jan
|
|
« Új üzenet #15 Dátum: 2008. Július 16. - 10:06:20 » |
|
A hétvégén tartjuk az eljegyzést a b.nőmmel és bevállaltam, hogy malacot fogok sütni és őzet főzni. Van valakinek valami jó tippje mit csináljak-nem akarom a szokásos ételeket készíteni, de muszáj maradnom a tárcsánál(esetleg grill)és a bográcsnál. Várom az ötleteket! Nekem van tippem. Péntek délután mondd hogy leugrasz valamiért a boltba, aztán vasárnap totál másnaposan, borostásan és szakadtan vánszorogjál haza. Ártatlan arccal kérdezd meg, hogy csak nem lemaradtam valamiről? Ha ezek után még hajlandó bármiféle kapcsolatra a lány, akkor sürgősen vedd feleségül, mert nyilván megfogtad az Isten lábát! Kajára is van ötletem, de szerintem már így is sokat segitettem Szóval bepácolod a malachúst de csak finoman, borsos de nem túl fűszeres pácban. Ráteszed a grillre, egyik felét megsütöd. Mikor megforditod, a sült felére teszel egy félbevágott barackot, (ez ne nyers hanem kompót legyen, dobozos), majd erre 1-2 nem túl vékony szelet sajtot, úgy hogy a barackot nagyjából befedje a sajt. Visszateszed a grillre, és mialatt a másik fele megsül, a sajt ráolvad a barackra, és teljesen befedi azt. Fontos hogy a sajt befedje a barackot, mert ha csak a tetején van akkor nem rögziti, és a barack csúszkál a húson. A végeredmény: egy sült hús, aminek felső felén egy sajt burok van, abban pedig egy fél sült barack. Jól néz ki és ehető is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #16 Dátum: 2008. Július 16. - 10:26:33 » |
|
A hétvégén tartjuk az eljegyzést a b.nőmmel. Van valakinek valami jó tippje mit csináljak?
Menekülj, öcsém, ahogy a lábad bírja...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #17 Dátum: 2008. Július 16. - 10:29:49 » |
|
A hétvégén tartjuk az eljegyzést a b.nőmmel és bevállaltam, hogy malacot fogok sütni és őzet főzni. Van valakinek valami jó tippje mit csináljak-nem akarom a szokásos ételeket készíteni, de muszáj maradnom a tárcsánál(esetleg grill)és a bográcsnál. Várom az ötleteket! Nekem van tippem. Péntek délután mondd hogy leugrasz valamiért a boltba, aztán vasárnap totál másnaposan, borostásan és szakadtan vánszorogjál haza. Ártatlan arccal kérdezd meg, hogy csak nem lemaradtam valamiről? Ha ezek után még hajlandó bármiféle kapcsolatra a lány, akkor sürgősen vedd feleségül, mert nyilván megfogtad az Isten lábát! Kajára is van ötletem, de szerintem már így is sokat segitettem Szóval bepácolod a malachúst de csak finoman, borsos de nem túl fűszeres pácban. Ráteszed a grillre, egyik felét megsütöd. Mikor megforditod, a sült felére teszel egy félbevágott barackot, (ez ne nyers hanem kompót legyen, dobozos), majd erre 1-2 nem túl vékony szelet sajtot, úgy hogy a barackot nagyjából befedje a sajt. Visszateszed a grillre, és mialatt a másik fele megsül, a sajt ráolvad a barackra, és teljesen befedi azt. Fontos hogy a sajt befedje a barackot, mert ha csak a tetején van akkor nem rögziti, és a barack csúszkál a húson. A végeredmény: egy sült hús, aminek felső felén egy sajt burok van, abban pedig egy fél sült barack. Jól néz ki és ehető is. Megtörtént már hasonló, még tavalyősszel. Hát nem mondom, hogy meg lettem dicsérve. De azért másnap megkérdezte, hogy mit keresett nálam egy félig megpucolt kacsa mikor hazaértem...Hát vannak megmagyarázhatatlan dolgok... Ez a barackos ötlet jó-azt hiszem kipróbálom, bár az őzre még mindig várok tippeket.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #18 Dátum: 2008. Július 16. - 10:31:43 » |
|
A hétvégén tartjuk az eljegyzést a b.nőmmel. Van valakinek valami jó tippje mit csináljak?
Menekülj, öcsém, ahogy a lábad bírja... Ááá-az orvos 3 bokaszalag szakadás után azt mondta, hogy kíméljem a lábam. Ráadásul a Duna és a Tisza is messze van, hogy a vízen meneküljek...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #19 Dátum: 2008. Július 21. - 17:43:16 » |
|
Nos, a hétvégi menü a következő lett:
Tyúkhúsleves(igazi 4 éves paraszttyúkból) fürjtojással Őzpörkölt(ezt könnyedre, gyümölcsösre vettem-került bele finom aszútörköly pálinka, könnyű zweigelt, áfonyalekvár és egy kevés őszibarackdzsem is a megbolondítását szolgálta. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kapós lesz, de elfogyott mind) Malacsült tárcsán, ráolvasztva sajtot, mellé barack kompót(az egyszerűség kedvéért).
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
jan
|
|
« Új üzenet #20 Dátum: 2008. Július 21. - 18:07:40 » |
|
Nos, a hétvégi menü a következő lett:
Tyúkhúsleves(igazi 4 éves paraszttyúkból) fürjtojással Őzpörkölt(ezt könnyedre, gyümölcsösre vettem-került bele finom aszútörköly pálinka, könnyű zweigelt, áfonyalekvár és egy kevés őszibarackdzsem is a megbolondítását szolgálta. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kapós lesz, de elfogyott mind) Malacsült tárcsán, ráolvasztva sajtot, mellé barack kompót(az egyszerűség kedvéért).
És az eljegyzés is sikerült, vagy csak befaltatok mindent és viszlát?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #21 Dátum: 2008. Július 21. - 19:54:32 » |
|
Nos, a hétvégi menü a következő lett:
Tyúkhúsleves(igazi 4 éves paraszttyúkból) fürjtojással Őzpörkölt(ezt könnyedre, gyümölcsösre vettem-került bele finom aszútörköly pálinka, könnyű zweigelt, áfonyalekvár és egy kevés őszibarackdzsem is a megbolondítását szolgálta. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kapós lesz, de elfogyott mind) Malacsült tárcsán, ráolvasztva sajtot, mellé barack kompót(az egyszerűség kedvéért).
És az eljegyzés is sikerült, vagy csak befaltatok mindent és viszlát? Minden sikerült. Nem sok minden maradt, a gyűrűk is a helyükre kerültek és ital is fogyott. Mondjuk a pálmát az őz és a pácolt fürjtojás vitte.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #22 Dátum: 2008. Július 22. - 13:07:31 » |
|
Girgesz! Girgesz! Te nem okulsz tapasztaltabb vadásztársaid példájából? Maradj inkább a főzésnél!!! Gratulálok!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #23 Dátum: 2008. Július 22. - 15:27:55 » |
|
Girgesz! Girgesz! Te nem okulsz tapasztaltabb vadásztársaid példájából? Maradj inkább a főzésnél!!! Gratulálok! Okulok én, okulok... hát nem jó kifogás, hogy azért megyek vadászni,mert összevesztem az asszonnyal? Aztán meg ha kibékülünk, együtt megyünk ki a lesre, de ott akkor már inkább az egylövetű duplagolyós szól. Amúgy örül neki, hogy vadászni járok és nem kocsmázni. Kell ennél jobb? Amúgy köszönjük!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9915
|
|
« Új üzenet #24 Dátum: 2008. Július 22. - 17:09:42 » |
|
Te Girgesz a magaslabdát adogatod rendesen! Án a Te korodban nem dicskednék hacsak egylövetüm volna
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #25 Dátum: 2008. Július 23. - 12:56:09 » |
|
Te Girgesz a magaslabdát adogatod rendesen! Án a Te korodban nem dicskednék hacsak egylövetüm volna Hát akármennyire is ragozom, egyszerre csak egyet tudok vele lőni Na, de nem mindegy, hogy egymás után hányszor!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #26 Dátum: 2008. Július 25. - 12:07:58 » |
|
A hétvégén falunap lesz Ladánybenén és a családunk(+pár barátunk) is állít sátrat, süt-főz, vendégeket lát. Ami biztos, hogy lesz: kakaspörkölt bográcsban, tárcsán sült csirkecomb, pásztortarhonya, pácolt fürjtojás, csapolt sör és jó kedv-ha esetleg valaki erre jár a társaságból,akkor szívesen látom egy tányér ételre és egy pofa sörre(bort és pálinkát nem garantálok, mert a haverokkal már ma este kiköltözünk vigyázni a sátrakat )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #27 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 09:35:47 » |
|
A mai hármasnak itt a helye:
Vegyes nyárs sajtbundában Sült húsos gombócok Grill saláta fetával.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #28 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 09:42:45 » |
|
Vegyes nyárs sajtbundában és mellé grill saláta fetával!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #29 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 09:53:09 » |
|
Vegyes nyárs sajtbundában és mellé grill saláta fetával! Akkor ezt most úgy veszem, hogy a nyársra szavaztál.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|