Oldalak: 1 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 [199] 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 275   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Sörétes fegyverekről általában....  (Megtekintve 683637 alkalommal)
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2970 Dátum: 2015. December 30. - 13:56:07 »

Még egy pár kép.. Amúgy visszavinném/viszem, csak kicsit aggasztóan hangzik, hogy simán ül az olasz fél évet az ügyön. Legalábbis ezt olvastam.








Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #2971 Dátum: 2015. December 30. - 13:59:03 »

Beretta sp1...

Ez egy több, mint fél milliós puska, ne legyen rajta ilyen hiba, szerintem.
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #2972 Dátum: 2015. December 30. - 14:12:42 »


Ha ez tényleg "belülről" jött ki és nem kívűlről folyt rá valami, akkor én biztos, hogy visszavinném amennyiben garanciális.

Tényleg reklamálj ! Erre hogy belülről jött nem is gondoltam és a Beretta anyagilag nem tréfa . Kíváncsi vagyok hogyan állnak a cseréhez .    Emelem
Naplózva
Norbert
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 818


Preparátor


« Új üzenet #2973 Dátum: 2015. December 30. - 16:46:38 »

Nekem is volt már ilyen problémám, az én puskámon is ugyan így nézett ki.
Konkrétan az volt a probléma amit Csaba már leírt.


Ez úgy néz ki, mint amikor a hidegbarnítás végén a nem megfelelő végeredmény miatt még beleteszik egy rövid időre a melegbarnítóba  Fej a falba és a nem megfelelően forrasztott cső és csősín közül még szivárog a barnító vegyszer.


Nem volt jó a cső forrasztása, és jött belőle a vegyszer, nálam még annyival tetőződött a dolog, hogy mikor lőttem a puskával, és el kezdett melegedni a cső, mindig el kezdett csepegni belőle a cső végénél az áporodott vegyszer szagú cucc.

Én is keményen reklamálnék a helyedben.
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #2974 Dátum: 2015. December 30. - 19:11:36 »

Beretta sp1...
Röhög Nem neked szól ,hanem a Berettának!
Ugyanez csak 150 lövés után alsó csövön dudor a cég szerint használatból eredő hiba a forgalmazó 200 e -ért adott hozzá csere csövet.(szánalmas) Indok minden töltés előtt csőbe nézni,vagy a csillag perem vált le és az szorult meg.(édes a... szoritotta volna meg őket) Nem
Naplózva
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2975 Dátum: 2015. December 30. - 19:55:13 »

Hát elég rosszul is érzem magam, mit ne mondjak. Miután nagyon alapos ember vagyok, így ezt akkor a boltban észre kellett volna vennem és sarkon forulni. Sajnos én naívan azt feltételeztem, hogy első fegyverként "minőségit" venni, akkor nagyon nem nyúlhatok mellé, konkrétan meg sem fordult a fejemben, hogy egy fegyver a beretta gyárából hibáson jöjjön ki, mindenféle quality ellenőrzés nélkül. A kapcsolatot felvettem az eladóval.. a ködösítés ment, konkrétan elhangzott a telefonban, hogy lesavaz(hat)tam a fegyvert.. Jeleztem felé, hogy a manualt angolul a-tól z-ig átolvastam és amúgy a helyszínen megvásárolt és kisbemutatót követő utasítások szerint készítettem fel a fegyvert az első lőtéri kipróbálásra. De savaztam... Az a baj, hogy magyarországon a vásárló csak addig jófej míg a pénzt át nem adja. Jeleztem, hogy a hivatalos út mentén szeretném a garanciális dolgokat végigjárni, kicsit olyan érzésem volt, mintha nem létezne semmilyen hivatalos beretta magyarországi szerződő partner és majd józsi bácsi hátul bekeni neked egy kis hidegbarnítóval, azt b***sszál vele amit akarsz. Feltettem a kérdést, hogy ha egy gyári hibás esetről van szó, akkor ugyan mit kell erőltetni, hogy a hiba nálam volt, mert ha gyárilag szar valami, akkor a gyártó kötelessége megtéríteni a dolgokat, nem az eladóé. Magyarán neki nem lesz kevesebb. Ebből is a józsi bácsi példára vezetem le a történetet. Kb. esze ágában nincsen ezt hivatalosan benyújtani a beretta felé. Mindenesetre én azért írtam a beretta supportja felé egy levelet a képeket hozzácsatolva. Meglátjuk milyen reakció jön az olaszoktól.

A balgaságomat okulásul írom le, ugyanakkor mivel a fegyverből egy darab lőszer nem lett kilőve általam a mai napig, illetve a vásárlástól eltelt 1 hétben többnyire itthon sem voltam, hogy kivegyem a szekrényből ezért felettébb rossz érzés, hogy azt kommunikálják az ember felé, hogy te hibáztál.

Amúgy a hibára visszatérve, ahogy írtátok is páran, nekem is egyre inkább az a gyanúm, hogy valami utólagosan megfolyt és mart. Ugyanis finoman ledörzsölve a hibás részt, szépen lejött az anyag és alatta a fémtiszta acél (vagy valamiféle ötvözet?) látható. Konkrétan nincsen rajta kékítés/barnítás így. Ugyanakkor a sín és a csövek között nem látok nyílást, szemmel látható sérülést, semmit. Szóval nem tudom hova tenni a dolgot, lehet csak tényleg megfolyt valami és megmarta a gyárban és egy kis hidegbarnítás helyrehozná. De akkor sem várnám ezt egy új fegyvertől.
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #2976 Dátum: 2015. December 30. - 20:05:05 »

A fegyver ki lett küldve a gyártónak.(válasz email 6 hó után)
A kereskedő hozzá állása dettó.(józsi bá hozzá állás)
Naplózva
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2977 Dátum: 2015. December 30. - 21:10:16 »

Még valami, ma beleraktam pufferpatront, előttem, ejektor szépen ki is nyomta. De feltűnt valami, mikor megtörtem még egyszer a biztosító, nem ugrott vissza S-re, nem biztosított a fegyver... ööö, amennyire tudom, ez a sporting modelleknél alap, a vadász/sima (field) modelleknél ezt utólagos módosítással lehet megszűntetni. Vagy esetleg ez másképp működik a Berettánál? Mert bármit csináltam a biztosító nem mozdult, csak ha kézzel állítottam. Ha ez így van, ez is elég érdekes dolgokat vethet fel, valaki ezt már korábban megpiszkálta? Hm hm. Amúgy a fegyver szorosan zár és látszik hogy nincs "bejáratva", szóval érthetetlen.
Naplózva
Norbert
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 818


Preparátor


« Új üzenet #2978 Dátum: 2015. December 30. - 21:25:07 »

Az évek alatt adtam/vettem pár fegyvert, és én is arra jöttem rá, hogy meg kell nézni alaposan még az új puskát is.
Mikor régebben vettem az új puskámat, lestek is a "jégkrémes boltban" hogy mit nézegetem, de a tapasztalat azt mondatja velem, hogy a reklamáció csak addig ütőképes, míg a pénz nálad van.

Szemmel látható nyílást nem is szabad látni! Mert akkor már elengedett a forrasztás, én sem láttam az én puskámnál ami így is van rendjén, mert nagyon pontosan kell illeszkedni a fémnek a fémhez, hogy tartós legyen, mert ha nem jó az illesztés, akárhogy is forrasztják össze, az elfog válni.
Igaz az én puskám amivel ugyanez volt, az egy Merkel dupla volt, rés nem látszott ott se, még is lövésnél, elkezdett csepegni a cső végénél az a folyadék belőle a melegedés hatására, trehányul volt újra barnítva a csöve a nem megfelelő eljárással.
És ezért ment szét részben a cső forrasztása.

Persze a te esetedben nem egy felújított puskáról van szó, hanem egy új fegyverről.
Aminél látszatra hasonló a jelenség, érdemes alaposabban megnézetni, akár fegyvermesterrel is, hogy nem-e a forrasztással van valami, mert az csak nagyon költségesen javítható, ha párév múlva esetleg elenged.
De lehet az is, hogy semmi baja a forrasztásnak, és csak nem tisztították meg rendesen a csövet barnítás előtt, és azért nem fogta be a barnító, vagy valami maró cucc rá csöppent, mit ahogy már előttem említették, és egy kis hideg barnító megoldja a dolgot.  Mosolyog


Automatikus biztosítással még nem találkoztam az újabb típusú Berettáknál, Browningnál láttam olyat, hogy gyárilag küldenek a vadász modellhez egy alkatrészt, amitől automatikus lesz a biztosítás.
Én különösebben nem foglalkoznék vele, ha amúgy működik rendesen.
Naplózva
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2979 Dátum: 2016. Január 02. - 14:34:26 »

Automatikus biztosítással még nem találkoztam az újabb típusú Berettáknál, Browningnál láttam olyat, hogy gyárilag küldenek a vadász modellhez egy alkatrészt, amitől automatikus lesz a biztosítás.
Én különösebben nem foglalkoznék vele, ha amúgy működik rendesen.

Sajnos a Beretta garancia papír elég világosan leírja, hogy amit vásárláskor a vevő szabad szemmel észrevehet, pl karcolások az agyon , cső finishing/barnítás és egyéb kezelésből eredő problémákra nem terjed ki a garancia. Ezt ott a helyszínen látni kell. Illetve csak az első vásárlónak jár a garancia, azaz ha eladod egy hónap múlva, akkor az új vevőnek már nem, ami azért vicces mondjuk.

Visszatérve az automata illetve manuális biztosításra. Átnéztem jópár pdf dokumentumot, amit a beretta 68x szériáról találtam európai vonalon. A sima vadász verzió, amilyet én is kifizettem mindenhol automata, amit valamilyen utólagos módosítással vannak akik átalakítanak, gondolom, hogy lőtéren ne kelljen vele már foglalkozni. De vadászatnál nem valami előnyös szerintem. Főleg a feledékenyebb és kevésbé óvatosak szempontjából, nem véletlen jönnek ezek csak így ki. Ezt csak azért írom le, mert a csövet alaposabban kellett volna szemügyre vennem és akkor nem lennék most itt. Ha a gyári garanciára hivatkoznak akkor az teljesen jogos lesz, hogy miért is nem vettem én észre.

Viszont az, hogyha valaki a fegyvert módosította, mielőtt hozzám került. Gondolok itt pl józsibácsira hátul a műhelyben, akkor azzal talán tudok mit kezdeni, akár fogyasztóvédelmi szempontból is. Jelenleg írtam a Beretta europai supportjának a gyári számmal és megkérdeztem tőlük, hogy ez a serial automata avagy manuális biztosítású. Ha automata lesz a válasz, akkor megyek tovább az üggyel, mivel én egy új fegyvert fizettem ki, ami teljesen gyári minden tulajdonságában. Ha manuál, akkor meg lenyelem a békát és megjavítattom azt a hibát.

Ami még furcsaság amúgy, hogy a fegyvernek júliusi az MKH kártyája. Biztosan nem pörög a beretta piac Magyarországon túl gyorsan, de ez azért fél év. Vagy csak mindig mutogatták eladásra, csak a csőhiba miatt mindenki otthagyta, míg "valaki" el nem vitte.

*Amennyiben nagyon off lenne a témám, akkor jelezze az admin és nem írogatom a történetet tovább!
Naplózva
Norbert
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 818


Preparátor


« Új üzenet #2980 Dátum: 2016. Január 02. - 18:17:39 »

Csak azért írom, mert szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a biztosítónak, attól, hogy egy puska automatikusan bebiztosítja magát, mondhatjuk úgy is, hogy "hülye biztos," az nem tesz sokat hozzá a dolgokhoz, nem válik tőle kevésbé veszélyessé.

Sok puska elsült már, ami be volt biztosítva....
Ezért nálam mindig másodrangú marad a biztosító, működési rendszertől függetlenül, hasznos hogy van, kötetességszerűen használjuk, de a biztonság nem azon múlik.... Pusztán emeli a meglévő biztonságot, ami a megfelelő fegyverkezeléssel jön létre. És csak egy mondat, amit a  "feledékenyebb"-ek is könnyen megjegyeznek. Ne fordítsd a puska csövét olyasmi felé, amit nem akarsz eltalálni.  És már nagy baj nem történhet.  Igen
Nem kioktatásból írom, csak ha már belekezdtem, már megszokásból végig darálom a mondókám, a teljesség kedvéért.  Vigyorog
Fegyverkezelési oldalról ennyi.  Nem szól szám


A garancia érvényesítése, esetleg a fegyvercseréjét illetően , utóbbiban nem hiszek, hogy nagy esély van rá, de ha sikerül kiderítened, hogy nem úgy működik a puska gyárilag, mint ahogy megkaptad, akkor abból még lehet valami...
Az nem jelent sokat, hogy féléves az MKH-ja, nem adnak el hetente egyet a boltokban, annyira azért nem szalad a szekér!  Ördög
Naplózva
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #2981 Dátum: 2016. Január 02. - 19:35:37 »


Ami még furcsaság amúgy, hogy a fegyvernek júliusi az MKH kártyája. Biztosan nem pörög a beretta piac Magyarországon túl gyorsan, de ez azért fél év. Vagy csak mindig mutogatták eladásra, csak a csőhiba miatt mindenki otthagyta, míg "valaki" el nem vitte.


Tudok olyan Beretta modellről (igaz nem vadász hanem sport változat), ami már legalább két éve nem szerepel Berettáéknál, kb. azóta már piacra is dobták a váltótípust, mégis nálunk még lehet boltban venni az előzőből vadi újat.
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2982 Dátum: 2016. Január 03. - 05:59:59 »

Tudok olyan Beretta modellről (igaz nem vadász hanem sport változat), ami már legalább két éve nem szerepel Berettáéknál, kb. azóta már piacra is dobták a váltótípust, mégis nálunk még lehet boltban venni az előzőből vadi újat.

Ez 2015ös gyártás, (CN) van beleütve a fémbe. Ezeknék a vadász és sport változata még súlyban tér el a sport felé, illetve szélesebb a sportnál a célzósín, talán 6 és 10 mm.

Hétfőn keresek egy fegyvermestert, kérek tőle egy szakveleményt meg hogy mit csinálhatunk a cső végi hibával. Egész cső barnítás vagy csak helyi hideg barnítás.

Az alap verzió is kiváló korongfegyver amúgy, nem véletlenül módosítgatják a biztosítását ezeknek manuálisra. Illetve a biztosítáról annyit, hogy ez csupán az elsütőbillentyűt reszeteli, szóval ha az ember elejti, akkor bármi megtörténhet.
Naplózva
e46fan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33


« Új üzenet #2983 Dátum: 2016. Január 03. - 06:03:20 »

Csak azért írom, mert szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a biztosítónak, attól, hogy egy puska automatikusan bebiztosítja magát, mondhatjuk úgy is, hogy "hülye biztos," az nem tesz sokat hozzá a dolgokhoz, nem válik tőle kevésbé veszélyessé.

Sok puska elsült már, ami be volt biztosítva....
Ezért nálam mindig másodrangú marad a biztosító, működési rendszertől függetlenül, hasznos hogy van, kötetességszerűen használjuk, de a biztonság nem azon múlik.... Pusztán emeli a meglévő biztonságot, ami a megfelelő fegyverkezeléssel jön létre. És csak egy mondat, amit a  "feledékenyebb"-ek is könnyen megjegyeznek. Ne fordítsd a puska csövét olyasmi felé, amit nem akarsz eltalálni.  És már nagy baj nem történhet.  Igen
Nem kioktatásból írom, csak ha már belekezdtem, már megszokásból végig darálom a mondókám, a teljesség kedvéért.  Vigyorog
Fegyverkezelési oldalról ennyi.  Nem szól szám


A garancia érvényesítése, esetleg a fegyvercseréjét illetően , utóbbiban nem hiszek, hogy nagy esély van rá, de ha sikerül kiderítened, hogy nem úgy működik a puska gyárilag, mint ahogy megkaptad, akkor abból még lehet valami...
Az nem jelent sokat, hogy féléves az MKH-ja, nem adnak el hetente egyet a boltokban, annyira azért nem szalad a szekér!  Ördög


 Igen

Ha másért nem is, esetleg okulásnak itt lesz majd a történetem más kezdők számára!  Mosolyog
Naplózva
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #2984 Dátum: 2016. Január 11. - 11:37:13 »

Sziasztok!

Sörétes puska vásárlásban kérném a tanácsotokat. Szeretnék venni egy 20-as bockot.
Sabatti Airone igen jó árban van, 140 eft körül, de pont ezért gyanús is, nehogy híg legyen a leve...
Kétbillentyűset szeretnék, ejektor nem fontos. Mit tudnátok ajánlani?

Köszönöm.
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Oldalak: 1 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 [199] 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 275   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: