Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #45 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 17:58:40 » |
|
lassan át kéne mennem dominába. WEB-KA-ME-RÁT! WEB-KA-ME-RÁT!! :ALC :ALC :ALC
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #46 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 18:02:18 » |
|
hajjaj, megint csikágó lesz... lassan át kéne mennem dominába. Girgesz, szerintem nem akarod te azt tudni. Áááá, kíváncsi természet vagyok... de hát az is biztos, hogy a kíváncsiság hajtja előre a világot(meg a lustaság). Szóval ha már ebéd nem is lehet belőle, de vacsora még csak-csak. Mindjárt felteszem a recepteket.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #47 Dátum: 2008. November 22. - 18:03:55 » |
|
Forralt bor 1. Nem tagadom, hogy az egyik kedvenc italom a forralt bor. Nem csak azért, mert finom és hasznos(hány életet mentett már meg a hideg, decemberi disznóöléseken! ), hanem mert ezt is mindenki a saját szájíze szerint variálhatja. Általában mindenféle borból szoktam csinálni, már ami a színt illet, de a leginkább a fehérborból készültet kedvelem(az igazat megvalva a testes vörösborból készült jobban ízlik, de attól kivörösödöm, így marad a fehér, mert ebből nagyobb mennyiséget is gond nélkül magamhoz tudok venni, megelőzendő a megfázást ). Íme, az egyik forralt bor receptem: Vegyél három liter könnyű, de magas alkoholtartalmú(13-14 vv% asztali fehérbort(a legjobb a házi bor). Egy nagyobb lábasban kezd el melegíteni úgy, hogy önts hozzá még fél liter vizet is(kicsit lassabban hat a felmelegített ital alkoholtartalma így). Mikor már kezd gőzölögni, de még nem forr, akkor reszeld bele egy közepes citrom héját, tegyél bele egy jó 3-5cm hosszú fahéj rudat(azért nem árt előtte egy kicsit összetörni), egy két dl mézet, egy kávéskanál egész borsot, ugyanennyi borókabogyót, 10 szem szegfűszeget, egy kis darab vaníliát(én a vanília terméséből egy 1cm-es darabot szoktam beletenni), és csipet ánizst és ugyanennyi zsályát. Ha van otthon valakinek szárított levendulája, akkor az is mehet bele egy kisebb kávéskanállal-kellemes illatot, ízt ad a kész italnak. Ezek után fedjük le a bort és melegítsük forrásig, majd vegyük kisebb lángra és úgy főzzük még 5-10 percet. Ezután kóstoljuk meg és mézzel vagy cukorral ízesítsük az ízlésünk szerint.(Én még kb. egy dl mézet szoktam ekkor beletenni.) Nem hiszem, hogy valaki ellent tudna mondani, ha ezzel kínálják!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #48 Dátum: 2008. November 22. - 18:11:45 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #49 Dátum: 2008. November 23. - 22:34:38 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mezőjáró
|
|
« Új üzenet #50 Dátum: 2008. November 26. - 10:26:45 » |
|
Girgesz! Szupernek tűnik, még ma elkészítem. Üdv a Vadásznak: Marci
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szenka
|
|
« Új üzenet #51 Dátum: 2009. Január 08. - 15:03:00 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Carpe Diem.
|
|
|
Szenka
|
|
« Új üzenet #52 Dátum: 2009. Január 08. - 15:16:27 » |
|
Útmutató a koktélokhoz Üdvözlettel Szenka
|
|
|
Naplózva
|
Carpe Diem.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #53 Dátum: 2009. Január 09. - 09:07:25 » |
|
Szenka, ezek nagyon jók!-többször is megjelenhetnél itt a gasztro rovatban
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Szenka
|
|
« Új üzenet #54 Dátum: 2009. Január 09. - 11:25:56 » |
|
Szenka, ezek nagyon jók!-többször is megjelenhetnél itt a gasztro rovatban Hát akkor egy klasszikus Neked és a többi drága férfiembernek... Manhattan tegyünk 4-5 jégkockát a keverőpohárba, öntsünk rá 2 cl édes vermutot és 5 cl Bourbon whiskey-t. Erőteljesen keverjük össze és szűrőn át töltsük ki az előhűtött koktélos pohárba 6általában olyanba, mint az első oldal harmadik képén látható pezsgőspohár. Díszítésként koktélcseresznye dukál hozzá. És egy könnyed klasszikus a hölgyeknek... Pina Colada /nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a nevéből / Öntsünk tört jeget, 3,5 cl fehér rumot és 2,5 cl kókuszlikőrt a shaker-ünkbe és 6 cl ananászlevet. Könnyedén rázzuk össze, majd szűrjük bele egy előhűtött nagy talapas fehérboros pohárba, vagy öblös pezsgősbe. Határozott illatát érdemet hagyni szétáramlani a ráhangolódás kedvéért, ezért használjunk öblös poharat. Narancskarikával, limekarikával, vagy koktélcseresznyével, ananászszelettel díszíthető. Jó esti, közös lazítást kívánok hozzá. üdv. Szenka
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 09. - 11:55:55 írta Girgesz »
|
Naplózva
|
Carpe Diem.
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #55 Dátum: 2009. Január 09. - 12:28:49 » |
|
Ha belebux a hivatásodba, elmehetsz bármixernek! A Manhattan a kedvencem dupla Jacyvel..
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Szenka
|
|
« Új üzenet #56 Dátum: 2009. Január 09. - 12:57:22 » |
|
Jó több lábon állni
|
|
|
Naplózva
|
Carpe Diem.
|
|
|
Szenka
|
|
« Új üzenet #57 Dátum: 2009. Január 12. - 10:53:49 » |
|
Találtam egy koktélt kimondottan íjjászoknak. Az írják róla, "Az aranyíjj Istene, Apolló, a görög napisten újre felragyog ebben a koktélban" és nem utolsósorban szerelmi vágy serkentőként sem utolsó. Ezért íjjársz hölgyek és urak, talán inkább fesztelenítés után ajánlom. Golden Shot Öntsönk 3 cl whiskyt, 9 cl narancslevet és 1 tojás sárgáját egy shakerbe és jól rázzuk össze. Öntsük ki egy whiskys pohárba és díszítsük narancshéjspirállal. Az első meglepatést okoz, a második, oldást és jókedvet hoz. Az erősebb koktélok közé tartozik. Na jó legyen egy vágyfokozó az antialkoholostáknak is. Carrot Cream Öntsünk 2,5 dl sárgarépalevet, 3, dl tejszínt, 4 tojás sárgáját és 1,5 dl narancslevet egy shakerbe. Jól rázzuk össsze. Négy longdinkes pohárbe törjünk bele 5-5 jégkockát és töltsük rá az italunkat. Narancsszeletekkel díszíthetük, és ha nem magunk isszuk meg az egészet, akkor még három barátunknak is jut belőle. a vágyfokozás mellet, köhögéscsillapító hatása is van és jótékonyan ápolja a hangszálakat. Szenka
|
|
|
Naplózva
|
Carpe Diem.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #58 Dátum: 2009. Január 12. - 12:25:44 » |
|
Szenka szakszerű bor alapismeretei után egy kis múzsás idézet ugyanerről a témáról. Lehet, hogy volt már valamelyik rovaton, most nincs kedvem visszanézni. Az újaknak (pl. Viktor-rügy), mindenképpen új lesz. Szóval Hamvas.
"Példa rá a bor. A bor az egyenes vonalat nem szereti. Ezért, aki már jócskán ivott, örvénylő mozdulatokat tesz, és ha megindul, szép parabolákban és hiperbolákban jár. Azt mondják, egyensúlyát elvesztette és tántorog. Nem hiszem. A bor ezeket a lengő balanszokat kedveli. Figyeld csak meg a boros ember járását. Valóságos tánc ez, amit csinál. Öreg csavargó, fel se tételeznéd, hogy mozgásában ennyi báj van. És figyeld csak meg, milyen az, aki pálinkától részeg. A boros folyton kering, a pálinkás ki-kitör, aztán összecsuklik, amíg fejbesújtva leroskad. Az egyik parabolás örvénylő tánc, a másik a szögletes és szaggatott mozgás. Egész népeknél megfigyelhető. A bor-, és a pálinkanépek különbsége ez, amely mozgásban, gondolkozásban, érzésben és egész életmódban megnyilatkozik. Ez a múzsai és a barbár népek közt levő különbség."
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #59 Dátum: 2009. Január 12. - 12:38:05 » |
|
"A bor-, és a pálinkanépek különbsége ez, amely mozgásban, gondolkozásban, érzésben és egész életmódban megnyilatkozik. Ez a múzsai és a barbár népek közt levő különbség."
Ez nagyon jó-tetszik! Csak azt nem tudom, hogy akkor most velem mi van, mikor én mindkettőt fogyasztom?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|