Oldalak: 1 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 108   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Emlékezetes utánkeresések  (Megtekintve 303018 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #1005 Dátum: 2013. Július 01. - 10:34:16 »

Nekem is volt egy ilyen keresésem, a disznóból kb. féltenyérnyi lógott ki a vízből de az árok fölé hajló növényzet azt is eltakarta. A vérebem még nem volt egy éves, nem hittem neki, csak kerestem a túloldalon a nyomokat amik persze nem voltak. Ő meg ült az árok partján és nézte, milyen hülye a gazdája... Ördög

....és nem is tévedett az a kutya! Röhög Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1006 Dátum: 2013. Július 01. - 12:57:43 »



....és nem is tévedett az a kutya! Röhög Stoel

    Ördög    Nyihi


Naplózva
Kaktusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36


« Új üzenet #1007 Dátum: 2013. Július 01. - 13:24:54 »

Stefi, nagyon gratulálok nektek ehhez a vízi munkához. Emelem

Csak érdeklődni szeretnék, ilyenkor nem szoktad levenni Csipetkéről a vezetéket, hogy könnyebben tudjon haladni?

Üdvözlettel: Kaktusz
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1008 Dátum: 2013. Július 01. - 13:33:37 »

Stefi, nagyon gratulálok nektek ehhez a vízi munkához. Emelem

Csak érdeklődni szeretnék, ilyenkor nem szoktad levenni Csipetkéről a vezetéket, hogy könnyebben tudjon haladni?

Üdvözlettel: Kaktusz

Szerencsére nem gyakori az ilyen "vízidisznó" keresés bár az idén már a harmadik .
Csipetke mindig vezetéken keres és nem is tudom visszahívni ha a fejébe veszi hogy megtalálja a sebzettet . Nagyon nagy baj és kár lenne ha egy ilyen  akció után többé nem látnám ezért inkább megyek vele árkon-bokron, sárba-vízbe !     Emelem
Naplózva
Kaktusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36


« Új üzenet #1009 Dátum: 2013. Július 01. - 13:54:20 »


 Így már megértem. Igen

 Emelem
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #1010 Dátum: 2013. Július 02. - 13:28:39 »

Gratulálok Stefi!

Ez nekünk nem menne, Soma utálja a vizet, ahol már nem ér le a lába  Nem szól szám Vigyorog
Bár lehet a keresés hevében elfelejtené, hogy nem kétéltű

Üdv, Dani
Naplózva

labrador
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 238



« Új üzenet #1011 Dátum: 2013. Július 02. - 14:44:40 »

Gratulálok Stefi!  Igen

Ismét remek munkát végzett Csipetke! Igen

 Emelem
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1012 Dátum: 2013. Július 02. - 14:54:21 »

Gratulálok Stefi!

Ez nekünk nem menne, Soma utálja a vizet, ahol már nem ér le a lába  Nem szól szám Vigyorog
Bár lehet a keresés hevében elfelejtené, hogy nem kétéltű

Üdv, Dani

Csipetke köszöni a gratulációkat !    Meghajol Wave

Nem egy vízikutya Ő sem . A Dunán amíg a vizsla fürdik addig a parton békázni szokott de azért fiatalon megtanítottam úszni.
Vélhetőleg a nagy vadászlázban felejti el hogy nem rajong a vízért !  Fejvakarás  A Sió - Sárvíz közeli részeken nehéz lenne úszás nélkül boldogulni .
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #1013 Dátum: 2013. Július 12. - 10:51:16 »

A vadszilvafák alatt

Ritkán bonyolódunk Somával éjszakai keresésbe, de ez mégis akkor kezdődött. Aki már keresett éjjel vaddisznót, akár kutyával, akár anélkül, annak nem kell ecsetelnem, hogy ez miféle veszélyekkel járhat. Különösen amikor ilyen nagy a takarás, dús a vegetáció. Amiért mégis kivételt tettünk, annak oka az, hogy ott voltunk a helyszín közelében.
Éppen hazaindultunk az esti vadászat végeztével, amikor az egyik még kint lévő vadász telefonált, hogy rálőtt egy süldőre, de csak pár csepp vért talált, azt sem tudja merre induljon a nyomon. Megtudnánk-e nézni legalább a rálövés helyét? Mivel vadászni Soma és a felszerelés nélkül el sem indulok, és csak néhány kilométerre voltam, igent mondtam. Azt azonban előre kikötöttem, hogy legfeljebb 100 métert megyünk a rálövéstől, és ha a vad mozdulna előttünk, azonnal visszavonulunk. Az a terep még nappal is csiklandós, nemhogy az éjszaka sötétjében.
A rálövésnél – egy széles völgy aljában – egyetlen sötét vércseppet és két csepp erős cefre szagú bélváladékot találtunk. Tehát béllövés volt. Nem sok idő telt el a rálövés óta – tudtam, hogy hagyni kellene reggelig -, de ha már ott voltunk mentünk egy darabon Somával. A kánikulai meleg miatt nem lett volna jó, ha esetleg mégis dermedt már a vad és reggelre megromlik a hús.
Hála a sok esőnek a fű és a csalán nyakig érő magasságúra nőtt ezen a helyen. Csak a vadszilvafák keményre taposott alján volt kicsit tágabb a látótér, amúgy alig egy-két méterre lehetett  csak látni. Ennek megfelelően igen lassan és óvatosan haladtunk. Vagy 50 métert botorkáltunk a nagy fűben, amikor egy ligetes erdőrészbe értünk. Ott volt három csepp vér,  de azon kívül csak az átható bélszag igazolta, hogy Soma vér nélkül is könnyedén tartja a nyomot. Az akácosból újra bekanyarodtunk a sarjadékkal, szederrel, kökénnyel benőtt sűrű fűbe. Lassan, hol négykézláb, hol guggolva araszoltunk. Egyszer csak egy szénaboglya szerű fűkupacnál voltunk. A közepén kis lyuk, annak szélén apró barna kenés. Kétség nem fért hozzá, a disznó bebújt alá, pedig csak Soma méretű volt a nyílás. Na, hát ott már igazán nem akartam átkúszni. Bízva abban, hogy nem fekszik alatta a disznó – azt Soma már úgyis jelezte volna – átmásztunk a tetején. Ott aztán még néhány métert megtéve megint találtam egy csepp vért, de ugyanakkor előttem neszezni kezdett a sebzett süldő. Visszavonulót fújtam. Szépen halkan megbeszéltük, hogy reggel majd innen folytatjuk, mert most már csak rontani tudunk a helyzeten. Eljöttünk 180 métert a rálövéstől, ez több mint sok.
Fél hatkor már az előző esti helyen álltunk. Soma azonban elég nehezen állt rá a csapára. Balra is, jobbra is elkalandozott. Hol egy egészséges disznó nyomán, hol egy felugró szarvast figyelve. Megelégeltem a dolgot és visszamentünk a rálövésig. Mivel a korai időpont ellenére már igen nagy volt a meleg, pihentünk egy kicsit és meg is itattam. Így már nem volt gond, szépen követte a tegnapi nyomot, bár egyik-másik keresztváltónál azért körözött kicsit. Igen nagy azon a helyen a vadforgalom. A sok lehulló gyümölcs miatt jönnek-mennek a biztos fedezéket nyújtó takarásban a disznók, őzek és szarvasok.
A csapán haladva már majdnem elértük a tegnap esti utolsó jelöléseimet, amikor Soma légszimatra váltott. A csapa végének jobb oldalán, szél alatt voltunk. Rettentő nagy érdeklődéssel kezdett a felénk húzó szellő irányába lopakodni. Egy sűrű fűfolt alá félig bebújva vizslamód megmerevedett. Csak a farka rezgett kissé az izgalomtól. Azonnal tudtam, hogy ott lesz a disznó. Már vagy kétszer-háromszor elmentünk a túloldalon, alig néhány méterre – miközben a szagunkat épp odavitte a szél -, mégis egy helyben lapult a sebzett. Letérdeltem és Soma mellé bújtam. Erős disznószag és ami még fontosabb, határozott cefreszag csapott meg. Szinte még meleg volt a vacok. Ugyanakkor meghallottam a disznó zaját is. Hátra szóltam a sebző vadásznak, aki a hátam mögött állt, hogy engedem Somát, vigyázzon.
A kutya a disznó után ugrott, hangos ugatás, morgás, röfögés, és előttem három méterre  szétnyílt a fű. Négykézláb térdelve néztem szembe a felém futó vaddal, ami az utolsó pillanatban, a puska csövét súrolva elfordult balra. Kissé hátrahőkölni és a puskát vállba kapni csak ekkorra volt időm, de a nagy fűben sehol nem láttam Somát, így lövés nélkül tűnt el a disznó fara a sűrűben. Egy szemvillanás volt az egész. Kiskutyám csak ekkor ért mellém, de nem bántam, hogy nem lőttem. Egy vad se ér annyit, hogy őt megsebezzem. Akármilyen kapáslövésről legyen is szó, mindig ez villan be előtte: hol a kutya?  Rövid kontaktus után a tacskó aztán elporolt a süldő után.
Vagy kétszáz métert megtéve állapodtak meg. Soma egy helyből hangzó hangos ugatással tudatta velem, hogy a disznó lefeküdt. Hetvenöt méterre voltak tőlünk, amikor kikeveredtünk a sűrűből. A szélirány alapos ellenőrzése után megegyeztünk a sebzővel, hogy óvatosan feléjük cserkelünk, de ő ötven méternél közelebb nem jön majd. Amilyen nagy a takarás, csoda lesz, ha én a közelükbe jutok, és még nagyobb szerencse lesz, ha sikerül is meglátom a disznót.
Így is történt. A vadszőlővel borított szövevényes sűrűben már csak egyedül lopakodtam előre. Mindig csak ugatás közben, a vadváltókon és nagyon lassan, lépésről-lépésre. Egyfolytában a szelet kellett figyelnem, mert kissé kavargott. Óriási szerencse volt, hogy egy terebélyes diófa alatt állt meg a disznó. Ott az árnyék miatt nem úgy nőtt a sok lágyszárú mint máshol, kicsit átláthatóbb volt a terep. Tizenöt méterről meg is pillantottam Somát, amint nagy hévvel ugatott egy kökénybokor felé. Lassan a háta mögé araszoltam, ahonnan már látszott a disznó farából egy kevés. Kiskutyám nagyon felbátorodott a jelenlétemre, és belecsípett a hason fekvő disznóba, majd hátra ugrott, amire az mocorogni kezdett. Ezt a kis közjátékot kihasználva közelebb léptem és úgy öt méterről testközépen lőve helyben marasztottam a felállni készülő disznót.
Nem éppen süldő volt a sebzett, az látszott a fogán.  Szerintem megütötte a 60 kilót is a kis kancsi. Jobb, hogy este nyugton hagytuk, mert talán soha nem lett volna meg. Így viszont, a sok járkálás ellenére is szinte helyben maradt reggelig.




Üdv, Dani
Naplózva

Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #1014 Dátum: 2013. Július 12. - 13:14:26 »

Dani!

ismét ügyesek voltatok. Emelem  Igen Wave
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #1015 Dátum: 2013. Július 12. - 13:42:02 »

Dani!
Ez (ismét) "jó mulatság, Férfi munka volt"  Emelem
Nagyon jó az összhangod Somával, ez elismerést kíván.
Egy tacskóval tartósan együtt dolgozni, benne teljes értékű társra találni......szóval ez első sorban nem a kutyán múlik.
Akinek van/volt tacskója az tudja mire gondolok, akinek meg nem, az el sem tudja képzelni Vigyorog
Egy tacskó bizalmát egy életre el lehet veszíteni egyetlen elhibázott mozdulattal, egy rossz időben "elszakadó cérnával".

Hol volt végül az első, sebző lövés?
Mert a képen csak a te lövésed látszik.
 Emelem
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #1016 Dátum: 2013. Július 12. - 14:08:43 »

Köszönöm Nektek!

Csaba, az első lövés a felső két képen látszik. Ahol a barna folt van a hasán, a beleket érte. Nem vér, hanem a félig megemésztett "szilvacefre" szivárgott belőle, illetve a magok potyogtak kifelé húzás közben. Ami érdekes, hogy a 9 grammos S&B nem ütötte át.
Az én lövésem ott ment be, ahol látszik, túloldalt a tüdőn át jött ki. Mivel még eléggé rúgkapált, Somával rávetettük magunkat. Lőni nem akartam már, mondom lefogjuk, míg elcsendesedik, vagy ha nem hát ott a késem... ami mint utólag kiderült a hátizsákban maradt... Stoel
Naplózva

csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1017 Dátum: 2013. Július 12. - 14:12:05 »

 Igen Igen Igen Emelem
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #1018 Dátum: 2013. Július 12. - 14:25:55 »

 Igen Taps Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1019 Dátum: 2013. Július 12. - 14:30:07 »

Jó volt olvasni,irigyellek a kutyádért!
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Oldalak: 1 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 108   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: