Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Boronatárcsa-a "magyar wok"  (Megtekintve 101181 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #105 Dátum: 2009. Február 19. - 13:35:46 »

Én azért maradok a nyárnál.A hidegből és a fázásból elég az erdőbe és a lesen.Teszek fel egy nyári képet.Tudom ez izgatás annak aki szereti a halat,de bocs. Nyihi

 Nyami Nyami Nyami Kevés dolog esik jobban, mint egy kis frissen sült hal, frissen fogott keszegből, törpeharcsából és sügérből(ez utóbbi az egyik nagy kedvencem!)

Nekem is van ám a tarsolyomban ilyen kép(bár ezek lehet,hogy voltak már fent.)



Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #106 Dátum: 2009. Február 19. - 14:04:23 »

Girgi, hogy pucolod a sügeret? Én azért nem eszem, mert kínszenvedés megpucolni. Van valami spéci trükköd?
A tepsifülesben megtárgyaljuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9514


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #107 Dátum: 2009. Február 19. - 16:20:21 »

Girgi, hogy pucolod a sügeret? Én azért nem eszem, mert kínszenvedés megpucolni. Van valami spéci trükköd?

Két trükköt is tanultam a Deltában. Az egyik, miszerint nem pikkelyezik a sükeret, megmossák, kibelezik pikkelyestől, tesznek a hasába kis szalonnadarabot, (próbáltam fűszervajjal azzal is kiváló) betekerik alufóliába, majd parázson/grillen megsütik. 10-15 perc mindkétoldalnak elég. Majd kibontva a csomagot, szétnyitják a sügeret és belülről kifele megeszik a pikkelyig.

A mésik az valóban pikkelyezés. Kell hozzá egy segédfa. Oválisra faragnak egy 30 cm hosszú 1,5 cm x 2 cm lécdarabot, vagyis csak a a felét. Erre felhúzzák a sügeret a száján keresztül. A sügér gyakorlatilag ráfeszül a fára, a bőrbe nőtt pikkelyei felállnak picit és a hagyományos söröskupakból készített pucolóval könnyedén lejön az összes pikkely. Ráadásul a fánál fogva nagyon könnyű tartani, forgatni. Valahol van itt egy kép amin szerepel néhány deltai sügér, azokat ilyen módszerrel pucoltuk. Egy részét meg az elsővel  Bion
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9979



« Új üzenet #108 Dátum: 2009. Február 20. - 20:52:17 »

Nyami Nyami Nyami Kevés dolog esik jobban, mint egy kis frissen sült hal, frissen fogott keszegből, törpeharcsából és sügérből...

A tenyérnyi kárászról nem elfeledkezni!!!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #109 Dátum: 2009. Február 20. - 20:56:37 »

Én azt szeretem a legjobban. Nyálcsorog
Neke, bejön nagyon a kicsit édeskés ize.
Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #110 Dátum: 2009. Február 23. - 08:17:18 »

Én azt szeretem a legjobban. Nyálcsorog
Neke, bejön nagyon a kicsit édeskés ize.

Ja, ha már itt tartunk akkor finom az a csuka vagy compó is, a van mellette füstölt szalonna, meg a pisztráng ha együtt pirítod 10dkg szeletelt mandulával és egy kevés dióval, majd még melegen megszórod kevés apróra vágott friss petrezselyem zöldjével és ráfacsarod fél lime levét. Na, ez aztán tényleg finom! Nyami
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #111 Dátum: 2009. Február 23. - 08:38:07 »

Ja, ha már itt tartunk akkor finom az a csuka vagy compó is, a van mellette füstölt szalonna, meg a pisztráng ha együtt pirítod 10dkg szeletelt mandulával és egy kevés dióval, majd még melegen megszórod kevés apróra vágott friss petrezselyem zöldjével és ráfacsarod fél lime levét. Na, ez aztán tényleg finom! Nyami
Majd a nyáron bemutathatod.Én adom a halat. Bion
Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #112 Dátum: 2009. Február 23. - 08:42:30 »

Majd a nyáron bemutathatod.Én adom a halat. Bion

Hol fogsz majd hozzá pisztrángot nyáron?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #113 Dátum: 2009. Február 23. - 11:51:47 »

Hol fogsz majd hozzá pisztrángot nyáron?
Teszünk helyette süllőt.De csak akkor,ha a süllőtől nem vagy rosszul. Nyihi

« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 23. - 12:09:46 írta St.Girgesz » Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #114 Dátum: 2009. Február 23. - 12:09:59 »

Teszünk helyette süllőt.De csak akkor,ha a süllőtől nem vagy rosszul. Nyihi
Na, jó!Legyen süllő. Talán kibírom valahogy Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #115 Dátum: 2009. Március 17. - 11:18:29 »

Mivel ma megint alig van időm, így mára két recept közül lehet csak választani:

Tárcsás rakott pulykamell,
Egytálétel agglegényeknek tárcsán sütve.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #116 Dátum: 2009. Március 17. - 11:21:30 »

Egytálétel agglegényeknek tárcsán sütve Igen
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7942


Generalbakter


« Új üzenet #117 Dátum: 2009. Március 17. - 11:30:15 »

Agglegényes tárcsás.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9514


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #118 Dátum: 2009. Március 17. - 11:47:44 »

Agglegényes tárcsás.

Én is
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #119 Dátum: 2009. Március 17. - 12:44:11 »

Ölég egyöntetű lett a válasz. Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: