Oldalak: 1 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 [109] 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 133   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászatok a nagyvilágban, élmények, történetek, tapasztalatok  (Megtekintve 371497 alkalommal)
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1620 Dátum: 2016. December 06. - 18:57:49 »

Jo bika Mark, gratulalok.  Igen
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1621 Dátum: 2016. December 06. - 22:16:36 »

A haver megnyert egy  tiz pontos javor bikat a LEH-n (Limited Entri Hunting) A vadaszat ilyen esetekben  terulethez kotodi, vagyis csak azon a teruleten szabad megloni ahova a sorsolasal az meg van szabva.  A terulet  BC kozepso resze, nevszerint Cariboo region azon is belul MU (Menagement Unit) 5-2 Williams Lake kornyeke. 

Oktober vege November eleje:  10 napot a teruleten toltunk, javor van  eleg sok a nyomokbol es az urulekekbol itelve. A haver el is enged tobbet amit en meglottem volna.  Vegeredmeny,  rengeteg ujj tapasztalatal gyarapodtunk de,  a kezzelfoghato eredmeny elmarad. 

Ugy terveztem hogy a szezon hatralavo reszet a lakasomhoz kozelebbi teruletein fogom elvadaszni ( vegul is az eves kvota, amire a konyha is szamit,  mule vagy feherfarkum sincs meg meg.)

November utolso hete, a 2016.-eves vadaszezon utolso hete. A haver hiv hogy O meg visszamegy megnezni a javorokat, mennyek vele.  Mondom neki hogy en kihagynam .
-   Az en oreg csontjaimnak ott font mar az nagyon hideg, nameg a nagy hoban mar nem ugy esik a maszkalas mint reg(ebb)en.
O azert a fiaval  harom napra felmegy (tobb mint 400km). November 30.an a szezon utolso napjan meg is lovik a nagy bikat. Mar csak egy agancsa van fonn, a masikat elhagyta. Megnyuzva folnegyelve (az-az otolve mert a gerinc egyben kimentve adja az otodik reszt a negy comb mellett) hazahozzak majd 2 napot logatjak a hideg garazsban. A tovabbi munkalatokban persze en is segitek. Az sem keves, a folnegyelt darabokat kicsontozni, szortirozni a hust aszerint hogy mit lehet belole fozni,  es aszerint egy fozeses adagokban kiszerelni es vaqumcsomagolni. 

Egyik hatso comb felakasztva:




A mutoasztal es en:


 
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #1622 Dátum: 2016. December 07. - 05:15:31 »

Koszonom mindenkinek  Emelem

Miklos, jo az az asztal arre a celra azzal a vago felulettel es foleg ha nem is inog. Ne is beszelj nekem javor kicsontozasrol, kihordasrol mar izzadok is... Mosolyog
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1623 Dátum: 2016. December 07. - 17:44:05 »

Koszonom mindenkinek  Emelem

Miklos, jo az az asztal arre a celra azzal a vago felulettel es foleg ha nem is inog. Ne is beszelj nekem javor kicsontozasrol, kihordasrol mar izzadok is... Mosolyog

Az asztal nagyon jol dolgozott.  Igen
A kihordassal is szerencsejuk volt mert eleg jo terepen let meglove, es a kepen lathato szankoval (ezt hasznaljuk jeghalaszatnal is) ki tudtak a negyedeket csusztatni a havon.

Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1624 Dátum: 2017. Január 03. - 00:09:50 »

Del Afrika 2002

Oktober 10

Naplokivonat:

………..Tehát ez a forgalmas és meglehetösen eseményekkel teli nap még avval tetéződik hogy az  éjszakát egy drótkeritéssel körülvett (teljessen biztonságos) kulipintyóban tölhetem el az oroszlános területen.

 Minden OK. volt amig oda nem értünk, a Toyota biztonságot adó kabinjában. Az ember agyában azért már cikáznak a gondolatok valami olyasmi érzés ez mint a lövés előtti …..később az egyedüllét (én és a Nejem) puska nélkül, a külvilági összeköttetést, a főtáborral ami kb. 10km lehetett, csak egy adóvevő biztositotta.
A drothálós kapun a lakat kinyitva, a terpjáró be (Toyota terepjáró), kapu bereteszelve belülről. A vacsorám meg egy kis pia lerakva, (a többi piát én vittem) terepjáró ki, lakat ujból lezárva, csak mostmár kivülről, terepjáró  el.
A keritésen belöli rész igen szük volt. Teljesen arra készült hogy egy-egy éjszakai megfigyellést lehessen róla végezni. Az egész létesitményt két szintesre épitették, az alsó emelet csak raktárnak volt használva tele li lommal. Az emeletre egy külső lepcso vezetett fol, de a lepcso is belul volt a keritesenes. Font volt egy hellyiseg ket vasaggyal, meg egy nyitott terasszal. Természetessen a főhadiszállásomat fölhellyeztem a felső szintre. Fölhordtam a kaját (annyit adtak hogy talán egy hétre is elég lett volna) a piát (mindet). Immel ámmal ettem is valamit, mivel a gyomrom sem volt a hejjén, ugyanis mindig nyelnem kellett hogy ugyérezzem hogy ott legyen! Nejem meg mosolyog... ugyanis a nap mégcsak lemenőben van.

 

Még világos volt mikor mindez történt.
Közben a neszek kiséretében a sötétség egyre inkább közeledett.
Ha valaki Del-Afrikaban jár megfigyelheti hogy a napkorong eltünésével szinte minden fény eltűni  és akkor jön az hogy az ember az érzékeire van utalva- és biztos vagyok benne hogy az állatok is ugyanigy vannak, csak egy kicsivel nagyobb érzékszervi diferenciával. Tehát mikor a nap lemegy Del Afrikaban akkor sötét van, abban a pillanatban, de mégsem, mert a neszek, az álatok mozgása, az éj nappal közötti hőkülömbség, a külömböző anyagok zsugorodása és tágulása, mind mind neszekkel járnak és a neszek az ember tudat- alantiján alakot öltenek….... Szóval a sötétség beálltával a természet tovább él, és vele együtt az emberi szervezet is kénytelen, plána ha képes és fölveszi, vagy inkább átveszi az érzékszervi látást,és átalakul, vagyis  ugyan ugy érez mintha vilagos nappal lenne!
Szárnyak neszezését érzed magadelött elsuhanni, ami később visszajön és már szemtől szemben érzed a légáramlatot ahogy az arcodat simogatja. Egy bagoj lehetett ami ott lebegett elötted, nem látod csak érzed hogy a nagy szemeivel próbál beazonositani, közben a szárnyával kavart legáramlat az arcodon keresztül tudatja veled hogy hol van, és azt is érzed hogy most éppen megsokalta a jelenléted és elmegy valami kaja után nézni.
Este 10-11 ora lehet mikor megszolalnak. Azthiszem az öreg kezdi, egy horkantás, utánna egy gurgulázó hang! Kisvártatva az égtáj minden részéről, legalábbis te ugy érzed!!!!! Igazi zenebona!
A koncert talán 1-2 óráig halható , több kevesebb idő kihagyással. Az élmény óriási, nem látod öket de érzed hogy ott vannak a közelben, fantasztikus érzés, még igy is hogy szinte páhojból fülelsz.
A következö pillanatban azon veszed észre magad hogy körülötted minden vörös! Gyorsan észhez térsz mert fázol, és rajössz hogy az afrikai hajnal a székben alva talált!
- Ismét  becsuköd a szemed.
- Halgatod a neszeket.
- Szinte minden ugyan az csak sokkal erősebb, és sokkal életrevelóbb. Egy uj nap kezdődik.  Nekem ugyanolyan mint a tobbi de megis más, sokkal erőteljesebb, és sokatigéröbb.
Érdekes!
 Felemelő, máshol még sohasem ereztem ilyet.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 03. - 09:18:14 írta Voldi » Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
hlajos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 571


« Új üzenet #1625 Dátum: 2017. Január 17. - 13:12:48 »

 Emelem

Esetleg valakit érdekelhet.

https://www.africahunting.com/threads/comments-from-tony-sanchez-arino-a-founding-member-of-apha.34451/

 Emelem
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1626 Dátum: 2017. Január 18. - 10:53:09 »

Idén januárban megint a pireneusi hegyekben próbáltam ki a “zergevadász”szerencsémet. Sajnos szerencsére szükségem is volt, mert az előző vadász idényben Ausztriában vadásztam zergére és nagyon pórul jártam. Mielőtt elkezdem a pireneusi történetet, szeretném elmesélni az előző évi vadászatom végét.

Egy jó nevű budapesti vadászat szervező irodával kerültem ki Ausztriába. A cél egy idősebb, nyári szőrben lévő zerge kecske vagy bak terítékre hozása volt, amit szerettem volna kikészíteni. A vadászat érdekes volt, nagyon szép helyeken jártunk, és a második nap hajnalán sikerült is egy 12 évesre becsült zerge kecskét terítékre hozni. A baj itt kezdődött el…

A trófeát és a bőrt a vadászat helyszínén hagytam, hogy majd kikészítés után megkapom az egészet. A budapesti vadászat szervezőnek jeleztem, hogy én szívesen elmegyek kocsival a kikészített trófeáért, de végül postán küldték el a zerge preparátumot. Amikor kinyitottam a dobozt, megfordult velem a világ… &$#@*$^%@@@...

A zerge trófea sérült volt és a letört fél kampó sem volt a dobozban, pedig a zergét a dobozon belül betették egy műanyag zsákba. Romokban hevertem a látványtól! Akinek tették már tönkre vagy lopták el a szívének kedves agancsát, kampóját, agyarát az tudja, hogy miről beszélek.

A képek magukért beszélnek.







Folyt. Köv.
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1627 Dátum: 2017. Január 18. - 12:20:42 »

Egyértelműen valahonnan lezuhant a trófea és ilyen szerencsétlenül ért földet. Hogy nem volt gerinc az "elkövetőben" az döbbenet. Legrosszabb megoldás volt így eljuttatni Hozzád. Ausztriából jött a csomag? A preparátor, vagy a vendéglátó adta fel így? Jelezted nekik, mit szóltak????
Együtt érzek Veled. Én muflonkossal jártam hasonlóan, csak ott nem sérült meg a trófea, egyszerűen tökéletes mása lett egy kéthetes felfúvódott vízi-szörny hullájának... Új nyakbőrrel új mesterrel (Magyarovics K.) meg lett csináltatva a csiga, úgy lett tökéletes. Azóta nem csináltattam nyakbőrös trófeát. Nem csinálnak lelkiismeretes munkát a mesterek, mert a sokszor silány minőség is megteszi a magyar parasztnak. Amerikában megnézel egy fehérfarkú szarvas preparátumot, na azok várod mikor mozdulnak meg, annyira "élnek". Itthon egy őzbakot sem lehet akárkire bízni. Egy a szomorú tanulság, ha nyakbőrös trófeát akar az ember, nem bízhatja senkire és csak a legjobb, bevált szakemberhez szabad eljuttatni személyesen. különben marad a koponyás trófea, na egyébként azt is simán tönkre vágják gyakran. Ez meg már messzire nyúlna....
Várom a folytatást, mindig remek képes beszámolókkal rukkolsz elő, mesebeli tájakról.  Igen Wave 
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
serg
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 384



« Új üzenet #1628 Dátum: 2017. Január 18. - 14:15:57 »

Nagyon sajnálom ami a trófeával történt! Én a helyedben mindenképp megkeresném a felelőst és kártérítést követelnék... Nagy eséllyel a szállítás során történt a preparátummal a "tragédia",mert nem gondolnám,hogy egy preparátor,ha a műhelyében történik valami baj a rábízott "alapanyaggal" akkor ne javítaná ki a hibát (a kampó biztos meglenne,ha el is tört,megragasztaná úgy,hogy ne is vedd észre a sérülést,ha a bőrrel történik baj és nincs az adott egyeden valami különleges ismertetőjel, akkor donorbőrrel megcsinálja,tudom,sok preparátornál ott vannak bekészítve a donorbőrök baj esetére).
Szóval a szállítás során történhetett a baj,itt a felelősségre lehet vonni a vadászat szervező irodát,mivel figyelmen kívül hagyták a kérésed. A másik a szállító cég,ott bizony előfordulhat az ilyen,hogy a csomag leesik (akkor minden darab a dobozban lenne),vagy mivel a kíváncsiság nagy úr,lehet,hogy a kedves szállító átnézte a csomagot és bármilyen furcsa is,de egy zerge preparátumon alkalmas fogást leginkább maga a kampó ad,amivel egy valódi állatnál nincs is baj,ha jól tudom az osztrák jágerok is sokszor kihasználják a kampó adta fogást (ahogy mi is a agancsot illetve csigát viselő vadjainknál),de a dermoplasztikai munkák nem bírják az ilyen terhelést,szóval az illető kezében maradt a kampó,a többi része visszacsúszott a dobozba, én így képzelném el az esetet,mert azért ha leejtik szerintem jelentősebb kár keletkezett volna a fülben. Én minden esetre nem hagynám magam,valamilyen mértékben,de ki kéne járni a kárpótlást (akár egy másik zerge elejtését is...). Ezt a trófeát szerintem egy ügyes mester még meg tudja menteni,a fényképek alapján el tudja készíteni a hiányzó kampót,a fül is javíthatónak tűnik,de ehhez én nem értek. Szóval kitartás,ne hagyd magad!
A pireneusi történetet meg várjuk!
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1629 Dátum: 2017. Január 19. - 09:17:15 »

Egyértelműen valahonnan lezuhant a trófea és ilyen szerencsétlenül ért földet. Hogy nem volt gerinc az "elkövetőben" az döbbenet. Legrosszabb megoldás volt így eljuttatni Hozzád. Ausztriából jött a csomag? A preparátor, vagy a vendéglátó adta fel így? Jelezted nekik, mit szóltak????
Együtt érzek Veled. Én muflonkossal jártam hasonlóan, csak ott nem sérült meg a trófea, egyszerűen tökéletes mása lett egy kéthetes felfúvódott vízi-szörny hullájának... Új nyakbőrrel új mesterrel (Magyarovics K.) meg lett csináltatva a csiga, úgy lett tökéletes. Azóta nem csináltattam nyakbőrös trófeát. Nem csinálnak lelkiismeretes munkát a mesterek, mert a sokszor silány minőség is megteszi a magyar parasztnak. Amerikában megnézel egy fehérfarkú szarvas preparátumot, na azok várod mikor mozdulnak meg, annyira "élnek". Itthon egy őzbakot sem lehet akárkire bízni. Egy a szomorú tanulság, ha nyakbőrös trófeát akar az ember, nem bízhatja senkire és csak a legjobb, bevált szakemberhez szabad eljuttatni személyesen. különben marad a koponyás trófea, na egyébként azt is simán tönkre vágják gyakran. Ez meg már messzire nyúlna....
Várom a folytatást, mindig remek képes beszámolókkal rukkolsz elő, mesebeli tájakról.  Igen Wave 

Szervusz!

Az ausztriai terület bérlője egy svájci. A csomagot ö adta fel Svájcból. Természetesen szóltam a vadászat szervező irodának és a svájci bérlőnek is. A válasz az volt, hogy majd reklamálnak a postán. A csomagot úgy adtak fel, hogy az értéke 3000 forint…

Ezek után, ha a posta elismeri a hibáját, akkor kifizeti a 3000 forintot és vége. Mit érek a postai reklamálással és a 3000 forinttal? A lenyúlt vagy ellopott kampót már soha nem fogom megkapni.
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1630 Dátum: 2017. Január 19. - 09:31:22 »

Nagyon sajnálom ami a trófeával történt! Én a helyedben mindenképp megkeresném a felelőst és kártérítést követelnék... Nagy eséllyel a szállítás során történt a preparátummal a "tragédia",mert nem gondolnám,hogy egy preparátor,ha a műhelyében történik valami baj a rábízott "alapanyaggal" akkor ne javítaná ki a hibát (a kampó biztos meglenne,ha el is tört,megragasztaná úgy,hogy ne is vedd észre a sérülést,ha a bőrrel történik baj és nincs az adott egyeden valami különleges ismertetőjel, akkor donorbőrrel megcsinálja,tudom,sok preparátornál ott vannak bekészítve a donorbőrök baj esetére).
Szóval a szállítás során történhetett a baj,itt a felelősségre lehet vonni a vadászat szervező irodát,mivel figyelmen kívül hagyták a kérésed. A másik a szállító cég,ott bizony előfordulhat az ilyen,hogy a csomag leesik (akkor minden darab a dobozban lenne),vagy mivel a kíváncsiság nagy úr,lehet,hogy a kedves szállító átnézte a csomagot és bármilyen furcsa is,de egy zerge preparátumon alkalmas fogást leginkább maga a kampó ad,amivel egy valódi állatnál nincs is baj,ha jól tudom az osztrák jágerok is sokszor kihasználják a kampó adta fogást (ahogy mi is a agancsot illetve csigát viselő vadjainknál),de a dermoplasztikai munkák nem bírják az ilyen terhelést,szóval az illető kezében maradt a kampó,a többi része visszacsúszott a dobozba, én így képzelném el az esetet,mert azért ha leejtik szerintem jelentősebb kár keletkezett volna a fülben. Én minden esetre nem hagynám magam,valamilyen mértékben,de ki kéne járni a kárpótlást (akár egy másik zerge elejtését is...). Ezt a trófeát szerintem egy ügyes mester még meg tudja menteni,a fényképek alapján el tudja készíteni a hiányzó kampót,a fül is javíthatónak tűnik,de ehhez én nem értek. Szóval kitartás,ne hagyd magad!
A pireneusi történetet meg várjuk!

Szervusz!

Ez a csomag nem egyszerűen leesett szállítás közben, hanem vagy kilopták a dobozból a fél zerge kampót, vagy bele sem tették a műanyag zsákba, majd a papírdobozba.

Nem tudom mi történt, de a szomorú tény az, hogy a kampó nem volt a preparátum mellett.

Nagyon el voltam keseredve, és kínomban már majdnem kidobtam mindent, amikor végül felhívtam a mátyásföldi preparátoromat, hogy mit csináljak.

Ő azt javasolta, hogy vigyem el hozza a sérült zergét és megnézi mit lehet csinálni.

Talán sikerült megtalálni a megoldást, lásd a mellékelt képeket. Természetesen az idei zergéket már csak hozzá viszem ! ! !




Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
HunterDave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 591



« Új üzenet #1631 Dátum: 2017. Január 19. - 13:00:37 »

Szervusz!

Az ausztriai terület bérlője egy svájci. A csomagot ö adta fel Svájcból. Természetesen szóltam a vadászat szervező irodának és a svájci bérlőnek is. A válasz az volt, hogy majd reklamálnak a postán. A csomagot úgy adtak fel, hogy az értéke 3000 forint…

Ezek után, ha a posta elismeri a hibáját, akkor kifizeti a 3000 forintot és vége. Mit érek a postai reklamálással és a 3000 forinttal? A lenyúlt vagy ellopott kampót már soha nem fogom megkapni.

Azért elég nagy pofátlanság a svájcitól is, hogy b@szott feladni törékenyként a csomagot. BIztos nem tellett rá! Szomorú
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1632 Dátum: 2017. Január 19. - 13:48:26 »

Azért elég nagy pofátlanság a svájcitól is, hogy b@szott feladni törékenyként a csomagot. BIztos nem tellett rá! Szomorú

Szervusz!

Szerintem sem volt igy rendben a csomag elkuldese. Foleg ugy nem, hogy elotte e-mailben javasoltam, hogy nagyon szivesen en szemelyesen elmegyek kocsival a csomagert. Ez a megoldas a budapesti vadaszat szervezo irodanak es a svajci berlonek is, egy fillerjebe nem kerult volna. Ezert furcsa, hogy ezutan egy regi, hasznalt TV dobozban 10 CHF "ertekben" postara adtak a kikeszitett trofeat.

Valami itt nagyon nincs rendben, de ezen sajnos mar nem tudok valtoztatni. Az egesz tortenetet csak azert meseltem el, hogy "nem minden arany, ami fenylik"...

A pont az "I"-n pedig az, hogy a budapesti vadaszat szervezo iroda, a megkerdezesem nelkul felhasznalta az egyik kepemet errol a zergerol, hogy reklamozza a vadasz ujsagban az altala szervezett ausztriai zerge vadaszatot...
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #1633 Dátum: 2017. Január 19. - 14:04:09 »

Szervusz!

Szerintem sem volt igy rendben a csomag elkuldese. Foleg ugy nem, hogy elotte e-mailben javasoltam, hogy nagyon szivesen en szemelyesen elmegyek kocsival a csomagert. Ez a megoldas a budapesti vadaszat szervezo irodanak es a svajci berlonek is, egy fillerjebe nem kerult volna. Ezert furcsa, hogy ezutan egy regi, hasznalt TV dobozban 10 CHF "ertekben" postara adtak a kikeszitett trofeat.

Valami itt nagyon nincs rendben, de ezen sajnos mar nem tudok valtoztatni. Az egesz tortenetet csak azert meseltem el, hogy "nem minden arany, ami fenylik"...

A pont az "I"-n pedig az, hogy a budapesti vadaszat szervezo iroda, a megkerdezesem nelkul felhasznalta az egyik kepemet errol a zergerol, hogy reklamozza a vadasz ujsagban az altala szervezett ausztriai zerge vadaszatot...

Ez így már több mint meredek....

 Meglepődött Nem szól szám
Naplózva

Üdv End
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #1634 Dátum: 2017. Január 19. - 15:54:25 »

A csomagot úgy adtak fel, hogy az értéke 3000 forint…

Legközelebb azért, ha arra jársz, verd ki a fogait egy puskatussal a fillérb@szójának...
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
Oldalak: 1 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 [109] 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 133   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: