Oldalak: 1 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 285162 alkalommal)
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #1095 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 10:52:38 »

Súly hamarosan lesz, vizeset már tudok. Kama mennyire saccolnád? Majd leírom mennyit gondoltam én is és azt is mit mutat a házi mázsáláson. Semmi meghökkentő nincs, de én sem voltam pontos, pedig kezemben volt. Vigyorog

Nem tudom.
Fakó agancs, öreg bak - ebből gondoltam, hogy a súly akár meglepő is lehet.

200-230 gr?
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
dobbasszus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1767



« Új üzenet #1096 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 12:01:06 »

Üdv Urak!

Az őznászban eddig nemsok érdekes történt nálam. Lövettem 2 bakot síppal egy délután, végülis ezzel a tervemet teljesítettem. Egynek kell még terítékre kerülnie. Igazán érdekeset nem láttam, a tavaszi torzat keresni se volt időm.

http://lesig.blogspot.hu/

Itt egy link, a blogomban van pár kép a hétvégéről, de soknak találtam ahhoz, hogy egyesével feltöltsem. Ime még 3 kép a hívásból:




Üdv: Lesi
Üdv
Arról a bála mögötti bakról nincs több fotód? Nagyon tetszenek az ilyen sötét agancsok.
Naplózva

,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
Lesipuskás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 225


vadász


« Új üzenet #1097 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 13:46:48 »

Itt van 2 kép, de nagyon erős vágások!

Közben írtam a blogra is. Annyira nem lettek jó képek, de 1-2 bak látszik azért. Mosolyog

http://lesig.blogspot.hu/2014/08/bakok-innen-onnan.html



Üdv: Lesi
Naplózva
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1098 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 15:36:25 »

Nem tudom.
Fakó agancs, öreg bak - ebből gondoltam, hogy a súly akár meglepő is lehet.

200-230 gr?

Jó napot!
Kettő negyven valamennyi volt, de még vizesen.
Nem igazán szárad!  Vigyorog  2 napja lett megfőzve a bakleves és a trófea most 233 gramm. Nagy keményfejű 8 éves bak - Nándi szerint, de majd bírálatkor kiderül a tuti  Vigyorog - még azt a 3 grammot biztos leszámolná egy reálisabb 24 órás súlyhoz. Hozzá kell tenni nagyon párás az idő, ettől többet szoktak beszáradni a bakjaink.
Üdv.
Ja, hogy én mit mondtam rá? Ó ez biztos belefér a 200 grammba. Röhög Ördög
Sziasztok és még egyszer mindent köszönök Nektek, aki teheti menjen bakot lesni! (Szerintem alulértékelt kedves nagyvadunk az őz!)
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #1099 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 15:39:56 »

Augusztus 03 délután.
Laci jött vadászni a feleségével és az unokájával kísérőként. Igen nagy a hőség. Nincs is olyan magas hőfok mert csak 30 fok van, de olyan magas a páratartalom, hogy szinte fuldoklik az ember. Ez meg is látszik a mozgáson, mert az nincs nagyon. Több helyen hívok eredménytelenül. Aztán a reggeli táblán megtaláljuk az otthagyott két kis bakot. Rájuk cserkelünk. A nagyobbik néha terelgeti a kicsit mintha suta lenne. Nekik is melegük van tátott szájjal lihegnek. Néha lefekszenek, de a nagyobb állandóan piszkálja a kicsit. Óvakodunk a közelükbe a tűző napon. A pólómból a végén már facsarni lehetne a vizet. Aztán lefekszenek megint. Már lőtávra vannak. Felállunk és a botról célozva  a bak is észrevesz és keresztbe mutatja magát. Durr. A bak áll. Majd megszaladva megint megáll. Még egy hibázás. Erre már kergetőzve elfutnak. Laci maga alatt. Szerinte nem mozdult be. Azt hiszi a puskával van valami. Még pár helyen hívok eredménytelenül. Lőhető bakot nem találunk.

Augusztus 04 Reggel.
A reggeli indulást szépen elmosta az eső. Fél kilenc után megyünk ki amikor eláll. Az idő most nem olyan fülledt. A tarlón látunk egy bakot ami lőhető. Szépen bejön a sípra az erdősáv mellett az úton. Laci ezt is elhibázza. A tábla másik végén egy pár. Ugyan az a bak. Rájuk cserkelünk, mert engedi a terep. Ezt egy csúnya lövéssel azért sikerül elejteni.





