VadászFórum

Eb a vadász… => "Fekete bárányok" avagy el nem ismert kutyafajták => A témát indította: Sabbati - 2008. December 17. - 21:40:41



Cím: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 17. - 21:40:41
Ő Csipesz, saját tükörképének a réme, a macskák igaz barátja, álruhás malac és hízelgő disznó.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. December 17. - 21:42:24
Felénk ilyeneket esznek a nyulak! :nyes :nyes :nyes :nyes



Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 17. - 21:43:46
Mit gondolsz, miért lövöm a nyulakat, mint az állat? Csipeszt védelmezem!!

 :turbanos


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Viktor - 2008. December 17. - 23:20:41
Te Sábi! Komoly ez a topic? :Vvon


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Bandi - 2008. December 18. - 02:12:30
Azt hittem ez egy vadászfórum... :Vvon ???


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Viktor - 2008. December 18. - 07:24:34
Sábikám mi barátok vagyunk úgyamúgy és én nagyon szeretlek Téged, de ha megharagszol rám, ha nem, én azt javaslom Voldinak, hogy ezt a topicKot zárja le a 3,14-be!


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 18. - 16:06:35
A west higland white terrier eredetéről sok legenda kering. Vannak, akik úgy tartják, hogy a westie-k a XVI. században kerültek Skóciába a spanyol flotta hajótöröttei révén. Tény, hogy 1588-ban II. Fülöp spanyol király minden addiginál nagyobb flottát toborzott össze, hogy leigázza az ellenséges Angliát. Az Armadának keresztelt hajóflotta azonban az időjárás viszontagságai miatt elsüllyedt, még mielőtt harcba szállhatott volna az angol csapatokkal. A kalandos legendák kedvelői szerint ekkor menekültek ki a hajóroncsokról a szigetországba azok a kis fehér kutyák, amelyeket ma west highland white terrierként ismerünk.
     A megható, drámai történettel szemben azonban sokkal valószínűbb, hogy a westie Argyllshire skót vadászainak tenyésztése nyomán született meg, századokkal később. Számos keresztezés révén „fejlesztették ki” a kutyát, céljuk pedig az volt, hogy minél tökéletesebb, az odúvadászatra használatos fajt hozzanak létre. (A terrier szó egyébként latin eredetű, és a terra, azaz föld szóból származik. Ezzel az elnevezéssel is nyilvánvalóvá tették a westie tenyésztői, hogy egy föld alatti, odúkban élő állatokat vadászó fajtát akartak kitenyészteni.)
       A westie-re jellemző fehér szín, a tenyésztési folyamat során fejlődött ki, bizonyítva azt, amit már régebben is sejteni lehetett, hogy a nyugat-skóciai környezetben a különböző állatok nagyobb gyakorisággal szülnek fehér, vagy világos színű kölyköket. A tenyésztők úgy gondolták, ezekből a „selejtes”, albinó kutyákból soha nem lehet jó vadászkutya, így inkább az úgynevezett Earth Dog felé és a cairn típusú, színes Poltalloch terrier felé fordultak a tenyésztők – amelyek egyébként nem sokban különböznek a jelenleg ismert westie-től. Ám a „másodosztályú” besorolás ellenére is nagy számban születtek fehér színű terrierek Skóciában, és lassacskán kiderült, hogy kitűnő vadászkutyák, valamint, hogy ugyanolyan vérszomjasan rohannak a nyulak és rókák után, mint színes rokonaik.
     Jelentős változást a westie-tenyésztésben a múlt század hozott, amikor a poltalloch-i E. D. Malcolm ezredes úgy döntött, kifejezetten ezzel a fajtával kíván foglalkozni, és a westie széles körű nagy-britanniai népszerűsítését tűzte ki céljául. A véletlen is segített a változat életben maradásában, Malcolm ezredes ugyanis egy vadászaton összetévesztette kedvenc vörösesbarna kutyáját egy rókával, és lelőtte. Így a múlt század hatvanas éveitől kezdve a Malcolm-dinasztiában a westie fehér színe biztosította, hogy ne fordulhasson elő több ilyen tragikus vadászbaleset. A west higland terrier elnevezést is Malcomnak tulajdonítják a krónikák, ám saját bevallása szerint a munka javát apja és nagyapja végezte a westie tenyésztésében.
     David Tattersal, a Westie című szakkönyv írója szerint egészen pontosan nem lehet megmondani, hogy valójában mikor is különült el önálló típusként a west highland white terrier. Csak annyi biztos, hogy régóta családi kedvenc, számos régi festmény ábrázolja a skót highlandeket, kis fehér kutyával. Ilyen például Sir Edwin Landseer, a híres viktoriánus művész 1839-es keltezésű „Büszkeség és Szemtelenség” című festménye.
       A westie kialakulásában három meghatározó vonal játszott szerepet: az ezredes Poltalloch terrierjei, Argyll grófjának fehér skye terrierjei, és a Fifeshire-beli dr. Flaxman fehér skót vagy aberdeen terrierjei. A doktor kutyái a feljegyzések szerint rendre minden alomban több fehér kiskutyát is ajándékoztak neki. Körülbelül tíz év múltán dr. Flaxman már úgy utalt ezekre a terrierekre, mint egy külön fajtára, melyet tudatosan tenyésztett tovább. Egy másik korabeli tenyésztő, George Clarke pedig egy hasonló fehér fajtát fejlesztett ki, melyet Roseneath terrierként ismerünk.
     Angliában az első terriereket is felvonultató kutyashow-t 1860-ban tartották, Birminghamben, az első skót kiállítást pedig 1871-ben rendezték meg Glasgow-ban, ám még majd’ harminc évnek kellett eltelnie, hogy végül 1899-ben, a Crystal Palace-ban egy fehér skót terrier is ott legyen a kiállítás győztesei között. Az első olyan versenyt, amelyben már west highland white terrierek is eredményesen vettek részt, 1904-ben rendezték, az edinburgh-i Scottish Kennel Club Show keretein belül. Miután pedig 1904-ben megalakult a WHWT Club, majd 1906-ban a WHWT Club of England, a fajtát az angol Kennel Club 1907-ben elismerte teljes jogú kutyafajtaként, a londoni Crufts Show-n. Ezt követően pedig 1908-ban megalakult a The West Higland White Terrier Club of America is.
     Az elkövetkezendő háborús évtizedek viszontagságos időket jelentettek a westie-tenyésztők számára is. A második világháború végén aztán azok a tenyésztők, akik ragaszkodtak a még meglévő kevés kutyához, összefogtak, hogy újjáélesszék a fajtát: a legendás Mrs. Pacey a híres Wolvey kennellel, Miss Turnbull (Leal), Miss Write (Calunna), Mr. Beels (O’Petriburg), Miss Wade (Freshney), valamint Mrs. és Dr. Russel (Crubens).
     Sok idő eltelt azóta, hogy Malcolm ezredes díjnyertes kutyái, Morven és Kiltie elkönyvelhették első győzelmeiket és kivívták a hozzáértő közönség csodálatát. Az elmúlt száz év során a westie vadászkutyából átvedlett családi baráttá, de eredeti tulajdonságait, bátorságát, erős egyéniségét, büszkeségét és teherbíróságát mégsem veszítette el. Sőt, a westie, tulajdonságait tekintve évről évre – mint a jó whisky – érettebbnek és ezáltal értékesebbnek mutatkozik. A londoni Crufts kiállításon 1976-ban lett először westi a Best in Show, mégpedig a Kathleen Newstead által tenyésztett Ch. Dianthus Buttons.
     Jelenleg a fajta már magasan vezeti az angliai terrier toplistát, és csak a Stafordshire Bull közelíti meg népszerűségét.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Viktor - 2008. December 18. - 16:09:39
Te Sábi! Látom Csipeszt amint keresi a vért... :)


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 18. - 16:59:12
Ha hiszed, ha nem, volt rá precedens.
Azt, hogy egy kutya mit tud, a habitusán kívül a gazdája határozza meg.
Arról, hogy van néhány jóbarom, akiknek fogalmuk sincs a kutyákról (dog a panelben, puli a láncon, stb), NEM A KUTYA TEHET.
van olyan kutty, aki szívesen tanul, öröm neki a munka, van olyan, aki lusta, de ő is tanítható.
Türelem és szeretet kérdése az egész.
Olyan, mint a gyereknevelés.

 :turbanos


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 18. - 17:17:45
Fantasztikus alkalmazkodó-készsége van.
Ha kiviszem a kertesházba, azonnal kijelöli a birodalmát, természetesen figyelembe véve, hogy a szeretett gazdasszonya nem kultiválja a virágrapisit.
Ugat, házat őriz, apportíroz, rá mondtam, hogy addig hozza vissza az eldobott tárgyakat, míg meg nem döglik. Képtelen "nem megcsinálni" dolgokat, egyszerűen így van beletáplálva. Nagyon hálás a foglalkozásért, szereti, ha szeretik és kedvesen, nem erőszakosan viszonozza.
Teljesen domesztikálni lehet, ezt onnan vettem észre, hogy amikor visszahurcolkodtunk a panelbe, azonnal alkalmazkodott, nincs ugatás, nincs rohangálás.Igaz, hogy a kulcscsomó zörgésére azonnal megjelenik és kifejezi a kirándulási szándékát.
Képes arra, hogy amikor reggel levisszük (7 óra), utána egész nap visszatartja a szükségleteit.Volt olyan, hogy hatkor ért haza az első családtag, ő kibírta addig.
Nem rombol, nem rágcsál, nem jelöl.
Imád az ágyakba befeküdni, gondolom, a szag miatt.

Fürdetés:
Én egy kicsit túlzásba vittem, mert a Frau L'Oreal balzsamával fürdettem, amit nem szabad. Havonta kell kozmetikushoz vinni, az a fürdés elég.
Csipesz ebben nem mérvadó, mert az említett kezelés miatt a bundája puha, ill. nekhezen tolerálom, ha "ázott kutyaszaga" van, ezért gyakrabban fürdetem, ill. az én parfümömet használja.
De ez az én baromságom, ilyet nem szabad csinálni, sem a szaglás, sem a bőr PH miatt.

 :turbanos


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 18. - 22:19:37
Ha a szabályos, fajtára jellemző külső jegyeket fontosnak tartod, akkor igen.
(Szögletes fejszerkezet, kötény, stb.)
Nem nagy csel, ill. Csipesznek, mivel jelenleg panelkutya, a körmeit is rendben kell tartani.
Hátul is vágni kell, mert nem egy épületes látvány, ha szarcsimbókok lógnak a szőrén.

 :turbanos


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: S.Peti - 2008. December 19. - 08:35:20
A yorki is vadászcélra született, ha valakit érdekel, utánajárok...
A középkori Angliában a parasztok nem vadászhattak, sőt méretes kutyát sem tarthattak.
Nem emlékszem pontosan hány inch átmérőjű karikán át kellett férnie a kutyának...


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sam6 - 2008. December 19. - 08:54:34
Ha már van egy ilyen topic, akkor én is megmutatom magam.

Fifinek hívnak, 1,5 éves vagyok és imádom a vizslákat   ;D

(http://kepfeltoltes.hu/081219/P101006831_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
ui: Az orromon található fehér folt egy sünivel történt nézeteltérésem eredménye. ;D


Kedvenc barátnőmmel Bellával, a kisgazdink játszóvárának tornyából vigyázzuk a rendet. ;D

(http://kepfeltoltes.hu/081219/P10103841_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
ui: Majdnem olyan jól apportírozok mint Ő, csak én nem vagyok olyan mamlasz, hogy visszaadjam. ;D


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: St.Girgesz - 2008. December 19. - 10:53:09
Bátyáméknak egy westy-tacskó keverék szukájuk... olyan tipikus szőke nő, csak kutyában. De az biztos, hogy ha nem féltenék annyira és nem lenne hófehér, akkor simán vinném kotorékozni, annyira jól fog.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. December 19. - 11:02:50
Girgi!

"és nem lenne hófehér, akkor simán vinném kotorékozni, annyira jól fog."
Sötétben (lukban)  minden tehén fekete! A foxi is szinte fehér!


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 19. - 11:32:39
"A véletlen is segített a változat életben maradásában, Malcolm ezredes ugyanis egy vadászaton összetévesztette kedvenc vörösesbarna kutyáját egy rókával, és lelőtte. Így a múlt század hatvanas éveitől kezdve a Malcolm-dinasztiában a westie fehér színe biztosította, hogy ne fordulhasson elő több ilyen tragikus vadászbaleset."

Ha én kigombolnám Csipeszt, nem valószínű, hogy fontos lenne utána hazamennem.... :Q :Q


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Dudu - 2008. December 19. - 11:51:27
Bátyáméknak egy westy-tacskó keverék szukájuk... olyan tipikus szőke nő, csak kutyában. De az biztos, hogy ha nem féltenék annyira és nem lenne hófehér, akkor simán vinném kotorékozni, annyira jól fog.

Nekem ugyan tacskóim vannak, de ismerek egy Westi tulajdonost, akit rábeszéltem a Westi kipróbálására kotorékban  :Q
Merthogy állítása szerint séta alkalmával a kotorékok után erősen érdeklődik. Majd meglátjuk, akkor is érdeklődik-e, ha élesben megy a dolog.
Már várom az első olyan alkalmat, ami neki és nekem is jó lesz, aztán bevetjük.  >:D
Ha nem jön ki, majd utána küldjük a tacsikat, azok kihúzzák úgyis  :Q :Q :Q :Q  (na jó, csak hülyéskedtem, biztos kijön)

Megmondom amúgy őszintén, hogy én attól tartok, hogy a mai Westi nem teljesen ugyanaz, mint az eredetileg kitenyésztett. Úgy értem, attól tartok, hogy a küllemet favorizáló tenyésztés miatt a mai Westik egyre kevésbé alkalmasak a vadászatra.......
Ez egyébként sok egykori kiváló vadászkutyára igaz, amik mára szobakutyává váltak.....


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: S.Peti - 2008. December 19. - 11:57:00
Nekem ugyan tacskóim vannak, de ismerek egy Westi tulajdonost, akit rábeszéltem a Westi kipróbálására kotorékban  :Q
Merthogy állítása szerint séta alkalmával a kotorékok után erősen érdeklődik. Majd meglátjuk, akkor is érdeklődik-e, ha élesben megy a dolog.
Már várom az első olyan alkalmat, ami neki és nekem is jó lesz, aztán bevetjük.  >:D
Ha nem jön ki, majd utána küldjük a tacsikat, azok kihúzzák úgyis  :Q :Q :Q :Q  (na jó, csak hülyéskedtem, biztos kijön)

Megmondom amúgy őszintén, hogy én attól tartok, hogy a mai Westi nem teljesen ugyanaz, mint az eredetileg kitenyésztett. Úgy értem, attól tartok, hogy a küllemet favorizáló tenyésztés miatt a mai Westik egyre kevésbé alkalmasak a vadászatra.......
Ez egyébként sok egykori kiváló vadászkutyára igaz, amik mára szobakutyává váltak.....

Ahogyan a sok vékony, satnya vizsla...


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 19. - 12:04:05
Ahogyan a sok bamba labrador, meg ilyenek.
Nem győzöm hangsúlyozni a GAZDA FELELŐSSÉGÉT!


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Dudu - 2008. December 19. - 12:35:07
Igen! Petivel és Sabbati-val is egyetértek.
A gazdi felelőssége meghatározó. Na meg a tenyésztőé........
Én például Girgesz helyében biztosan kipróbálnám azt a Westit, igazából nem is annyira azért, mert ha jól dolgozik, akkor nekem is kell egy. Hanem azért, mert kíváncsi lennék rá, mi maradt meg a vérében.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: St.Girgesz - 2008. December 19. - 14:55:37
Na,álljon meg a menet :nyes
Én is kipróbálnám, ha az enyém lenne... de nem az. A sógornőmé a blöki, aki egyenlőre hiába próbál belőle szobakutyát faragni... ugyanis mindent széttép és előszeretettel tartózkodik az ágyneműtartóban és a szekrények alatt.
A színe azért baj, mert ha egyszer mégiscsak elcsenném,akkor tuti lebuknék, mert egyből meglátszik rajta a kosz. :nyes :nyes :nyes :nyes


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 19. - 15:29:45
Itt már a sógornőd hibázik, mert a blöki nem azért cibálja szét a lakást, mert hülye, vagy gonosz, hanem mert nem kapja meg a neki megfelelő foglalkozást.
Csipp kezdetektől fogva békén hagyta a lábbeliket, szőnyeget, ilyesmit, mert volt más elfoglaltsága.
Az egyik sebész csajnál meg a westy lett a terrorista háziúr, mert ostobán nevelik.
A múltkor panaszkodoptt, hogy megharapta, rámorgott, ráfordult.
Ez- számomra- már a méret miatt is kacagtató, másrészt értelmes ember nyilvánvalóan tudja, hogy mit kell ilyenkor tenni a kutyával.
De véleményem, hogy eddig el sem kell jutni.

Az biztos, hogy ez a fajta állandóan tesztel, csekkolja, hogy hol a határ, biztos-e az a parancs, ami nem a kedvére való, viszont - mint írtam-hajlandó haláláig olyan dolgokat végezni, amiket szeret.

 :turbanos


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Dudu - 2008. December 19. - 15:36:38
Na,álljon meg a menet :nyes
Én is kipróbálnám, ha az enyém lenne... de nem az. A sógornőmé a blöki, aki egyenlőre hiába próbál belőle szobakutyát faragni... ugyanis mindent széttép és előszeretettel tartózkodik az ágyneműtartóban és a szekrények alatt.
A színe azért baj, mert ha egyszer mégiscsak elcsenném,akkor tuti lebuknék, mert egyből meglátszik rajta a kosz. :nyes :nyes :nyes :nyes

Rá kell beszélni a kipróbálásra....  :epl :epl :epl :epl
Én azzal a dumával hozakodnék elő, hogy ha tényleg igazi Westi, azaz kotorékeb, akkor örömmel, és nagy kedvvel kell csinálnia a dolgot. (ami igaz is)  :AA
Lehet, hogy ha kiélhetné magát egy kotorékban, nem tépne szét otthon semmit sem....  ;D


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: St.Girgesz - 2008. December 19. - 15:59:26
Rá kell beszélni a kipróbálásra....  :epl :epl :epl :epl
Én azzal a dumával hozakodnék elő, hogy ha tényleg igazi Westi, azaz kotorékeb, akkor örömmel, és nagy kedvvel kell csinálnia a dolgot. (ami igaz is)  :AA
Lehet, hogy ha kiélhetné magát egy kotorékban, nem tépne szét otthon semmit sem....  ;D

Esélytelen.Ő szobakutyát akar belőle nevelni és soha nem bocsátaná meg, ha egy kis bibis is lenne a kutyun. :tasli
Pedig jó fej blöki. (Az ő kölykeit próbáltam meg jó helyre juttatni anno.)

Na, majd ha lesz sajátom,akkor azzal ki fogok menni kotorékozni(igaz,én tacsit szeretnék.).


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Dudu - 2008. December 19. - 17:26:52
Esélytelen.Ő szobakutyát akar belőle nevelni és soha nem bocsátaná meg, ha egy kis bibis is lenne a kutyun. :tasli
Pedig jó fej blöki. (Az ő kölykeit próbáltam meg jó helyre juttatni anno.)

Na, majd ha lesz sajátom,akkor azzal ki fogok menni kotorékozni(igaz,én tacsit szeretnék.).

Na ja, ha lesz sajátod az más......
OFF
Ha tényleg tacsit szeretnél, én bizony tudok neked....... Kiváló munka adottságok, kiváló küllem.
Ha érdekel, priviben megdumálhatjuk. Tavasszal lesz csak kölyök.
ON


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 25. - 00:10:33
Csipesz kapott karácsonyra egy új fekvőpárnát.Nagyon tetszik neki, de ettől függetlenül egész nap az ágyainkat dögli végig...
 :vau :vau :vau :kutyalsz


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Viktor - 2008. December 25. - 12:25:29
Csipesz kapott karácsonyra egy új fekvőpárnát.Nagyon tetszik neki, de ettől függetlenül egész nap az ágyainkat dögli végig...
 :vau :vau :vau :kutyalsz

És ő nem rakott Nektek valami ajándékot a fa alá? :epl


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 26. - 15:34:00
Mondom, hogy nem való neked kutya...
Csipesz nem sz@rik a lakásban, csak ha leviszed.
Szoktam is nézni, hogy milyen furcsa körszakállas figurákat tud magából kinyomorítani.... :epl :Q :epl :Q :epl :Q


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Viktor - 2008. December 26. - 15:42:13
Mondom, hogy nem való neked kutya...
Csipesz nem sz@rik a lakásban, csak ha leviszed.
Szoktam is nézni, hogy milyen furcsa körszakállas figurákat tud magából kinyomorítani.... :epl :Q :epl :Q :epl :Q

Értem. Szóval akkor nyomizik be a lakásba, ha leviszem. Fura, de nyilván nem ez az egyetlen érdekes szokás amit Tőled tanult... :ALC


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2008. December 26. - 16:07:32
 :ALC :ALC
 :VITA

Gondolkodom rajta, hogy megkérem Fincust, néha Téged is vigyen le....
Talán nem a lakásban emelgetnéd a lábad...


 :tasli :tasli :tasli


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Horrido - 2009. Január 20. - 23:23:44
Nos akkor jöhetnek a vadászati tapasztalatok. Itt az ideje, rókaugratás, utánkeresés, talán egy kis apróvadazás is. :Q :Q


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: csontmetsző - 2009. Február 18. - 12:54:10
Nahát...én csak most tévedtem ide be, és meglepődve tapasztaltam, hogy más vadásznak is van effajta "családtagja". ;D
Az a helyzet, hogy Dorka is nagyon apportos és a macsekok réme. Szarvaslábbal készítettem neki csapást 2 töréssel próba képen, hát klasszul megoldotta ezt a feladatot is, zakatolva ment a nyomon, és a sikerélménytől boldogan cipelte a hatalmas bika patát....Azután megszakadt a vadász karrierje, mert felrémlett KISFELESÉGEMnek a "bibisek" lehetősége vaddisznó bolond fajtámat ismerve...
Egyébként mi csak nyári szezonban járunk a kozmetikushoz "fazon igazításra", mivel Dorkám kinti kutya, a kert az ő rezidenciája. Ha foglalkozik az ember vele és nem csak dísznek kell, kap időnként feladatokat, akkor semmi kárt nem csinál, igazi egyéniség, nálunk családtag.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2009. Február 19. - 08:45:04
Tényleg nagyon kedves pofa!
Nem vagyok hajlandó elismerni, hogy ezekből a Duracell-kutyákból kiveszett volna a vadászösztön.
Lehet, hogy a több száz éves majmolás rontott a genetikán, de alig várom már a tavaszt és a kertes házba költözésünket, hogy kipróbálhassam, hogyan viselkedik terepen.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sanyooo - 2009. április 08. - 14:08:23
Üdv!
Nem akarok OFF-olni, de nem tudom hol kérdezzek kiskutya ügyben!?  Egy ügyfelem panaszkodott, hogy eladná a 3 hónapos spánieljét, mert nagyon szófogadatlan :) ! Pesti bérház 3. emeletén laknak, nem csoda, ha nem érzi jól magát a kiskutya egész nap egyedül! No és ami meglepett: azt mondja ismerősöm, hogy 40 ezret költött csak oltásokra, igaz lehet ez? Nekem soknak tűnik, bár 10 éve nincs kutyám, nem tudhatom! :Vvon


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2009. április 08. - 14:55:58
Ha beteg a kutty, akkor vidáman rá lehet költeni ennyi pénzt, sőt.
A jobb lódokinál már a jónapot is öt pénz.
Azonban, ha csak a kötelező oltásokat, tablettákat kapta a kutyus, ez az összeg nagyon sok.

Csipesz párhetesen összeszedett egy koronavírust, kb. 150-embe került,hogy most rajtam követelőzik egy kis játékért...


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sanyooo - 2009. április 08. - 15:01:31
Ha beteg a kutty, akkor vidáman rá lehet költeni ennyi pénzt, sőt.
A jobb lódokinál már a jónapot is öt pénz.
Azonban, ha csak a kötelező oltásokat, tablettákat kapta a kutyus, ez az összeg nagyon sok.

Csipesz párhetesen összeszedett egy koronavírust, kb. 150-embe került,hogy most rajtam követelőzik egy kis játékért...

150 ezer-be került a kutyus gyógyulása?  :fejv 


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2009. április 08. - 17:03:39
150 ezer-be került a kutyus gyógyulása?  :fejv 

Cirka, és ez még szolidan számolva.
Röntgen, infúziók, gyógyszer, különleges kaják, vitaminok- mindaz, amivel egy ostoba gazdit meg lehet kaszálni.

De legalább megmentette. Ő volt a harmadik doki, akihez elvittem, az első kettő azt mondta, hogy ássam el valahol, mert menthetetlen.
Mikor megláttam a röntgenképet, majdnem engem kellett felmosni.
De meggyógyult az a disznófejű malacjegesmedve.


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sanyooo - 2009. április 08. - 17:08:43
Cirka, és ez még szolidan számolva.
Röntgen, infúziók, gyógyszer, különleges kaják, vitaminok- mindaz, amivel egy ostoba gazdit meg lehet kaszálni.

De legalább megmentette. Ő volt a harmadik doki, akihez elvittem, az első kettő azt mondta, hogy ássam el valahol, mert menthetetlen.
Mikor megláttam a röntgenképet, majdnem engem kellett felmosni.
De meggyógyult az a disznófejű malacjegesmedve.

Látom szereted a kutyádat! :WA
Én is szerettem anyósomat, ezért még ennél is többet költöttem sírkőre!


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Forend - 2009. április 09. - 13:49:10
Cirka, és ez még szolidan számolva.
Röntgen, infúziók, gyógyszer, különleges kaják, vitaminok- mindaz, amivel egy ostoba gazdit meg lehet kaszálni.

De legalább megmentette. Ő volt a harmadik doki, akihez elvittem, az első kettő azt mondta, hogy ássam el valahol, mert menthetetlen.
Mikor megláttam a röntgenképet, majdnem engem kellett felmosni.
De meggyógyult az a disznófejű malacjegesmedve.

Nekünk mikor az első Berni pásztorunkat megfogta a kullancs, üzemagyag nélkül került kb 40-50 eft-be, és utána meg mikor már lábalt kifelé, megmérgezték...
A vallomás nem let meg, de azért volt :BB :BB

A növérem Berni-e meg gyomorcsavarodást kapott a műtét 40 pénz, és addig nem is kezték el még nem lett fizeteve, és el is mondták, hogy kb 20%-a van neki a túélésre.

Úgyhogy gyorsan el lehet ekkora, pénzt költeni, de nem kötelező oltásra...


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: St.Girgesz - 2009. április 10. - 12:28:54
Látom szereted a kutyádat! :WA
Én is szerettem anyósomat, ezért még ennél is többet költöttem sírkőre!

Sanyooo, bakker!Ez már fájt :o ;D ;D ;D


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2010. Szeptember 19. - 21:49:44
Csak a téma frissítése érdekében, és azért, hogy a Westy tulajdonosok aktivizálódjanak:
Csipesz egy picit unja, hogy netezek és nem vele játszok...

(http://up.picr.de/5246869.jpg)


(http://s1.up.picr.de/5246870.jpg)

 :Effendi


Cím: Re: West Highland White Terrier
Írta: Sam6 - 2010. Szeptember 20. - 21:37:34
Csak azért rakom fel, mert ez a lökött  :Effendi nem hagy nyugton!  :Effendi :tasli

(http://keptarolo.com/image.php?id=B2EC_4C97B138&jpg)


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2012. Május 12. - 19:19:49
Ketten vagyonk itthon.
Mivel mindenki a tornádót várja, összepakoltam a teraszon a felborítható, lesodorható holmikat.
Csipesz rettenetesen fél az égzengéstől, a szilveszteri petárdázás előtt nyugtatót szokott kapni, mert féltem, hogy infarktust fog kapni a stressztől.
Van egy kedves játéka, egy szárnyas (?) malac.
A játékok kint vannak egy kosárban.
Most kiment, kibányászta a malacot és behozta a lakásba.

Rend a lelke mindennek.

A kutyákat jobban szeretem sok-sok embernél.

 :Effendi :Emel



Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: elaccc - 2012. Május 12. - 20:07:50

A kutyákat jobban szeretem sok-sok embernél.

 :Effendi :Emel



 :OKO nem vagy egyedül  :Emel


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2012. Május 13. - 10:29:50

A kutyákat jobban szeretem sok-sok embernél.

 :Effendi :Emel

Hát, néhány embernél én még az anyósomat is jobban szeretem! Azt pedig utálom cefetül!  :fejv


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: csontmetsző - 2012. Május 13. - 15:22:34
A hóbagoly kozmetikusnál volt, most nem is olyan feltünő, hogy "kinti" kutya.

(http://up.picr.de/10468857wg.jpg)



Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2012. Május 13. - 20:44:25
 :rohog :rohog :rohog :rohog :rohog

Tök olyan, mint a sátán kutyája!
A feleségem megkérdezte, hogy ez milyen kutya...
 A kozmetikus él még??

 :epl :Effendi :epl


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2013. Február 15. - 20:38:49
Sajnálatos élmény ért a napokban:

Csipeszt sétáltattam Debrecen egyik kihalt, elhagyatott részén (akinek mond valamit, a Tócó patak völgyről van szó).
Én vagyok az, aki azt sem tudja, hol a póráz ;mellettem mindig szabadon van a kutya- természetesen a megfelelő keretek között.
Csipesz fel-alá szaladgált, szimatolt, élvezte a tavaszt.
És ekkor...
Váratlanul egy nyúl ugrott elő a gazból, mellettem tíz méterre elsprintelve tett egy nagy kört és eltűnt a susnyásban.
Csipesztől kb. két méterre volt a start...
És ő...
SEMMI!
Értitek? Semmi reakció.
Vakkantás, utánafutás, legalább egy nézés?
Teljes közöny.
Észre sem vette.
Ennyit a vadászmúltról

 :Effendi :Emel :riii


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Pyrus - 2013. Február 15. - 21:09:55

Ennyit a vadászmúltról

 :Effendi :Emel :riii


Nincs hozzá érzéke.
Azt mondják, a kutyák olyanok, mint a gazdájuk.  :Q  :St


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: csontmetsző - 2013. Február 15. - 22:12:45
 :rohog :Q


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2013. Február 16. - 09:39:55
Nincs hozzá érzéke.
Azt mondják, a kutyák olyanok, mint a gazdájuk.  :Q  :St


Ó, ezt másképp tudtam..
Mondjuk, lehet, hogy csóváltad a farkad, ezt megtehetted diszkréten, de az csak feltűnt volna, ha te is állóra csaholod post mortem a disznómat Orosztonyban, mint a tacsid... :epl :epl :epl


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Fegbock - 2013. Február 16. - 10:11:14
Nyúlra persze hogy nem reagál! Az pici, nem veszi észre!
De nyugodj meg, ha egy nagy kan ugrott volna fel mellettetek, azt simán hazaterelte volna. Otthon csak le kellett volna lőnöd!  ;D


Cím: Re:West Highland White Terrier
Írta: Sabbati - 2013. Február 16. - 10:14:47
Á, nem röhögök, ahogy elképzelem...
Csipesz tereli a nagy kant....

 :Wildboar :Csipesz

 :rohog  :Emel