Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Alapelvek  (Megtekintve 45190 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9514


Piros betűs nagyokos...


« Dátum: 2008. április 09. - 22:00:09 »

I. RÉSZ
A Vadászfórum

1. §
(1.) A Vadászfórumot kizárólag regisztrált és bejelentkezett felhasználó használhatja. A regisztrált felhasználók kötelesek hozzászólásaikat a moderálási alapelvekben lefektetett módon közzétenni.
(2.) A regisztrált tag elfogadja és tudomásul veszi a moderálási alapelvekben meghatározott szabályokat és feltételeket.
(3.) A Vadászfórum szolgáltatásai ingyenesek, a felhasználók azokat saját felelősségükre veszik igénybe.



2.§

(1.) A Vadászfórumon valamennyi tag tetszőleges nicknevet választhat a jóízlés, a jóerkölcs és a jogszabályok keretei között. A nicknév megválasztása a jogszabályokat, vagy más jogát, jogos érdekét, illetve a közerkölcsöt nem sértheti.

(2.) A regisztráció során megadott e-mail cím a fórum látogatói előtt alapértelmezetten titkosított. A „Profil módosítás” menüpontban feltölthetőek a megadni kívánt adatok és beállítható az e-mail cím nyilvános, avagy titkos jellege. Az adatlap kitöltésére senki nem kötelezhető.

(3.) Mások nicknevét, továbbá személyes adatait, valamint azok estleges titkosságát mindenki köteles tiszteletben tartani. Nickről nem nyitunk topicot, IRL adatok közlése másokról az érintett beleegyezése nélkül tilos.

3. §
A hozzászólások tartalmáért a Vadászfórum semmilyen felelősséget sem vállal. Amennyiben a felhasználó tudomásán kívül törvénysértő cselekedetről ír a fórumon, a hozzászólás azonnal törlésre kerül, a hozzászólóval utólag egyeztetünk.

II. RÉSZ

Moderációs alapelvek

1. §
(1.) A Vadászfórum folyamatos moderáció alatt áll.
(2.) A moderátori tevékenységért semmiféle ellenszolgáltatás nem jár. A moderátor tevékenységét a moderációs alapelvek keretei közt látja el, tevékenysége során szigorúan tilos a felhasználók közti bárminemű különbségtétel, vagy személye, személyes érdekei, érzelmei előtérbe tolása. A moderátor felhasználóként a fórumon történő viselkedésből példát mutatni köteles. A moderátor a fórumszabályzatba ütköző magatartás esetén köteles a moderációra.
(3.) A moderátort a fórumtagság választja a megfelelő topicban, a tagok egyszerű többsége által ugyanitt tisztségéből visszahívható.

2. §
A felhasználó köteles magát a moderátor tevékenységének alávetni. A 3-4. §-ban írtak alapján a felhasználó semmiféle követeléssel nem léphet fel sem a Vadászfórummal, sem a moderátorral szemben.

3. §
(1.) A moderáció eszköze elsődlegesen a hozzászólás részleges, vagy teljes törlése (moderálás).
(2.) Moderálandó a hozzászólás, amennyiben más jogát, jogos érdekeit, illetve a közérdeket sérti, bűncselekményt, vagy szabálysértést valósít meg. Hasonlóképpen moderálandóak a jóerkölcsbe és közízlésbe ütköző hozzászólások is.
(3.) A moderátor a békés egymás mellett élés érdekében moderálja az egyéb – akár létező, akár megszűnt - fórumokat, vadászati portálokat sértő hozzászólásokat.
(4.) Tilos a fórumon a politizálás, a politikai szimpátia kifejezése, a moderáció erre is kiterjed. Tilos továbbá nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoporttal, vagy annak tagjával ilyen minőségével összefüggésben tett bármiféle hátrányos különbségtétel.
(5.) Moderálandóak a provokációt szolgáló, továbbá a józan szakmai vitán túlterjeszkedő, személyeskedő hangvételű hozzászólások is. A moderátor lehetőséghez mérten figyelmeztetheti a vitás feleket a vita abbahagyására. Ugyanígy kell eljárni a másokat, vagy azok nicknevét indok és alapos ok nélkül kompromittáló hozzászólásokkal is, abban az esetben is, ha e személy nem a Vadászfórum felhasználója.
(6.) A moderátor a fenti eszközök igénybevételével köteles fellépni a topic témájába nem illő, sorozatos hozzászólásokkal szemben is (OFF). A moderátor ez esetben a moderáció előtt előzetesen figyelmezteti a társalgásban részt vevő felhasználókat.
(7.) Kerülendő a fórumon vita közben kiabálni, azaz tartósan nagybetűvel írni, vagy az indulatokat írásjel-többszörözéssel kifejezni. A hozzászólás ez esetben csak részlegesen törölhető, amennyiben nem ütközik egyben a 2-6. bekezdésekbe.
(8.) A Vadászfórumos hozzászólásokban - lehetőség szerint - ne használjuk az internetes kommunikációban megszokott rövidítéseket, chat- nyelvet és sms stílust. Igyekszünk betartani és -a moderátorok segítségével betartatni- a magyar helyesírás szabályait. Tagjainkat kérjük ennek tiszteletben tartására!
(9.) A fentiek kiterjednek mindenfajta, a fórumon közzétehető képi, vagy hanganyagra, továbbá az ilyen tartalmakra mutató linkekre is.

4. §
(1.) A moderátor a 3. §-ban írt magatartások ismétlődése esetén
a) a topicot lezárhatja;
b) a felhasználó jogosultságát felfüggesztheti. Ez esetben a felhasználó az Üzemeltetőhöz intézett kérésére bocsátható vissza a Vadászfórumra,
(2.) Amennyiben a fentiek ellenére a felhasználó nem hagy fel a fel a 3. §-ban írt magatartásokkal, regisztrációja törölhető és ismételt regisztrációja az IP-cím alapján megakadályozható, illetőleg törölhető.


III.Rész
Reklám
A Fórumon semmiféle reklámtevékenység nem megengedett. Nem minősül reklámnak a topic témájához kapcsolódó kérésre szolgáltatók, kereskedők elérhetőségének, termékek, szolgáltatások fellelhetőségének megadása, azonban ha ezzel valaki visszaél, a moderátorok törölhetik hozzászólását.
A Fórum KIZÁRÓLAG vadászattal kapcsolatos témák megvitatására jött létre, nem célja semmiféle kereskedelmi tevékenység vagy egyéb anyagi haszonszerzés, ezért az lenne a kérésünk, hogy ilyen ajánlatokkal senki ne is keressen meg bennünket."

IV.Rész
Copyright
A Vadászfórumnak a szerzői jogi védelem alapján kizárólagos joga van a honlap egészének vagy valamely azonosítható részének bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. Felhasználásának minősül különösen a többszörözés (bármely módon történő rögzítés és másolatkészítés), a terjesztés, a nyilvánossághoz közvetítés, az átdolgozás.

A Vadászfórum előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a honlap egészének vagy egyes részeinek (szöveg, grafika, fotó, vagy videóanyag, stb.) bármilyen módon történő felhasználása.
« Utoljára szerkesztve: 2023. április 18. - 14:49:01 írta Voldi » Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: