Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Dám selejtezés  (Megtekintve 112614 alkalommal)
Zolimester
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1410



« Új üzenet #90 Dátum: 2010. Január 08. - 11:59:17 »

Azért a jó oldalát is nézzük:
A vad el van rendezve, utolsó falat van, puskán nincs lámpa, zárdugattyú nyitva.  Igen
Sok-sok képen lenne bár csak ennyi kivetnivaló, nem igaz?
 Wave
Naplózva
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #91 Dátum: 2010. Január 08. - 12:11:30 »

"Sok-sok képen lenne bár csak ennyi kivetnivaló, nem igaz?"


Én hasonlóan gondolom, törvénytelen dolog nem esett, az más dolog, hogy sok helyen lövik a szarvast szórón, de ha valaki a kisebbik borjút lövi meg így, és jobban tud bírálni akkor, ez ne legyen szentségtörés.
Halkan megjegyzem, sok helyen máshogy nem is nagyon lehet lőni, és sok helyen nem is akarják máshogyan.

 Wave
Naplózva

Üdv End
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #92 Dátum: 2010. Január 08. - 13:52:39 »

Kalapon kívül bármi másra töretet tűzni.
A napnyugta utáni 1 óra problémát jelen esetben nem látom....

Mivel az íjásznépek nem hordanak ( általában ) kalapot ezért ők az íjra ís tüzhetik. Alapesetben valóban a csak kalapra lehet, ezért jött hozzá ez a kiegészítés. Én legalábbis úgy tudom.

A képen nem látszik, hogy a vadászház udvarán lenne és az sem, hogy zsigerelés után ( nem állítom, hogy nem így van) a kép készítés időpontja viszont 18.41. A történet szerint az elejtés szürkületben történt ami kb 15. 30 és 16.09. közötti időben kellett, hogy megtörténjen de ha 17.09 kor történt akkor sincs vele gond.  Vállat von Akkor meg mire fel volt a hiszti, és az egész pályás letámadás, hogy "ti így meg úgy .. " Ha valóban így és abban az időben  történt.  ???
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Zolimester
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1410



« Új üzenet #93 Dátum: 2010. Január 08. - 14:43:44 »

OFF
Én általában 2006-01-01-es képeket csinálok, mert míg töltöm az aksit, a gép elfelejti a korábbi dátumot, és már nem fáradok a beírással...  Vigyorog
Naplózva
antiszoc
Vendég
« Új üzenet #94 Dátum: 2010. Január 08. - 15:10:02 »

Köszönöm  szépen az építő jellegű kritikákat,én kalap,vagy süveg nélkül továbbra sem fogok szerepelni terítékfotón,a sapkát meg meghagyom az íjászoknak. A szórón lött borjúban semmi kivetni valót nem találok,viszont a hajtásban lőtt bikában már igen,és valljuk be mindenki tud ilyenekről,csak nem nagyon beszélünk róla. Kaptam hideget-meleget,de azért kitartok és maradok tisztelettel,a kútba nem ugranék bele,de itt sajnos megint megnyilvánult egy két hozzászólásban a jó magyar virtus,miszerint ne örüljünk vele együtt,hanem inkább butaságok miatt támadjuk. Ha Taser nem írja azokat amiket,lehet senki nem teszi szóvá ezen dolgokat. Wave
Naplózva
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #95 Dátum: 2010. Január 08. - 15:20:20 »

"Jager74 ilyenkor télen gyakori a torokfájás ugye az időjárás miatt."
Ne aggódj Cimbora...a zasszony doktornő,majd Ő kikúrál,ha az miatt fájdul meg...de úgy látom jelen esetben téged kellene gyógyítani! Wave
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #96 Dátum: 2010. Január 08. - 15:23:50 »

Urak!
Kérem egymás cseszegetését befejezni!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #97 Dátum: 2010. Január 08. - 15:59:05 »

Ha Taser nem írja azokat amiket,lehet senki nem teszi szóvá ezen dolgokat. Wave

antiszoc


   
Re: Dámbika.
« Válasz #176 Dátum: 2009. Október 11. - 19:03:56 »

Szia Gábor! Próbáltam privátot küldeni,remélem megkaptad,nem vagyok a technika ördöge  Privátban leírtam hogy működnek a dolgok felénk. Nem veszem csesztetésnek,mert ha olyan bakról látok képet,ami még maradhatott volna,én is szóvá szoktam tenni Ördögi  A lényeg az,hogy itt nálunk úgymond vadgazdálkodási jelentősége nincs a dámnak,mert csak a szomszédból szokott áttévedni egy-kettő,és ha meglátják,mindegy milyen halálra van ítélve. Csak egy bikára szoktak kilövést kérni,azt meg általában fiatalra kapják meg. Ugye a korosztályos bírálatnak ez a hátulütője,hogy mindegy milyen csont van a fején,évben stimmeljen. De javítsatok ha tévednék.

Olvass vissza egy kicsit. Nem az enyém volt az első kritikus hozzászólás, úgy hogy a rám való mutogatást is be lehet fejezni.
Az meg, hogy nálatok mik a dám selejtezés szempontjai igencsak szépen kifejtetted itt a fórumon is. Lehet, hogy már nem emlékszel. Fejvakarás Segítek.
Szomszédból jön... keresztben áll ....  Vadász
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 08. - 17:29:43 írta wetzlar » Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #98 Dátum: 2010. Január 08. - 17:34:08 »

Uraim!

A szórón lőtt borjúért én sem tapsolok, meg sokan nem.
Antisoc megkapta érte a kritikákat, ahogy nézem immel-ámmal tudomásul is vette.
(Antisoc! Ha már így lőtted meg ne tedd fel ide, ki kell bírni, hogy ezzel a vadászattal nem "dicsekszünk" itt el...ennyi.)
A továbbiakban tessék egymásnak esni magánban, mert a kritika gyakorlása/nyugtázása megtörtént.
A többi tartozzon rátok, MAGÁNBAN!

Köszöntem.
Naplózva
antiszoc
Vendég
« Új üzenet #99 Dátum: 2010. Január 08. - 19:24:58 »

Megértettem,kérem vegyétek le a képet,és már mint írtam,maradok tisztelettel az idősebb tapasztalt vadászok iránt. Csak még egy kérdés! Miért baj az,ha kalapban,vagy süvegben szerepelek a terítékfotón? Olyan nagy bűn ez?
Naplózva
antiszoc
Vendég
« Új üzenet #100 Dátum: 2010. Január 08. - 19:46:20 »

Használnak, teljesen padlóra tettetek,csak azt nem értem hogy nem vettétek azt észre,hogy jobb oldalra raktam a töretet! Ördög Hab a tortán! Mondjátok már meg,hogy etikus a szarvas tarvad vadászat,mert össze vagyok zavarodva!!! Most váltóra kellett volna kiülnöm, vagy hova?? Csak azért kérdem,mert legközelebb úgy csinálom!
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #101 Dátum: 2010. Január 08. - 21:24:38 »

Én igazából nem értem ezt az állandó visszatérő civakodást!

Ezerszer ki lett tárgyalva már a kalap-sapka, a fent a kalap- lent a kalap, szórón lőni, - szórón nem lőni téma, és soha nem jutottunk egyességre.

Lehet rám dobálni a sarat, de nekem már kezd elegem lenni ebből az álszentességből.

-Én télen prémsapkában vadászok. Ha olyan a kedvem, -15 fokban is kint ülök akár egész éjjel, és nem kalapban! A kocsiba tartok egy kalapot, hogy terítéknél, töretnél tudjam használni. Ma úgy döntöttem, hogy kiteszem a kocsiból, és teszek rá, hogy ki mit mond. Legfeljebb nem tűzök töretet mellé. De ha már nagyon "szabályosak" akarunk lenni, az eredetileg csak a trófeás vadnak járt, az pedig az elmúlt tíz-tizenöt évben nem is lőttem.  (Én a sutavadra is készítek magamnak, vagy vendégemnek! Ez van! Vállat von)
- A lelőtt vadhoz mindég levett fejfedővel lépek oda. Elmormogom a magam kis mondandóját, aztán visszateszem a kalapomat a fejemre. Rendezem a rendezendőket, elkészítem a terítéket, elhelyezem a töreteket, stb. Mikor mindennel készen vagyok, még egyszer leveszem a kalapomat, pár másodperc alatt végiggondolom a történteket.......és részemről a "ravatalnak" vége! Ha fényképet készítek, általában leveszem a kalapot, de ha elfelejtem sem szúrom magam tökön. Egyszer elkezdtem végignézni vadászkönyveimet azért, hogy megszámoljam vajon a vadászat nagyjai hányszor fényképeztették magukat kalapba, vagy a nélkül.
Hát meg kell mondjam, inkább kalappal a fejükön feszítenek. Akkor én, egyszerű kis szarjankó miért csináljak magamnak ekkora lelkiismeret furdalást. De elmondhatom, hogy a németek - akiktől a vadászati kultúránk nagy része állítólag származik - ennél sokkal durvább dolgokat is mutatnak!

- A szóróról !?
A mi területünk 4200 hektárján a legmagasabb pont a vakondtúrás. Alig van olyan területrész, ahol pár száz méteren belül nincs egyetlen tanya sem. Ilyen területen én nem szívesen lövök a földről. Olyan területen vadászók, ahol a zergeb@szta dombok egymást érik, el sem hiszik, hogy itt is lehet vadászni.
Lehet! Főleg magaslesről! De nálunk szinte minden magasles mellett szóró van! Fejvakarás Na akkor most mi a helyzet? Lőni, vagy nem lőni?
Aztán magyarázza már el nekem valaki, mennyivel mostohább állat a vaddisznó, hogy azt lehet szórón lőni?  Vagy a róka, aminek előszeretettel csinálnak dögteret! De ha már itt tartunk, mennyivel etikusabb meglőni bármelyik táplálkozási helyén vagy a környék egyetlen lucernatábláján, dagonyánál, patakparton, ..stb. meglőni bármit. Azért, mert mi úgy döntöttünk, hogy első a gím, második.....a legutolsó pedig amit mi annak ítéltünk.
Mi van a Larsen csapdával?  Tapsolunk, kitüntetést osztunk, ha valaki kimagasló eredményt ér el a csapdával! És mi van a megfogott szarkák fiókáival, amelyek nyomorultul pusztulnak.



Én sokkal gusztustalanabbnak tartom, mikor egy disznóhajtáson válogatás nélkül lőnek mindent, (mondom, mindent!) és a terítéken több a bika,  mint bármelyik többi vad együtt. Vagy ahol olyan nem kívánatos vad a dám, hogy hajtáson ki van adva, hogy aki elé kerül egy, ne is nézze milyen, csak lője.
Sok helyen nem is ismernek olyat, hogy koca! Van a vaddisznó, ami a vadkárt okozza! A kocát is le kell lőni! Majd elmegy kompetenciába. De ki ne hallott volna a "csapos ünőről", a "tökös sutáról".....?
Undorító, ahogy fentről lefelé, lentről felfelé mutogatunk, kenjük a "pasztát" fel, le, miközben szépen lassan csökken, satnyul a magyar Vad!
Ha olvasunk vadászat előtti ivászatról, már törjük is a pálcát. Ha mi iszunk az más!
De azt hiszem, ezeket lehetne reggelig folytatni.

Mielőtt bárkiben felmerülne a kérdés, igen, én is vadászok! Nem vagyok én sem különb a Deákné vásznánál, és azt sem  gondolom, hogy én őrzöm a bölcsek kövét! Csak úgy gondolom, van itt egyéb olyan dolog amivel foglalkoznunk kellene, a helyett, hogy egymást cseszegetjük.
Félreértés ne essék nagyon nagy szükség van a vadászati kultúra ápolására, a vadászati etika és etikett széles kőrben való megismertetésére, a vadászat elfogadtatására. Természetesen ne menjünk el ezután sem a szabálytalanságok, etikátlanságok mellett, de ne is rágjunk péppé minden csontot. Nem azzal kell népszerűsíteni magunkat, hogy fennen hirdetjük hibátlanságunkat. Azt sem kell elfelejteni, hogy az ország különböző területein a helyi sajátosságoknak megfelelően alakultak a vadászati módok. (A Hortobágyon gödörből lövik a libát, máshol egyszerűen beálltak a nádba!) Mielőtt elmarasztaló véleményt mondunk valakiről, egy kicsit gondolkozzunk.


Írtam mindezt azért, mert felmerült itt a lövés időpontja, a szomszédból átváltott vad lövése, kalap, stb, ami jó alkalom megint egy kis kötözködésre. Hogy egy fénykép vajon mikor készült, ki a francot érdekel. Azon miért nem akadtok ki, hogy az este elejtett vadról reggel készül fénykép!  Tanuljunk már meg mások örömében osztozni, és ne mindenben a tüskét keresgéljük. Én sem kérdeztem még meg senkitől, hogy  van e engedélye éjjel lőni a disznót! Mert ugye a vadkárelhárításnak már vége, és az egyéb ilyenre engedély kell! Egyszerűen azt feltételezem, hogy törvényesen vadászik. Ha nem, majd számon kéri tőle akire tartozik.

Elmondom, az a most ismételten felemlegetett dámbika a mi területünkről váltott át anno, és ott lőtte mag a vadásztárs. Nincs ezzel semmi baj. A vad már csak ilyen. Hol itt van, hol ott. Azon a területen is van dám, még ha lényegesen kevesebb is mint nálunk. Van engedélyük a kilövésre, lőhető volt, bejött, meglőtte és kész! Én sem szoktam megkérdezni egyetlen egy vadtól sem, amit a határhoz közel meglövök, hogy hol szokott többet lenni. Az pedig, hogy szórón lőtte, ezen a vidéken természetes. (Náluk, a szomszédban  még fa is alig van!) Itt, felénk az őzet is meglövik a szórón. Viszont, nem lövünk sutát januárban (mikor már arasznyi benne a gida), nem kotorékozunk amikor kis rókák vannak, nem vadászunk disznóra egyáltalán februártól júniusig, és még sorolhatnám. Itt ez a szokás! Emelem


Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #102 Dátum: 2010. Január 08. - 21:39:06 »

Az a baj Attila, hogy az ilyen hozzászólások egy folyamat részét képezik és ez a folyamat rossz irányba vezet.
Az a baj, hogy a magadfajta öreg vadászt és barátot nem vághatja orrba az ember pedig bizonyisten most megtenném.
Ma megmagyarázom mindenféle célszerűségi önigazoló dumával, hogy miért van rajtam kalap.
Ma megmagyarázom, miért lövöm szórón a tarvadat.
Holnap megmagyarázom, miért lövöm szórón a bikát, bakot.
Holnapután megmagyarázom azt is, miért teszem mindezt éjszaka, éjjellátóval.
Aztán jön az, hogy ez kocsiból kényelmesebb...
A jövő héten mit fogunk megmagyarázni? Semmit. Azt fogjuk mesélni az unokáknak, hogy valamikor magyarországon volt Vadászat.

Attila! Nem lehet "mindig egy kicsit" engedni. Mert a lejtőn nincs megállás, egyre gyorsulsz.
Gyáva kifogás, hogy nézzük meg a régi fényképeket. Kit érdekel? Mire ad magyarázatot? Arra, hogy régen is voltak olyanok, akik "lazábban" fogták a dolgokat? Arra, hogy régen arról a rétegről készült fotó, amely bizony nem süvegelt meg senkit, akinek természetes, magától értetődő volt, hogy Isten a vadat az ő szórakoztatására teremtette?
Az ilyen apró kis dolgok mint a kalap meg a töret teszik Vadászattá az ölést, mert ezek mutatják meg, hogy tiszteled az előtted fekvő vadat...és ez lehet, hogy egyes embereknél álszent képmutatás, de rájuk való hivatkozással elutasítani ezeket a kis szertartásokat lustaság, érzéktelenség szülte kibúvókeresés csupán.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #103 Dátum: 2010. Január 08. - 21:43:42 »

Az a baj Attila, hogy az ilyen hozzászólások egy folyamat részét képezik és ez a folyamat rossz irányba vezet.
Az a baj, hogy a magadfajta öreg vadászt és barátot nem vághatja orrba az ember pedig bizonyisten most megtenném.
Ma megmagyarázom mindenféle célszerűségi önigazoló dumával, hogy miért van rajtam kalap.
Ma megmagyarázom, miért lövöm szórón a tarvadat.
Holnap megmagyarázom, miért lövöm szórón a bikát, bakot.
Holnapután megmagyarázom azt is, miért teszem mindezt éjszaka, éjjellátóval.
Aztán jön az, hogy ez kocsiból kényelmesebb...
A jövő héten mit fogunk megmagyarázni? Semmit. Azt fogjuk mesélni az unokáknak, hogy valamikor magyarországon volt Vadászat.

Attila! Nem lehet "mindig egy kicsit" engedni. Mert a lejtőn nincs megállás, egyre gyorsulsz.
Gyáva kifogás, hogy nézzük meg a régi fényképeket. Kit érdekel? Mire ad magyarázatot? Arra, hogy régen is voltak olyanok, akik "lazábban" fogták a dolgokat? Arra, hogy régen arról a rétegről készült fotó, amely bizony nem süvegelt meg senkit, akinek természetes, magától értetődő volt, hogy Isten a vadat az ő szórakoztatására teremtette?
Az ilyen apró kis dolgok mint a kalap meg a töret teszik Vadászattá az ölést, mert ezek mutatják meg, hogy tiszteled az előtted fekvő vadat...és ez lehet, hogy egyes embereknél álszent képmutatás, de rájuk való hivatkozással elutasítani ezeket a kis szertartásokat lustaság, érzéktelenség szülte kibúvókeresés csupán.
Maradjunk annyiban, hogy próbáljunk a jó irányba menni, a lehetőségekhez mérten... Piál
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #104 Dátum: 2010. Január 08. - 23:22:56 »

Feri!

Nyugodtan -koromra tekintet nélkül- orrba lehet vágni.

Nem azért írtam, hogy ezeket mindenki felejtse el, és azt csináljon amit akar, én is szóvá teszem, ha valamit nem találok megfelelőnek, de nem rágódok napokig rajta.
 Aki ismer, tudja, hogy megpróbálok mindent precízen betartani, és kiélvezni a vadászat minden apró részletét, ceremóniáját. Van, amit ha egyedül vagyok, talán túlzásba is viszek!
De kérdezem én: miért kell rejtegetnem azt a fényképet, ahol életem első őzbakjánál úgy fényképeznek le, hogy fejemen a kalap? (csak kitalált példa!)
Miért nem kürtölhetem világgá örömömet, ha a kalapom mellett rossz oldalon van a töret?
 Ki a fene döntötte el, hogy nem illik kalapban vezetni?
Mióta illik a szalonkát a kalapba tenni?
Mi szabályozza, hogy egy vadászati kitüntetés kitűzőjét nem illik a kalapra kitűzni? Annál is inkább, mert amikor az etika szabályainak nagy része kialakult, még autóval sem jártak, kitüntetések meg talán nem is voltak. A lovaskocsin pedig kalapban szokás ülni.
Miért van, hogy a szakirodalom ahány, annyi képen írja a töret helyét? Jobb-bal oldal!


Elmondom, hogy amikor én a szakmát tanultam, etikai kódexről   nem is hallottam. Az én környezetemben  úgy tanították, hogy a töretnek bal oldalon (szív oldalán) van a helye.
A vadat arra az oldalára kell fektetni, amelyiken nagyobb a seb, vagy véresebb.
A vadra fektetni a fegyvert tilos.
Egy vadról egy "trófeát" szabad csak megtartani. (vagy agyar, vagy sörte, illetve agancs, vagy szőr)
Egy nap, egy nagyvadat illik elejteni! stb. És aki ezeket nem tartotta be úgy rúgták seggbe, hogy lukat ütött az égen!

Nagyon sok dolgot én is a klf fórumokon hallottam előszór, és megpróbálom be is tartani őket, de van amivel zsigerből nem értek egyet! Nagyon szépen leírják, mit kell, és hogyan kell hordani, kinek hogyan kell köszönni, mit illik, és mit nem. De, ha most egy kezdő vadásznak azt mondanám egy fácánozáson, hogy menjen a hajtásba, és akkor lesz leálló, ha meglőtte háromszázadik gerléjét, vagy akkor lőhet bakot, ha már lőtt jó pár tar-vadat, sírva fakadna. Ha jól emlékszel, nem is olyan régen volt valaki, aki egy apróvad vadászatért nem ül vonatra,(igaz, még nem lőtt sem nyulat, sem fácánt!)  de végig kuncsorogja az országot, mert már két éve vadász, és még nem lőtt gímbikát! De etikus vadász, és tudja hova kell tűzni a töretet! A másikat pedig egy "etikátlan" megnyilvánulásért a sírig szekálta!

Én igen is szeretek, és legjobb tudásom szerint be is tartok minden íratlan szabályt, de nem érzem, hogy lenne jogom egész nap basztatni hibájáért valakit, elrontani az örömét. Akinek van hajlandósága úgy is megérti, ha pedig nincs, baltával sem tudod beleverni. Amíg  nem értik az emberek, miért nem illik meglőni vendégként a vendéglátó bikáját, amit évek óta hajt, vagy miért nem illik vendégnek vendéget hívni, addig..?
Azt is tudod, hogy lőnek itt már kocsiból, többen használnak éjjellátó céltávcsövet, hangtompítót, mint gondolnánk, és nem adok tíz-tizenöt évet, hogy törvényesen is engedve lesz.
Nem arról van szó, hogy mindég engedjünk egy kicsit, hanem arról, hogy amíg a törvényességnek, az emberi tisztességnek nem tudunk érvényt szerezni, mindenben keressük a kibúvót,  nem ez a legnagyobb kérdés, hogy van e rajtunk a terítéknél kalap! Az etikáról -legalább is szerintem- akkor lehet igazán beszélgetni, ha minden egyéb rendben van. Aki a törvényességet nem érti, attól hogyan várjuk el az etika betartását? Vagy le van sz@rva, hogy már régen kilőttük az utolsó jó bikát, kiirtottuk az utolsó foglyot, de legalább szép terítéket csináltunk. Lassan a mi vadászataink is úgy fognak kinézni, hogy 8-tól 9-ig lövünk fejenként egy feldobott fácánt, aztán irány a lőtér, egész nap céllövészet és sörözés, és este otthon enyhén részegen elmondhatjuk, milyen jót vadásztunk! Eu nyugati részén már van ilyen!


De, hogy mi a különbség egy disznó, vagy egy suta szórón való lövése között, akár milyen fasznak tartotok akkor sem értem. (Még nem lőtten szórón disznót, őzet is csak a szórótól jó pár méterre!)  És nehogy azt mondjátok, hogy azért, mert így alakult ki!






Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: