Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 284931 alkalommal)
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #270 Dátum: 2009. Augusztus 06. - 13:44:35 »

Jó felvételek, gratulálok hozzá!

Szerintem egy második-harmadik agancsú bak lehet, a másikat nem sikerült rendesen megnézni, de az se volt sokkal nagyobb.
Viszont a videó végén az nekem nem elkergetésnek tűnik, hanem inkább elugranak együtt.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #271 Dátum: 2009. Augusztus 06. - 14:36:56 »

Gratulálok Szik, nagyon jó bak! Igazi csemege! Igen
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #272 Dátum: 2009. Augusztus 06. - 14:41:18 »

Dobi! Emelem Emelem Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Wipe
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1308



« Új üzenet #273 Dátum: 2009. Augusztus 06. - 16:53:45 »




  Szik!
Gratulálok a sikeres vadásztatáshoz!  Emelem
Ezért a bakért én is elmentem volna hozzátok szívesen! (Kár érte...)  Bion

   Dobi!
 Emelem Wave
Naplózva

A földet nem a szüleinktől örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön!
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #274 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 08:33:16 »

Gratulálok a sikeres vadászoknak, és vadásztatóknak!  Emelem
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #275 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 10:19:36 »

Aug. 5 du.

Délben elmentek a vadászok. Rögtön nekifogtam a trófea kikészítésének. Amikor lefőtt, és az agancstövek közötti szőrös bőrt szedtem le meglepetés ért, mert ezt találtam:



A beletört ágvég húsból kiálló vége így a képeket átnézve egy kicsit látszik a rózsák közt, de szőrben még elkerülte a figyelmemet.



Egyébként verekedős legény lehetett mint azt a szakadt füle is bizonyítja.



A beszorult ághegy olyan stabilan áll a két rózsa között, hogy csak erőszakkal lehetne kifeszegetni, de benne hagyom, mert ez kuriózum.

Visszatérve a vadásztatásra. Du fél hatra megjött a következő vendég. Azt ígérte, hogy terepjáróval jön, de mégis személykocsival jött. Ezzel nem mertem megkockáztatni a terepen való közlekedést ezért gyalog indultunk el cserkelni. Vele volt a barátnője is. Az időjárás és az miatt, hogy már 5-6 napja megy az üzekedés igencsak nagy volt a mozgás. Az este folyamán láttunk vagy 20 bakot párban vagy egyedül, valami négyet be is hívtam. Még olyan nagy öreg bakok is előkerültek, amelyeket tavasz óta amióta a vegetáció feljött nem láttam.
Kb. három kilométeres kanyart mentünk, amikor egy viszonylag jó állapotú útra érve azt mondta a vadász, hogy ezen elmer menni az alacsony kocsival is. Ezen végig mentünk meg-meg állva, távcsövezve, sípolva sötétig. Az üzekedés nálunk ezekben a napokban lehet a csúcsán. Sajnos olyan kategóriájú bakot, aminek az elejtése engedélyezve volt ennek a vadásznak nem találtunk, így nem esett semmi. Láttunk viszont nagy kergetőzéseket és három borítást is. Amikor már előttünk járták az ördöggyűrűt szinte egymásba érve körbe-körbe az őzek mondtam a csajnak, hogy figyeljen, mert szex következik. Azt mondta, hogy Ő ezt nem nézi, de azért nézte. Meg is kérdezte csodálkozva, hogy az őzeknél csak eddig tart? Én visszakérdeztem, hogy nálatok tovább szokott? Náluk állítólag tovább. Utána még később ismét láttunk két párzást. Ahogy besötétedett befejeztük a vadászatot.

Aug. 6

Reggel hatra jött le Sz. Sanyi fórumtársunk. Neki már nincs engedélyezve több bak az idén mert már lőtt kettőt. Így a napi program, hívás és fotózás.  Nagyon intenzív mozgás volt délelőtt sok bakot láttunk párban és egyedül is, sokat behívtam, sajnos nem számoltuk, hogy mennyit. Érdekes, hogy több sutát is láttunk egyedül és kettővel a gidája is ott volt. Viszont magányosan csatangoló gidákat most nem láttunk. Volt a nap folyamán pár igen látványos behívásom. Négy bak nagyon messziről öt hatszáz méterről jött a sípra. Szinte hihetetlen, hogy milyen messziről meghallják a sípot. Behívtunk erős bakot és rekord kicsit is. Mérgelődtem is épp eleget, hogy amikor a csúcsán van az üzekedés és nagyon sok bakot látunk pont akkor nincs vadász lent. Tizenegy óra után a melegtől kicsit lehiggadtak az őzek. Mi is elmentünk ebédelni a vadászházba. Ebéd után esni kezdett ezért egy pihenőt tartottunk.
Öt órakor mentünk ki délután. Akkor már sütött a nap és fülledt meleg volt. Körbenéztük a csapdákat is közben. Elég jó fogás volt. Két szarka egy süldő róka és egy borz. Délután már számoltam hány bakot sikerült behívnom. Hatot. Nekem kora reggel orvul lemerült a fényképezőm ezért csak a Sanyi tudott fotózni. Ha elküldi a képeket akkor felteszem őket.
Sikerült neki igen jó képeket csinálni remélem az élességgel sem lesz túl sok baj, mert a fény néha kevés volt, és csak szabadkézből készültek. Az egyik bakot olyan közelre behívtam neki, hogy csak a feje fért a képbe. Már én is kíváncsi vagyok rájuk, mert csak a gép kijelzőjén láttam őket. Már estefelé látunk egy érdekes dolgot. Az egyik tarlón reggel behívtunk egy fiatal kis villás bakot, ami egyedül volt. Este már szürkült amikor újra arra mentünk. A kis bakunk pedig már nagyon hajtott egy sutát. Az orra már nagyon a hátuljába volt a leányzónak. Már a végkifejletet vártuk, amikor messziről meglátta őket egy nagyobb bak. Odaszaladt és elzavarta a kicsit. Utána ő kezdte el hajtani a sutát. A kicsi követte őket. A nagy többször elzavarta, de az nem tágított. A sutának nem tetszett a nagyobb bak, adta is a panaszhangot többször. Egyszer, amikor megálltak pihenni vissza is próbált menni a kis bakhoz, de a nagyobb visszazavarta és a kicsit jó messze elhajtotta. Aki most már beletörődve a sorsába legelészni kezdett. A nagyobb visszament a sutához és hajkurászta tovább egész a tábla túlsó végéig. Amíg láttuk nem engedte magához a suta tíz méternél közelebb. Lehet, hogy az őzeknél is a nő dönt?
 Már erősen sötétedett, amikor volt egy jó sztori. Jó messziről behívtam egy fiatal kis bakot. Mi a kukorica szélső sorai közt álltunk, hogy ne lásson. Bejött ez is vagy ötszáz méterről, de olyan negyven métertől nem akart közelebb jönni. Ahogy ott sípolgatunk kijött mellé egy borz a tarlóra. A Sanyi visszaszaladt a nyolcvan méterre lévő kocsiba a puskáért. Én közben kiálltam az útra és onnan figyeltem a távcsővel. A borz erre elindult felém. Odajött hozzám és öt méterre megállt mellettem anélkül, hogy észrevett volna a nyílt úton. A Sanyi akkor ért vissza és a puskatávcsövön át nézte. Én befogtam a fülem és behúzva a nyakam, vártam a lövést. Persze nem lőtt mellém. Ezzel zárult ez az élmény dús nap. Amint kapok képet, felrakom őket. Péntek du. ismét vadászat.
Folyt. köv.

Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #276 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 10:25:19 »

Szervusz!

Gratulalok a bakhoz!

Nagyon szep, lecsorgo rozsai vannak!

Jol latom, hogy a ket agancsto nincs egy vonalban?

Szia Laci!

Ez az a bak amit a Karcsi elhibázott bőrteleken. A rózsái egyformák a szembeli képen látszik.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
dobi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 32


« Új üzenet #277 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 11:12:10 »

Egyszer látnék én is ilyen üzekedést itt nálunk és ennyi bakot!! Gratula a sok sikerhez és nagyon várom a képeket, mivel én is fotózni szoktam csak a behívott őzeket.
Naplózva
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #278 Dátum: 2009. Augusztus 08. - 11:43:38 »

Aug. 7

Úgy volt, hogy délutánra jön négy vadász. Ebből egy lemondta. Plusz jött két horgász is. Na, ezeket a nagy népi barátkozásokat nagyon nem szeretem, a sok ember mindig a vadászat rovására megy. Természetesen ez most is így volt. Mire elindultunk vadászni volt hét óra. Két emberrel mentem ki az egyik kis bakot lőhet a másik 300-ig. Ahogy kiértünk a szikre messze a nád szélében látok egy bakot van vagy négyszázra. Elő a spektív, nem lőhető. Közben egy kis villás bak is feltűnik a színen. A hatos bezavarja a napraforgóba. A vadásszal kicsit előre megyünk leállítom a spektívet és hívok. A bak rohanva jön. Bejön vagy harminc méterre, Már lát de mivel nem akarjuk meglőni nem is nagyon rejtőzködünk. Többször menne,de mindig visszahívom. Mikor kigyönyörködtük magunkat veszem az állványt akkor durr. Hirtelen azt sem tudtam mi történt. A vendég puskája elsült. Állítólag belenyúlt az elsütőbillentyübe. Szerencsére felfelé lőtt. Ezután kíváncsiságból megint ráhívtam a bakra és ezek után megint visszajött. Továbbmenve a sziken látunk két bakot egy hatost és egy nyársast. A nagy elzavarja a kicsit ami utána egy darabig jön a hívásra aztán lefekszik. Rámegyünk a másik vadásszal. Közben felverünk egy másik eddig nem látott bakot. Megtaláljuk a kicsit. A sípra feláll. A vadászom fekve lő rá kb. 140-150 méterről. Sikeresen ellövi a bal első lábát térd felett. De csontot nem ér talán. Bemegy egy nád foltba. Vért nem találunk. Két oldalra felállítom őket én meg megterelem a nádat. Szerintem a sebző felé kiment, de az azt mondta, hogy nem az volt. Aztán lassan besötétedik, még látunk pár őzet, de bírálni már nem lehet.

Aug. 8

Reggel indulás a tegnapi két vadásszal. Az üzekedés már láthatóan sokkal gyengébb. Azért még látunk több párt és be is hívok három bakot, de nincs köztük lőhető. Aztán a sziken a tegnapi sebzéstől nem messze látunk egymástól 50 méterre két nyársas bakot. Ezekre megyünk rá. Már nem messze vagyunk, amikor előre küldöm a vadászt, hogy ne ketten cserkeljük be az utolsó méterekig. Bár jobb lett volna, ha én is megyek, mert természetesen észrevette a bak. Hogy mentsem a helyzetet ráhívtam el is indult felém többször megállva . A vadász közben célozgatja, de addig tököl, míg végül elmegy. Állítólag a fűszálak elé lógtak. Mondtam, hogy attól nyugodtan lőhetett volna, de akkor messzebb voltam tőle. Még egy tanúság vadásztatóknak, senkiben ne bízz meg, még ha azt hiszed róla, hogy tudja mit kell tenni akkor is fogd a kezét.
Történt még egy érdekes dolog. Egy kis villás bak kihajt elénk egy sutát. De nagyon picinek tűnik. A távcsőben már gida és a bak hajtja mintha suta lenne. A sípra megáll néz mi a kocsi mellett. Közben a gida lelép. Biztos pedofil volt. Ezután befejeztük, mert az egyik vadásznak haza kellett menni.

Időközben Sanyi barátom megküldött néhány képet a csütörtökön behívott bakokról. Ez úton is köszönöm neki. Akkor pár behívott bakunk ízelítőnek az elmúlt napok terméséből:

















Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #279 Dátum: 2009. Augusztus 08. - 12:02:14 »

Szik!

 Igen Taps Emelem Bow
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
dobi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 32


« Új üzenet #280 Dátum: 2009. Augusztus 08. - 13:15:43 »

Annak a második baknak valami bokor nőtt a fejére Vállat von Fejvakarás Emelem  Arra a bakra nem volt olyan vastag pénztárca?? Nyihi Nagyon jó pillanatok. Meg szabad kérdezni milyen géppel készültek???
Naplózva
kisvador
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 631


« Új üzenet #281 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 14:36:18 »

Tegnap este gyönyörűen ugrott a bak a sípra,legalább 250 méterről jött egészen a les alá.Sikerült is meglövetni,küldök képet Wetzlar-nak,hogy tegye fel.

Kisvadőr képe:

« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 09. - 18:41:31 írta wetzlar » Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #282 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 17:37:52 »

 
Üdv  Wave 
Ma sikerült az első önálló behívás  Ördög Hazafelé jöttem a békési vt,-ok vadászkorong versenyéről amelynek,a Nagyszénási Rókavár Lövészklub lőtere volt a helyszín.Alig hagytam el a lőteret kb,600m .Poroszkáltam a kavicsos úton,mely igen hepe hupás.A telepjárom Ördög szilenjei ilyenkor rendesen nyikorognak mikor egy kukoricáshoz értem kisétált egy fiatal hatos bak .Szépen jött a kocsi felé, lépésben tovább menten öt méterre közelitett meg,de nem riasztott.A mögöttem jövö terepjáró is megállt és csak néztünk.Persze a gép a tokban Ördög Mindenesetre érdekes volt ,föleg,hogy nem is ijedt meg.Ja és du,.-án fél 2-or . Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #283 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 18:32:47 »

vadászok koronglövő
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Wipe
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1308



« Új üzenet #284 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 19:12:38 »

Tegnap este gyönyörűen ugrott a bak a sípra,legalább 250 méterről jött egészen a les alá.Sikerült is meglövetni,küldök képet Wetzlar-nak,hogy tegye fel.

Kisvadőr képe:



Gratulálok!
Nagyon kívánatos bak!  Igen  Emelem
Naplózva

A földet nem a szüleinktől örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: