Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: 5,6-os vadásztöltények.  (Megtekintve 121527 alkalommal)
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #480 Dátum: 2018. Március 28. - 22:56:38 »


Itt nyilván visszajön a Nemlétező Észzerűen Döntő Vadász kontra Beutalt Beteg Logikája: (ÉDV) van (szerintem kiváló) puskám (szerintem) megfelelő kaliberben (itt a fórumon nyilván a pockozáshoz is csak belépő) kiváló távcsövem, lőttem már vele 200m-re az én tudásomhhoz képest jó szórást, tudok vele gyakorloni, vadászni, ergo miaf@sznak még egy puska, még egy távcső stb stb kontra BBL:  Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász


Na, ez a betegség engem sose bántott... Ördög Röhög
 Stoel

 Wave
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #481 Dátum: 2018. Március 28. - 22:57:21 »

Sokat, köszönöm.

A 300m-t a relatíve szélmentes lőtérre vonatkozott kizárólag. Az én lőtudásommal, gyakorlatommal és elveimmel (egyelőre) a 200+- néhány méter nagyon a vége ahová lövést tennék. Ma hajnalban a lesről nézegettem 20+ őzet és 25-30 mufflont, mindenféle távolságból, sötétségből-hajlani szürkületbe, párás hajnali fénnybe - nappali fénybe érve a mostani fegyveremmel. A céltávcsövem szerintem elég jó, de a 250-350m között benne nézegetett vadon már mozgott annyit a célkereszt, hogy nagyon nyugodtan lövést nem tudtam volna tenni... Ez nem azt jelenti, hogy pld. rókára viszont 350-400m-en akarom kezdeni mert az nem nemes vad, csak annyit, hogy lőtéren papírlyuggatás/szórakozás/tanulás céljából gyakorolgatnék 300m-re (nem utolsó sorban nem a nagyobb kailber Brenekke TOG-jának áráért lövésenként).

Itt nyilván visszajön a Nemlétező Észzerűen Döntő Vadász kontra Beutalt Beteg Logikája: (ÉDV) van (szerintem kiváló) puskám (szerintem) megfelelő kaliberben (itt a fórumon nyilván a pockozáshoz is csak belépő) kiváló távcsövem, lőttem már vele 200m-re az én tudásomhhoz képest jó szórást, tudok vele gyakorloni, vadászni, ego miaf@sznak még egy puska, még egy távcső stb stb kontra BBL:  Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász Vadász

Komolyra (???) fordítva a szót: ez a kaliber, erre a célra, önálló puskaként, a többi költséggel együtt nyilván a nyugati fogyasztói társadalom Olümposzára vezető útnak legalább a felénél van, a hagyatéki tárgyalásomon ennél a tételnél fog felzokogni minden örökösöm de nem a szeretettől... jó játék a dolog de csak ha nem vesszük magunkat komolyan.

A puskára visszatérve: nyilván MINDENKI Anschützöt javasolt a lőtéren, de mondtam, hogy nem veszek olyan puskát aminek "sch" van a nevében amit egy holt nyelven kell kiejteni és mindenki azt hiszi, hogy tüsszentettem amikor kimondom a puskám nevét.... mivel megkergettek és kitiltottak a lőtérről azt hiszem nem értették a viccet ...  Röhög

Ne érts félre, az sch-s puska biba&ott jó fegyver... egész egyszerűen nem tudta bevenni a pucám, hogy egy gyíkra, békára, talán pocokra, de max szarvas(bogárra) való kaliberű puska majdnem olyan nagy, mint a röndös mindentlövő kaliberű......
Jónak mondod akinek a BBl szerint csökkentés után is hat golyóst tart a szekrényében, hogy mi a f@sznak több puska.... Ördög
Nagyon sejtelmes van a mindentlövő kalibered esetében, csak súgd a fülünkbe, és ígérem, senki nem fogja savazni..... Kacsint Vigyorog

 Emelem
Naplózva
Bwana
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 770



« Új üzenet #482 Dátum: 2018. Március 29. - 00:08:49 »

Kiskalibert állítod be csőtorkolatnál pici imbuszkulccsal a nagyhoz, előtte a nagyhoz a céltávcsövet.
Kis ügyességgel ( Blaser ad hozzá jó leírást) nem is kell hozzá annyi töltény.. Ördög

Lehetne kicsit bővebben, esetleg megfelelő szaktopikban? 
Naplózva

Mint azt bölcs elmeprofeszorom mondogatta: "Ne siesd el a gyógyítást, néha jó a hülye a háznál"!

Minden este bánva bánják, Hogy e vadat mér' kivánják, Mért is űzik egyre, nyomba,
Tévelyítő bús vadonba.
Abonyi
Vendég
« Új üzenet #483 Dátum: 2018. Március 29. - 00:56:31 »

Nem tudom, hogy, tudok-e hasznosat mondani ezzel kapcsolatban....

Volt egy iszonyatosan jó Anschütz 1740-esem 222-esben.
Egyszer próbáltam ki 300 méterre, házi töltéssel, 10 lövéses szórásképet néztem, a Nagytétényi lőtéren. 52-es Speer csónakfarú versenylövedék, válogatott hüvely, verseny csapi, nagyon pontos pormérés....
A képességeimhez képest nagyon meg voltam vele elégedve, de fix meggyőződésem, hogy a vadász lövedékek (50-55 gr) nem alkalmasak rendszeres 300 méteres lövésekre. Én sem igazán, ilyen kis kaliberekkel meg pláne.
Lesz itt aki csípőből megcáfol, és 300 + ról lövi nagy magabiztossággal a nyúl méretű célokat .223-al, azonban nem a kaliber teljesítményét vonom kétségbe, hanem ezek a lövedékek nem elég nehezek és stabilak. Oldalszél, és egyéb apróságok okán..... Szerintem.
Vettem egy CZ 527-est is .222-ben, és a kis Fox utódot az Anschütz-el összehasonlítva, semmivel nem találtam kevésbé használhatónak vadászatra... könnyebb, igénytelenebb és 200+ még valahány méterre, ami az én kaliberemnek szerintem a valós hatásos lőtávja, és csak kis ragadozóban gondolkozom, ilyen távról az őz szóba se jöhet. 55 graines Nosler Ballistic tip és 50-es ugyanebből tökéletesen megfelel erre a célra, mármint vadászatra.
A kaliberhez - .223 - érdemhez nem tudok hozzászólni, de azt tudom, hogy a hazájában 300 yardra nem nagyon lőnek könnyű lövedékkel.

Nem tudom, hogy mennyit segítettem...

 Emelem
Csak annyit szónék itt hozzá, hogy bár úgy tűnik, hogy a nehezebb kugli stabilabb 300 méteren, szél érintettség terén , valójában a kisebb maggal szerelt .222-es stabilabb, annak köszönhetően, hogy kevesebb időt tölt el a levegőben  mint a nehezebb mag.
Mire is gondol itt a költő?!?
 Két lőszert vegyünk közelebbről szemügyre:
Norma Sp  4gr /62 grn lőszernél  igaz hogy 1549 J a torkolati energia  viszont csak 880m/s a kezdő sebesség . Maga után vonva , hogy 100 méternél 227 mm a korekció 5m/s -os szélben!!!!
 Hasonlóan kivesézve a
Hornagyi V-Max  2.6gr/40grn-es lőszernél igaz hogy csak 1434J a torkolati energia , viszont 1050 m/sec a sebesség ,ami nem kis meglepetésre mindössze 190 mm korrekciót igényel, amár fent említett meteorológiai  jellemzők alapján.
 Ami további tét emelésnél  , legyen mondjuk 300 méter  a Normánál már 562 mm korrekciót igényel a Hornady 470 mm-ével szemben.
 
Itt meg is kell valljam, hogy a fizikában mindenképp Makkmarci kollegára kell hogy hagyatkozzunk, mert bár a számok makacs dolgok, sokszor  értetlenül , fejvakarva gondolkodunk, és tesszük fel a költői :
-Akkor most mi van???   Vállat von
 Figyelmes olvasás
Naplózva
Abonyi
Vendég
« Új üzenet #484 Dátum: 2018. Március 29. - 01:30:39 »

Sziasztok!

A hülyebogár.... a hülyebogár..... Egyetlen gyolyós puskám van hagyjuk melyik kaliberben Mosolyog és semmi problémám nem volt vele soha, szerintem nem is lesz.

De mégis szeretnék egy .223rem kaiberű puskát, róka, aranysakál, borz, lőtéri 300m gyakorlás (nem akarok soha ilyen messze lőni vadra de ha van egy lőkészség és egy kis önbizalom akkor 200m-nél jól jön) célra. Se őz, se vaddisznó se semmi más (kivéve ha csak leszáll valamelyik tollas...). Végigolvastam a témát (na jó 90%-ban), de soha nem lőttem ilyen puskával, nem is volt a kezemben és semmilyen tapasztalatom sincs vele.

A (bevallottan hülye) kérdésem: nektek mi lenne az álom puskátok ebben a kaliberben ha ésszerűsgi szempont (ld. hülyebogár) nincs? Ha végigsétálhatnánk majd' az összes gyártó standja előtt, lenne-e olyan amire azt mondanátok: nem menjünk sehova tovább, itt álljunk meg és válassz(unk)? Mindegy, hogy szintetikus vagy diófa, barnított vagy stainless, stb stb... Nem nagyon tudom megtenni amit a hasonlóan hülyéknek mondanak külföldi fórumokon: vedd kézbe őket, próbálgasd ki és döntsd el, és nem a legdrágább puskét akarom megvenni (ahhoz nem kell sem ész és nem jár vele érzelem sem a legtöbbször) csak kívnácsi vagyok azokra akik már ilyen "házasságban" élnek vagy szívesen élnének....

Mármint ha van kedvetek, időtök, energiátok eljátszani a gondolattal vagy akinek álmai puskája van a szekrényben az bemutathatná egy kicsit részletesebben.
Köszönöm
 Emelem
Ha nem ragaszkodsz a 223-hoz, hanem.a 222 is megoldás lehet, az mindjárt nagyobb piacot fedne le .

Én is 223-at kerestem  hasonló céltudattal, de be kellett látnom, hogy   222 kaliberben,jobb európai fegyverek vannak hasonló áron, mint a kétes minőségű amerikai gyártóknál.
Így én egy RWS  .222- höz jutottam hozzá, ami tulajdonképp egy Mauser  rendszerű  fa és vas német , békebeli fegyver. Norma sp 4gr/62grn lőszert kaptam hozzá.

 Ezt a lőszert 150 méteren úgy lőtte  egy helyre , hogy csak a  lőlap közeli vizsgálatával lehetett eldönteni , hogy valójában mind a három lövést ugyanabba a lyukba lőtte.
 Mivel  eza lőszer (Norma SP) nem mindig kapható, illetve igen drága ezért a   S+B  3,24 gr/50grn-es lőszert lövöm, ami kb fele ár Normának. A szórása viszont 200ft nagyságú 150 méteren, ami számomra elfogadható.
 Emelem
Naplózva
Balazs_Kevin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 73


« Új üzenet #485 Dátum: 2018. Március 29. - 08:29:09 »

Ha nem ragaszkodsz a 223-hoz, hanem.a 222 is megoldás lehet, az mindjárt nagyobb piacot fedne le .

Én is 223-at kerestem  hasonló céltudattal, de be kellett látnom, hogy   222 kaliberben,jobb európai fegyverek vannak hasonló áron, mint a kétes minőségű amerikai gyártóknál.
Így én egy RWS  .222- höz jutottam hozzá, ami tulajdonképp egy Mauser  rendszerű  fa és vas német , békebeli fegyver. Norma sp 4gr/62grn lőszert kaptam hozzá.

 Ezt a lőszert 150 méteren úgy lőtte  egy helyre , hogy csak a  lőlap közeli vizsgálatával lehetett eldönteni , hogy valójában mind a három lövést ugyanabba a lyukba lőtte.
 Mivel  eza lőszer (Norma SP) nem mindig kapható, illetve igen drága ezért a   S+B  3,24 gr/50grn-es lőszert lövöm, ami kb fele ár Normának. A szórása viszont 200ft nagyságú 150 méteren, ami számomra elfogadható.
 Emelem

A "ragaszkodás" biztosan nem ideillő szó :-) egy ilyen kaliber esetében, de (eddig) úgy gondoltam, hogy a kaliberben legalább született döntés. Honnan indult ez? Általában .22 is legyen, mert kell gyakorolni de akkor kicsit lehetne erősebb erősebb, eljutottam a peremgyújtás végére, akkor központi alja.... és máris .243 voltam mert azzal vadásziasan, szabályosan őzet is lehet lőni és mivel relatíve sokat járok őzre az Alföldön, ode nélkülözhetetlen ez a kaliber. De mivel huszlavikának  már háromszor elmondtam, hogy nulla értelme van nyolcas windowst telepíteni a gépére, így a .243-at elengedtem és a sajátomat átugorva 357H&Hnál jártam (akkor éppen Sauer s404 cserélhető csövessel szemeztem). Nyilván nem vagyok egyedül a betegség okozta agy-gyulladás szétterjedésével a kaliberek között.

Álompuskákat kezdtem el nézegetni teljesen elvi, lottónyeremény esetére alapon, mert szükség nincs rá a farmon ahol nem lakom mert akkor egy használtat holnap vennék egy valamilyen távcsővel hiszen ekkor quasi munkaeszköz.... a másik, hogy jó/gyönyörű puska újonnan jó távcsővel és már 7 számjegynél járunk gyorsan és még mindig csak egy céllövölde-tulajdonos ijesztgető van nálam... és ennyiből a gyerek egy évig járhat nprmális egyetemre...

Ezért az álompuskákat kérdeztem tőletek, mert részben egy kicsit  Bentley-szalonban való nézelődés van nálam (ami nem kerül pénzbe) részben próbálom a célfeladatot kitűzni ami ha sikerül akkor talán mégis..... erre majd jön Anti megint (áldassék vagy kárhoztassék a neve) és mutat egy jó minőségő, távcsővel szereltet ami úgy ahogy van jó és bele is férne a nem csillagos egekig emelet büdzsébe (de szar szó ez...) és megint csak  Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás ezt követően az összes pénzt elköltöm a ház körül vagy utazásra és megoldódik a Hülyebogár etetési kérdés.... utána megint találok a gémeskútban egy kis baksist amiről már rég lemondtam és megint kezdődik elölről....



Naplózva
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #486 Dátum: 2018. Március 29. - 08:46:22 »

... erre majd jön Anti megint (áldassék vagy kárhoztassék a neve) és mutat egy jó minőségő, távcsővel szereltet ami úgy ahogy van jó és bele is férne a nem csillagos egekig emelet büdzsébe (de szar szó ez...) és megint csak  Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás ezt követően az összes pénzt elköltöm a ház körül vagy utazásra és megoldódik a Hülyebogár etetési kérdés.... utána megint találok a gémeskútban egy kis baksist amiről már rég lemondtam és megint kezdődik elölről....


 Emelem

Mi vagyok én, udvari fegyvernepper?  Ördög Röhög
Na, jó itt van egy:
http://www.egun.de/market/item.php?id=6899365
 Okos
 Wave
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #487 Dátum: 2018. Március 29. - 08:57:38 »

Emelem

Mi vagyok én, udvari fegyvernepper?  Ördög Röhög
Na, jó itt van egy:
http://www.egun.de/market/item.php?id=6899365
 Okos
 Wave

Itt meg egy .223-as:

http://www.egun.de/market/item.php?id=6881171
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #488 Dátum: 2018. Március 29. - 09:15:00 »

Emelem

Mi vagyok én, udvari fegyvernepper?  Ördög Röhög

Még nem, de ha veszek még egy szekrényt lehetsz te is Mosolyog
Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #489 Dátum: 2018. Március 29. - 09:16:52 »

Ha nem ragaszkodsz a 223-hoz, hanem.a 222 is megoldás lehet, az mindjárt nagyobb piacot fedne le .

Én is 223-at kerestem  hasonló céltudattal, de be kellett látnom, hogy   222 kaliberben,jobb európai fegyverek vannak hasonló áron, mint a kétes minőségű amerikai gyártóknál.
Így én egy RWS  .222- höz jutottam hozzá, ami tulajdonképp egy Mauser  rendszerű  fa és vas német , békebeli fegyver. Norma sp 4gr/62grn lőszert kaptam hozzá.

 Ezt a lőszert 150 méteren úgy lőtte  egy helyre , hogy csak a  lőlap közeli vizsgálatával lehetett eldönteni , hogy valójában mind a három lövést ugyanabba a lyukba lőtte.
 Mivel  eza lőszer (Norma SP) nem mindig kapható, illetve igen drága ezért a   S+B  3,24 gr/50grn-es lőszert lövöm, ami kb fele ár Normának. A szórása viszont 200ft nagyságú 150 méteren, ami számomra elfogadható.
 Emelem

Távol álljon tőlem, hogy fizikához nagyon értő emberekkel a fizikáról kezdjek el vitatkozni. Sőt, bevallom, hogy kifejezetten szar voltam fizikából.
Viszont megjegyeztem: akinek nincs esze, legyen notesze!

Tehát beszereztem egy elektronyos noteszt…..

Ezt speciel úgy hívják, hogy Quick Target. Meglepődött

És nézzük a .223-at, főleg azért, mert azzal szoktak 5-600 yardra is céllövöldözni (amennyire én tudom, de lehet, hogy szokásomhoz híven erőssen hülyeségeket beszélek….)
Tehát… 10 méter/seces 90 fokos oldalszél befújásnál az 1050 m/seccel (zsúlmániások kedvéért 1786 Joule) indulós 50-es Nosler Ball Tip 300 méteren elmegy oldalra 74,1 centit, és repülési ideje 0,3614 sec…. 400-on 142,2 centit, és a repülési ideje 0,5263 sec.
És ugyanez a .223-as, hogyha „messzirejobbanlövő” 77-es Lapua Scenart csavarunk bele, indítjuk 845-el (1782 Joule) 300 méteren elmegy oldalra 56 centit, és repülési ideje 0,4130 sec…. 400-on 103,7 centit, és a repülési ideje 0,5808 sec.

…. vagy a Quick Target hülye a newtoni fizikához……..  Vállat von   Vigyorog

 Emelem
Naplózva
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #490 Dátum: 2018. Március 29. - 09:36:14 »


Norma Sp  4gr /62 grn lőszernél  igaz hogy 1549 J a torkolati energia  viszont csak 880m/s a kezdő sebesség . Maga után vonva , hogy 100 méternél 227 mm a korekció 5m/s -os szélben!!!!
 Hasonlóan kivesézve a
Hornagyi V-Max  2.6gr/40grn-es lőszernél igaz hogy csak 1434J a torkolati energia , viszont 1050 m/sec a sebesség ,ami nem kis meglepetésre mindössze 190 mm korrekciót igényel, amár fent említett meteorológiai  jellemzők alapján.
 Ami további tét emelésnél  , legyen mondjuk 300 méter  a Normánál már 562 mm korrekciót igényel a Hornady 470 mm-ével szemben.
 
Itt meg is kell valljam, hogy a fizikában mindenképp Makkmarci kollegára kell hogy hagyatkozzunk, mert bár a számok makacs dolgok, sokszor  értetlenül , fejvakarva gondolkodunk, és tesszük fel a költői :
-Akkor most mi van???   Vállat von
 Figyelmes olvasás

 Fejvakarás

Ezek az adatok hogy jöttek ki??? Meglepődött
Nem kezdek most vadul integrálni, de nehogy már 5m/s-os oldalszél elvigye 100m-en 22cm-t a lövedéket! OOO
 Nem szól szám
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #491 Dátum: 2018. Március 29. - 09:37:31 »

Távol álljon tőlem, hogy fizikához nagyon értő emberekkel a fizikáról kezdjek el vitatkozni. Sőt, bevallom, hogy kifejezetten szar voltam fizikából.
Viszont megjegyeztem: akinek nincs esze, legyen notesze!

Tehát beszereztem egy elektronyos noteszt…..

Ezt speciel úgy hívják, hogy Quick Target. Meglepődött

És nézzük a .223-at, főleg azért, mert azzal szoktak 5-600 yardra is céllövöldözni (amennyire én tudom, de lehet, hogy szokásomhoz híven erőssen hülyeségeket beszélek….)
Tehát… 10 méter/seces 90 fokos oldalszél befújásnál az 1050 m/seccel (zsúlmániások kedvéért 1786 Joule) indulós 50-es Nosler Ball Tip 300 méteren elmegy oldalra 74,1 centit, és repülési ideje 0,3614 sec…. 400-on 142,2 centit, és a repülési ideje 0,5263 sec.
És ugyanez a .223-as, hogyha „messzirejobbanlövő” 77-es Lapua Scenart csavarunk bele, indítjuk 845-el (1782 Joule) 300 méteren elmegy oldalra 56 centit, és repülési ideje 0,4130 sec…. 400-on 103,7 centit, és a repülési ideje 0,5808 sec.

…. vagy a Quick Target hülye a newtoni fizikához……..  Vállat von   Vigyorog

 Emelem


 Igen
Ezek az adatok valahogy közelebb járnak az igazsághoz...  Vigyorog

 Wave
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #492 Dátum: 2018. Március 29. - 10:26:28 »

Távol álljon tőlem, hogy fizikához nagyon értő emberekkel a fizikáról kezdjek el vitatkozni. Sőt, bevallom, hogy kifejezetten szar voltam fizikából.
Viszont megjegyeztem: akinek nincs esze, legyen notesze!

Tehát beszereztem egy elektronyos noteszt…..

Ezt speciel úgy hívják, hogy Quick Target. Meglepődött

És nézzük a .223-at, főleg azért, mert azzal szoktak 5-600 yardra is céllövöldözni (amennyire én tudom, de lehet, hogy szokásomhoz híven erőssen hülyeségeket beszélek….)
Tehát… 10 méter/seces 90 fokos oldalszél befújásnál az 1050 m/seccel (zsúlmániások kedvéért 1786 Joule) indulós 50-es Nosler Ball Tip 300 méteren elmegy oldalra 74,1 centit, és repülési ideje 0,3614 sec…. 400-on 142,2 centit, és a repülési ideje 0,5263 sec.Távol álljon tőlem, hogy fizikához nagyon értő emberekkel a fizikáról kezdjek el vitatkozni. Sőt, bevallom, hogy kifejezetten szar voltam fizikából.
Viszont megjegyeztem: akinek nincs esze, legyen notesze!

Tehát beszereztem egy elektronyos noteszt…..

Ezt speciel úgy hívják, hogy Quick Target.

És nézzük a .223-at, főleg azért, mert azzal szoktak 5-600 yardra is céllövöldözni (amennyire én tudom, de lehet, hogy szokásomhoz hívet erőssen hülyeségeket beszélek….)
Tehát… 10 méter/seces 90 fokos oldalszél befújásnál az 1050 m/seccel (zsúlmániások kedvéért 1786 Joule) indulós Nosler Ball Tip 300 méteren elmegy oldalra 74,1 centit, és repülési ideje 0,3614 sec…. 400-on 142,2 centit, és a repülési ideje 0,5263 sec.
És ugyanez a .223-as, hogyha „messzirejobbanlövő” 77-es Lapua Scenart csavarunk bele, indítjuk 845-el (1782 Joule) 300 méteren elmegy oldalra 56 centit, és repülési ideje 0,4130 sec…. 400-on 103,7 centit, és a repülési ideje 0,5808 sec.

…. vagy a Quick Target hülye a newtoni fizikához……..

És ugyanez a .223-as, hogyha „messzirejobbanlövő” 77-es Lapua Scenart csavarunk bele, indítjuk 845-el (1782 Joule) 300 méteren elmegy oldalra 56 centit, és repülési ideje 0,4130 sec…. 400-on 103,7 centit, és a repülési ideje 0,5808 sec.

…. vagy a Quick Target hülye a newtoni fizikához……..  Vállat von   Vigyorog

 Emelem


De, hogy kerek legyen a történet, megnéztem az általad is említett 40-es V-Max-al is, gyárilag megadott paraméterekkel 1158 m/sec indulóval:

                     40                              50                                77                     300-on

rep idő          0,3151                       0,3614                      0,4130                sec
oldalazás        55,1                         74,1                          56                      cm

                      40                              50                                77                    400-on

rep idő          0,4508                       0,5263                      0,5808               sec
oldalazás        103,5                         142,2                         103,7              cm


Hogy ennek ellenére miért nem 40 grainnel lőnek 5-600 yardra, meg kell kérdezni a nálam sokkal okosabbakat.... Fejvakarás  Vállat von

 Emelem
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #493 Dátum: 2018. Március 29. - 13:25:23 »

Köszönöm!
Nem rossz, szeretem is, de nem Fox 2.
Ez lenne és még a cal-t is elviselném, csak Zeiss kell a tetejére.
http://www.egun.de/market/item.php?id=6870912

 Emelem
Naplózva
Balazs_Kevin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 73


« Új üzenet #494 Dátum: 2018. Március 29. - 15:16:18 »

Emelem

Mi vagyok én, udvari fegyvernepper?  Ördög Röhög
Na, jó itt van egy:
http://www.egun.de/market/item.php?id=6899365
 Okos
 Wave

Hát én nem tudhatom, de ahogy látom vannak itt a forumon akik szerint a kitüntető cím megillet :-) Én is voltam/vagyok hasonló helyzetben egy bizonyos grillező kapcsán és rámsütötték (természetesen teljesen alaptalanul), hogy fertőzök, igét hirdetek, nepperkedem és a háziasszonyok azért nem kapnak szép ruhát mert a férj a hülye grillre költi a pénzt ....
Még egy kérdés, hogy a Fórum Félistenek haragját ne vonjam magamra: szerinted mi az ideális varia nagyítás egy ilyen célú/használatú puska (nyugodt lövés 200m-ig) tetején lévő Tudodmi esetén (az egyik javasolton lévő 2,4-6x kicsinek találtam)?



Naplózva
Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: