Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 133   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászatok a nagyvilágban, élmények, történetek, tapasztalatok  (Megtekintve 371915 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #630 Dátum: 2012. Szeptember 04. - 07:25:34 »

Hetfo este a lesemrol latottak : egy kis borju, (a tehen mindjart elotte haladt el ) es egy barkas bika. Nem volt eleg nagy az agancsa szamomra, hogy elejtsem, amugy 15 m lett volna a lovesi tavolsag.

- Telefonkepek  OOO   

Így is olyan érzésem van mintha én is ott ülnék (állnék) a lesen.  Igen
Nagyon jól érezhetted magad (és ez a lényeg) !                          Emelem

Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #631 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 03:44:40 »

Udv.

A tavalyi javor vadaszatunk alkalmaval mint tettem is rola emlitest akkor, nagyon eltalaltuk a wapitik  bogesi idoszakanak csucsat es szep bikak latvanyahoz volt reszunk. Ezert az iden ugy dontottunk, hogy en megmaradok a javor engedelynel es a tarsam wapiti engedelyt fog valtani. A baratom akivel vadaszni szoktam javorra, az iden nem tudott eljonni sajnos.
A vadasztarsam akivel az iden megyunk Jason-nak hivjak es o inkabb wapiti “specialista” mint javor, van mar nehany dijas trofeaju ejtett bika “az ove alatt”  amugy vele szoktam menni tavasszal medvere, es  egy regi jo barat o is.

A tobb oras ut levezetese utan megerkezven boldogan eszleltuk, hogy a homerseklet es az idojaras nagyon is kituno ezek a vadak vadaszatara, ejszakai  0, +3  es nappali +14,15 fokokkal.  Amikor megerkeztunk a to partra ahonnan az atkelest kezdenenk, sajnos nagy szel fogadott aminek nagyon nem orultunk, es kenytelenek voltunk az ejszakat ott tolteni a truck-ba mert a to, habar nem nagy vagy csak 4 merfold  hosszu, de nagyon hullamzott.
Reggelre  az elemek lecsendesedtek es igy sietve nekilattunk az atkelesnek a tavakon,  a negativ benne  az volt, hogy az aznap reggeli vadaszatot elveszitettuk a kesobbi atkeles miatt. …de az ilyesmi itt nem szokatlan, fordul elo gyakran, hogy az  “az idot” ki kell varni.
Vegul is jol atkeltunk, es behordtunk mindent. Az elkovetkezo orakat a  taborunk felallitasaval toltottuk a szigeten, en meg magyaraztam Jasonnak hol es merre fogunk vadaszni.

Mire kezdtuk kipihenni az atkeles, cipelodesek faradalmait, egyszerre egy wapiti bika eles bogese torte meg a teazgatas kozbeni beszelgetesunket a partmenti erdobol, nyugatra atellenbe a szigetunkel   kb 1 km-re tolunk.  A haverem meglepodve nezett ram , azutan meg  kapkodni kezdett es a “let’s go” – t  10X elmondta gyors egymasutanba, rohanva a satrahoz es az az ott logo ijjahoz, kozbe a bakancsat rangatva fel.  Mondtam neki nem inditom be a motrot, csak csendbe at evezunk  az obol fele ahonnan a bogest hallottuk   Odaerve es landolva amilyen csendbe csak tudtunk (ami nem mindig konnyu a kongo aluminium kenuval a kavicsos parton ) o elore megy en hatul mogotte ugy 30-40m-el hivok, ezt suttogtuk meg evezes kozbe.
 Ugy is tortent,  kiszalltunk, o elore osont a surube remelve talal loveshez valo megfelelo nyiladekot a suru aljnovenyzetbe. Kis idore ra, en mogotte  az evezovel elkezdtem a bokrokat enyhen csapkodni, surolni,  rivalis bikat utanazva, meg egy kezi hivoval tehen hivast utanoztam parszor.
A wapiti bika valaszolt rogton es elkezdett hajmeresztoen bogni es elindult felenk . Nem volt messzebbre mint 100m es nagyon hangos volt.   Mikor kicsit pontosabban kovetkeztettem, hogy honnan is fog megjelenni ,  a fiatal nyarfak koronainak inogasarol itelve a joveteli iranyat,  arrebb mentem vagy 40m-el igy probalva a lovotol kb ugy 15-20 m-re, (vagy kozelebb) huzni el a bejovo bikat.

Kezdtem  megint wapiti tehenet utanazni habar halkabban,  a bokor csapkodast  abba hagytam, nehogy elijesszem ha esetleg tul agresszivnek tunnek, mivel mar nagyon is kozel volt.  A lovo  ilyenkor mar nem hiv, nehogy a bikat szembol hivja magara es akkor nincs lovesi helyzete ijal. Ez az eljaras elegge megszokott klasszikus parosban levo hivasi mod wapitire, javorra.
Jason egy vastagabb  torzsu nyarfa moge allott, habar en ot nem lattam csak ha nagyon nyujtogattam a nyakamat, es epp amikor elgondoltam, hogy a most bika egyvonalba lehet vele, mire latom, hogy  az hirtelen megugrik habar csak foltokat lattam belole, es az en iranyomba rohan,  az oldala tudo magassagba  veres, annyit lattam amint nehany meterre elcsortetett mellettem es nem messzire hallottam ahogyan elesett egy kis kiszaradt lapalyos tisztason mogottem ….kb 50m. volt a halalvagtaja.

Hat mit mondjak mindketten vigyorogtunk  mikor odaert hozzam, erre egyikunk sem vart vagy gondolt volna ilyen hamar be erkezesunk utan. Nem kicsit voltunk sokkba , mert nem tobb mint masfel oraja, hogy beertunk, felallitottuk a taborunkat es 11 napra jottunk ….na most meg mi lesz?  Szep, nagy testu es trofeaju bika volt, epp gondoltam is lesz most mit cipelni. Egy cigaretta nem lett volna rossz habar 10 eve nem dohanyzok,  Jason dohanyt rag , kinalt is egy csipetnyi Copenhagen-el  de az nagyon nem az en esetem.
Miutan kicsit az adrenalin alabb hagyott, ugy  dontottunk, hogy felvagjuk darabokba, kihordjuk (nem mintha sok mas opcionk lett volna) es elvisszuk az elso falu uzletenek hutohazaba 1 oraval delebbre, azutan meg visszajovunk  folytatva tovabb a vadaszatot probalva javorbikat  is ejteni. Tartottunk nehogy napkozbe a meleg artani fogjon a husnak, foleg ha estleg jobban felmelegszik az ido az elkovetkezo heten meg semmi kedvunk nem volt medve, farkas, puma latogatokhoz a szigeten ejszaka a friss hus illatara.



Vegul is eljutattuk a bikat a hutohazba masnap delutanra. A darabok ki lettek nyuzva es felakasztva az uzlet  hutojebe. Sotetbe  ertunk vissza az atkelo helyhez, de megvartuk a hajnalt a pick-up-ba  (4 ajtos Ford F150) benne szenderegtunk, bobiskoltunk,  a kenuval a tetejen.
Kora reggel almasok voltunk de az csak addig tartott amig a friss hajnali +2 fokba ramentunk a vizre, es az eles hideg szel  jol szembe fujt hamar kiverve  az almossagot a konnyezo szemeinkbol
Visszaerve a taborunkhoz legeloszor is lefekudtunk es delutanra ebredtunk, aznap nem csinaltunk semmit faradtak voltunk es mindenunk fajt. 
A kovetkezo reggel  feltettem a mobil lesemet hivtam javor bikat de semmi eredmeny,  meg egy vakkantast sem  hallottam de meg  az elkovetkezo napokba sem, de viszont a szel es csapadekmentes langyos szep ido tartott amely hangulatunknak, es kedvunknek nagyon jot tett.
Jason is kijott nehanyszor velem de nem a reggel korai vadaszatra, annal tobb esze volt. 

Az egyik napon nap del fele  epp azon filoztam, hogy vissza menjek-e a taborba kavezni, es egyet jot aludni, egy ujabb esemenytelen reggel utan. Ugy is teszek gondoltam, de mielott elhagyom a leshelyemet meg egyszer jol meghivom a kornyeket  a delutani vadaszatomhoz, hatha addigra bejon egy bika es a a kozelbe marad mire vissza jovok delutan (ez a logika mogotte, es rutinos eljaras javorhivaskor a vadaszat befejeztevel foleg az esti vadaszat befejeztevel, hatha egy bika bejon az ejszaka folyaman es reggel meg ott lesz a kozelbe remelhetoleg mikor a vadasz visszamegy )
A hivasi szegvenciak befejezese utan rogton mindig ugy kb 15mp-ig hallgatni kell meg  lelegzeni is csak nagyon csendbe mert egy tavoli javorbika valaszat nagyon  konnyu ne hallani meg ha tavolrol jon a hang es gyengen, es az gyakori.
Ugy tunt mintha hallottam volna valamit de nem voltam biztos ezert ujra hivtam, de semmi. Kis ido elteltevel ujra hivok megint es ekkor mar tisztan es kozelebbrol jott a javorbika horgo valasza. Most kezdtem izgulni kb. fel merfoldrol jott a ropogtatas, horges,  amint jott  kozelebb. Egy javorbika  a bogesi idoszakba mikor jon be hivasra  amit hallat az egyedi a nagyvadak kozt, ropogtat, horog, fuj hangosan az agancsa csak ugy kong mikor agakhoz utkozik, mocsarakon jon at derekig csak ugy cuppog es egyfolytaba horog. …….akar egy gozmozdony.  Addiktiv ezt hallani.  A wapiti ebbe a kozeli masodik, de bejovesuk hivasra kozelrol sem annyira dramai es feledhetetlen mint a javorbikak-e. Viszont azt is megjegyzem, hogy nagyon csendbe is be tudnak jonni,  elofordul, hogy egyszerre csak ott terem  a lesed mellett (nagyon szeles idobe csinaljak ezt, ezert is jo a lessen lenni,  az aljnovenyzet miatt)  Mindegyik ejtett javorbikamra tisztan emlekszek hogyan jott be, hogyan viselkedett.
Mikor a bikat vegul is megpillantottam legeloszor a keresommel a nyarfasba lattam, hogy csak atlagos agancsu de szep nagy testu bika. Javorbika vadaszatakor nem vagyok trofea vadasz.

 Tartottam  nehogy a szel , elkezdjen kavarogni mert alig fujdogalt.  A bika bejott 40m –re, es megallt kicsit sregen velem szembe. Igy allott vagy 5 percig, varta a tehenet, en is mar kezdtem “elegge” felcsigazva lenni,  vegul is raunt,  es elindult, tudtam, hogy lesz lovesem csak pillanatok kerdese  ha kivarom , hogy elkanyarodjon egy keveset,  ami meg is tortent,  es  mikor mar kihuzott ijal egy bika vakkantast hallattam,  igy probalva megallitani elhaladasbol keresztbe . Meg is allott, felen nezett, es ekkor elengedtem az ijam  hurjat, a talalat 27m -rol jo volt, a vesszo eltunt az elso laba mogott alacsonyan es rogton lattam ahogyan  ver patakzott ki a bahatolasi sebbol.
Kiszaladt 15m-re, megallt, nem lattam csak az agancsat es egy fekete foltot a lombok kozt, es csak allt vagy fel percig; tudtam vege lesz neki , jott is az inogas es osszerogyott. Veletlenul sziven lottem ahogyan kesobb kiderult  (nem mintha oda celoztam volna, dehogyis)
Az Exodus vadaszhegy csatornat vagott a szivebe, remelem nem sok fajdalmat erzett szegeny. Ezutan kovetkezett a hus kicsontozasa, es utana epikus nyogesek kozepette annak  kihordasa a kenuhoz a direct erre a celra gyartott vazas hatizsakok-al (“moose pack”) es tisztelem az eszet aki ezeket kitalalta.
Nehany eve fordult elo meg ugy, hogy ugyanigy de akkor ket javort ejtettunk , es megfogadtuk, hogy tobbe sosem, hanem csak egy kozos engedelyt  veszunk kettonknek.  Nem hiszem ezt megint igy fogjuk csinalni legalabbis egy darabbig….de viszont ezt mar fogadtuk meg nem is egyszer, es ugy nez ki, hogy az ido mullasa enyhit a “szigoru” elhatarozasainkon, es alig varjuk, hogy vissza menjunk, a faradsag, cipekedes el is van mar felejtve.





Szeretek igy vadaszni nagyon, jol kezdodott az osz.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
k.vajk
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 453



« Új üzenet #632 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 08:35:14 »

Gratulálok Nektek!! Emelem
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #633 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 08:50:31 »

Bentshaft Üdv !  Igen Taps Emelem  Stoel Több fotó ?  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #634 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 10:30:44 »

Jó volt olvasni!

Igen Igen Emelem Emelem
Naplózva

Üdv End
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #635 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 10:35:48 »

Gratulálok  Igen
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #636 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 10:38:36 »

Jó bizony!
Gratulálok én is!  Ezzel aztán vége is volt a vadászatnak, vagy maradhattok ilyenkor még a területen?

 Igen

 Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #637 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 10:53:50 »

 Igen Emelem Gratulálok!
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #638 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 13:07:54 »

Pick-up, indián kenu, íj, tó, sziget, jávorbika...                       Áááh, na mindegy!

GRATULÁLOK!  Emelem Emelem Emelem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #639 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 13:42:37 »

Pick-up, indián kenu, íj, tó, sziget, jávorbika...                       Áááh, na mindegy!

GRATULÁLOK!  Emelem Emelem Emelem
Hát ez tényleg igazi vadászélet.Borzalmasan irigylem a jódolgodat! Emelem
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #640 Dátum: 2012. Szeptember 28. - 07:02:10 »

Koszonom mindnyajatoknak.

Voldemort

A teruleten maradhatunk ameddig ohajtunk nincs idohez kotve. Ebben az esetben a "terulet" egy tobb szaz km-es hosszusagu, szelessegu, ut nelkuli vadon (ami jellemzo az egesz kozep es eszak Kanadara) Lehet ott kempingezni, vadaszgatni honapokig vagy akarmeddig. Ha a wapiti vagy javor ceduladat kilotted azutan vadaszhatsz idenybe valo mas nagyvadra ami ott elofordul, es mindig van ideny valamire. A vizivad, nyirfajd vadaszat is kituno. A rengeteg kacsa sokszor irital mert nem lehet hallani ha a javor veletlen valaszol a hivasodra a sok ricsajtol az oblokbe mindjart a leshelyeinkhez mellett. Ijjal lovunk neha  nyirfajdot es megsutjuk, lottunk mar a kis szigetunkon is, ott loni oket OK,  de nem megyunk direkt vadaszni utanuk mikozbe javorra, wapitire vadaszunk nem akarjuk ossze koborolni, beszagositani a kornyeket csak fajd miatt.
A tavakba nagyon jo a horgaszat sullore, sugerre de foleg csukara ebbol az utobibol sokszor fogsz minden dobasra, egy egyszeru twister-el es egy olomfejjel vagy villantoval.  Amikor nem felejtjuk el neha viszunk teleszkopikus horgaszbotot magunkal, mindig akkor jut eszunkbe, hogy nem vittunk mikor a vege fele megunjuk a konzerv es a zacskos kajakat es eszunkbe jut, hogy nem artana egy kis friss hal.

Lacus, nem fenykepeztunk annyit a masik baratom o szeretett tobbet fenykepezni, nem is  lennenek nagyon masak mint a tavalyiak.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #641 Dátum: 2012. Szeptember 28. - 09:38:18 »

Bentshaft, minden sorodat jó olvasni. Gratulálok a vadászathoz is!  Igen Emelem
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #642 Dátum: 2012. Szeptember 29. - 07:38:34 »

Orulok, hogy tetszett   Wave
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Silvestris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 734



« Új üzenet #643 Dátum: 2012. Szeptember 29. - 09:01:19 »

Márk, hááát igen...! Álmaim vadászata, jó, hogy megosztottad velünk!
Üdv a Vadásznak! Emelem
Naplózva

Erdő az én templomom...
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #644 Dátum: 2012. November 07. - 03:40:54 »

Feherfarku bikam, a tegnap estefele ejtettem epp nehany perc legalis lovilag maradt mikor megjelent a kis tisztason ahol a kaparasai voltak. Nemregen a vadkameram "latta" ezt a bikat.
Loves 15m, 4 penges 125 grain Slick Trick vadaszhegy, kb. 80m szaladt a loves utan. Ma reggel mentem utana.



.....a kimeneteli sebhely, a dupla tudoloves utan:



...a vadkameram kepe nemregen rola :


Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 133   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: