Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 284915 alkalommal)
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #45 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 07:46:01 »

A tegnapi másik bak:


Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #46 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 07:59:43 »

Gratulálok Szik! Igen
Nagy élmény olvasni a beszámolóidat és látni ezeket a jó selejtbakokat!
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #47 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 08:25:05 »

Gratulálok Szik! Igen
Ha van időd és kedved, írj minnél többet és fényképeket is tegyél fel, nagyon jó olvasni írásod.
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9915



« Új üzenet #48 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 08:33:01 »

Gratulálok Szik!
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #49 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 15:42:20 »

Sajnos Nógrád megyében, azon belűl is Érsekvadkerten még nem nagyon jönnek az őzek a hívásra. Az egész hétvégét hívással töltöttem, beleértve Balázst is, de egyetlen egy őz sem jött se a buttoló különböző hangjaira, se a sípra. :'(
Egy bakot láttam, hogy kergette a sutát, de hamar feladta és visszament. A hívásra nem reagált az sem.
Naplózva
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #50 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 11:55:18 »

Sziasztok!
Most kaptam ajándékba egy vendégtől, egy Rotumtaler őzsípot, nagyon jó hangja van. Ajánlom mindenkinek.
Üdv
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #51 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 15:13:46 »

Csak reszben kapcsolodik az ozhivashoz, de talan erdekes lesz a kovetkezo tortenet, ami mult hetvegen esett meg velem.

A francia-olasz hatar kozeleben van egy fensik 1900-2000 meter magassagban, ahol az egyik nemzeti parkban nagyon sok koszali kecske el. Mivel mar nagyon
regota nem vadasznak rajuk (lasd Szechenyi Zsigmond, Ket kecske cimu konyvet), ezert mar nem felnek az emberektol es egeszen kozelre bejonnek
(10-15 meterre!).

Ket hete mar fent voltam a hegyen, de nem talaltam meg a kecskeket es az eso is eleredt amikor a legmesszebb voltunk a parkolotol. Csak ket ora
gyaloglas utan ertunk vissza a felesegemmel kocsihoz, borig azva...

Mult hetvegen megint elindultunk es joval magasabbra ertunk fel, mint elozo alkalommal. A koszali kecskeket sajnos most sem lattuk, igy elhataroztuk, hogy pihenunk egy kicsit es elindulunk visszafele. Elokerult a digitalis fenykepezogep is a hatizsakbol es csinaltunk par kepet. A viz, csoki, tavcso, kave mellol kipakoltam a kore a vadhivo sip keszletemet is. Ott volt az oz hivo es a nyulsiro sip is. Ha mar ott volt, akkor pihenes kozben megmutattam az ismerosoknek, hogy hogyan kell hivni veluk. A rogtonzott bemutato utan elpakoltam a sipokat es eppen a kavet ontottem harom egyenlo reszre, amikor a felesegem szol, hogy ott van alig 30 meterre a hatunk mogott a koszali kecske es jon felenk!

Egy fiatal koszali kecske kosokbol allo csapat nagyon kivancsi lett az oz es nyul hangokra es egyenesen rank jott. Attol feltem, hogy szagot kapnak es
elugranak, de egyaltalan nem zavarta oket az ember jelenlete. A fiatal kosokrol csinaltam is par kepet a kis digitalis geppel. A kosok alig 10 meterre voltak.

A legfiatalabb kos (talan 1.5 eves volt) csipegetve elindult visszafele. Gyorsan osszepakoltunk mindent es lassan elkezdtuk kovetni. Talan elvezet minket a tobbi koszali kecskehez minket! Kozben kicsereltem a kis digitalis gepemet a teleobjektives filmes gepre, es akkor... Meglattuk a nagy kosokat! Harom kapitalis kos legeleszett a sziklak kozott. Legalabb olyan izgatott lettem mint vadaszat kozben. A legnagyobb kost sikerult 10-15 meterre megkozelitenem. Kozelebb nem mertem menni, mert mar parszor intett a fejevel, hogy azzal ott bizony nagyot tudna utni.

Remelem jol sikerultek a kepek a nagy kosokrol es par nap mulva fel tudom tenni oket a forumra.






Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #52 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 15:53:05 »

Ez jó történet... Igen Bion
Mire nem jók a sípok... Bion Bion...
Ha rómániaba leszel ne-nagyon próbáld mert állítólag ott a mackók, is buknak rá...
Naplózva

Üdv End
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #53 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 15:58:37 »

Aug.4.
Vadászni nem voltunk, mert rossz a kocsi. Más meg nincs helyette.

Aug. 5.

Délelőtt kocsijavítás. Du. vadászat. Lejött a bérlő egy vendégével. Nem volt az az igazi nagy mozgás. Három bakot hívtam be. Az utolsó érdekes volt. A sziken voltunk kint. Előttünk nagy nádas körülötte lekaszált rét tele kerek nagy szénabálákkal. Mellette erdősáv, az mögött tarló.
Úgy helyezkedtünk, hogy az erdősáv, ami itt sűrű nádas gyalogakácos, mögöttünk legyen, mert a bakot a nagy nádból vártam. A második sípolásra mögülünk erős csörtetéssel beszaladt egy bak kb. 10 méterre hozzánk. Sajnos rögtön észrevett és már hiába ugrottunk a bála másik oldalára takarásba elugrott mielőtt megnéztük volna. Visszajönni pedig nem volt hajlandó.
Találtunk egy lőhető bakot sutával a nagy fűben, amit a vendég „nem talált meg a távcsőben” amikor megállt néhány másodpercre így oda lett a lehetősége.

Aug. 6.

Hajnalban a tegnapi vendéggel folytattuk. Főleg kint a sziken kerestük a tegnapi bakot. Azt azóta sem láttam viszont kint legelt egy suta a lucerna szélén. Rácserkeltünk a szikpadka mögött és gidahanggal rásípoltam hátha van vele bak. Nem volt, és gidája sem, mert csak nézett. Utána bement a nádba. Viszont a sípra előkerült egy kis fiatal kétéves bak. Amint észrevettem kb.250 méterre volt. Rögtön sípot cseréltem és hívóhanggal hívtam tovább. Leguggolva figyeltük 15 méterre bejött szegény jól megkavartam mire elment. A vendégnek nagyon tetszett. Utána egy tarló szélén hívtam. A hátunk mögül a nyílt terepen jött valahonnan egy kis bak ez is meg lett jól forgatva szegény. Ez sem volt többre 10-12 méternél. Ilyenkor kéne a fényképező a kézbe, de lehet, hogy némely vadász rossznéven venné, ezért a kocsiban van. Pedig de jó képeket lehetne készíteni ilyenkor.
Ez a dolog is nagyon tetszett a vadásznak. Ezután egy szikpadka tetején egy nádkúp mellett hívtam. Egy távolabbi nádfoltból bejött egy erős érett hatos bak. A szikpadkára nem jött fel csak a nyaka tövéig látszott. Vártam a lövést, ami nem jött. Ekkor a bak elugrott. Valószínűleg a messzebb a hátunk mögött a nyájával közelítő juhász nem tetszett neki, mert minket nem vett észre. Visszahívni nem tudtam.
A vadászom nagyon sajnálta a jó bakot. Azt mondta, hogy olyan közel volt, hogy látta céltávcsőben a lefolyó rózsáit is. Szemből szabadkézből nem mert nyakra lőni a nádkúphoz pedig nem támasztott mert azt hitte, hogy laza. Utána kipróbálta és azt mondta, hogy jobban állt a puska mintha botról célzott volna. Na ez még betett neki.
Összességébe azért nagyon tetszett neki az élmény dús vadászat, csak a zsákmány hiányzott, amiért viszont csak magát okolhatja.
10 órakor befejeztük. Annyi időm sem volt, hogy rendesen reggelizzek már itt volt két újabb vadász. Két jeles vadászati szaktekintély. Egyikükkel már több bakot lövettem, ezért azt mondta, hogy a másik vadásszal aki -híres kutyás-, menjek én ők pedig a bérlővel mennek.
Guszti bácsival jó nagyokat cserkeltünk több helyen hívtam. Egy fiatalka kis bak bejött a sziken. Fél tizenkettőkor a jó melegben. Ezután kettőkor sikerült egy bakot lövetnem vele
5 méterről. Egy elhagyott úton az erdősáv mellett mentünk vissza a kocsihoz, amikor előttünk az úton kb. 150 méterre, megláttunk egy bakot. Lőhető négy év körüli hatos örökös közepes. A baj csak az volt, hogy egy vihar által letört nagy nyárfa ág dőlt az útra teljesen elfoglalva azt. Ez mögött fehérlett a Níva, és a bak pont előtte állt. Vártunk. Bement az erdőbe. Sípolni kezdtem. Később kijött ugyanott és kiment a tarló szélére ahol szaladni kezdett ránk. Olyan lendülettel jött, hogy megállítani sem tudtam. Guszti bácsi kísérte a puskával. Nem tudom mit látott a távcsőben. A bak nyilván észrevette a közvetlen közelben ráforduló puskacsövet a bokor alól, amikor egy pillanatra megállt. Nem volt többre öt méternél, amikor a 7.62 lövedéket megkapta. Még beugrott az erdősávba vele 20 métert. Guszti bácsi nagyon örült. Ez volt du. két órakor. Ebédeltünk utána a másik vadásszal folytattuk estig a vadászatot. Sajnos több bakot nem sikerült lőni.
A bak:

Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #54 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 16:06:34 »

Ez jó történet... Igen Bion
Mire nem jók a sípok... Bion Bion...
Ha rómániaba leszel ne-nagyon próbáld mert állítólag ott a mackók, is buknak rá...
Szervusz!
A koszali kecskek olyan kivancsiak voltak a hangokra, hogy amikor elindultunk tovabb, akkor visszanezve lattam, hogy az egyik fiatal kos odamegy a fenyohoz ahol ultunk es elkezdi szaglaszni a taborunk helyet. Gondolom nagyon csodalkozott, hogy hova tunhetett szagtalanul az oz es a nyul, es mit kerestek a cimborak ezekkel a budos turistakkal egy fa alatt...
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #55 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 16:23:13 »

Aug. 5.
Délelőtt kocsijavítás. Du. vadászat....

Szervusz!

Verzik a szivem, hogy az uzekedesi idoszakot kihagytam...

Egy kalappal a hivashoz!

U.I.: Mindenhol jo, de legjobb otthon !!!
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Viktor
Vendég
« Új üzenet #56 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 16:38:31 »

Szik! Igen Igen Igen
Naplózva
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #57 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 16:41:36 »

Aug. 5.
Délelőtt kocsijavítás. Du. vadászat....

Szervusz!

Verzik a szivem, hogy az uzekedesi idoszakot kihagytam...

Egy kalappal a hivashoz!

U.I.: Mindenhol jo, de legjobb otthon !!!

Szia!

Sajnos a Karcsinak is közbejött egy üzleti tárgyalás. Csak hétfőn jön. Most jött volna. Nem tudom, hogy addigra lesz-e még valami?
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #58 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 16:49:26 »

Szia!

Sajnos a Karcsinak is közbejött egy üzleti tárgyalás. Csak hétfőn jön. Most jött volna. Nem tudom, hogy addigra lesz-e még valami?

Szervusz!
Kivancsian varom a fejlemenyeket. Egy kalappal !!!
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
forsterh
Vendég
« Új üzenet #59 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 17:04:34 »

Szervusztok!
Teszek fel néhány idei őzhívásos fotót!







Üdv. forsterh
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 08. - 09:03:57 írta Horrido » Naplózva
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: