákumozni akkor nincs szükség fagyasztásra. Én simán egy általában nem üzemelő hűtő aljában tartom őket a műhelyben.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
|