Laci önbizalma romokban. Menjünk a lőtérre lóni. Közben több bakot látunk. Két verekedő bak közül az egyik egy igen jó négyszáz feletti páratlan nyolcas. Eddig sosem láttam. Meg is lőnénk ha bíznánk a puskában. Irány a lőtér. Célba lövés. A puska pontos, mint a halál. Tehát a fogójával volt a baj. Tovább megyünk. A sziken a lucernában egy bak fekszik le. Rámegyünk. A sípra feláll, de mire elbírálom, elszalad. Megint megállítom a síppal. Egy kis hajlat mögé szaladt és a lucerna is takarja félig. A lövésre sértetlen szalad el.
Augusztus 04 délután.
Ebéd után rögtön megyünk, mert az idő felhős és nem túl meleg. Persze nem sokáig. Négy órakor szünetet tartunk fél hatig. Akkorra újra befelhősödik és enyhül a hőség.  Úgy néz ki, hogy közeledik az üzekedés a csúcsához. Mindenhol őzpárokat látni. A sziken egy egyes bak ugrik meg előttünk. Örökös közepes hatos. A sípra megáll. A lövésre tűzben rogy. Kezd a vadász önbizalma visszatérni.





Nem messze innen a sziken egy kis nyársas ácsorog. Egy hosszú cserkeléssel sikerül rámenni. Sajnos közben egy eddig nem látott fekvő sutát ugrasztunk. A bak is elszalad, de a sípra megáll ekkor éri a golyó. Mire kizsigereljük be is sötétedik.





Augusztus 05 reggel.
Negyed hatkor mentünk ki. Ahol tegnap az első bak lett lőve egy másik lőhető van sutával. Egy három éves hátsó ág spórolós az egyik oldalon. Ezt is sikerül becserkelni és elejteni. Ezután már megyünk be, mert a Laci viszi haza a feleségét és az unokát. Még három bak lőhető. Erre mindre más vendég jön, délután az első.






Augusztus 05 délután.
Fél négykor mentünk ki az aktuális vendéggel. Vele egy nagyobbacska bakot szeretnénk lövetni. Van egy e célra tartogatott golyó érett bakom, de már két napja nem láttam. Ez a bak már 31.-én sutával volt. Elég sok párt látunk. Sajnos olyan nincs a bakok között. amilyent épp keresünk. Most viszont feltűnően sok kis bak áll be. Csütörtökön olyat szeretnénk lőni nem tudom, hogy akkor látunk-e. Hívok eredménytelenül a kiszemelt bak területén. Egyet kerülünk a sziken, utána visszajövünk. Sípra ismét semmi. Ekkor végig megyünk a gazos tarló szélén az erdősáv mellett. Itt meg is találjuk a bakot, egy sutával fekszenek a gazos földön. Sajnos a gaztól csak akkor vesszük észre, amikor ugranak. Síppal sem tudom megállítani őket. Bemennek a tábla közepén lévő gazfoltba. Elmegyünk más felé szerencsét próbálni. Ami abból áll, hogy megint csak ígéretes bakokat látunk lőhetőt nem. Nyolc óra után megyünk vissza. A bak ott terelgeti a sutát a bokros mellett. Míg én visszaszaladok a kocsihoz a spektívért, hogy meggyőződjek róla, hogy tényleg az-e bemennek mögé. Mivel valószínűsítem, hogy a keresett bak az rácserkelünk. Sajnos nem a bokros mögé mentek, hanem a szélében lefeküdtek. Ezt csak akkor tudtuk meg amikor a suta kiugrott elénk. Elég sokáig farkasszemezett velünk. A bakot nem láttuk, de lövésre készen feltámasztott puskával várt az Attila. Csak akkor ugrott ki amikor a suta nekiiramodott. Nem álltak meg a sípra sem csak már messze amikor az irány miatt lőni sem lehetett. Közben besötétedett és jól elborult. Vacsora közben már esett.
Augusztus 06 délelőtt.
Pirkadatkor indulunk. Nem rég állt el az eső, de most is nagyon lóg a lába. A kiszemelt bak tanyája közelében állunk le. Van egy pár az egyik tarlón, de a mi bakunkat nem látjuk. Közben elered az eső  fél órát a kocsiban ülünk. Amikor vége kimegyek . A tarlón ballag a mi bakunk. Immár suta nélkül egyedül. Szólók az Attilának, Botra támasztott fegyverrel áll készen. Rásípolok. Felkapja a fejét és szalad felénk. Nem sokára megáll és figyel. Észrevette az Attilát aki nem volt annyira takarásban. Szemben van és még messze. Sokáig figyel, de már nem jön a sípra. Öreg bak, nem lehet becsapni. Beszalad az erdősávba. Átmegyek a másik felére. Messzebb meglátom, hogy ott fut egy gidás sutához csatlakozva. Mennek a tegnapi gazos felé. Itt a laposban már innen nem látszanak. Feljebb megyek és a laposba belátva látok egy hátat. Hátha megálltak. Utánuk megyünk. Viszem a spektív állványt. Két őz a virágzó gazban. Sajnos csak a suta és a gida. A bak eltűnt. Továbbmegyünk. Ma már sok kereső bakot látunk. Az idő is hűvösebb az eső és a borulás miatt. Csak 19 fok van. Kimegyünk a szikre. Itt viszont a belső részekhez képest nincs is mozgás. Megyünk vissza. Meglátjuk az egyik nagy bakunkat két sutával. Látunk verekedő bakokat. A kis villástól időközben egy másik bak elorozta a sutát, amit reggel még nagy lelkesen hajtott. Most ott ácsorog nem messze tőlük. Sajnos a mi bakunkat nem találjuk. Közben a vadföld kukoricából kijön egy bak. A spektívben jól látszanak a lefolyó rózsái és egy kinövés a bal száron hátul. Úgy döntünk, hogy ezt meg lehetne lőni. Mire az Attila odaér a puskával a bak bemegy a kukoricába. Oda cserkelünk a bemeneteli helyéhez közel. Itt hívok. Semmilyen hangra nem jön elő. Csalódottan megyünk vissza. Aztán ahogy visszanézek lejjebb kijött egy bak. Gyors leguggolás a tarló szélén. Sokáig nem ismerem fel. Más bakot nem akarnék tévedésből lövetni . Aztán amikor megint elindul a kukorica felé, meglátom a sarkantyúját.  Attila céloz. Egy síp hanggal megállítom a bakot. Ide néz, és már kapja a 9,3-ast. Kicsit alul a láb vonalában, de halálos sebbel még beszalad a kukoricába.







Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Beregi Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 513



« Új üzenet #1100 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 20:01:08 »

Gratulálok a sikeres bakvadászoknak!  Emelem

Üdv.: Beregi  Emelem
Naplózva

Csak azok véleményére adj, akikről tudod, hogy valóban szeretnek téged. S cserébe élj úgy, hogy ők látva azt boldogok legyenek.
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #1101 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 20:15:32 »

Gratulálok a sikeres bakvadászoknak!   Igen Emelem Emelem
Ej az a kis sarkantyú a rózsánál.... Pazar!!!! Igen Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #1102 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 07:46:07 »

Gyula!  Igen Emelem Piál Piál Piál
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #1103 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 08:07:39 »

Gratulálok a Bakvadászoknak!
 Emelem
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1104 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 16:36:37 »

Szik!

GRATULALOK a sikeres vadasztatashoz es az erdekes irashoz, kepekhez is!

 Emelem
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
vadaszfun
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 197


« Új üzenet #1105 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 14:01:18 »

Délelőtt eredménye!  Emelem
https://www.youtube.com/watch?v=TX4eYjyrwnM&feature=youtu.be
Naplózva
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #1106 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 14:23:38 »

Augusztus 07

Reggel fél hatkor indulunk ki. Laci lehozta az egyik kollégáját Bandit akivel kis bakot szeretne lövetni. Este fél héttől hajnalig esett. Az utak már olyanok, hogy jól meg kell gondolni, merre megyünk. A tegnapi jó mozgás, és a sok eső miatt abban bízunk, hogy sok szárítkozó őzzel fogunk találkozni. Ennek ellenére semmit, de abszolút semmit nem látunk. Még egy gidát sem. Már vagy tizenöt kilométert leautózunk, mire a sziken egy-két őzet látunk, de már csak nyolc óra felé. Itt látunk is egy bakot, ami megfelelő lenne. Több alkalmat is adna egy rutinos vadásznak a meglövésre, de Bandi sajnos nem tud élni a helyzettel. Eddig már három őzet lőtt életében. Megyünk tovább. Később megint látunk egy bakot, ami feltehetően lőhető.  Rendesen nem mutatja meg magát. egy felbukkanó suta után beugrik a nádba. kiszállunk és egy olajbokor tövében hívni kezdek. Bandi a háromlábú állványra támasztott puskával vár. Egy világosra mosott farmernadrág  és egy fekete „susogós” dzseki van rajta fehér és világoskék mintákkal.. A harmadik hívás után vállra veszi a puskát, otthagyja a lő botot, és átmegy nézelődve a bokor másik oldalára. Ezután később máshol is próbálkozunk hívással. Bandi itt sem sokáig bírja. Egy-két perc után vállra vett puskával odébb megy jobbra, balra. Rágyújt. Persze itt sem jön bak. Laci kissé leteremti, elmondja, hogy viselkedjen hívás közben. Később már azért ritkul a reggeli borultság is. A nap is néha ki-ki kukkant. Már több őzet látunk, de amilyen nekünk kéne, olyan nem akad. Bandinak állandóan csörög a telefonja.  Mire már második alkalommal ígér valakinek délután kettőre találká,t Laci közli vele, hogy arról ne is álmodozzon, hogy Ő délután otthon lesz ha nem lesz meg a bak. Nem azért autózunk 300 kilométert, hogy már délelőtt hazamenjünk. Hát Ő azt hitte -mondja Bandi, hogy ha reggel eredménytelenek lesznek, akkor mennek haza. Visszamegyünk a mezőgazdasági részekre. Eg erdősév melletti gazos benapraforgósodott tarlón állunk le. Itt hívok. Majd embermagas fenyércirok folt mögött vagyunk takarásban. Lacitól, ha öt méterre szaladva, vágtatva jön egy fekete agancsú bak. Megtorpan mellettünk és észre véve a tévedését már megy is vissza. Bandinak tetszik a dolog Ő még ilyent nem látott. Tovább megyünk az erdősáv végén található a terület legnagyobb (15 ha) erdője. Laci visszamegy, és az erdő másik végén vár a kocsival.  Itt hívok egy tölgyfán lévő nem túl magas lesről. Mellettünk szójaföld.
Ott jön, ott jön. –Mondja Bandi izgatottan és jó hangosan miközben a karomat rázza.
Maradj már csendben és ne mozogj, mert észrevesz!
Egyszer-kétszer megállva a hívásra, beszalad alánk a bak. Talán ha hat méterre lehet. Tátott szájjal hallgatózik. Keresi a sutát. Fekete viszonylag rövid agancs. A szár jó gyöngyös. Rövid vastag ágak, nagy rózsa. Öreg lőhető bak. Lenne, de nem ilyent keresünk. Aztán elmegy az erdősávban és nem látjuk. Nagyon hasonlít az erdősáv elején behívottra. Szerintem ugyanaz a bak. Továbbsípolok. Hátulról hallunk még később reccsenést, de nem jön semmi. A szelünk arra nem jó. Az erdő egyik résén észreveszek még egy bakot, ami óvatosan sunnyog az irányunkba, de végül nem jön ki. Átmegyünk a szója mellett az erdő közepénél lévő lesre. A szója tele friss őznyommal, pedig hajnalig esett. Itt pár hívás után hátulról zörgés. Beszalad egy bak alánk. Én a les oldalától semmit nem látok belőle. Bandi a feljáró nyílásán jól látja odafordulva. Persze a bak egyből kiszúrja és ugrik nagy méltatlankodó riasztással.  Én annyit látok csak belőle, hogy egy nagyobb agancsú nagy testű bak. Bandi szerint Ő még életében ilyen hosszú agancsú bakot nem látott. Persze még bakot sem ilyen közelről, ezért ezt fenntartással kell kezelni. Kimegyünk a Lacihoz. Bandi lelkesen meséli az élményeket. Közben kapok egy telefont,fel kell mennem a pénzügyre valamilyen számla ügyben.
Innen megyünk ebédelni, mert már ebédidő van. Kettő körül megyünk ki újra. Ahogy kiérünk, el kezd szakadni az eső. Már ideje volt, mert régen esett. Fél órát a kocsiban gubbasztunk, mire eláll.  Mivel még korán van úgy döntünk, hogy a terület közepén lévő nádas körüli lesekről  végig hívjuk azt a részt. Három lesen is fenn ülünk huzamosabb ideig. Az elsőnél kijön mellénk az idő közben napsütésesre változott időben egy kis bak. Villás egy éves a sípra oda sem bagózik. Tizenöt méterre ha van jó sokáig elcsipeget. Bandinak nagyon tetszik. A második helyen semmi. A harmadikon egy igen nagy takarással körülvett lesen hátulról egy bak beóvakodik. Csak a fejét látom a gyalogakácok résén keresztül. Középkorú átlagos hatos. Nem jön ki. Valami nem tetszik neki. Később hátrébb riasztani kezd. Szagot kapott a változékony szélben. Már késő délután van mire tovább megyünk . Leállunk hívni egy fa mellé már jó párszor fújom a sípot. Bandi mellettem fészkelődik A dzsekije súrlódik az ágakhoz. Megfordul, és hangosan tördelni kezdi őket. Rá kell szólnom. Valamiért itt sem jön be bak. Még pár helyen hívok eredménytelenül. Laci azt mondja, ha idősebb bak jön be nem túl nagy, akkor azt is meglövethetem. Már kezdi elveszteni a reményt, hogy lövünk ma valamit és már nem nagyon akar ez miatt megint lejönni. Kimegyünk, a szik szélére. Itt a lekaszált réten fekszik egy bak mellette legel két suta. Spektív elő. Az egész héten keresett torz agancsú bak az.

A torz agancsú még barkásan:



 Laci is izgalomba jön amikor meglátja. Aztán kiadja rá a tűzparancsot. Ki tudja, mikor látjuk legközelebb. Rá kell cserkelni a rét szélén. Bandinak szigorúan megmondom, hogy egy lépést sem tehet önállóan. Szép óvatosan, ha valamelyik figyel megállva sikerül is őket 90-100 méterre megközelíteni. Közben az egyik suta valami bögölycsípéstől megugorva a fejét rázva a másik suta felé szalad. az megijedve elindul. Erre a bak is felugrik. A lőbotot közben felállítom. Minket még nem vettek észre. A bak keresztben áll. Bandi céloz, és ügyesen fölé lő.
Ismételj!
Az őzek felénk szaladnak még vagy húsz métert és megállnak a keresztben.
A középső a bak lőj.
Durr, megint fölé. Ezt már nem állják és beszaladnak a napraforgóba.
Nem vagyunk túl feldobódottak. Megyünk tovább a szikre. Már fél nyolc van. Az idén még nem kaszált nemzeti parkos lucerna szélén járunk, amikor jó messze vagy ötszáz méterre meglátok egy másik szikpadkán egy őzet.  Szaglászva szaladgál és a teste alapján baknak tűnik. Agancsa nem látszik a távolság miatt. Kereső baknak gondolom. Leállítatom a kocsit és csak úgy az ablakból amilyen hangosan tudom, megfújom a sípot. A másodikra megáll, figyel. A harmadikra rohanni kezd.
Bandi ugorj ki, támassz meg a motorháztetőn és célozd meg a bakot, de ne lőj csak akkor, ha szólok. Persze Ő nem látja. Elmagyarázzuk, hol van. Közben hívom. Szaladva jön.
Nem látom eltűnt.
Csak a laposban van, mindjárt feljön a mi padkánkra, csak figyelj.
Felugrik a bak a padkára már csak nyolcvan méterre van. Megáll. a hívásra mindig jön közelebb. Nem hosszú agancs az ágak is vastagok rövidek,tompák mint egy fiatal baknak. Aztán minden hangra közelebb jön. Már csak 50 méter. Negyven. Meglátom a lecsorgó rózsáit. A bal száron is van valami kinövés. Ez nem fiatal. Lőj! Már csak harminc méter és Bandi nem hibázza el. A bak orra bukik. Még szalad tíz métert, aztán elterül a gazos lucernában. Kíváncsian megyünk oda mivel rendesen a nagy rohanásban meg sem tudtuk nézni. Talán az idei üzekedés legszebb bakja. Legalább is nekem.
Bandi felesége nem enged a lakásba trófeát felrakni. Talán a pincében felkerül a falra.













Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #1107 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 17:01:44 »

Ez nekem (is) való bak...  Igen Igen

Neked sem egyszerű néha a vadásztatás...
Ui.:
Jó komámra rásóztak egy nem éppen olcsó leskabátnak titulált valamit mikor kezdett vadászni. Felültünk a lesre és csak azt hallottam hogy susog-dörzsölődik.
Akkor megmondtam neki, hogy ez erre kuka, nagyon sajnálta az ára miatt de azóta szerintem már a kályhába is bedobta...

 Wave Emelem
Naplózva

Üdv End
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1108 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 17:11:44 »

Augusztus 07
Reggel fél hatkor indulunk ki...

Szervusz!

Megint egy elvezetes beszamoloval lettunk gazdagabbak ! ! !

GRATULALOK!

 S.Peti
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
P Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 371


« Új üzenet #1109 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 20:31:20 »

Szik neked aztán van idegrendszered!! Olvasva már én néztem az ég felé! Mosolyog
Naplózva

"Azt szeretném hát,hogy elsősorban hazai erdőszaga legyen ennek az írásnak.Gyantás fenyőszaga,frissen kaszált szénaszaga,eső utáni gombaszaga!"Gr Sz.Zs
Oldalak: 1 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: