Oldalak: 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászatok a nagyvilágban, élmények, történetek, tapasztalatok  (Megtekintve 371305 alkalommal)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1875 Dátum: 2018. Január 31. - 13:58:56 »

A bak, a kan és a kos!

1. A zergebak

Sokfelé jártam már a világban. Sok szép vidéket láttam, de Európa hegyvidékei különös hatással vannak rám. A Kárpátok, az Alpok és a Pireneusok, Európa utolsó érintetlen területei megint és megint visszacsábítanak. Most már nem is próbálok ellenszegülni ennek a kísértésnek. Ahogy Ady írta “Föl-földobott kő…” vagyok.



Idén első utam a Pireneusok francia oldalára vezetett. Ezekben a hegyekben a zerge egy külön alfaja, a pireneusi zerge él (Rupicapra pyrenaica). Ez a zerge lényegesen kisebb termetű, mint a kárpáti zerge, de még az alpesi zergénél is alacsonyabb. Az alpesi zergével ellentétben a pireneusi zergének nincs nagy sörte a hátán, amit a magyar vadászok “zergeszakállnak”, vagy “zergetollnak” hívnak. A pireneusi zerge kampója viszont a testéhez képest nagy, de természetesen nem éri el a kárpáti zerge hatalmas díszét. Franciaországban külön neve is van a pireneusi zergének. Az Alpesi zergét chamois-nak, míg a pireneusi zergét isard-nak hívják. Az alpesi zergével ellentétben a trófea érem határok is mások. A pireneusi zerge baknál Franciaországban 97 CIC ponttól arany, 92 CIC ponttól ezüst és 87 ponttól bronz érmet adnak. A Safari Club International (SCI) is külön tartja számon a kárpáti, alpesi és pireneusi zergét. A SCI rendszerében a kárpáti zerge kampó 27 2/8”-tól, az alpesi zerge 25 6/8”-tól és a pireneusi zerge kampó 23 4/8”-tól kap aranyérmet. Érdemes megjegyezni, hogy az egyik nagy különbség a CIC és a SCI bírálati rendszere között, hogy amíg a CIC jelentős pontot ad a zerge kampó terpesztésre, addig a SCI bírálati rendszere teljesen figyelmen kívül hagyja a kampók terpesztését. Egy szűk állású zerge kampó pontosan annyi SCI pontot kap mint egy mutatós, nagy terpesztésű kampó. Franciaország, Spanyolország és Andóra területén jelenleg több mint ötvenezerre becsülik a pireneusi zergék számát, és évente ennek kevesebb mint tíz százalékát hasznosítják. Csak összehasonlításnak említem, hogy az alpesi zerge állomány ennél lényegesen nagyobb, kb 440’000 zerge. Ebből 180’000 alpesi zerge van Ausztriában, 90’000 Svájcban, 80’000 Franciaországban, 70’000 Olaszországban, 11’000 Szlovéniában és 11’000 Németországban.

Na de térjünk vissza az eredeti történethez. Kocsival mentem Nîmes-Narbonne-Perpignan útvonalon a Keleti-Pireneusokba. A tengerpart közelében erős szél, de napsütés, szinte tavaszias idő volt. Amint Perpignan után ráfordultam a hegyekbe vezető útra, egyre zordabb és keményebb lett az idő. Andóra közelében, 1’600-1’700 méter magasban már hó fogadott. A szálloda zergéje múlt évben is szerencsét hozott.



Másnap reggel még sötétben indultunk útnak. Egy öreg falu közelében mentünk fel a hegyre, aminek a neve PY volt, amit úgy kell ejteni, hogy PÍ. Ennek azért elég félreérthető hangzása van angolban. Mondtam is a kisérőnek, hogy erről jut eszembe, mielőtt felmegyünk a hegyre, elintézném folyó ügyeimet is… [:-) Már a falu fölötti hegyoldalban láttunk pár őzet és zergét, de bírálathoz még sötét volt, így megvártuk a napfelkeltét. Hamar kiderült, hogy két fiatal zerge motoszkál a túlsó hegyoldalban. Nem zavartuk őket. A katalán vadászat szervező mondta, hogy menjünk tovább, ne vesztegessük az időt, mert fent a hegyoldalban ismer egy jó zerge bakot, amelyik mindig csak hajnalban mutatja magát, utána eltűnik a sziklák között. Már második éve próbálja terítékre hozni, de eddig mindig kifogott rajta. Nem is mentünk sokat, amikor hírtelen megláttuk a keresett zergebakot egy fa mögött. A bak – talán a takarásnak, talán a távolságnak köszönhetően – biztonságban érezte magát. Azonnal behúzódtunk egy szikla mögé, és ráfektettük a puskát a hátizsákra. A távolság 168 méter volt, de meredeken felfelé kellett célozni. Lövésről szó sem lehetett, mert a zergebak egy göcsörtös fa mögött állt. A fagyott ágak biztosan eltérítették volna a lövést. A képen piros pont mutatja a bakot a fa mögött.



Pár perc feszült várakozás után a bak egy kicsit megnyugodott és kilépett a fa mögül, de továbbra is felénk figyelt. Nem volt vesztegetni való idő, vagy most vagy soha! A képen a piros pont mutatja a rálövés helyét.





A zergebak jól jelezte a lövést és pár méteren belül elfeküdt. Hát ez gyors volt, és talán egy kicsit túl könnyű is. Ez volt a 11. zergém és a 14. zergevadászatom, de ilyen gyorsan még soha nem került terítékre a zerge bak… Ahogy a börzsönyi vadőrünk szokta mondani “nincs két egyforma vadászat”. Szívem legmélyén egy kicsit furcsán éreztem magam, de amikor felmentünk a hegyre a zergéhez, akkor láttam, hogy szép, érett zergét sikerült terítékre hoznom.







A zergebakot a katalán kísérő 7-8 évesre bírálta. A kampók terpesztése jó volt, és lent igen vastagok.

Folyt. Köv.

Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Betyár
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 65


« Új üzenet #1876 Dátum: 2018. Február 03. - 13:19:00 »

Gratulálok!

Elárulnád, hogy milyen fegyverrel, hányas kaliberrel, és milyen céltávcsővel hoztad terítékre ezt a gyönyörű vadat?
Naplózva
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2890


« Új üzenet #1877 Dátum: 2018. Február 04. - 11:21:16 »


Folyt. Köv.



Genfi! Emelem
Jó volt olvasni, köszönjük szépen!
Várjuk a folytatást!
 Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1878 Dátum: 2018. Február 05. - 11:23:59 »

Gratulálok!

Elárulnád, hogy milyen fegyverrel, hányas kaliberrel, és milyen céltávcsővel hoztad terítékre ezt a gyönyörű vadat?

Szervusz!

En egy Blaser-t hasznaltam, 300 magnum kaliberrel es egy Swarovski tavcsovel, de a helyi vadaszok inkabb egy Blaser egy lovetu, 270 Win kaliberu puskat reszesitettek elonyben. Ez azert erdekes, mert innen vagy 700 kilometerre nyugatra, Spanyolorszagban,Leon kozeleben a hegyekben szinten a 270Win kaliberre es az egy lovetu, konnyu puskara eskudtek. Az ottani hegyi vadaszok azt mondtak, hogy "Itt mindenki ezt hasznalja.".

Egyebkent az en lovesem jo helyre ment. Nem volt szzukseg a  magnum erejere, hogy a zerge helyben maradjon. A piros pont volt a talalat helye.

Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1879 Dátum: 2018. Február 05. - 11:32:51 »

Genfi! Emelem
Jó volt olvasni, köszönjük szépen!
Várjuk a folytatást!
 Emelem

A kan

A zergebak terítéken volt, így elő vehettem a fényképezőgépet. Az 1760 méteres hágón átmentünk a hegy túlsó oldalára, ahol az erős szél, és hideg ellenére több zergét is sikerült megfigyelni, lefényképezni. Az egyik egy egészen jó zerge bak volt. A katalán vadászat szervező szóba hozta, hogy esetleg egy másik zerge bakot is lőhetnék, de mondtam, hogy inkább jövőre megint visszajövök. A vadászat ünnepnap jellege szűnne meg, ha túl sokat akarnék egy nap alatt terítékre hozni.









A képek 260 méterről, szabadkézből készültek, 83x optikai nagyítással, egy Nikon Coolpix D900-as fényképezőgéppel.

Spektívvel, távcsővel, fényképezőgéppel figyeltük a szomszéd hegyoldalon a zergéket és hat zergét sikerült felfedezni. Egy zerge kecskét az idei gidával, egy alvó zerge kecskét egy szikla repedésben, két jó bakot, majd egy fiatal zerge bakot, amelyik idegesen figyelte az öreg bakokat. Gondolom emlékezett rá, hogy nem is olyan régen, üzekedéskor ezek az öreg legények, hogy űzték el őt a kecskék közeléből. Aztán a katalán kísérő észrevett valamit fent az egyik bozótosban, két szikla omlás között. Sokáig néztük spektívvel is, de csak egy tenyérnyi sötét foltot láttunk fent a hegyen. Tanakodtunk, hogy mi lehet az. Aztán a vaddisznó egy kicsit megmozdult és megláttuk a fülét! A katalán kísérő azonnal átvedlett vadásszá, és elindult felfelé a hegyre. Én lentről távcsővel izgulhattam végig a cserkelést. Szél alatt a katalán vadász felment arra a szintre, ahol a vaddisznó feküdt, majd elkezdett rácserkelni az alvó vaddisznóra. Elég közel került hozzá, de az csak nem akart felkelni, így végül vagy 30 méterről ráfütyült. A vaddisznó álmosan ült fel és azonnal helyben marasztalta a lövés.

Szívből gratuláltam a katalán vadásznak! Szép kant sikerült lőni, egy izgalmas cserkelés végén.







Folyt. Köv.
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Sebipeti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 333



« Új üzenet #1880 Dátum: 2018. Február 05. - 13:26:58 »

Gratulalok Genfi!!  Igen
Szepek a kepek is,foleg ilyen tavrol!
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1881 Dátum: 2018. Február 06. - 09:51:09 »

Gratulalok Genfi!!  Igen
Szepek a kepek is,foleg ilyen tavrol!

Szervusz!

A Nikon P900 Coolpix gep minosegben messze elmarad, peldaul egy Nikon D800 fenykepezogeptol, de arban sem ugyanaz a kategoria. A P900 terepi munkara nagyon jo, amikor digitalis spektivkent tudom hasznalni. Ezzel a geppel tobb szaz meterrol tudok olyan fenykepet csinalni, ami alapjan meg tudom itelni, dokumentalni tudom a zerget, ozbakot, bikat, kost. A kepminoseget tovabb lehet javitani, ha nem szabadkezbol, hanem allvanyrol keszitem a kepeket.

Probaltam kimenni a lesre a Nikon D800-as geppel es a nagy 500mm-es optikaval, de kezelhetetlen a dolog. Vagy vadaszom, vagy a fenykepezogepet kezelem. A P900 lehet a kozeput. Nem tul nagy, viszonylag kezes, es a 83x optikai nagyitas profi razkodas csokkentessel egyszeruen verhetetlen!!!

Egy egyszeru spektivet is 20x-30x nagyitas folott mar csak allvannyal lehet hasznalni.


A mellekelt kep a Pireneusokban keszult, zergevadaszat kozben.
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1882 Dátum: 2018. Február 06. - 10:54:05 »

A kos

Egy derék kannal és egy jó zerge bakkal a saroglyában már könnyen telik az élet. Még mindig csak az első nap kora délutánja volt, ezért megbeszéltem a vadászat szervezővel, hogy idén megpróbálkozom a pireneusi muflon kossal is. Múlt évben már láttam muflont errefelé a hegyekben, és ez a muflon nem egészen az a muflon, amit a Börzsönyi hegyekből ismertem.

A legújabb genetikai kutatások szerint a pireneusi muflon áll legközelebb az ősi korzikai és szardíniai muflonhoz, amit valószínűleg emberek hoztak magukkal több, mint 8000 éve a Közel-Keletről. Az egyik elmélet szerint a muflon egy elvadult ősi birkafajta. Hogy ez igaz-e azt nehéz megítélnem, de hogy a pireneusi muflon egy kicsit más mint a magyarországi, azt a képek alapján is lehet látni. Az itteni muflon kosnak gyönyörűséges “sörénye” van. A nyakán a szőr 15-20 centis és általában nagyon sötét barna vagy fekete. A pireneusi muflon kos csigája soha nem fordul kifelé, így errefelé nem várhatunk 90+ centis kosokat, viszont a csiga valamivel vastagabb, mint az otthon megszokott muflon trófea.

Elhagyva a zergés hegyeket, átmentünk egy teljesen más területre. Itt a zerge már nem volt vadászható, de muflonra még érvényes volt az engedély. A kísérő elmondta, hogy itt a falvak maguk határozzak meg, hogy meddig engedik a faluhoz tartozó hegyekben a vadászatot. Ha úgy döntenek, akkor a vadászati idényt előbb lezárják.

Egy mély völgyben mentünk felfelé, és sűrűn távcsöveztük a hegyoldalt. Több zergét, muflon jerkét és fiatal kost láttunk, de most nem őket kerestük. Már elég magasan jártunk, amikor észrevettünk két kost és egy jerkét. Az egyik kos fiatal, két éves muflon volt, de a másik valamivel idősebb. A muflon csiga terpesztése jó volt, és a kos gyönyörűséges “sörényt” hordott. A kos nyakán legalább 20 centis fekete sörték voltak. Nagyon szépen nézett ki! Egy baj volt csupán, hogy korban 4-5 évesre becsültük, de ha őszinte akarok lenni, akkor inkább 4 éves volt, mint 5. Rövid tanakodás után hagytuk elmenni ezt a kost. A vadászat végén a kísérő még látott egy jó kost, de az hamar belépett az erdőbe.

A mellékelt képet egy video felvételből vágtam ki, így a minősége hagy kívánni valót maga után. De talán a lényeg így is látszik, hogy a csiga vége messze volt a szem vonalától.



Másnap reggel zuhogott a havaseső. Később is kezdett világosodni. Ennek ellenére úgy határoztunk, hogy elindulunk a hegyre. Otthon ülve biztosan nem lehet kost lőni!!!

A tegnapi mély völgybe mentünk vissza. A völgy elején, ahol tegnap a kísérő egy villanásra látott egy jó kost, most is észrevett egy muflont és izgatottan szólt, hogy gyorsan készüljek fel, mert itt van a közelben egy érett muflon kos.



A kísérő a videót, én a vadászpuskát kaptam a kezembe, és próbáltam gyorsan kidolgozni a lövést. A kos természetesen már észrevett minket és bármelyik pillanatban megugorhatott. A sziklás fenyvesben elég lett volna csak pár métert tovább menni, és már nem is látjuk a kost. Így is vigyázni kellett, mert a fagyott ágak belógtak a kos elé. Szerencsére a lövés jó helyre ment és a kos helyben maradt, illetve csak maradt volna, mert még párat rúgott, aminek az lett a következménye, hogy a szűk szikla párkányról a kos gurulva elindult lefelé és vagy 50 méter után állt csak meg. Egy nagy kerülővel tudtunk csak felmenni a koshoz. A képek ott készültek, ahol a kost megtaláltuk. Érdemes megfigyelni, hogy ennek a kosnak is milyen szép hosszú, majdnem fekete “sörénye” volt a nyakán.









Élményekben gazdag vadászat volt. Hazafelé szép szivárvánnyal búcsúztak a hegyek. Remélem, jövőre megint el tudok ide jönni!



« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 06. - 11:10:32 írta Voldi » Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #1883 Dátum: 2018. Február 06. - 13:22:09 »

Az írás, a képek  Igen Köszönöm, hogy megosztottad és nem utolsó sorban gratulálok!  Emelem
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #1884 Dátum: 2018. Február 06. - 14:10:04 »

A bak, a kan és a kos!

Fogadd mélységes irigységemet!   Taps Gratulálok! Emelem
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Bwana
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 770



« Új üzenet #1885 Dátum: 2018. Február 06. - 19:58:05 »

A kos

Egy derék kannal és egy jó zerge bakkal a saroglyában már könnyen telik az élet. Még mindig csak az első nap kora délutánja volt, ezért megbeszéltem a vadászat szervezővel, hogy idén megpróbálkozom a pireneusi muflon kossal is. Múlt évben már láttam muflont errefelé a hegyekben, és ez a muflon nem egészen az a muflon, amit a Börzsönyi hegyekből ismertem.

A legújabb genetikai kutatások szerint a pireneusi muflon áll legközelebb az ősi korzikai és szardíniai muflonhoz, amit valószínűleg emberek hoztak magukkal több, mint 8000 éve a Közel-Keletről. Az egyik elmélet szerint a muflon egy elvadult ősi birkafajta. Hogy ez igaz-e azt nehéz megítélnem, de hogy a pireneusi muflon egy kicsit más mint a magyarországi, azt a képek alapján is lehet látni. Az itteni muflon kosnak gyönyörűséges “sörénye” van. A nyakán a szőr 15-20 centis és általában nagyon sötét barna vagy fekete. A pireneusi muflon kos csigája soha nem fordul kifelé, így errefelé nem várhatunk 90+ centis kosokat, viszont a csiga valamivel vastagabb, mint az otthon megszokott muflon trófea.

Elhagyva a zergés hegyeket, átmentünk egy teljesen más területre. Itt a zerge már nem volt vadászható, de muflonra még érvényes volt az engedély. A kísérő elmondta, hogy itt a falvak maguk határozzak meg, hogy meddig engedik a faluhoz tartozó hegyekben a vadászatot. Ha úgy döntenek, akkor a vadászati idényt előbb lezárják.

Egy mély völgyben mentünk felfelé, és sűrűn távcsöveztük a hegyoldalt. Több zergét, muflon jerkét és fiatal kost láttunk, de most nem őket kerestük. Már elég magasan jártunk, amikor észrevettünk két kost és egy jerkét. Az egyik kos fiatal, két éves muflon volt, de a másik valamivel idősebb. A muflon csiga terpesztése jó volt, és a kos gyönyörűséges “sörényt” hordott. A kos nyakán legalább 20 centis fekete sörték voltak. Nagyon szépen nézett ki! Egy baj volt csupán, hogy korban 4-5 évesre becsültük, de ha őszinte akarok lenni, akkor inkább 4 éves volt, mint 5. Rövid tanakodás után hagytuk elmenni ezt a kost. A vadászat végén a kísérő még látott egy jó kost, de az hamar belépett az erdőbe.

A mellékelt képet egy video felvételből vágtam ki, így a minősége hagy kívánni valót maga után. De talán a lényeg így is látszik, hogy a csiga vége messze volt a szem vonalától.



Másnap reggel zuhogott a havaseső. Később is kezdett világosodni. Ennek ellenére úgy határoztunk, hogy elindulunk a hegyre. Otthon ülve biztosan nem lehet kost lőni!!!

A tegnapi mély völgybe mentünk vissza. A völgy elején, ahol tegnap a kísérő egy villanásra látott egy jó kost, most is észrevett egy muflont és izgatottan szólt, hogy gyorsan készüljek fel, mert itt van a közelben egy érett muflon kos.



A kísérő a videót, én a vadászpuskát kaptam a kezembe, és próbáltam gyorsan kidolgozni a lövést. A kos természetesen már észrevett minket és bármelyik pillanatban megugorhatott. A sziklás fenyvesben elég lett volna csak pár métert tovább menni, és már nem is látjuk a kost. Így is vigyázni kellett, mert a fagyott ágak belógtak a kos elé. Szerencsére a lövés jó helyre ment és a kos helyben maradt, illetve csak maradt volna, mert még párat rúgott, aminek az lett a következménye, hogy a szűk szikla párkányról a kos gurulva elindult lefelé és vagy 50 méter után állt csak meg. Egy nagy kerülővel tudtunk csak felmenni a koshoz. A képek ott készültek, ahol a kost megtaláltuk. Érdemes megfigyelni, hogy ennek a kosnak is milyen szép hosszú, majdnem fekete “sörénye” volt a nyakán.



Szép vadászat volt!   Emelem
Naplózva

Mint azt bölcs elmeprofeszorom mondogatta: "Ne siesd el a gyógyítást, néha jó a hülye a háznál"!

Minden este bánva bánják, Hogy e vadat mér' kivánják, Mért is űzik egyre, nyomba,
Tévelyítő bús vadonba.
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1886 Dátum: 2018. Február 07. - 10:33:42 »

Gratulálok Genfi, szép vadászat volt!!! Szép a zergebak, a kan és az a kos tényleg nagyon tetszik! Igen Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1887 Dátum: 2018. Február 07. - 15:36:59 »

Gratulálok Genfi, szép vadászat volt!!! Szép a zergebak, a kan és az a kos tényleg nagyon tetszik! Igen Wave

Koszonom!

Talan a mellekelt kepen latszik a legjobban, hogy milyen nagy szerencsem volt. Ha a kos a zuhogo esoben csak ket metert megy balra vagy jobbra, akkor vege, mar loveshez sem jutok.



Hiaba, a vadaszathoz szerencse is kell...  S.Peti
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #1888 Dátum: 2018. Február 07. - 15:47:28 »

Koszonom!

Talan a mellekelt kepen latszik a legjobban, hogy milyen nagy szerencsem volt. Ha a kos a zuhogo esoben csak ket metert megy balra vagy jobbra, akkor vege, mar loveshez sem jutok.



Hiaba, a vadaszathoz szerencse is kell...  S.Peti

Érdekelne a Nikon P900 képminősége teljesen rázoomolva valamire. Nincs esetleg egy olyan képed (akármiről, nem feltétlen erről a vadászatról), ami full zoommal készült, netán még azt is odaírva, hogy milyen távolságról? Abból már jól látszana, miből mit tud csinálni a 83x-os zoom. Előre is köszi.
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1889 Dátum: 2018. Február 07. - 16:35:12 »

Érdekelne a Nikon P900 képminősége teljesen rázoomolva valamire. Nincs esetleg egy olyan képed (akármiről, nem feltétlen erről a vadászatról), ami full zoommal készült, netán még azt is odaírva, hogy milyen távolságról? Abból már jól látszana, miből mit tud csinálni a 83x-os zoom. Előre is köszi.

Szervusz!

A hetvegen megyek fotozni es elviszem magammal a nagy gep melle a Nikon Coolpix P900-as gepet is, es csinalok egy sorozat teszt felvetelt. Hetfon majd jelentkezem a kepekkel. Fotozas elott majd megmerem a pontos tavolsagot is.

 Emelem
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Oldalak: 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: