Oldalak: 1 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 133   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászatok a nagyvilágban, élmények, történetek, tapasztalatok  (Megtekintve 371770 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1605 Dátum: 2016. Október 08. - 08:11:24 »

Sajnos a kovetkezo hir jelent meg:

http://nol.hu/kulfold/ha-meg-nem-hozott-romaniabol-medvetrofeat-akkor-most-mar-mondjon-le-rola-1635075

Ugy nez ki Romaniaban betiltjak a medve vadaszatot.

Akinek mar medve bor a falon az jobb, ha a CITES papirt jo melyen a pancelszekrenyben tartja biztonsagos helyen!

Elég nagy zagyvaság !  Rííí  Néhány helyen a városiak is fo@nak mert már a kukákat borogatják a túlszaporodott éhes medvék. Egyébként a sötétzöldekről és egyéb bürokratákról teljesen eltudom képzelni hogy ekkora marhák. "Sokkal jobb medve és farkas kommandókat felállítani pénzelni mint ha vadászoknak így az államnak is jelentős bevételt hoz a vadászatuk.""   Nooormalis?
Egyébként meg azt nem értem a cikk végén hogy miért kell visszavadítani a medvéket ? Most cirkuszi mackókról van szó ?   Rííí                  Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #1606 Dátum: 2016. Október 08. - 14:01:07 »

Pár hónapja meg arról cikkeztek, hogy lépéseket kell tenni az erdélyi medvék számának radikális csökkentésére! Fejvakarás Vállat von
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1607 Dátum: 2016. Október 08. - 15:19:59 »

Pár hónapja meg arról cikkeztek, hogy lépéseket kell tenni az erdélyi medvék számának radikális csökkentésére! Fejvakarás Vállat von

A radikális dolgokat már csak egy kommandó intézheti .   Ördög Röhög                    De inkább !!!    Rííí
Naplózva
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1608 Dátum: 2016. Október 10. - 09:06:39 »

Pár hónapja meg arról cikkeztek, hogy lépéseket kell tenni az erdélyi medvék számának radikális csökkentésére! Fejvakarás Vállat von

En mult evben decemberben voltam Szekelyfoldon vadaszni. A szoron tobb medvet lattunk mint vaddisznot... Az egyik les alig 2 kilometerre volt egy ismert turista helytol. Ez a 2'000 meter se medvenek, se vaddisznonak nem egy tavolsag! Mar ma tobb problemat okoz arrafele a medve, mint a vaddiszno.

A SCI ezt a kozlemenyt adta ki, amiben kozlik, hogy Romania 2016 oktober 4-en azonnali hatallyal betiltotta a ragadozo vadaszatot, ami vonatkozik medvere, farkasra, hiuzra es vadmacskara. (Megjegyzes: Ezek szerint a roka es sakal ragadozo...)


Romania Bans Bear and other Predator Hunting

On October 4, Romania announced a ban on all sport hunting of predators, making it illegal to take brown bear, wolf, lynx and wild cat. The ban appears to be immediate and permanent. We already know of one hunter whose hunt has been scuttled at the last minute, and we are sure to hear of more.

All predator species are protected under European law, but hunting for bear and other species in Romania has continued with large quotas since Romania joined the EU in 2005. Romania did this by using a loophole in EU law that allowed for control hunting of animals that have proven to be a danger or nuisance to humans. In practice, this meant that hunting associations responsible for certain areas could count bear populations within their areas and apply for a quota each year. Romania holds over 60% of the European brown bear population.

The Guardian reported on Wednesday that the practice has come under fire from animal rights groups and some conservationists, who maintain that hunting groups overstated the number of predators and the threat posed by the animals in order to secure higher quotas. The government now proposes to institute state-controlled culling in areas with conflicts between humans and predators. Bears and wolves may also be transported to other areas within the EU.

The ban is expected to cause a strong negative reaction from Romania’s outfitting industry as well as rural villagers and farmers who will be affected by higher predator numbers. Bear hunting in Romania has been a major draw for international hunting travel over the last 10 years with hunters regularly taking SCI Gold Medal bears scoring over 400 CIC.

Look for more information in the November issue of The Hunting Report. - Justin Jones, Assistant Editor

U.I. Sajnos az elozo hozzaszolasomban belinkelt Nepszabadsag cikk mar nem elerheto, mert a Nepszabadsag mar elektronikus uton sem erheto el...
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1609 Dátum: 2016. Október 10. - 09:09:45 »

A SCI ezt a kozlemenyt adta ki, amiben kozlik, hogy Romania 2016 oktober 4-en azonnali hatallyal betiltotta a ragadozo vadaszatot, ami vonatkozik medvere, farkasra, hiuzra es vadmacskara. (Megjegyzes: Ezek szerint a roka es sakal NEM ragadozo...) &%#@!~*&$%#@ ???
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Genfi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1042



« Új üzenet #1610 Dátum: 2016. Október 10. - 16:40:19 »

Tovabbi hirek a romaniai medve vadaszatrol:

"Hivatali visszaélés gyanújával nyomoz az ügyészség a vadászati kvóták ügyében (transindex.ro)"

Lasd: http://forestpress.hu/hu/index.php/sajtoszemle/hirportalok/30493-hivatali-visszaeles-gyanujaval-nyomoz-az-ugyeszseg-a-vadaszati-kvotak-ugyeben-transindex-ro
Naplózva

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #1611 Dátum: 2016. December 06. - 05:26:29 »

Az oszi vadaszatom lassan indult, wapitire vadasztam tobb mint egy hetig de a szerencse elkerult, habar a tarsamnak sikerult ejteni egy agas bikat vagy 7km a terpjaroktol igy volt melonk. Nekem egy alkalmam volt egy gyonyoru bikahoz de 100 m belul nem tudtam behivni akarmilyen szexi hangon is szerenadoztam neki, mikor meg provokalo bika hangot adtam ki akkor odebb allt. Ennyi volt szamomra leszamitva, hogy lottem egy prerifarkast, o jott be a tehen hivasomra egy reggelen. Tul meleg volt, nem mozogtak a bikak, nem bogtek.
Hazaerkezve hamarosan nekialltam a feherfarku szarvas vadaszatnak, Szeptember be 3-4 szer egy heten ultem ki es  October, Novemberbe meg minden nap ( November a legjobb honap igy egesz napokat) este vacsora utan mentem be a meloba. Nem kell messzire menjek feherfarku szarvasra csak 34 km a varos szeletol. Wapitire 480 km tavolsagra voltunk. Sok feherfarku szarvast lattam, sokat elengedtem. Kimondottan egy oreg bikara vadasztam amit a vadkameramon lattam Szeptemberbe parszor, de mindig ejszaka, okosak, nemhiaba oregednek meg. Ezek utan mas bikat nem is volt kedvem ejteni, meg ha az idenyembe is kerul. A legeselyesebb elkapni oket nappal az November a parzasi idoszak alatt, ilyenkor vakmerobbek es nappal is kimereszkednek teheneket keresve. Az ideny utolso vasarnapjanak keso delutanjan epp azon filoztam a lessatramba egy oranyi lovilag maradva, hogy megis meg kellett volna lojjem azt a kis vekony agancsu bikat mit azelott fel oraval haladt el 10 m -re a satramtol azt is hittem, hogy szel ala fog fordulni de szerencsere ellenkezo iranyba fordult. Mar fel is voltam lelkileg keszulve  hogy nemhogy a kiszemelt bikat de semmilyen mast sem fogok loni mostmar az ideny utolso orajaba. Igy merengve, ahogyan kipillantok a satram ablakan, latom, hogy egy trofeas bika jon a valton majdnam velem szembe. Rogton raismerek, hogy o az  a baloldali torott agancsarol. Ez nem igaz gondoltam ! A valto amelyiken jott derekszogbe majdnem balra fordul es 30m -re halad el a satram elott. A bika megallt szemugyre vette a satrat vagy 30 hosszu masodpercig en meg lelegzeni sem merek es mivel az ablakrol levettem az alcahalot ezert az ijjam csigajat tartom az arcom ele nehogy kiszurjon a sator fekete hatterevel (ket honapja egyfolytaba kint hagytam a satrat, hogy szokjak meg) megcsovalta a farkat, hogy "semmi gond" es befordul balra a valton. 10 lepest kellett megtegyen kb hogy velem pontosan keresztbe legyen. Lassan feleje forditom az ijjamat es lassan ulve hatranyogom a 70 fontot es a celzo tuske a kazanhazon. Valami kis zajt meghalhatott a siri szeltelen csendbe a satrambol mert hirtelen  megallt kicsit megfeszult, de mar keso volt, atlottem rajta. Visszaugrott amerrol jott es elrohant. Puha lovesnek hallatszott. Megtalaltam a vesszot nem volt gyomor szagu, ami jo jel volt. Huu a mindenit ez gyors volt. A 125 graines Hunor Magor vadaszhegy brutalis vercsapajat latva biztos voltam ez nem lesz messze. Adtam igy is neki majdnam egy orat, es ott volt a loves helyetol 70-80 m-re a  valton kimulva. Kicsit magas tudo loves volt.

PS
Nem szoktam lessatorbol vadaszni de ez egy uj hely ahol vadaszok, es a fak nem jok mobil lesnek pont azon a reszen ahol egy rakas valto van. Mindig vaknak ereztem magam bennuk, amugy meg lehet szokni, konnyu es kenyelmes beloluk vadaszni foleg nagy hidegbe es hideg szelbe) Meg veszek egyet a valto tul oldalara is es kinthagyom egesz ideny alatt ( Szept-Dec)








Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9915



« Új üzenet #1612 Dátum: 2016. December 06. - 05:41:04 »





 Igen Emelem
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1613 Dátum: 2016. December 06. - 06:36:10 »

Gratulálok, a kitartás meghozta az eredményt!
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #1614 Dátum: 2016. December 06. - 08:25:49 »







Igen Emelem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1615 Dátum: 2016. December 06. - 09:10:14 »

Szép bika! Fogadd elismerésem!
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #1616 Dátum: 2016. December 06. - 10:07:07 »

 Igen Igen Emelem Emelem Wave Piál
Naplózva

Üdv End
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #1617 Dátum: 2016. December 06. - 10:09:22 »

Ez igen!
Amikor már, már úgy érzi az ember, hogy vége, na akkor!
Gratulálok, nagyon szép!
 Emelem
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1618 Dátum: 2016. December 06. - 12:03:32 »







Ben!   Igen Emelem

Nálatok nincsenek "rézbőrűek" akik ellopnák a sátrat ?  Egy vadásztársamnak van a területen egy kunyhója - néha én szoktam használni , annak már másodszor lopták el az ajtaját nem akárhogy hanem szétverték körülötte a 12 -es téglafalat .       
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1619 Dátum: 2016. December 06. - 12:20:40 »

Ben!   Igen Emelem

Nálatok nincsenek "rézbőrűek" akik ellopnák a sátrat ?  Egy vadásztársamnak van a területen egy kunyhója - néha én szoktam használni , annak már másodszor lopták el az ajtaját nem akárhogy hanem szétverték körülötte a 12 -es téglafalat .       
Röhög
Itt csejenek meg csencselek...mindkettő szeme nagyon jó,a rendőrtől,határőrtől tart. Az egyiknek rossz biciklije van,meg baltája. A másiknak jobb hőkamerája mint a yardnak,jobb terepjárója és nem mellékesen jobb kapcsolatai... Ördög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Oldalak: 1 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 133   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: