Oldalak: 1 ... 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 [1332] 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 ... 1437   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vaddisznós élményeink  (Megtekintve 2752895 alkalommal)
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #19965 Dátum: 2017. December 10. - 18:34:39 »

Azt a lőállást húztam ma reggel, ahol tavaly vérengzés folyt. Sok serteharcos adta ott akkor életét...Valamiféle disznónemzeti holocaust emlékhellyé avathatták azóta kucuék, amit nem szabad lábbal érinteni,mert idén egy sem tévedt arra. Így legalább mélyen el tudtam gondolkodni rajta,hogy 3 óra eső után 1 óra hóvihart rajtam kívül/ 24 bolonddal/ vajon hányan ítélnének vadászatra alkalmas időnek??? Illetve...vajon honnan csöpög percenként 38 kövér vízcsepp a nyakszirtembe,bárhogyan is forgolódok...??? Miért is kell nekem ezt az elakadt Rangert kitolni a dágványból miközben nem is akarok beleülni??? /hótt retva lettem... Vigyorog/ Biztos átgondoltam én, hogy egy volt válogatott sportolóval lépést tartva begyalogolok a vadászházhoz a malter sűrűségű egykori  lápi földeken??? Stb. Végül 19 ilyenolyan cona feküdt a terítéken. 4 kan,abból egy valamirevaló. Jólesett a babgulyás,elnevetgéltünk a nap momentumain,meg még haza is értem a kocsog hóviharban... Kívánok mindenkinek hasonló és jobb terítéket pl.a következő hétvégére.!
 Wave
/asp elvileg nincs/

 Igen

Disznóhajtásra nekem nincs rossz idő és nehéz terep. Bármikor, bárhova. Ha nem hiányozna belőlem az az érzés, akkor azt mondanám irigyellek. A mienket január 27-re tették az okosok. Addigra lehet ide is elér  baj. De most még megy a búgás ezerrel!!! Csak éppen eddig a jövendő apukák kedültek el.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #19966 Dátum: 2017. December 10. - 19:53:25 »

Ma, hosszú pihenő idő után, végre disznóhajtáson vendégeskedtem Táncol
Igazi hajtás volt, csak vaddisznóra és esetleg sakálra szólt az eligazítás, még a rókát sem engedik lőni, mert megőrjíti a hajtókutyákat, akiket utána a kotorék jobban izgat, mint a disznó csapa.
Két hajtást terveztek a szervezők, az elsőt hosszúnak, a másodikat rövidebbnek jósolva.
Az időjárással szerencsénk volt, kicsit szeles, de zömmel verőfényes napnak néztünk elébe.
A hajtástérkép igen kacifántos hajtásrendet mutatott, a google maps-szel összehasonlítva egyből feltűnt, hogy a hajtóknak ma nem lesz este szükségük hosszú mesére az elalváshoz.
Meredek domboldalakat kellett bejárniuk sok-sok kilométeren keresztül, amiket a besütő Nap nyálkássá, irgalmatlanul csúszóssá tett az éjszakai kemény fagy után.

9 óra körül indult meg a hajtás.
Előtte sajnos volt egy kis keveredés, mert pont azt a völgyet, ahová a mi kis 6 fős csapatunk került, belakták a favágók, három helyről is üvöltött a motorfűrész, a traktorhang, az emberi ordítozás.
A felvezetőnknek sikerült kis diplomáciával elintéznie, hogy a serénykedők elvonuljanak egy másik területre, így eztán már csak távolból hallgattuk a láncfűrészek munkáját.

Már annyiszor megfogadtam, hogy soha többé nem hallgatok senkire, és mindig azt viszek magammal a lőállásba, ami csak eszembe jut....a felvezetőnk csak lebeszélt a lőbotról.
Mondván egy nagyon keskeny úton fogunk állni, egy bokros patak partján, amin csak 30-40 métert lehet ellőni a két kanyarig, meg közvetlen magam elé, a szálerdőbe még annyit és kész....felesleges cipelni a gyalogos felálláskor....és én hallgattam rá.... Fej a falba
Amit elmondott, az mind egy szálig igaz volt...kanyargós út, erdő alja, rövid lőtáv....
De amit nem mondott el, hogy a patak bokorsávján túl, kb. 200 méteres távolságig emelkedik egy akác-sarjas, bálványfás domboldal, aminek a felső felét ragyogóan be lehet lőni lentről, az útról.
Kérdeztem is azonnal, hogy oda is lehet/szabad lőni? A válasz igenlő volt, csak a közeledő hajtókra kell vigyázni.....már éreztem, hogy kellett volna az a lőbot.

Megindultak messze távolban a hajtók, fél óra elteltével a kutyák nyiffogását hozta a szél.....majd kis idő múlva, messze a horizonton megjelent 3 disznó.
A távolságot inkább 200 méterhez éreztem közelebbnek, mint 150-hez, no meg a horizontról nem akartak lejönni, így csak szabad kézből, a nagyítást 12-re csavarva kísértem őket,
míg el nem tűntem az irtás másik oldalán.
Pár perc múltán jött egy nagyon szép, nagyon nagy testű szenes róka is, de hát az eligazításon megmondták, hogy rókát nem szabad.....így megúszta egy céltávcső gyakorlással ő is.
Aztán a hajtósorban megszólalt egy sörétes puska, majd a kutyák megőrültek és talán egy perc múltán újból a horizonton megjelent egy ..kettő...három....kilenc disznó.
Már le is tettem arról, hogy lövéshez jussak, amikor éles kanyart vettek, lejöttek a domboldalban vagy 50 métert és ott újból elkanyarodva az oldalukat mutatva kocogtak tovább.
Kikerestem egyet a közepes süldők közül és odalőttem hozzá......jelzés és becsapódás nélkül, az addigi tempójában tűnt el a takarásban, így célba vettem a legutolsót és annak is küldtem egy köszöntőt......a reakció kísértetiesen ugyan az volt, annyi különbséggel, hogy tisztán láttam az orra előtt becsapódó lövedék nyomán felvágott földet.
 Fejvakarás
Tehát eléjük lőttem a kb. 150 méteren. Nézem a lőszer dobozát, a 170 gr Geco Plus kezdősebessége 960 ms.
Utoljára hajtáson a 308-assal voltam talán, abból a 185-ös Mega kb. 750-nel indult.....no meg új a puska....na meg ugye a lőbot....

Eseménytelen óra következik, itt-ott szól a puska, majd megérkeznek a hajtók. Megkérem őket, hogy nézzenek rá a váltóra ahogy mennek tovább, de nem találnak semmit.
Ugyanakkor nézem a térképen, hogy ha bő 2 óra alatt értek el hozzám, aki a 2. lőállás vagyok, akkor még legalább 3-4 óra kell a végéig, ha nem hagynak ki semmit....szoros lesz ez.

Elmúlik újabb bő egy óra, a távolban újabb lövések mindenfelől, amikor erősödő zörgést fog az elektromos fülesem....valamik jönnek visszafelé. De takarásban maradnak a patakparti bokrosban
és úgy elmennek előttem, hogy egy szőrszálat sem látok belőlük.
Pár perc múlva ugyan ez megismétlődik, csak egy időnként meg-megálló egyes disznóval, aki hangos fújásokkal térképezi fel a menekülő útvonalát.
(A hajtók a végén mondták is, hogy volt egy kisebb konda és egy jó kan, ami felém jött hátra)
Aztán az előbbieknél jóval intenzívebb zörgés, újból messze fenn a dombtető irányában.
Puska fenn (az első kudarc után hamar vágtam egy kétméteres ecetfa suhángot, leböktem az útpart felengedő sarába, így lett némi támasztékom), és már sorolnak is egy váltóval feljebb,
mint amiket meglődöztem. Vannak vagy 15-en, pontosan nem számoltam, mert csak a jó pozícióra vártam.
Amikor az egymást lökdöső süldőkupacból tisztán kivillant egy példány, kb. a szeme vonalára célozva elengedtem a lövést. A disznó egy hangos becsapódást követően eltűnt.
Majd gyors ismétlés után még egyet meglőttem, parádés bukfenccel landolt egy rakás gallyban.
Már éppen elkezdtem veregetni a vállamat, mikor az elsőre meglőtt betegen elkezdte húzni magát a konda után. Újabb lövéssel megállítottam, de kellett egy harmadik is, hogy végleg elfeküdjön.
Alig végeztem vele, amikor a szemem sarkából látom ám, hogy a karikára lőtt ugyan bizonytalan lábakon, de csak igyekszik a konda után. Lőni a horizont miatt nem lehetett már.
A disznó átment a dombtetőn.
Ezután már csak a többiek lövéseit hallgattam, sajnos bejött a számításom, mire a hajtók kiértek, már semmi értelme nem lett volna belekezdeni egy rohanós, csonka hajtásba.

Meghívómmal visszamentünk, hogy megnézzük a zsákmányomat. Az elsőnek meglőttet viszonylag gyorsan megleltük, habár onnan, a domb oldalából minden egészen máshogyan fest, mint alulról nézve.
Viszont így visszanézve és látva az autókat az úton, meg az embereket, a pontosabb viszonyítással már egyértelműen látszott, hogy alábecsültem a távolságokat.
A megtalált disznó, amit 30-35 kilós süldőnek néztem, kb. 60 kilós második éves kancsika lett. 
A nagy távolság, a gyorsabb tempó és a szándékosan kisebb elétartás miatt őt kissé hátul találtam el az 1. és a 2. lövésemmel.
A másodjára meglőttet sajnos nem találtuk meg, de még akár egy csepp vér nem sok, annyi sem maradt vissza utána Vállat von
Össze kell még szoknom ezzel a 300-as mordállyal, de az biztos, hogy nem ez a 11 grammos lövedék lesz a kedvencem, 960 induló m/s ide, vagy oda.
Lassan elkezdem főzni hozzá a saját 180-as H-Mantellt, meg talán kipróbálom a 200-as Megát is.
Nem kell nekem 900 m/s feletti induló sebesség. Szedje a lábát "csak" 800-zal, de ahová bekopogtat, ott kő kövön ne maradjon Ördög

Végül 5 disznóból készült a teríték.
Nem rossz teríték ez sem, de ha én sem balf@szkodok ennyit, meg a többiek is el-eltalálnak néha ezt-azt, akkor minden további nélkül lehetett volna 10-15 közötti terítékünk.

Így is nagyon szép volt, hálás köszönet illeti a meghívómat, hogy ilyen szép ajándékkal kedveskedett nekem Piál Angyal Emelem

(Ps.: A nap fényét emelte még, hogy hajnalban a csapdák ellenőrzése akkora kan sakállal örvendeztetett meg, amilyent még nem igen láttam eddig! Holnap viszek ki mérleget és lemérem)
 Emelem
 
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #19967 Dátum: 2017. December 10. - 20:12:39 »

Eric Claptonhoz semmi közöm...a kezem mint a villám /nem olyan gyors de legalább úgy reszket cikkcakkba/de összesen láttam 2 nyulat,5 őzet,egy szép nagy baglyot,szajkót és zárásnak az utolsó hajtásban egy fiatal bikát. Egyik fajt sem említették reggel az eligazításkor...a nap végén- fosnak ázva- csak főorvos urat irigyeltük, akinek holnap nem kell mennie senkihez,hanem felírja magának az antibiotikumot, egy kétezrest szórakozottan egyik mellzsebéből áttesz a másikba...és kéri a következőt... Vigyorog
Azért a fegyvereihez szeretnénk, ha közünk lenne aszem a Boss a kedvenc márkája,a doktorra kitérve, na ezek után gondold át,hogy miért lettél pedagógus .... Wave
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #19968 Dátum: 2017. December 10. - 22:45:11 »

Azért a fegyvereihez szeretnénk, ha közünk lenne aszem a Boss a kedvenc márkája,a doktorra kitérve, na ezek után gondold át,hogy miért lettél pedagógus .... Wave
Reggel ittam egy aszpirincét aztán kutyagoltam pár órát az apróvadazáson. Lőttem egy torpedókakast egy hátam mögé hajított lövéssel.Azóta semmi bajom. A hajtásbélii disznóknál meg tragédia tragédiát követ: a tegnap szétzavart szegény hontalanok közül egy derék cekkát elgázolt valaki. A disznót is otthagyta,meg a kocsija darabkáit is. Kaptam egy képet az elhunyt disznóról meg egy rendőrtiszt barátomról. Könnyen megismertem,hogy melyik a barátom mert volt rajta sapka.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Stefi
Vendég
« Új üzenet #19969 Dátum: 2017. December 11. - 07:49:51 »

Reggel ittam egy aszpirincét aztán kutyagoltam pár órát az apróvadazáson. Lőttem egy torpedókakast egy hátam mögé hajított lövéssel.Azóta semmi bajom. A hajtásbélii disznóknál meg tragédia tragédiát követ: a tegnap szétzavart szegény hontalanok közül egy derék cekkát elgázolt valaki. A disznót is otthagyta,meg a kocsija darabkáit is. Kaptam egy képet az elhunyt disznóról meg egy rendőrtiszt barátomról. Könnyen megismertem,hogy melyik a barátom mert volt rajta sapka.

Jó barátok lehettek !  :Mosolyog
Naplózva
Swarovski
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 228



« Új üzenet #19970 Dátum: 2017. December 11. - 07:55:54 »

Össze kell még szoknom ezzel a 300-as mordállyal, de az biztos, hogy nem ez a 11 grammos lövedék lesz a kedvencem, 960 induló m/s ide, vagy oda.

A Geco-t én sem erőltetném a helyedben...

De grt,jó élmény lehetett...
Láttál disznót bőven...
 Emelem
Naplózva
zerge69
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 190



« Új üzenet #19971 Dátum: 2017. December 11. - 10:02:34 »

Üdv a Vadásznak!
Múlt heti szórós vadászaton sikerült ezt a kocát terítékre hoznom.
Jó lövéssel is elment még vagy 30 métert, vérnyomot alig adva, de a végén az orrunkat is használva megtaláltuk a sűrűben.
A jobb lapocka előtti bemenetnél 2 borda törött, aztán belül ért szivet-tüdőt-májat, és a bal oldali középső bordákat törve megállta a bőre alatt.
(30-06 ZKK 600; Geco Teilmantel 11 gr, lőtáv 60 méter, menekülés 30 méter).

 Emelem




Naplózva
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #19972 Dátum: 2017. December 11. - 11:44:34 »

Ma, hosszú pihenő idő után, végre disznóhajtáson vendégeskedtem Táncol
Igazi hajtás volt, csak vaddisznóra és esetleg sakálra szólt az eligazítás, még a rókát sem engedik lőni, mert megőrjíti a hajtókutyákat, akiket utána a kotorék jobban izgat, mint a disznó csapa.
Két hajtást terveztek a szervezők, az elsőt hosszúnak, a másodikat rövidebbnek jósolva.
Az időjárással szerencsénk volt, kicsit szeles, de zömmel verőfényes napnak néztünk elébe.
A hajtástérkép igen kacifántos hajtásrendet mutatott, a google maps-szel összehasonlítva egyből feltűnt, hogy a hajtóknak ma nem lesz este szükségük hosszú mesére az elalváshoz.
Meredek domboldalakat kellett bejárniuk sok-sok kilométeren keresztül, amiket a besütő Nap nyálkássá, irgalmatlanul csúszóssá tett az éjszakai kemény fagy után.

9 óra körül indult meg a hajtás.
Előtte sajnos volt egy kis keveredés, mert pont azt a völgyet, ahová a mi kis 6 fős csapatunk került, belakták a favágók, három helyről is üvöltött a motorfűrész, a traktorhang, az emberi ordítozás.
A felvezetőnknek sikerült kis diplomáciával elintéznie, hogy a serénykedők elvonuljanak egy másik területre, így eztán már csak távolból hallgattuk a láncfűrészek munkáját.

Már annyiszor megfogadtam, hogy soha többé nem hallgatok senkire, és mindig azt viszek magammal a lőállásba, ami csak eszembe jut....a felvezetőnk csak lebeszélt a lőbotról.
Mondván egy nagyon keskeny úton fogunk állni, egy bokros patak partján, amin csak 30-40 métert lehet ellőni a két kanyarig, meg közvetlen magam elé, a szálerdőbe még annyit és kész....felesleges cipelni a gyalogos felálláskor....és én hallgattam rá.... Fej a falba
Amit elmondott, az mind egy szálig igaz volt...kanyargós út, erdő alja, rövid lőtáv....
De amit nem mondott el, hogy a patak bokorsávján túl, kb. 200 méteres távolságig emelkedik egy akác-sarjas, bálványfás domboldal, aminek a felső felét ragyogóan be lehet lőni lentről, az útról.
Kérdeztem is azonnal, hogy oda is lehet/szabad lőni? A válasz igenlő volt, csak a közeledő hajtókra kell vigyázni.....már éreztem, hogy kellett volna az a lőbot.

Megindultak messze távolban a hajtók, fél óra elteltével a kutyák nyiffogását hozta a szél.....majd kis idő múlva, messze a horizonton megjelent 3 disznó.
A távolságot inkább 200 méterhez éreztem közelebbnek, mint 150-hez, no meg a horizontról nem akartak lejönni, így csak szabad kézből, a nagyítást 12-re csavarva kísértem őket,
míg el nem tűntem az irtás másik oldalán.
Pár perc múltán jött egy nagyon szép, nagyon nagy testű szenes róka is, de hát az eligazításon megmondták, hogy rókát nem szabad.....így megúszta egy céltávcső gyakorlással ő is.
Aztán a hajtósorban megszólalt egy sörétes puska, majd a kutyák megőrültek és talán egy perc múltán újból a horizonton megjelent egy ..kettő...három....kilenc disznó.
Már le is tettem arról, hogy lövéshez jussak, amikor éles kanyart vettek, lejöttek a domboldalban vagy 50 métert és ott újból elkanyarodva az oldalukat mutatva kocogtak tovább.
Kikerestem egyet a közepes süldők közül és odalőttem hozzá......jelzés és becsapódás nélkül, az addigi tempójában tűnt el a takarásban, így célba vettem a legutolsót és annak is küldtem egy köszöntőt......a reakció kísértetiesen ugyan az volt, annyi különbséggel, hogy tisztán láttam az orra előtt becsapódó lövedék nyomán felvágott földet.
 Fejvakarás
Tehát eléjük lőttem a kb. 150 méteren. Nézem a lőszer dobozát, a 170 gr Geco Plus kezdősebessége 960 ms.
Utoljára hajtáson a 308-assal voltam talán, abból a 185-ös Mega kb. 750-nel indult.....no meg új a puska....na meg ugye a lőbot....

Eseménytelen óra következik, itt-ott szól a puska, majd megérkeznek a hajtók. Megkérem őket, hogy nézzenek rá a váltóra ahogy mennek tovább, de nem találnak semmit.
Ugyanakkor nézem a térképen, hogy ha bő 2 óra alatt értek el hozzám, aki a 2. lőállás vagyok, akkor még legalább 3-4 óra kell a végéig, ha nem hagynak ki semmit....szoros lesz ez.

Elmúlik újabb bő egy óra, a távolban újabb lövések mindenfelől, amikor erősödő zörgést fog az elektromos fülesem....valamik jönnek visszafelé. De takarásban maradnak a patakparti bokrosban
és úgy elmennek előttem, hogy egy szőrszálat sem látok belőlük.
Pár perc múlva ugyan ez megismétlődik, csak egy időnként meg-megálló egyes disznóval, aki hangos fújásokkal térképezi fel a menekülő útvonalát.
(A hajtók a végén mondták is, hogy volt egy kisebb konda és egy jó kan, ami felém jött hátra)
Aztán az előbbieknél jóval intenzívebb zörgés, újból messze fenn a dombtető irányában.
Puska fenn (az első kudarc után hamar vágtam egy kétméteres ecetfa suhángot, leböktem az útpart felengedő sarába, így lett némi támasztékom), és már sorolnak is egy váltóval feljebb,
mint amiket meglődöztem. Vannak vagy 15-en, pontosan nem számoltam, mert csak a jó pozícióra vártam.
Amikor az egymást lökdöső süldőkupacból tisztán kivillant egy példány, kb. a szeme vonalára célozva elengedtem a lövést. A disznó egy hangos becsapódást követően eltűnt.
Majd gyors ismétlés után még egyet meglőttem, parádés bukfenccel landolt egy rakás gallyban.
Már éppen elkezdtem veregetni a vállamat, mikor az elsőre meglőtt betegen elkezdte húzni magát a konda után. Újabb lövéssel megállítottam, de kellett egy harmadik is, hogy végleg elfeküdjön.
Alig végeztem vele, amikor a szemem sarkából látom ám, hogy a karikára lőtt ugyan bizonytalan lábakon, de csak igyekszik a konda után. Lőni a horizont miatt nem lehetett már.
A disznó átment a dombtetőn.
Ezután már csak a többiek lövéseit hallgattam, sajnos bejött a számításom, mire a hajtók kiértek, már semmi értelme nem lett volna belekezdeni egy rohanós, csonka hajtásba.

Meghívómmal visszamentünk, hogy megnézzük a zsákmányomat. Az elsőnek meglőttet viszonylag gyorsan megleltük, habár onnan, a domb oldalából minden egészen máshogyan fest, mint alulról nézve.
Viszont így visszanézve és látva az autókat az úton, meg az embereket, a pontosabb viszonyítással már egyértelműen látszott, hogy alábecsültem a távolságokat.
A megtalált disznó, amit 30-35 kilós süldőnek néztem, kb. 60 kilós második éves kancsika lett. 
A nagy távolság, a gyorsabb tempó és a szándékosan kisebb elétartás miatt őt kissé hátul találtam el az 1. és a 2. lövésemmel.
A másodjára meglőttet sajnos nem találtuk meg, de még akár egy csepp vér nem sok, annyi sem maradt vissza utána Vállat von
Össze kell még szoknom ezzel a 300-as mordállyal, de az biztos, hogy nem ez a 11 grammos lövedék lesz a kedvencem, 960 induló m/s ide, vagy oda.
Lassan elkezdem főzni hozzá a saját 180-as H-Mantellt, meg talán kipróbálom a 200-as Megát is.
Nem kell nekem 900 m/s feletti induló sebesség. Szedje a lábát "csak" 800-zal, de ahová bekopogtat, ott kő kövön ne maradjon Ördög

Végül 5 disznóból készült a teríték.
Nem rossz teríték ez sem, de ha én sem balf@szkodok ennyit, meg a többiek is el-eltalálnak néha ezt-azt, akkor minden további nélkül lehetett volna 10-15 közötti terítékünk.

Így is nagyon szép volt, hálás köszönet illeti a meghívómat, hogy ilyen szép ajándékkal kedveskedett nekem Piál Angyal Emelem

(Ps.: A nap fényét emelte még, hogy hajnalban a csapdák ellenőrzése akkora kan sakállal örvendeztetett meg, amilyent még nem igen láttam eddig! Holnap viszek ki mérleget és lemérem)
 Emelem
 

Gratulálok! Emelem

Először is az élményekhez, azután a disznó(k)hoz, de legfőképpen a tolladhoz. Mert az nagyon jól fog. Öröm olvasni és ráadásul nyelvtanilag is roppant korrekt. Nem gondoltál még rá, hogy gondolom meglehetősen számos élményeidet megírd? Vagy nyitott kapukat döngetek? Felüdülés olvasni manapság az ilyesmit, amikor nyomtatásban is annyi fércmunka megjelenik, pláne, hogy a nagy többség az alanyt az állítmánnyal nem képes egyeztetni.  Wave
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #19973 Dátum: 2017. December 11. - 14:00:17 »

Üdv a Vadásznak!
Múlt heti szórós vadászaton sikerült ezt a kocát terítékre hoznom.


Először is gratulálok az elejtéshez! Csak érdeklődés jelleggel hadd kérdezzem meg, nem b.szogatnak, ha beakasztasz egy ekkora kocát a hűtőbe?
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
oceanwave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1647



« Új üzenet #19974 Dátum: 2017. December 11. - 14:01:13 »

Ma, hosszú pihenő idő után, végre disznóhajtáson vendégeskedtem Táncol

Csaba, gratulálok az előttem szólóhoz, s egyben természetesen gratulálok!  Emelem
Naplózva

„Hallgass meg engem, édes jó Istenem!
Lám odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet meg a békességet,
de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad.
Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!”
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #19975 Dátum: 2017. December 11. - 14:16:40 »

Csak érdeklődés jelleggel hadd kérdezzem meg, nem b.szogatnak, ha beakasztasz egy ekkora kocát a hűtőbe?

A november-december a kocák elejtésének az ideális időszaka.
Indokolatlan, hogy a kocák végelgyengülésben múljanak ki, az meg, hogy erősen vemhes állapotban, vagy malacvezetés időszakában lőjük ki, nem éppen vadászias cselekedet.
Most van az az időszak, amikor a disznónak "nincs ivara".
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
wildheger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1734


« Új üzenet #19976 Dátum: 2017. December 11. - 14:22:45 »

Először is gratulálok az elejtéshez! Csak érdeklődés jelleggel hadd kérdezzem meg, nem b.szogatnak, ha beakasztasz egy ekkora kocát a hűtőbe?
Gondolod,hogy megakadnak egy kocán,mikor egy véghasználati törzskiválasztó gyérítést sem vesznek észre?
Naplózva

A világ gyakrabban jutalmazza az érdem látszatát mint magát az érdemet...
(La Rochefoucauld)
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #19977 Dátum: 2017. December 11. - 14:43:03 »

Gratulálok Csaba, köszi, hogy megosztottad velünk! Vigyorog Igen Igen
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
zerge69
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 190



« Új üzenet #19978 Dátum: 2017. December 11. - 16:08:35 »

Először is gratulálok az elejtéshez! Csak érdeklődés jelleggel hadd kérdezzem meg, nem b.szogatnak, ha beakasztasz egy ekkora kocát a hűtőbe?

 Emelem Köszönöm a gratulációt!
"Csomagosan" vadászunk heten a területen.
Több koca kilövését is lekötöttük, tehát nem probléma, ha hozzuk a tervet.

Üdv a Vadásznak! Emelem
Naplózva
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2890


« Új üzenet #19979 Dátum: 2017. December 11. - 16:29:17 »

Ma, hosszú pihenő idő után, végre disznóhajtáson vendégeskedtem Táncol


 

Jó volt olvasni Csaba! Igen
Gratulálok!


(Ps.: A nap fényét emelte még, hogy hajnalban a csapdák ellenőrzése akkora kan sakállal örvendeztetett meg, amilyent még nem igen láttam eddig! Holnap viszek ki mérleget és lemérem)

 


Valami fotócskát lehet kérni? Stoel
Meg a beszámolóhoz is... Vigyorog

Erről néhai Péter barátunk jutott eszembe, amikor sorban jöttek az MMS-ek, így tudósított a disznóhajtásról. Igen


 Emelem Wave
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
Oldalak: 1 ... 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 [1332] 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 ... 1437   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: