Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 108   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Emlékezetes utánkeresések  (Megtekintve 303031 alkalommal)
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #195 Dátum: 2011. Január 24. - 12:28:19 »

"Újabb példa a nagygolyóval minden helyben marad cáfolatára. Az alig 35 kg-os disznó elment vagy 70 métert úgy, hogy ilyen lövést kapott 9,3x74R kaliberrel, benne a szerintem leghatásosabb tölténnyel, az RWS Teilmantel Rundkopffal."

 Igen Emelem
És természetesen a  Tacsi Igen Emelem
Naplózva

Üdv End
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #196 Dátum: 2011. Január 24. - 13:17:01 »

Gratulálok Mindkettőtöknek!  Igen Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #197 Dátum: 2011. Február 05. - 13:14:28 »

Történt még az elmúlt hónál, hogy etetni indultunk a tacskóval. A szóró letaposva vastagon, minden takarmány eltűnt. A kocsiból kiszállva, míg én a zsákokkal bíbelődtem a tacskó fejest ugrott az anyósülésről és már ellenőrizte is a placcot.
Nagy zsákot odavonszolva, tettem vettem, majd látom csak, hogy vér! Nem is kevés. A szórómon, úgy hogy egy hete a közelében sem jártam. A jó k.a, gondoltam.
Nézem tovább, vonszolást nem találok, csak bőven vérzést és fenemód frissnek is tűnik, bár -10-ben minden frissnek tűnik. Odahívom a tacskót és körözünk, megpróbáljuk megtalálni hol váltott be vagy ki a sebzett. Egyre nagyobb köröket írunk és a  körökön is vér. Hát nem hiszem el! Mondom magamnak. Aztán egyszer csak az én párperces nyomomban is vér! Akkor esik le, odahívom a havert és látom egyből, hogy a bal hátsó tacskófutómű szép vörös. Nem akar jönni, azt hiszi bűnben van, legugolok (ilyenkor tudja, hogy nem bántom) odajön és megnézem.
Az egyik körme tőben hiányzik, vérzik mint a szivenlőtt őzbak. Valozínű amikor a kocsiból ész nélkül kiugrott elakadhatott az ülés vasalatában.
Hazamegyünk, lemosom, majd elintézi ő.  Reggelre szép lepedékes a seb, nem is sántít, mára már el is felejtette.

Ilyen vérnyom is van. Ördög
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #198 Dátum: 2011. Február 05. - 19:40:50 »

Jánosom!

Nem sokat egrecíroztatod azt a tacsit? Fejvakarás
Talán ezért szívatott meg ennyire! Röhög
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #199 Dátum: 2011. Május 26. - 12:48:11 »

A következő történetet elrettentésnek szánom. Sok dologgal szembesíti az embert, akad benne tanulság bőven.
Reggel hívott telefonon az egyik barátom, hogy a társaságuk területén két sebzett bakot kellene keresni. Mivel dolgoztam, abban maradtunk, hogy ha nem találják meg őket délelőtt, akkor munka után megnézem mindkettőt. Két órával később jött a hír, hogy az egyik bak megkerült, de a másik nem. Sőt nem is bakról van szó, hanem disznóról. Nem is reggel sebezték, hanem még előző este. Béllövéses süldőről van szó. Mindegy, akkor is megyünk délután, annak meg kell lenni – válaszoltam.
Aztán napközben lassan csorogtak az információk. Állítólag egy nagyobb kan a sebzett. Este keresték, béldarabot és sebágyat is találtak, de a disznó elment. Másnap kiderült, hogy még egy kutya is jelen volt ezen az esti keresésen, és egy disznót láttak, jó sok malaccal a keresés közben.
Dél körül, mint mostanában minden nap, elsötétedett az ég, és kiadós felhőszakadás kerekedett. Nem mondom, hogy nagyon örültem neki.
Délutánra aztán az is kiderült, hogy reggel a második körben egy újabb különítmény indult a sebzett kan felderítésére. Még egy elcsavargott tacskót is magukkal vittek a biztonság kedvéért (Soma húga vagy öccse egyébként). Akkor reggel az eső előtt még elég jól követhető volt a vérnyom, és a segítségül hívott tapasztaltabb helyi vadász tudta követni. Nagyjából azonos irányba haladva több sebágyra leltek és hétszáz-nyolcszáz méterre lehettek a rálövéstől, amikor megmozdult a sűrű előttük. Elengedték a tacskót, a kutya hamarosan állított, majd néhány száz méter hajsza után visszafelé haladva elmentek a keresők mellett és távolodni kezdett az ugatás. A hajsza hangját követve a keresők megtettek még két-háromszáz métert, amikor a kutya teljesen elfáradva visszajött hozzájuk. Ekkor kezdett el szakadni az eső, ami a keresés befejezésére kényszerítette őket. A disznóról lemondtak.
Mivel a barátom tudta, hogy még ezek ellenére is hajlandó vagyok keresni, újra felhívott, és megbeszéltük, hogy délután találkozunk, és megnézzük, mit tehetünk még. Már ő is kíváncsi volt a dologra. Egy bélen lövött disznónak meg kell lennie.
A fent említett információ halmazzal a fejemben érkeztem késő délután a helyszínre. Mivel hosszabb keresésre és hajszára számítottam azt kértem, hogy oda vezessenek, ahol az utolsó sebágyat megtalálták. Onnan biztosan felveszi a csapát Soma. Egy kilométer bolyongás után már láttam, hogy nem nagyon lesz meg a hely, amit persze nem jelöltek meg. Ekkor, mivel nagyon haladt az idő, azt kértem, hogy menjünk a rálövés helyére. Igaz, hogy az legalább plusz egy km vezeték munkával jár, ami sok idő is lehet, de legalább egy biztos pontról indulunk.
Visszafelé haladva egy olajfűz bokor mellett, aztán a kísérő megtalálta azt a váltót, ahol a disznó követve elhaladt reggel. Még sem kellett a rálövésig visszamenni. Soma azonnal szagot fogott. A bokor alatt aztán találtam végre sebágyat. Csodával határos módon pár elmosódott vércsepp is volt benne. Megkezdődött a nem túl kellemes kúszás-mászás. A talaj jól fel volt ázva, így ismét átélhettem a sárban négykézláb kúszás kellemes élményét. Rövidesen fel kellett venni még a bőrkesztyűt is, mert az olajfűz igen hegyes és nagy tüskékkel megáldott rusnya növény. Sikerült is átszúrni a tenyeremet.
Több sebágyat is találtam, de vér persze már nem volt, összesen egy fűszálon lecsorgó vércsepp egy milliméteres foltját találtam meg a fű levelének tövében. Soma tudományos szakértelemmel vizsgálta a szövevényes csapát. Mélyen tartott orral magabiztosan választotta ki a nagy fűben a szerteágazó csapák közül a helyeset. Nagyon szeretem, amikor ilyen nyugodtan, de határozott tempóban megy. Időnként megáll, egy-egy behajló fűszálnál, gallynál, felemelt orral, aprólékosan megszaglássza, és én tudom, hogy ott a disznó végig súrolta a növényt, hátrahagyva a szagát. Háromszáz méter bujkálós bokorkerülgetés után ismét egy nagyobb olajfüzeshez értünk. A bokrok alatt fekvés nyomaira bukkantam. Persze az eső jól eláztatta ezt a helyet is. Itt Soma tovább elidőzött. Újra és újra visszakeresett, mire megtalálta a kivezető csapát. Ötször bújtunk vissza a tüskés bozótba, minden váltót végig jártunk. Gyanítottam, hogy itt engedhették el a kis tacskót reggel. Azért ilyen sok a szag, mert itt forogtak a disznóval. Ezt a kísérő meg is erősítette. Végre aztán kikeveredtünk erről a bonyolult helyről, és mintegy 200 métert haladtunk a combig érő fűben, ill. ritka nádban. A váltó, amin a sebzett haladt egy sűrűbb nádas felé tartott. Állítólag valahol itt fordult vissza a reggeli hajsza során a disznó és a kutya. Ehhez képest egy balra kanyarodó váltón befordulva egy nyárfa tövében sebágyszerű fekvést találtam, majd ugyan abban a pillanatban megláttam Soma előtt a fa túloldalán fekvő kimúlt kocát. A mögöttem jövő kísérő látta az elugró malacokat is. Így lett a hosszú sebzett kan hajszából ötszáz méteres vezetékmunkával megtalált koca. A béllövés igaz volt. A látvány siralmas, döglegyek hada tanyázott a kifordult beleken. A disznó szerintem már reggel is ott feküdt kimúlva, a kis tacskó pedig csak a malacokat hajkurászta.

« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 26. - 17:11:10 írta Horrido » Naplózva

RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #200 Dátum: 2011. Május 26. - 12:54:18 »

Dani!
Gratulálok Nektek! Igen Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #201 Dátum: 2011. Május 26. - 12:57:20 »

 Taps Igen Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Fox87
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 77



« Új üzenet #202 Dátum: 2011. Május 26. - 14:07:41 »

Ezz igen! Gratulálok Dani és Soma!  Vigyorog Minden elismerésem! Ilyen kesze kusza keresést ilyen jól befejezni! Somának add át "Üdvözletem" nagyon ügyes kutya lehet. Egyetértek abban hogy ez a disznó már szerintem hajnalban kimúlt. Bak-süldő-kan-koca... hát ilyet...

Üdv: Levente  Emelem
Naplózva

Egy hétből nyolc napot kell vadászni! :-)
Steve
Vendég
« Új üzenet #203 Dátum: 2011. Május 26. - 14:12:38 »

Ezz igen! Gratulálok Dani és Soma!  Vigyorog Minden elismerésem! Ilyen kesze kusza keresést ilyen jól befejezni! Somának add át "Üdvözletem" nagyon ügyes kutya lehet. Egyetértek abban hogy ez a disznó már szerintem hajnalban kimúlt. Bak-süldő-kan-koca... hát ilyet...

Üdv: Levente  Emelem

Pedig mennyi van.... Kacsint
Naplózva
Andorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 179



« Új üzenet #204 Dátum: 2011. Május 26. - 14:13:54 »

Dani!

Gratulálok nektek!  Emelem Ügyesek vagytok! Igen
Naplózva
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #205 Dátum: 2011. Május 26. - 16:10:36 »

Gratulálok mindkettőtöknek!  Igen Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Hegedűs Sándor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1467


« Új üzenet #206 Dátum: 2011. Május 26. - 18:42:37 »

Szervusz Dani.
Ez egy szomorú történet,abból eredően is,hogy a kanból koca lett és ahogy nézem a képen ez még szoptatott.
A dilettantizmus magas iskolája amit műveltek a részt vevők.
Jól lenne már meg érteni azt,hogy az után keresést tanulni a kutyát pedig képezni kell.Képzetlen kutya és kereső csak több gondot okoz mind az utánkeresönek mind a sebzett vadnak.
Üdv:HSanyi
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #207 Dátum: 2011. Május 26. - 21:05:13 »

Köszönöm Nektek!

Igen, igazad van Sanyi. Elég nehezítő körülmény adódik magától is, pl egy felhőszakadás. Nem hiányzik hozzá, hogy a saját dolgunkat nehezítsük butaságokkal.

Üdv, Dani
Naplózva

manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #208 Dátum: 2011. Május 27. - 13:24:21 »

A következő történetet elrettentésnek szánom. Sok dologgal szembesíti az embert, akad benne tanulság bőven.
Reggel hívott telefonon az egyik barátom, hogy a társaságuk területén két sebzett bakot kellene keresni. Mivel dolgoztam, abban maradtunk, hogy ha nem találják meg őket délelőtt, akkor munka után megnézem mindkettőt. Két órával később jött a hír, hogy az egyik bak megkerült, de a másik nem. Sőt nem is bakról van szó, hanem disznóról. Nem is reggel sebezték, hanem még előző este. Béllövéses süldőről van szó. Mindegy, akkor is megyünk délután, annak meg kell lenni – válaszoltam.
Aztán napközben lassan csorogtak az információk. Állítólag egy nagyobb kan a sebzett. Este keresték, béldarabot és sebágyat is találtak, de a disznó elment. Másnap kiderült, hogy még egy kutya is jelen volt ezen az esti keresésen, és egy disznót láttak, jó sok malaccal a keresés közben.
Dél körül, mint mostanában minden nap, elsötétedett az ég, és kiadós felhőszakadás kerekedett. Nem mondom, hogy nagyon örültem neki.
Délutánra aztán az is kiderült, hogy reggel a második körben egy újabb különítmény indult a sebzett kan felderítésére. Még egy elcsavargott tacskót is magukkal vittek a biztonság kedvéért (Soma húga vagy öccse egyébként). Akkor reggel az eső előtt még elég jól követhető volt a vérnyom, és a segítségül hívott tapasztaltabb helyi vadász tudta követni. Nagyjából azonos irányba haladva több sebágyra leltek és hétszáz-nyolcszáz méterre lehettek a rálövéstől, amikor megmozdult a sűrű előttük. Elengedték a tacskót, a kutya hamarosan állított, majd néhány száz méter hajsza után visszafelé haladva elmentek a keresők mellett és távolodni kezdett az ugatás. A hajsza hangját követve a keresők megtettek még két-háromszáz métert, amikor a kutya teljesen elfáradva visszajött hozzájuk. Ekkor kezdett el szakadni az eső, ami a keresés befejezésére kényszerítette őket. A disznóról lemondtak.
Mivel a barátom tudta, hogy még ezek ellenére is hajlandó vagyok keresni, újra felhívott, és megbeszéltük, hogy délután találkozunk, és megnézzük, mit tehetünk még. Már ő is kíváncsi volt a dologra. Egy bélen lövött disznónak meg kell lennie.
A fent említett információ halmazzal a fejemben érkeztem késő délután a helyszínre. Mivel hosszabb keresésre és hajszára számítottam azt kértem, hogy oda vezessenek, ahol az utolsó sebágyat megtalálták. Onnan biztosan felveszi a csapát Soma. Egy kilométer bolyongás után már láttam, hogy nem nagyon lesz meg a hely, amit persze nem jelöltek meg. Ekkor, mivel nagyon haladt az idő, azt kértem, hogy menjünk a rálövés helyére. Igaz, hogy az legalább plusz egy km vezeték munkával jár, ami sok idő is lehet, de legalább egy biztos pontról indulunk.
Visszafelé haladva egy olajfűz bokor mellett, aztán a kísérő megtalálta azt a váltót, ahol a disznó követve elhaladt reggel. Még sem kellett a rálövésig visszamenni. Soma azonnal szagot fogott. A bokor alatt aztán találtam végre sebágyat. Csodával határos módon pár elmosódott vércsepp is volt benne. Megkezdődött a nem túl kellemes kúszás-mászás. A talaj jól fel volt ázva, így ismét átélhettem a sárban négykézláb kúszás kellemes élményét. Rövidesen fel kellett venni még a bőrkesztyűt is, mert az olajfűz igen hegyes és nagy tüskékkel megáldott rusnya növény. Sikerült is átszúrni a tenyeremet.
Több sebágyat is találtam, de vér persze már nem volt, összesen egy fűszálon lecsorgó vércsepp egy milliméteres foltját találtam meg a fű levelének tövében. Soma tudományos szakértelemmel vizsgálta a szövevényes csapát. Mélyen tartott orral magabiztosan választotta ki a nagy fűben a szerteágazó csapák közül a helyeset. Nagyon szeretem, amikor ilyen nyugodtan, de határozott tempóban megy. Időnként megáll, egy-egy behajló fűszálnál, gallynál, felemelt orral, aprólékosan megszaglássza, és én tudom, hogy ott a disznó végig súrolta a növényt, hátrahagyva a szagát. Háromszáz méter bujkálós bokorkerülgetés után ismét egy nagyobb olajfüzeshez értünk. A bokrok alatt fekvés nyomaira bukkantam. Persze az eső jól eláztatta ezt a helyet is. Itt Soma tovább elidőzött. Újra és újra visszakeresett, mire megtalálta a kivezető csapát. Ötször bújtunk vissza a tüskés bozótba, minden váltót végig jártunk. Gyanítottam, hogy itt engedhették el a kis tacskót reggel. Azért ilyen sok a szag, mert itt forogtak a disznóval. Ezt a kísérő meg is erősítette. Végre aztán kikeveredtünk erről a bonyolult helyről, és mintegy 200 métert haladtunk a combig érő fűben, ill. ritka nádban. A váltó, amin a sebzett haladt egy sűrűbb nádas felé tartott. Állítólag valahol itt fordult vissza a reggeli hajsza során a disznó és a kutya. Ehhez képest egy balra kanyarodó váltón befordulva egy nyárfa tövében sebágyszerű fekvést találtam, majd ugyan abban a pillanatban megláttam Soma előtt a fa túloldalán fekvő kimúlt kocát. A mögöttem jövő kísérő látta az elugró malacokat is. Így lett a hosszú sebzett kan hajszából ötszáz méteres vezetékmunkával megtalált koca. A béllövés igaz volt. A látvány siralmas, döglegyek hada tanyázott a kifordult beleken. A disznó szerintem már reggel is ott feküdt kimúlva, a kis tacskó pedig csak a malacokat hajkurászta.


Dani Gratulálok Soma munkájához!!

Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #209 Dátum: 2011. Május 30. - 09:02:06 »

 Igen Igen Emelem Emelem
Naplózva

Üdv End
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 108   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: