Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 284888 alkalommal)
Steve
Vendég
« Új üzenet #30 Dátum: 2008. Augusztus 01. - 11:41:41 »

Szik, és az a bizonyos Sanyi!

Gratula! Igen

Naplózva
forsterh
Vendég
« Új üzenet #31 Dátum: 2008. Augusztus 01. - 12:44:23 »

Szervusztok!
Nálunk Somogyban  rendesen beindult, ugrik az öreg is és a fiatal bak is a sípra!
Ezeken a linkeken nézzetetek körül!
Üdv. forsterh[/url]
[/i][/b]

Zolikám Drága Barátom!

Szerintem nagyon sok embernek örömet szereznél és sok fiatal szívesen tanulna Tőled ha nem fosztanál meg minket attól az élménytől,hogy a fotóidat és a tapasztalataidat megosztod velünk ezen a helyen is. Légy szíves vedd a fáradtságot és tedd meg!
Vadászüdvözletem: Szik  Wave A Fórumon az őzhívással kapcsolatos napi információkat idő hiányában nem tudom megjelentetni. Arra vállalkozom, hogy az őzhívás végeztével megvonom az egész tanulságait, természetesen akkor bőséges képanyagot is teszek fel és összehasonlíthatjuk, hogy Nálad az Alföldön, hogyan zajlott le a somogyihoz viszonyítva. Hátha még valamire rá is jöhetünk!  Bion Bion Bion
Szeretettel üdvözöllek Zoli
Kedves Gyuszi!
 A
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #32 Dátum: 2008. Augusztus 01. - 14:36:53 »

Gratulálok Szik! Igen Igen Igen
Naplózva
Szikura Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46



« Új üzenet #33 Dátum: 2008. Augusztus 01. - 22:10:47 »

Először az évben július 28 -án próbálkoztam hívással.Kimentünk egy jó helyre, here, tarló, napraforgó, álló búza kinézetű területre.Megláttam egy magányos bakot kilépni a kukoricábol, se a sutahangra, se a panaszhangra nem reagált.Utána vadászok jöttek a területre, igy mi elmentünk egy másik helyre.Beültünk a tarló közepén lévő nagy gyomba.Észrevettünk szintén egy magányos bakot.Barátom sutahangjára vágtában megindult felénk majd 30 méterre tőlönk kicsit megugrott, felé lengedt a szél felőlünk, majd nem megiedve elsétált.Na mondom akkor megfújjuk megint, de felfedeztem egy rókát.Nyulsírásra közelebb jött, kb.80 méterre.Mikor messzebb került, szembe velem megint egy rókár fedeztem fel.Nyulsírás, nem tul gyorsan, inkább csak sétálva bejött 70 méterre.Aztán valami történt és mind a három róka egyszerre futott be a kukoricába.Igen, 3, mert egyet én nem vettem észre, csak a barátom.Ekkor már indultunk volna haza, de egy róka újra megjelent, ezért a teljes sötétig maradtunk.

Kedden máshova mentünk, láttam kergetö bakot sutávan, 2 magányos gyenge bakot, meg sutát gidákkal.Se sutahangra, se ugrassztó, és panaszhangra se ugrott semmi.Most már bánom, hogy a gidahangot nem próbáltal.Üdv.Remélem lesz még lehetőség.

Szia!
Gondolom a helybeli vadászok igen boldogok, hogy hívogatjátok a bakokat. Bion

Nem beszélve a balesetveszélyről. Bármi gyomfoltban üdögélhetnek az őzhívók....


Ez is mindig le van beszélve, egyeztetünk, hogy oda üljünk ki, ahova nincs beírva senki.
Naplózva

Üdvözlettel:Szikura Ádám
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #34 Dátum: 2008. Augusztus 02. - 12:59:27 »

Aug. 1 Du.:
Délután ismét kint voltunk már más vadásszal. Mint ha nem is lenne üzekedés . Délután 34 fok árnyékban. Nem tudom, hogy ez az oka vagy más szinte semmi mozgás. Este fél kilenckor indultak csak be az őzek. Pár bak és suta mind egyedül. Az egyedüli érdekesség a sziken egy nagy halászsas egy száradó akácfán.
Aug. 2 De.:
Fél hatkor ismét kint voltunk. Két párt láttunk egy tarló túlsó felén,.sípnak messze. Hivóhangra egy fiatal hatos érdeklődő volt, de az is bement a kukoricába.
Továbbmenve ugyanazon a táblának a másik felén Ismét bejött ugyanaz a bak először hívóhangra komótosan közeledve, aztán a panaszhangra futva, amíg észre nem vett. Mivel nem lévén lőhető csak takarás nélkül guggoltunk az úton.
Egy táblával odébb két kukorica közötti füves úton hívok. Ötven méterre kiugrik az útra egy bak, nézem az ismerős „egyszarvú” lőhető. Én állok Laci leguggolva térdről céloz. Hívok még . Erre annak ellenére, hogy én teljesen takarás nélkül állok Laci mellettem szintén csak térdelve, a bak rohan ránk. Odaszalad 15 méterre, mikor kapcsol. Futás vissza. Egy hanggal megállítom 20 méterre van. A feje és a nyaka a kukoricában a teste kint. Lövés. 20 méterre viszi a 30-06 találatát.
A vért mintha öntenék belőle, nem a nyomán megyünk, hogy ne kenjük össze magunkat.
2 éves ismerem az első agancsa óta.
Fényképező a másik kocsiban maradt kép csak később. Egy tavaszi fotó róla még barkában növekvő aganccsal:




Miután végzünk vele, továbbmegyünk. Ahogy átérünk az ér hídján olyan történik, amit még soha nem tapasztaltam. Jobbra a nád szélén egy erős 5 év körüli hatos bak. Tőlünk megriadva félkörben fut át az úton előttünk a tarlón a lucernába. Panaszhaggal ráfújok futtában. 150 méterre megáll. Újabb fújásra mint az őrült rohan az autóra. Ülünk a fehér Nívában és ez most félkörben megkerülve balról rohan ránk, de annyira hogy csak az utolsó pillanatban tér el szinte elsodorja a kocsit. Talán még három méterre sem volt tőle. Ilyen még nem történt velem.
Utána még behívok egy középkorú bakot a sziken ami nem lőhető. 10 körül már nagy a meleg és nincs mozgás ezért abbahagyjuk
Folyt. Köv.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #35 Dátum: 2008. Augusztus 02. - 13:17:29 »

Várjuk! Igen
Naplózva
Sziju
Vendég
« Új üzenet #36 Dátum: 2008. Augusztus 02. - 19:01:48 »

Nagyon érdekes, amiket írtál! Igen
Naplózva
jan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2626



« Új üzenet #37 Dátum: 2008. Augusztus 02. - 21:48:04 »

Szik!
Gratulálok az eredményes vadászathoz!
Szeretem olvasni ahogy a szakmai dolgokról írsz, nincs benne a sok sallang, csak a lényeg. Igen
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #38 Dátum: 2008. Augusztus 03. - 06:10:32 »

 
 Tegnap du-án ismét kint voltunk bakozni.A hivásra még mindig nem nagyon ugranak , de a suták elöhozták a gidákat. Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #39 Dátum: 2008. Augusztus 03. - 18:21:44 »

A tegnap reggeli kis bak és a helyszín:




Aug. 2 du.:
Hat óra körül mentünk ki. Iszonyatos a hőség szakad rólunk a víz. Ráadásként a Nívában is megy a fűtés mivel nem lehet kikapcsolni. Az ér parton megnézzük a délelőtt áthelyezett csapdát, két szarka már benne. Ezekkel jubilálok 80 db.-nál tartok. Nincs nagy mozgás, meleg van és rengeteg a szúnyog. Lacival becserkelünk egy kis, kb. 2 hektáros maszek lucernára, ami hatalmas kukoricatáblával van körül véve. Az úton derékig érő parlagfű a lucerna virágzik, már kaszálni kéne. Régen járhatott itt a tulaj. Hívóhanggal sípolok. 10 percig semmi. Utána a panaszhangra feláll egy suta 70 méterre. Még pár hívás és mellette felkel egy jó közepes lőhető bak. Laci térdről célozva lő. Azaz csak lőne, mert nem biztosított ki és nem sül el a fegyver. Lőj még egyszer, súgom. A bak még áll. Az előbbi incidensnek azonban az a következménye, hogy elkapkodja, és a bak nyaka mellett húz egy csíkot a golyó a lucernába. Közben mivel rövid ujjúban vagyunk, majd megesznek a szúnyogok. A megugrott bakot már nem tudom megállítani, bemennek a kukoricába. 
Még talán három párt látunk egyedüli őzet nem, amíg besötétedik Lőhető nincs köztük. Közben beborul és villámlik. Örülünk neki egy éjszakai eső felpezsdítené a mozgást.

Aug. 3 de:
Reggel a bérlőnknek egy vendége érkezik egy bakra. Eső nem lett, szikrázó napsütés és meleg van ismét. Lacit kirakjuk a használatlan sertéstelepnél, hogy ott cserkelgessen. Odaadom neki a gidasípot.
Mi elindulunk hárman az autóval. Egy már ismert bak tartózkodási helye felé megyünk. Kint fekszik a sutájával egy bak a repcetarlón. Spektível megállapítom, hogy ő az. Ahhoz, hogy lövéshez jussunk el kell mennünk gyalog a tábla melletti úton és át kell jutni az erdősávon . Félek ettől mert az erdő sűrű és száraz ropogós ággal teli. Mégis sikerül átmásznunk rajta észrevétlen. A suta úgy fekszik, hogy pont felénk néz. Csípik a szúnyogok őt is, mint minket. Egy folytában csapkod a fülével és rázza a fejét. A bak oldalt fekszik és kérődzik ő kicsit jobban tűri. Úgy döntök, hogy nem próbálom meg felállítani a bakot, mert félek, hogy a sutával elszaladnak. Kb. 120 méterre van. Zsolt biztos kezű nyugodt és nem tökölős vadász. Javaslom, hogy lője nyaktövön. Egy vastag fa mellett feláll, mivel guggolva egy kis hajlat betakar. A 6,5 feles öreg stucni fellöki a bakot. Vergődik és még valami hangot is ad. Először tüskelövésre gondolok, de hamar vége. Nem nyaktövön, hanem lapockán kapta.  Nagyon tetszik neki a bak. Negyedórás volt az egész vadászat. Ezzel hamar végeztünk. Zsigerelés közben majd megesznek a szúnyogok. Alig várom, hogy a kezem lemossam és tudjak védekezni.
A bak:






Ezután bevittük a bakot és elbúcsúztunk a vendégtől. Miután a Zsolt elment a bérlővel ketten megyünk tovább a lőtér mögötti gazos nádas részen egy őz. Bak. Fiatal, lőhető. Megállunk, és a kocsiból távcsövezem. 150 méterre van. Az ablakból hívom. Rögtön elindul. Pista a kocsitetőre támasztott puskával követi. Szépen jön a hívásra. Félkörben kerül felénk. A fehér autó nem zavarja. Nem akar meg állni. Amint keresztbe fordulva egyenletesen, de nem gyorsan jön, szól a fegyver. A nagykönyvben leírt jelzésű ugrást produkál. Nem csoda a szívéből alig hagyott a 270-es lövedék valamit.
Kép később.
Utána kimegyünk a szikre, itt nem jön semmi a sípra. Aztán bedöglik a kuplung, alig tudunk bejönni kettesben, mert nem lehet váltani. Ezzel a reggeli vadászatnak is vége. Laci behívott egy ígéretes bakot és egy sutát de nem lőtt semmit. Holnap délután új vendéggel folytatjuk.

Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Hegedűs Sándor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1467


« Új üzenet #40 Dátum: 2008. Augusztus 03. - 19:04:03 »

Szia Szik !
Elöszőr is gartulálok a sikeres vadászthoz.
Az első képen látható másfél agancsu bak az mechnikai sérült volt vagy csak a annyit rakot fel? Üdv HSanyi
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #41 Dátum: 2008. Augusztus 03. - 21:09:28 »

Szik! Igen Igen Igen
Naplózva
Burhinus65
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 669


« Új üzenet #42 Dátum: 2008. Augusztus 03. - 21:15:06 »

Gyula gratulálok,de legközelebb szukut vigyél magaddal! Bion Nyihi Bion
Naplózva

A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #43 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 07:35:40 »

Szia Szik !
Elöszőr is gartulálok a sikeres vadászthoz.
Az első képen látható másfél agancsu bak az mechnikai sérült volt vagy csak a annyit rakot fel? Üdv HSanyi


Ez "gyárilag" ilyen. Tavaly is ilyen volt csak még kisebb.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #44 Dátum: 2008. Augusztus 04. - 07:37:25 »

Gyula gratulálok,de legközelebb szukut vigyél magaddal! Bion Nyihi Bion

Az sem ér semmit mert leizzadod. Csak a vastagabb ruha, de akkor ugyanott vagy.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: