Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Boronatárcsa-a "magyar wok"  (Megtekintve 101189 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14839



« Új üzenet #150 Dátum: 2009. Június 15. - 17:18:26 »

Szia Girgi!

Én úgy szoktam, hogy a flexbe befogok egy csiszolóvásznas tárcsát, és azzal felcsiszolom.
Amikor az kész, jön a gumitárcsa polír papirral, és a polírozás. Az egész nincsen tíz perc!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #151 Dátum: 2009. Június 15. - 21:36:06 »

Szia Girgi!

Én úgy szoktam, hogy a flexbe befogok egy csiszolóvásznas tárcsát, és azzal felcsiszolom.
Amikor az kész, jön a gumitárcsa polír papirral, és a polírozás. Az egész nincsen tíz perc!
Már meséltem, én is felpoliroztam az enyémet. Azóta mindig visszacsúsznak a húsok a zsírba... Fejvakarás
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #152 Dátum: 2009. Június 16. - 08:03:33 »

Már meséltem, én is felpoliroztam az enyémet. Azóta mindig visszacsúsznak a húsok a zsírba... Fejvakarás

Égess benne oda valamit és nem fog lecsúszni Nyihi

Erre a lecsúszásra van még pár megoldás-de most teljesen komolyan: az egyik, hogy ha használat után eltakarítás nélkül hagyod a tárcsát két-három hétig, és majd csak a következő használat előtt takarítod el. Ezt háromszor eljátszva még nem rongálódik a tárcsa, de nem is fog csúszni annyira. A másik, h durva csiszolópapírral, apró-körkörös mozdulatokkal kicsit megdörzsölöd-de ugyanezt éred el, ha többször is durva homokkal takarítod el. Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Bandi
Vendég
« Új üzenet #153 Dátum: 2009. Június 16. - 13:30:35 »


Ötleteket vár, hogy mit készítsen rajta a hétvégén  Wave
Én a helyedben egy jó kis grill tarját sütnék rajta.
Összekeversz mustárt,olajat,frissen őrölt borsot,pirospaprikát,fokhagymakrémet,+ rakhatsz bele még egyéb fűszerkeveréket,ízlés szerint. Az arányokat úgy csináld,hogy kenhető,krémszerű legyen a pác (tehát nem kell nagyon sok olaj) Bekened a hús mindkét oldalát,hagyod állni egy éjszaka,másnap pedig kisütöd.Köretnek: a hús ami zsiradékot ereszt,abban nagyon jó átsütni a már megfőzött krumplit illetve nyers hagymát.
Én ilyesmiket szoktam,többek között.
Üdv.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 16. - 13:51:30 írta St.Girgesz » Naplózva
Bukovszky Róbert
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 151


« Új üzenet #154 Dátum: 2009. Június 18. - 11:53:42 »

Gergő! Kedden felavatódott a 'berendezés. Igaz a műsort nem én, hanem vendég művész komponálta, de jól sikerült. Persze Ő dolga végeztével távozott, nekem meg ott maradt a tárcsa tisztítása. Kb 3mm lerakodott fűszer maradvány maradt rajta. Kérdezném, hogyan tüntessem el, hogy a 'mattítás ne sérüljön, vagy ne hagyjam e rajta?
Segítséged előre is köszönöm!
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #155 Dátum: 2009. Június 18. - 12:39:47 »

 Bukovszky Róbert Wave

 Régebben sokat tárcsáztunk, mindig elöször vizet forraltam benne sütés után .Legtöbbször csak kéztörlö papirral kitörültem és tiszta is lett.
Mielött eltettem zsirral bekentem.Nekem bevált ez a módszer is. Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #156 Dátum: 2009. Június 19. - 12:24:09 »

Gergő! Kedden felavatódott a 'berendezés. Igaz a műsort nem én, hanem vendég művész komponálta, de jól sikerült. Persze Ő dolga végeztével távozott, nekem meg ott maradt a tárcsa tisztítása. Kb 3mm lerakodott fűszer maradvány maradt rajta. Kérdezném, hogyan tüntessem el, hogy a 'mattítás ne sérüljön, vagy ne hagyjam e rajta?
Segítséged előre is köszönöm!
Szia!

A legegyszerűbb, ha feltöltöd a tárcsát vízzel, hagyod egy estét ázni, majd másnap mosószeres homokkal kidörzsölöd az egészet-mint a bogrács tisztításnál.

Én három éve takarítom el a tárcsám így és még semmi baja nem lett tőle.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #157 Dátum: 2009. Július 06. - 20:27:17 »

Vacsi...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #158 Dátum: 2009. Július 06. - 21:13:29 »

Vacsi...

Pfúúúúúújjjjj!!! Grill

Undorító húsevők. Táncol Nyelv
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #159 Dátum: 2009. Július 07. - 08:54:46 »

Pfúúúúúújjjjj!!! Grill

Undorító húsevők. Táncol Nyelv
Te tarkóhájas tajtparaszt, nem ismered fel a vargányát? Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #160 Dátum: 2009. Július 07. - 18:35:53 »

Te tarkóhájas tajtparaszt, nem ismered fel a vargányát? Ördög

Vazze én szalonnának néztem! Meglepődött

Tudod, éhes disznó.....
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #161 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 09:48:06 »

Ma tárcsás ételeket hoztam:
Csípős tárcsás lecsó,
Krumplis lángos tárcsán,
Fűszeres aprópecsenye kenyérlepénypen(grill)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 4578



« Új üzenet #162 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 09:58:59 »

Csípős tárcsás lecsó
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 4144


TSP


« Új üzenet #163 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 10:01:18 »

aprópecsenye
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #164 Dátum: 2009. Augusztus 13. - 10:03:28 »

Csípős tárcsás lecsó
Igen
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: