Oldalak: 1 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászatok a nagyvilágban, élmények, történetek, tapasztalatok  (Megtekintve 369839 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #1830 Dátum: 2017. December 08. - 14:24:37 »

A félreértések elkerülése végett, nem provokálni akartam, komolyan kérdeztem...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #1831 Dátum: 2017. December 08. - 14:33:59 »

Nem értem miért nem látjátok meg Ivánban a fejlődést?
Pár éve még a lova farkához kötötte a téli vackában álmában, dragunovval meglőtt anyamedvét, mára meg benzinmotoros szánról lövi duplára védett farkast!
Irígy aki sajnálja!
 Vigyorog
.
.
.
.
.
 Hány


ui: még sohasem használtam a hányós ikont, de ehhez valóban nincs jobb.
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #1832 Dátum: 2017. December 08. - 14:37:44 »

"Legalább hamarabb elfogy a vad és gyorsabban lesz vége ennek a gyalázatos végjátéknak."

Én hasonlókat gondoltam életem első vadászatán 1991-ben Áporkán, mikor az első hajtás a kocsmában volt. Azóta is sokszor, ha a "vadászok" jutottak eszembe.

"Annak nagyon örülök, hogy a két fiamból nem lett vadász."

Mintha a feleségemet hallanám! Szomorú

 Emelem
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6365


vadász


« Új üzenet #1833 Dátum: 2017. December 08. - 14:45:58 »

A félreértések elkerülése végett, nem provokálni akartam, komolyan kérdeztem...
Nem vettem annak Vigyorog
Amint írtam is, életemben egyszer szívesen vadásznék farkasra, de csak íjjal érdekelne és csak egyetlen egyet szeretnék elejteni.
Így vagyok a medvével is.....de már elég sok más vaddal is.

Ma reggel, amikor leesett a harmadik lilik, és csendesen ülve néztem azt az ezernyi madarat, ami még felettem kihúzott a tavakról......valahogy az volt az igazi élmény.
Annyit öltem muszájból, meg ölettem a mocskos anyagiak miatt.....elegem van belőle.
Leszek a bajban a végelszámoláskor így is Ördög
Az íj, az elöltöltős és a hajtás ami még érdekel igazán, meg vadásztatni, de módjával és nem minden áron....különben hiába menekültem el a múltamból, ami kishíján felélte a lelkem.
Ami még vissza van, abban szeretnék élményeket gyűjteni, rókát, sakált hívni, csapdázni, néha jókat libázni, íjjal lőni ezt-azt....kb. ennyi.
Ha kell, akkor "húsvadászom", mert ez a munkámhoz tartozik, de pl. trófeás nagyvadra már nem kívánok golyóspuskát emelni soha az életben.
Ahová költöztünk, itt egyetlen trófea sem lett kirakva a falra, nem lesz még egyszer múzeum a lakásomból.
Amik voltak, a java részét elajándékoztam, iskoláknak, intézményeknek, magángyűjteménybe, műkedvelő érdeklődőknek adtam.
Csak az íjjal és elöltöltőssel elejtett trófeák és a bakjaim maradtak meg, de amíg nem lesz egy vadász-szobám, addig maradnak dobozban.
Soha nem hittem volna, hogy idáig jutok, aztán csak így alakult.
Ezek tükrében nem tartom magam alkalmasnak arra, hogy meghúzzam a határt a farkasmészárlással kapcsolatban.
Ugye megérted.
 Emelem
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1834 Dátum: 2017. December 08. - 15:11:32 »

A félreértések elkerülése végett, nem provokálni akartam, komolyan kérdeztem...

A kérdést én pl. komolyan is veszem és bocsánat de szinte együtt kezelem a hőkamerás , éjjellátós és minden egyéb egyesek szerint nem vadászattal amit én viszont lényegileg jogilag vadászatnak tartok .
Biztos vagyok benne hogy ahhoz hogy az ilyen "irtást" tővényesen végezhessék engedéllyel rendelkező vizsgázott vadásznak kell lenni és valamiféle jogi megkötései is vannak az ilyen "vadászatnak". Sok minden van amit én idehaza sem tartok vadászatnak pedig jogilag az és egyesek még nagyon büszkék is rá hogy milyen fantasztikus eredményeik vannak . Ilyen például a vaddisznós kertben elkövetett mészárlás is . Inkább úgy fogalmaznék hogy vannak a vadásznak szeretem és nem szeretem feladatai - kötelességei és hogy melyiket tartja ennek vagy annak az nagyrészt függ saját beállítottságától a környezetében(társaságában) lévő szokásoktól ingerenciától. ( Van akinek csak az érmes gím bika vadászata a VADÁSZAT és a vadkár elhárítást , tarvadazást  , stb szükséges rossznak esetleg a "csórók szórakozásának " a vadőr feladatának tartja . )   Emelem
Naplózva
Janikafox
Vendég
« Új üzenet #1835 Dátum: 2017. December 08. - 16:13:45 »

Stefi, igazad lehet.
Nem hinném, hogy annyira hülye emberek lennének a világban bárhol, hogy feltennének ilyen videót, ha tiltott tevékenység lenne. Semmit nem tudunk a háttérről, így ítélkezni sem kell. Gusztustalan, az tagadhatatlan, azonban a Fekete-Kittenberger - féle erdélyi bérleményben is irtották a farkast, mégpedig méreggel is, ami még ennél is távolabb áll attól, amit vadászatnak nevezhetünk. És azt hiszem Ők tényleg igazvadászok voltak.
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14839



« Új üzenet #1836 Dátum: 2017. December 08. - 18:12:07 »

Megmondom őszintén nem nagy jókedvvel olvastam utolsó napok hozzászólásait. Eddig azt hittem, egyedül  vagyok ilyen hülye, aki egyre inkább kezd megcsömörleni a vadászat mai formájától. Talán nem is annyira a vadászattól, hanem inkább az abban résztvevő emberektől.  Eljutottam odáig, hogy egyre kevesebbet megyek ki, nem szívesen találkozok csak egy két emberrel, sokszor abbahagyom a vadászatot a tervezett idő előtt, és úgy húzok haza mint a mérgezett egér, csak ne kelljen együtt lennem "nemszeretem" emberekkel.
 
Janika!
 
Szerintem ez nem kor, korosztály függő, hanem egyszerűen eljött az az idő amikor megcsömörlöttél.  Megcsömörlöttél a téged körülvevő világtól, az emberek nagy részétől, és sajnos ez rányomja bélyegét a mindennapjaink hangulatára, barátainkkal, családunkkal való kapcsolatainkra ugyan úgy ahogy a vadászatainkat is.  Hogy kit mikor ér el ez az állapot az csak idő és vérmérséklet kérdése. Talán öreg korom okozza, hogy egyre kevésbé találom helyem a mai világban.  Egyre inkább azt érzem, hogy ezeket az emberek akikkel ma ebben az országban együtt élek semmi nem táplálja csak a marakodás, a gyűlölet, a kapzsiság, az irigység........és ez vonatkozik sokszor rokonokra, barátokra is. Sőt! Nézzetek csak körül, a saját környezetetekben,. A "híres  barátságok" nagy részét igen is az önző érdek tartja össze. Ha ezen baráti körök tagjaival egyenként elbeszélgetünk, hát qrva érdekes dolgok jönnek ám elő! 

Nagyon sokáig bántott, hogy egyik fiam sem viszi tovább a család vadászat iránti szenvedélyét, de -úgy ahogy Csabus is - már kezdek örülni neki. Többen tudjátok, hogy kisebbik fiam belépett abba a vadásztársaságba amelyik itt a fórumon alakult. (Fegyvert soha nem akart tartani,  lőni sem lőtt vadászfegyverrel, mert tart tőle, hogy a két szívműtét után nem tennének jót neki a dinamikus ütések.) Részt vett szinte minden összejövetelünkön, és igen jól érezte magát. Aztán elvittem magammal egy-két vadászatra az ország más vidékeire, eljött velem vadásztalálkozókra, megbeszélésekre,  és kinyílt a szeme.  Amit én mint bent lévő nem vettem, vagy nem akartam észrevenni, azt ő meglátta, és megundorodott ettől az egésztől.  Az alig húsz éves fiam azt mondta: "Apu! Ez a vadászat tele van szar emberekkel, akik csak a saját önös érdekeiket nézik. Itt nyoma sincs barátságnak,őszinteségnek,  a természet szeretetének!  Ez csak néhány emberben létezik, azokat meg hülyének tartják, kinevetik a háta mögött. "  Szép lassan elmaradozott. Kirándulni, csavarogni eljön velem, de  a vadászatról hallani sem akar.  Nagyon sok emberrel kapcsolatosan ő nyitotta fel a szemem.  :Mosolyog 

Abban bízok, hogy ez a hullámvölgy amiben mostanság vagyok hamar elmúlik, és ezt kívánom mindenkinek aki hasonlóan érez. Az biztos, hogy ez az egész, már soha nem lesz olyan a szememben mint volt akár még pár éve is, de remélem az egyéni vadászatok varázsa csak csak visszajön hamarosan.   
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 873



« Új üzenet #1837 Dátum: 2017. December 09. - 11:59:15 »

 Emelem
Azt hittem csak nálam jelentkeztek ezek az "öregedési" szimptómák. Úgy tűnik, már túl tettem magam ezen vadászdepresszión. Ti is átvészelitek, csak egy kis türelem, meg odafigyelés a bentről jött sugallatokra Angyal
Naplózva

Üdv Chris
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1838 Dátum: 2017. December 12. - 12:10:51 »

Talán mindenkinél eljön az a pont, amikor mérlegre tesz bizonyos dolgokat.
Sic transit gloria mundi.....de éjjellátóm soha sem lesz.
 Emelem

Szervusz!

Talan csak egy dolgot hagytal ki a felsorolasbol. Akiknek eleguk van a mai magyarorszagi viszonyokbol, es a korulmenyeik engedik, azok kozul nagyon sokan egyszeruen osszecsomagoltak es elmentek. Londonban talalkoztam olyan magyarral, aki egy japan etteremben dolgozott. Sajat elmondasa szerint 5 eve eljott Magyarorszagrol es 3 eve mar nem jart ott es nem is vagyik vissza...

Egyebkent az altalad leirtakkal tokeletesen azonosulni tudok ! ! !

 Emelem

U.I. Ha valaki azt hiszi, hogy a kozel 500'000 elvandorlo magyar a tortenet vege, az iszonyu nagyot teved! Bulgariabol kozel 1'500'000 ember ment mar el. Szofia most ugy nez ki mint a Kadari Magyarorszag valamikor 1980 elejen.
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1839 Dátum: 2017. December 12. - 12:13:58 »

Nem értem miért nem látjátok meg Ivánban a fejlődést?
Pár éve még a lova farkához kötötte a téli vackában álmában, dragunovval meglőtt anyamedvét, mára meg benzinmotoros szánról lövi duplára védett farkast!

Szervusz!

A film Kazahsztanban, a kiszarado felben levo Aral-to kozeleben jatszodik es nem Oroszorszagban. A film elejen ciril betukkel kiirtak, hogy hol jatszodik a tortenet.

 S.Peti
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #1840 Dátum: 2017. December 12. - 12:29:18 »


"...stülpner..."


Hogy miii?  Vállat von
Naplózva
oconor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2331


« Új üzenet #1841 Dátum: 2017. December 12. - 14:39:02 »

Hogy miii?  Vállat von



Én innen vettem az alap ötletet. ( kora serdülő koromban valamiért beégett) Emelem

 
Naplózva

„A valós információ létfontosságú, a téves információ sajnálatos és káros, de a jól irányzott hamis információ halálos.” (Frederick Forsyth, angol író)
oconor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2331


« Új üzenet #1842 Dátum: 2017. December 12. - 14:53:33 »

Hogy miii?  Vállat von

Nyugtass meg, hogy azért a Dersu Uzala (Akira Kuroszava rendezésében) azért megvolt.  Mosolyog
Naplózva

„A valós információ létfontosságú, a téves információ sajnálatos és káros, de a jól irányzott hamis információ halálos.” (Frederick Forsyth, angol író)
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2890


« Új üzenet #1843 Dátum: 2017. December 12. - 18:25:26 »

Megmondom őszintén nem nagy jókedvvel olvastam utolsó napok hozzászólásait. Eddig azt hittem, egyedül  vagyok ilyen hülye, aki egyre inkább kezd megcsömörleni a vadászat mai formájától.
Nagyon sokáig bántott, hogy egyik fiam sem viszi tovább a család vadászat iránti szenvedélyét, de -úgy ahogy Csabus is - már kezdek örülni neki.


Attila! Emelem
 Amikor az idén elvesztettük a területünket, akkor nekem is sok minden megfordult a kopasz fejemben.
Többek között az is, hogy -közel három évtized után- abbahagyom az egészet.
Teljesen...
Nem lett volna kedvem meghívásokra várni és állandóan időpontot egyeztetni ezekre.
Meg egyébként sem az a fajta vagyok, aki meghívatja magát.
 Számomra a területes tagság nagy előnye abban volt, hogy kisebb korlátozásoktól eltekintve akkor vadásztam, amikor időm és kedvem volt.
Ha éjjel felébredtem, akkor a hajnal már kint talált a területen és mire a család felébredt már otthon voltam.
Aztán a Feleségem unszolására "csak" leolajoztam az összes puskámat és jó ideig a szekrény tájára sem mentem.
 Aztán "kezdtem kimászni a gödörből"... Vigyorog
Szeptemberben felvettek egy társaságba, aminek a területének egy része a városunk környékén van.
Kis túlzással biciklivel kijárhatnék rókalesre...ha lenne biciklim, meg nem tiltott volna el az orvos. Ördög
 A mi fiunk sem akar vadászni. Évek óta nem hajlandó légpuskával megtanulni lőni, mert nincs semmi vonzalma ez iránt.
Pár éve még bántott a dolog, de mostanra már lehet, hogy jobb ez így.
 Emelem

Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14839



« Új üzenet #1844 Dátum: 2017. December 12. - 21:10:34 »

 Igen
...
Szeptemberben felvettek egy társaságba, aminek a területének egy része a városunk környékén van..........




Gratulálok Zoli az új tagsághoz!  Én is jó messzire mentem tagnak, 4 km a lakásomtól!  Igen Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 [123] 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: