Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 126   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Méhészkedő vadászok  (Megtekintve 238054 alkalommal)
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #480 Dátum: 2010. Augusztus 29. - 09:39:30 »

Most vettem meg a Vadászlap szeptemberi számát és a gyerekeknek szóló rovatban a méhekről van szó. Ez eddig dicséretes is lenne, de a tartalom... ha valamiről nem tud valaki, akkor miért ír róla? Vagy ha írni akar a témáról, de nem ért hozzá, legalább járna rendesen utána! Figyelmes olvasás
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #481 Dátum: 2010. December 14. - 16:59:18 »

Méhész szakemberek segítségét kérném. Mitől "cukrosodik" be a méz?  Tehát zavaros, átláthatatlan lesz. Úgy 3 hete vettük, már alapjáraton nagyon folyós, de még tiszta volt.
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #482 Dátum: 2010. December 14. - 18:03:04 »

Általában a hidegtől ikrásodik.
Tedd radiátorra, vagy meleg vízbe, újra folyós lesz.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #483 Dátum: 2010. December 14. - 18:18:37 »

Általában a hidegtől ikrásodik.
Tedd radiátorra, vagy meleg vízbe, újra folyós lesz.
Ez történt, de már nem lett átlátszó.
Naplózva
zsolt68
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1542



« Új üzenet #484 Dátum: 2010. December 14. - 18:26:21 »

Ez történt, de már nem lett átlátszó.

Lassan, vízzel telt edénybe mártva kell melegíteni, míg nem lesz folyós.
De ne ijedj meg, ez természetes jelenség a méznél, teába így is lehet használni, semmit nem veszít az értékéből, sőt az a gyanús, ha a méz nem ikrásodik.
Naplózva

Gondolkodom, tehát vagyok. De ha nem gondolkodom, sokkal jobban vagyok. Mosolyog
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #485 Dátum: 2010. December 14. - 18:27:33 »

Méhész szakemberek segítségét kérném. Mitől "cukrosodik" be a méz?  Tehát zavaros, átláthatatlan lesz. Úgy 3 hete vettük, már alapjáraton nagyon folyós, de még tiszta volt.

Ez minden méznél egy természetes folyamat, csak egyes fajtáknál nagyon gyors (pl. repce esetén a pergetést követően 2-3 nap), más fajtáknál pedig lassabb (pl. akác 1-2 év).

Ettől a minősége nem romlik, sőt!

Általában azok a mézek maradnak sokáig folyékonyak amiket kiszerelés előtt alaposan (akár 80-100 fokra is) fölmelgítenek. Így viszont egy csomó értékes vitamin, enzim lebomlik, megsemmisül; tehát nagyban csökken a méz értéke.

Tehát - az akácméz kivételével - szinte az összes fajta 3-4 hónapon belül kristályosodik. Ez vagy azt jelenti, hogy opálos lesz a méz a benne megjelenő kristályok miatt, vagy teljesen "beáll".

De ez - mégegyszer mondom - nem baj. Legalább a gyerek se tudja vele lecsurgatni magát...  Vigyorog
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #486 Dátum: 2010. December 14. - 18:38:50 »

Köszönöm a válaszokat.Kíváncsi voltam, mi lehet az oka.
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #487 Dátum: 2011. Január 24. - 12:19:00 »

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék egy nap viaszolvasztót készíteni. Ha valaki tudna nekem ebben egy kis segítséget nyújtani, megköszönném.
Fotó, méret, stb.
Esetleg ha valakinek a közelbe lenne, és megengedné, hogy leméretezzem, elmennék.

Előre is köszönöm.  Emelem
Naplózva
Nádifarkas
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 105


« Új üzenet #488 Dátum: 2011. Január 24. - 12:41:01 »

Sziasztok,

Lenne gy személyes kérdésem, nem akar magának valaki egy kis bajt, akarom mondani púpot a hátára?
Arrol lenne szó, hogy régóta dédelgetett álmom, hogy méhekkel bajlódjak. A méhekkel való kapcsolatom egyenlőre annyi, amennyi egy befőttes üvegben elfér, sajnos.
A viccet félretéve, szeretnék magamnak találni egy mestert, aki megtanítana előszőr hobbi szinten méhészkedni. Én Albertírsán élek, értelmes távolságon belül, érdekelne bármilyen megoldás!
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #489 Dátum: 2011. Január 25. - 13:11:33 »

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék egy nap viaszolvasztót készíteni. Ha valaki tudna nekem ebben egy kis segítséget nyújtani, megköszönném.
Fotó, méret, stb.
Esetleg ha valakinek a közelbe lenne, és megengedné, hogy leméretezzem, elmennék.

Előre is köszönöm.  Emelem

Régi hűtő, ajtó leszerel, rá egy dupla, légréteges üveglap és kész. Régebbi üveges Colahűtő mégjobb, annak üveg az ajtaja is.  Wave
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #490 Dátum: 2011. Január 25. - 13:38:29 »

Régi hűtő, ajtó leszerel, rá egy dupla, légréteges üveglap és kész. Régebbi üveges Colahűtő mégjobb, annak üveg az ajtaja is.  Wave

És a szűrés hogyan van? Bele van építve?
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #491 Dátum: 2011. Február 19. - 22:15:19 »

Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #492 Dátum: 2011. Február 19. - 22:25:48 »

És a szűrés hogyan van? Bele van építve?

Szia Eb!

Az egész srégen van napirányba állítva és a hűtőrácsok helyén anyarács van bent.
Alul szépen megáll a víz, felette megint anyarács. Arra szoktam rakni a fedelezést, zugépítményt.
Szépen működik, a Bacsák mester meg is kérdezte, milyen olvasztóból szedek ki ilyen szép nagy darabokat.

Üdv,H
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #493 Dátum: 2011. Február 19. - 22:26:56 »


Biza! Jön a tavasz idén is az már biztos!! Igen Igen Igen Igen
Teljen a kaptár!
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #494 Dátum: 2011. Február 19. - 22:30:15 »

Teljen a kaptár!
[/quote]

Már nagyon ránk férne.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 126   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: