Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A pipa, és a pipázás tudománya.  (Megtekintve 86431 alkalommal)
Béla bácsi
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


WWW
« Új üzenet #90 Dátum: 2009. Május 07. - 21:01:36 »

Helló!

Lenne egy problémám és remélem Ti tudtok rajtam segíteni. A helyzet az, hogy kitaláltam, csinálni kéne pipát. A gond csak az, hogy hogyan? Mert, hogy én asztalos vagyok ebből mertem gondolni, hogy majd én tudok.Tudnátok-e nekem valami irományt ajánlani.

Szép estét !  Wave
Ezt olvastam: "Gyökér pipa (Briar, Bruyere ); Hangagyökérből, azaz latinul Erica Arborea mediterrán területek hegyvidékes részein élő, cserjeszerű növény, szár feletti megvastagodott gumójából készült pipa."

Egyéb faanyagokat nem nagyon emlegetnek, mint kiváló nyersanyagot, ha fapipáról van szó. Esetleg a "futottak még" kategóriában. Persze más faanyagból is lehet nagyon szép, mutatós pipát faragni, gondolom.
Naplózva
Béla bácsi
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


WWW
« Új üzenet #91 Dátum: 2009. Május 07. - 21:05:09 »

,,,,,,,, hogy aztán pár hét vagy hónap után áttérjek a cigire.

Rendes pipás cigire nem költ. Én pl. ha hetente max. 1szer cigire akarok gyújtani, a hugomtól lopok egy szálat.  Bion
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #92 Dátum: 2009. Május 07. - 21:15:08 »

 Üdv ! Én nem pipázom,de emlékszem rózsagyökérből is faragtak szép pipákat. Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
susztika1
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Új üzenet #93 Dátum: 2009. Május 08. - 23:34:16 »

Hello midenkinek! Én olyan 2 hete "vettem kölcsön" édesapám 2 pipáját. Ő is kb ilyen idősen (18) piázgatott de abbahagyta, szóval nem mai pipák. Nem szeretném őket tönkre tenni. Szeretném megtanulni ezt a "művészetet" tökéletesen mívelni, és, ha bárki tudna pár jótanácsot adni azt szívesen venném. Vettem tömködőt, kaparót,szurkálót, szárkefét, és minden használat után kitakarítom, de a töméssel és szívással vannak problémáim. Olvastam pár oldalon kisebb cikkeket, de szeretnék több embertől tanácsot. Miért szürcsög a pipa, nagy baj -e ha felforrósodik? Ha igen, mit tegyek? Előre is köszönöm a segítséget bárkitől! Jó éjt!
Naplózva
Bandi
Vendég
« Új üzenet #94 Dátum: 2009. Május 09. - 00:30:57 »

Erre azért szeretném felhívni mindnyájatok figyelmét,aztán vagy megfogadjátok, vagy nem. Engem csak a jóindulat vezérelt...

Naplózva
susztika1
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Új üzenet #95 Dátum: 2009. Május 09. - 08:44:09 »

Nem semmi mekkora léptékben nő. De talán heti 1-2 pipázásba csak nem fogok belehalni... Egyébként ezt is szerettem volna írni, hogy mennyire veszélyes, meg hogy veszélyesebb és egészségtelenebb-e mint a cigi, de látom nem lehet sok különbség..
Naplózva
Béla bácsi
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


WWW
« Új üzenet #96 Dátum: 2009. Május 09. - 20:50:29 »

........ veszélyesebb és egészségtelenebb-e mint a cigi, de látom nem lehet sok különbség..

Nem látom, hogy bontva lenne cigire, szivarra, pipára.  :Mosolyog
Napi egy tömetet szívok (a legnagyobb ünnepeken is). És sokkal súlyosabb problémák foglalkoztatnak, mint ennek egészségre gyakorolt hatása.
Naplózva
Donkó Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 114


« Új üzenet #97 Dátum: 2009. Május 10. - 22:42:56 »


Szia susztika1!

Javaslom, nézegesd ezeket a cikkeket: http://www.pipaclub.hu/cikkek/cikkek.htm
Béla bácsihoz hasonlóan, én is napi 1 tömetet (vagy 1-2 szivart) szívok, de van, hogy 1 hétig egyáltalán nem dohányzom. Szerintem a mérték a fontos, pl. egy városi, kipufogófüstös életforma szerintem veszélyesebb, mint egy tömetet elpöfékelni naponta. A betegségek kialakulásában a genetika is nagy szerepet játszik. Úgy hallottam, hogy a szájrák veszélye akkor áll fenn leginkább, ha az ember a pipát, szivart állandóan a szájában tartja, és az kicserepesedik, felreped, és a nikotinos nyál nyilván nem használ egy sebnek... Én a dohány mellé iszom fél liter teát (szivar mellé kávé, egy kis konyak, esetleg esetleg sör) ami szintén segít a káros anyagok kiürülésében, és nagyszerű élmény egyben.

Jó pöfékelést! Wave
Naplózva

Donkó Ádám
Bandi
Vendég
« Új üzenet #98 Dátum: 2009. Május 10. - 23:46:11 »

pl. egy városi, kipufogófüstös életforma szerintem veszélyesebb, mint egy tömetet elpöfékelni naponta.

Sajnos nem.Epidemiológiai vizsgáltok alapján a légszennyezés minden tízezredik daganatos betegség kialakulásáért felelős.Még az ipari városok szennyezett levegőjének rákkeltő potenciálja is jóval kisebb mint a dohányfüsté.

Úgy hallottam, hogy a szájrák veszélye akkor áll fenn leginkább, ha az ember a pipát, szivart állandóan a szájában tartja, és az kicserepesedik, felreped, és a nikotinos nyál nyilván nem használ egy sebnek...
Akkor is .Valóban sok daganat megelőző állapot (pl Leukoplakia),daganat kialakulását segíti a mechanikai ártalom ,de nem kell hozzá feltétlenül.A legtöbb malignus daganat kialakul simán anélkül is,a dohányfüsttől.
Naplózva
Bandi
Vendég
« Új üzenet #99 Dátum: 2009. Május 10. - 23:51:06 »

Ja Ádám,Béla bácsi, többiek!
Félre ne értsétek,tényleg nem b@szogatni akarlak benneteket,csak jószándékból mondom el. Felnőtt emberek vagyunk,érvek-ellenérvek alapján döntse el mindenki maga.
Naplózva
Donkó Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 114


« Új üzenet #100 Dátum: 2009. Május 11. - 00:20:57 »


Bandi, köszi a hozzászólást, mindig tanul az ember Igen
Ettől függetlenül, nekem halt már meg rokonom tüdőrákban, pedig életében nem dohányzott, passzívan sem. Hozzáteszem, a szivart-pipát az ember nem tüdőzi le. Differencia még, hogy a ciginél ott a papír is... Ezekben a dohányos statisztikákban sosincs szétválaszta a cigi-szivar-pipa, azonban szerény véleményem szerint döntő többségben a cigaretta számlájára lehet írni a betegségek kialakulását. A pipások, szivarozók jó része nem függő (magam sem vagyok az), itt nincs szó láncdohányzásról, "kimegyek gyorsan az ebédszünetben egy cigire" jelenségről. A dohányzás mindig pozitív élmény, egy pipa megtömése, 1-2 óra pihenéssel párosítva nagyon jó elmélkedéshez, relaxációhoz. stb stb
Szerintem a mérték a fontos, illetve döntsön mindenki saját belátása szerint; ahogy a mindennapjainkban számos egyéb tényezőét sem, a dohányfüst karcinogén hatását sem vitatja senki.   
Naplózva

Donkó Ádám
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #101 Dátum: 2009. Május 11. - 15:52:33 »

Felénk több öregtől is hallottam a gyümölcsfák gyökerét emlegetni, mint pipa-alapanyagot.Ezek közül is a meggy- és a cseresznye gyökerét emelték ki. Papámnak is volt egy meggyfagyökér pipája, de az öröklési procedúra folyamán eltűnt  :'(
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
susztika1
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Új üzenet #102 Dátum: 2009. Május 11. - 16:04:44 »

Hali!
Köszi a linket, elkezdem olvasgatni, és ezek szerint nekem is maradnak a linkek, meg a ti tanácsaitok akik szintén a netről tettek szert a pipázás tudományára. :-D Jó lenne egy nagyöreg pipást ismerni, akinek már a kisujjában vannak a mozdulatok és a pipa használata. Engem személy szerint nem érdekel a káros hatása, ráérek még rákban meghalni, nagy valószínűséggel abban is fogok, ilyen a genetika. Útálom, ha megmondják mit csináljak, szeretek a saját fejem után menni, ha még a halálom is megválaszthatom örülni fogok..... ÉLJEN A PIPA!
Remélem nem sértettem meg senkit, ha igen elnézést!
Üdv: Suszti
Naplózva
susztika1
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4


« Új üzenet #103 Dátum: 2009. Május 13. - 09:31:44 »

Hello mindenki!
Kinek van ilyen vagy ehhez hasonló pipája? Én most vettem egy újat, de annak köze nincs ehhez.
Naplózva
Béla bácsi
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9


WWW
« Új üzenet #104 Dátum: 2009. Május 13. - 20:05:56 »

......... Én a dohány mellé iszom fél liter teát (szivar mellé kávé, egy kis konyak, esetleg esetleg sör) ami szintén segít a káros anyagok kiürülésében, és nagyszerű élmény egyben.

Jó pöfékelést! Wave

Én úgymond "aztal melletti pipás" vagyok, mert elengedhetetlennek érzem, hogy közben kortyolgassak valami HOZZÁILLŐT, amely nem feltétlen alkoholos. Az ital szerepe a dohányfüst szárító hatásának ellensúlyozása, de legalább ilyen fontos az ízlelőbimbók "alapállapotba hozása". Mit jelent ez ? Esetemben pl. aromás dohányok többségéhez hideg (!) tejet iszok. A korty után finomabb, ízgazdagabb a füst.
Tömény szeszes ital lehet, hogy hangulatilag jótékony hatású (vagy inkább biztosan az  Bion Nyihi) én is kedvelem, de nem pipázás kísérőjeként.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: