VadászFórum

Programok => Kiállítások, vásárok => A témát indította: Detrich - 2008. április 17. - 00:55:13



Cím: Szakmai rendezvények
Írta: Detrich - 2008. április 17. - 00:55:13
Kedves fórumtársak, ígéretemhez híven megosztom veletek élményeimet a Lévai Vadászati Napokon látottakról.
   Előljáróban megjegyzem, hogy az új téma nyitását célszerűnek látom, nem a bográcsozós-dajdajozós-hőzöngős bulikról szóló beszámolók színteréűl, hanem inkább a vadászati szakma, a vadgazdálkodás, az ezekhez kapcsolódó oktatási, ismeretterjesztő, szemlélet- (és fej-) tágító rendezvények szűkebb, vagy tágabb kör érdeklődésére számot tartó alkalmainak ismertetése okáért. Ezek lehetnek a szakmai háttér tekintetében is erős különböző vadásznapok, tanfolyamok (vérebes, kürtös, vadhívó, stb.), rendszeres szakmai konferenciák ( mezei nyúl, fácán, őz, szarvas, vaddisznó, egyéb), ezen kívűl minden olyan szakmai összejövetel, amelynek alapindíttatása a vadászati rendszernek, a vadászati gyakorlatnak javítására irányul, a pozítiv fejlődési formák és a bevált, a vadászatot a közönséges időtöltések sorából kiemelő magasrendű ápolását tekinti céljának. Ide tartozhat minden kezdeményezés, illetve szervezés alatt álló rendezvény, időpontokkal, részvételi lehetőségekkel valamint a látottakról szóló lehetőleg minél részletesebb beszámolók. Természetesen szigorúan "sine ira et studio" azaz harag és részrehajlás nélkül. A "szakma és szakmabeli" kifejezéseket nem szándékom diszkrimináció eszközeként kezelni, mert rég tisztában vagyok a ténnyel mely szerint egyik-másik "kedvtelésből" vadászó társunk tudásban és elkötelezettségben is levizsgáztathatná egy-egy nagyarcú "szakmabelinket".
   Tehát Léva. Kittenberger Kálmán szülővárosa ad otthont a Hubertlov nemzetközi természetfilmes fesztiválnak, a vadásznapok kezdő rendezvényének. A díjkiosztó csütörtökön tartatott meg, a díjazottak között szerepelt Takács Viktor Vadászni pedig szükséges című filmje. A filmfesztivált és a szombati szakelőadás sorozatot a vadászati hagyományok és a vadászati etika gondolata hatották át. A nagyközönség számára a szombati nap rendezvényei leginkább hozzáférhetőek, a szakszeminárium előadásain való részvétel (reggeli, ebéd, tolmácsgép) 500 koronába kerül.
   Igen lényeges, hogy a vadásznapok alatt trófeaszemle is látható, amelynek anyagát a 2007. évi vadászidényben terítékre került agancsok, szarvak és agyarak teszik ki, ezt a kiállítási anyagot az új vadászjelölteknek szakértő vezetéssel tanulmányozniuk kell, mert a trófeabírálat, illetve inkább értékelés vizsgaanyag, sokkal komolyabban veszik mint nálunk. Természetesen nem a három másodperces megtekintés alapján +- öt pont eltéréssel megállapított pontérték meghatározás a vizsgakövetelmény, de a korosztályi besorolás meghatározása alapvető készség szintjén kell legyen.
   A fiatal korosztályok vadászattal való megismertetése illetve a vadászatról kialakított ismeretek megalapozása szintén fontos szegmense a vadásztevékenységnek Szlovákiában, hangsúlyozom szervezett szinten. A gyerekekkel való foglalatoskodás, a természetismeretben való tájékozottsághoz való hozzásegítés példás. A rajz és fotópályázatoktól kezdve az aktív terepi munkába való bevonásig mindenre van példa. Vasárnap például a lévai várban olyan gyereknapot tartottak, ahol íjászok, kutyások, solymászok mindenféle gyermeki szemmel nézve érdekes bemutatókat, mai terminológiával élve "interaktív izét" csináltak, ezt a fordulatot csupán azért alkalmaztam mert magam sem vagyok teljesen mai.
   A szakszemináriumi előadásokról annyit, hogy mindenki, de kivétel nélkül a hagyományos etikai, vadászerkölcsi felfogás mellet szavazott.
Jó éjszakát kíván mindenkinek Detrich János, aki szívesen folytatná, de most leesik a székről.
   


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. április 17. - 10:28:13
Szia János!

Nagyon köszönjük a részletes beszámolót, úgy gondolom, hogy írásod a "netes" szakmai anyagok sorában egyszersmind hiánypótló jellegű is.

Én továbbra is azt gondolom: van mit tanulnunk a szlovákoktól, amit én tapasztaltam ott, az megerősíti az Általad leírtakat, miszerint ők szakmai és etikai tekintetben is kiemelkedő tevékenységet folytatnak a vadászat, vadgazdálkodás terén.

Vadászüdvözlettel és Barátsággal:

Viktor



Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. április 17. - 11:57:49
Szervusz János!

Szeretettel köszöntelek, és örömmel olvastam az írásod!
Ha "visszaülsz a székre," kérlek folytasd!

Egy kérdés:  Gondolom a szakmai előadások szlovák nyelven folynak. Van lehetőség magyar ismertetőre? (tolmács..stb)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. április 17. - 12:33:20
Szervusz János!

Szeretettel köszöntelek, és örömmel olvastam az írásod!
Ha "visszaülsz a székre," kérlek folytasd!

Egy kérdés:  Gondolom a szakmai előadások szlovák nyelven folynak. Van lehetőség magyar ismertetőre? (tolmács..stb)

"A nagyközönség számára a szombati nap rendezvényei leginkább hozzáférhetőek, a szakszeminárium előadásain való részvétel (reggeli, ebéd, tolmácsgép) 500 koronába kerül. "


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. április 17. - 12:39:22
Igaz a mondás: :K .... ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Detrich - 2008. április 17. - 21:46:29
Szevasztok!
   A lévai rendezvényről még szívesen elmondok néhány "apróságot", hogy kerekebben lássátok miről is van szó. Rangját jellemzi, hogy fővédnöke Szlovákia köztársasági elnöke, aki most sem mulasztotta el az idelátogatást, a szakszeminárium megnyitó beszédét pedig a mezőgazdasági miniszterasszony tartotta. Az előadók között szerepelt például Dieter Schramm, a CIC elnöke. Az előadások a következő témaköröket érintették: a vadászat helye a társadalomban, a vadászati jog, vadászetika és vadászati kultúra, orvvadászat, vadaskertek és a vadászetika kérdése az Európai Unióban, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és Magyarországon, természetesen az előadók hovatartozása alapján. Az úniós témakör előadója Dieter Schramm volt. Az előadások megértésében szinkrontolmács volt segítségünkre Takács Frigyes szlovákiai vadásztársunk személyében, aki a cseh, a szlovák és a német nyelvű előadások fordítását folyamatosan végezte. Ehhez minden résztvevő kapott egy kis elektromos, fülhallgatós szerkentyűt. Bár nem tudom a következő évben mi lesz a rendezvény vezérfonala, de ha rajtam múlik nem fogom kihagyni ötödjére sem.
   Vadászüdvözlettel: János


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. április 17. - 23:06:30
Szia János!

Nem csodálkozom a lelkesedéseden. Ez a konferencia tényleg nagy élmény lehetett... főként ilyen kitűnő szinkrontolmács segítségével!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Taki - 2008. április 18. - 18:53:07
Szevasztok!

Detrich Jani a MAGASLES vadászati folyóiratot képviselte a Lévai Vadásznapokon. Remélem - sőt biztosra veszem, hogy a tollából fogunk még hallani a témáról az általa képviselt folyóirat oldalain is.
Amint az időm engedi – valószínűleg a hétvégén - megpróbálok majd összeállítani egy fényképes beszámolót az egész rendezvénysorozatról, mit az általam szerkesztett vadászati témájú portálon fogok majd közzé tenni. 
Egy témával azért szeretném kibővíteni János beszámolóját. Szlovákiában születőben van egy új a régitől teljesen eltérő, úgymond  európai színvonalú  vadászati törvény. Ennek a törvénynek a tervezete debütált az idei Lévai Vadásznapokon. A teljes törvénytervezetet a hét elején jelentette meg a Mezőgazdasági Minisztérium méghozzá úgy, hogy a minisztérium portálján és a vadászportálom szlovák fórumán mindjárt nyílt vitát generált hozzá.  A szakszemináriumon egy rövid (sajnos rövid) előadás hangzott el hozzá, de másnap – vasárnap délelőtt a Lévához közeli Zselíz gyönyörű fácánosában – egy workshopot, nyílt vitát szervezett hozzá. A vitán bárki részt vehetett. Igaz a szemináriumon volt egy jelképes jelentkezési lehetőség a nyílt vitára, de másnap ez már senkit nem érdekelt bárki beülhetett és elmondhatta aggályait – feltehette kérdéseit. A kérdéseket a törvénytervezetet megalkotó bizottság vezetői válaszolták meg, név szerint  Ing. Marian Ondrejčák   Szlovákia Mezőgazdasági Minisztériuma  Erdészeti és Vadászati osztályának a vezérigazgatója  (képletesen szólva Szlovákai főerdésze és fővadásza) és Ing. Leopold Dugovič  a vadászati osztály igazgatója. A nyílt vitát 2-3 órásra tervezték, de a rendkívüli érdeklődés miatt több mint 6 óráig tartott. Ami érdekes volt, hogy a vitán részt vettek a természetvédelem szakemberei is. Az mellett, hogy üdvözölték a vadászati törvénytervezetet egy sor javaslattal álltak elő. A javaslataik elsősorban azt szorgalmazták, hogy a szintén készülőben lévő  környezet és természetvédelmi törvény legyen párhuzamban a vadászati törvénnyel, és lehetőleg számoljanak fel minden ütköző felületet még a két törvénytervezet szakminisztériumok általi egyeztetésein.

Ennyit szóltam csak hozzá röviden Detrich Jani beszámolójához ……

Üdv.

Taki


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Lupus - 2008. április 20. - 19:23:43
Látod Taki! EZ SZERVEZET!
EWgyébként köszönjük a beszámolókat!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. április 20. - 19:26:10
Nagyon köszönöm a beszámolókat!
Jövőre ott a helyem! :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Taki - 2008. április 20. - 20:47:45

Szevasztok!

Attila, úgy legyen ......

A portálomra feltettem egy hevenyészett beszámolót az akcióról. Gondolom benneteket elsősorban a  C.I.C trófeabírálat érdekel. Feltettem azt az angol őzbak trófeát, amit már nem hivatalosan kikiáltottak új világrekordnak. Nem lett az! Találtok a beszámolóban egy Ausztriából  származó szarvasagancsot. Látszik rajta, hogy egyre hódít a kémia …..

Üdv.

Taki


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. április 20. - 21:57:48
Azt hiszem én is jönnék jövőre...


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. április 20. - 22:03:47
Na akkor már terveződik!
Összeállunk egy páran, és átmegyünk egy kis Szlovák-Magyar mini vadásztalálkozóra, és egy jó sörözésre! :PP :T :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sziju - 2008. Május 02. - 00:45:46
Nem pont szakmai rendezvény de most találtamhttp://www.velenceitofeszt.extra.hu/ (http://www.velenceitofeszt.extra.hu/)
A hosszú hétvére ha nincs jobb program


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Május 09. - 22:40:35
Johnuram üzenete:

"Nem láttam, hogy írtátok volna, ezért szólok:
2008. május 31.-én rendezik a II. Nemzetközi Vadásznapot Kisgyarmaton. Bővebb infó a programról: www.dorogloter.hu

Üdv mindenkinek :)"


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Május 17. - 21:49:56
Somogy megyei vadásznap:
Somogyzsitfa-Szőcsénypuszta
május 31.
Információ: Kemenszky Péter, 82/526-288



Muray kiállítás Keszthelyen

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának Kiállítási Csarnokában (Keszthely, Kastély u. 1.) július 25-én 16 órakor nyílik meg Muray Róbert állami díjas festőművész kiállítása. A tárlat szeptember 15-éig tekinthető meg, minden nap 9-től 18 óráig.

 


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2008. Június 01. - 10:37:17
Tegnap voltunk a Somogy megyei vadásznpon, amit Somogyzsitfán a helyi erdészeti és vadászati szakiskola területén rendeztek. Az idő túl jó is volt, fülledt meleg volt egész nap. Tömeg is volt rendesen, legtöbben családostúl látogattak ki. Szakmailag egyre lejebb süllyednek a vadásznapok is, a színpadon a kitüntetések és díjak átadása után egész nap önjelölt Madonnák és borzalmasabbnál borzalmasabb "énekesek" nyivákoltak, leglább egy bőgőversenyt rendezhettek volna. A szünetekben meg Kató néni és más humoristák szórakoztatták a nagyérdeműt. A kiállítók kb. harmada vadász kiálltó volt, a nagytöbbség meg kínai játékárus, cukorkás, vattacukros, ugrálóváras és zsákbacskás. Én nagyon szomorúnak tartom ezt a helyzetet, nem tudom más hogyan vélekedik erről. Dehát ezelött már kicsit korábban valakinek volt egy mondása, miszerint "kenyeret és cirkuszt a népnek".


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2008. Június 02. - 20:14:29
Szia Zsömbi!
Fót még rosszabb volt egy vadász ruhás,egy  fafaragó,egy csont faragó,és egy pár Kovrig kép horror áron.És csak zsibi-zsibi hegyekben.
14h körül voltam és nem találkoztam se vadásszal se ismerőssel.Ez gáz.Üdv HSanyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: jan - 2008. Június 20. - 19:54:13
Üdv!

Ma kezdődött Pécsváradon a Baranyai Vadász Juniális c. rendezvénysorozat, melynek része a Pécsváradi Erdészet által rendezett trófeakiállitás. Ez a Pécsváradi várban tekinthető meg, főleg érdekes vagy rendellenes trófeák vannak kiállitva, érdemes megnézni! A kiállitásra belépődíj nincs, 7:00 - 17:00 óra között látogatható.
Felteszek pár képet, és mégegyszer mondom: aki teheti nézze meg, megéri!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: jan - 2008. Június 20. - 20:06:03
(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/bika1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/bika2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/bika3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: jan - 2008. Június 20. - 20:08:31
(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/bak1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/bakok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://www.kepfeltoltes.hu/080620/terem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: forsterh - 2008. Július 08. - 06:22:43
Szervusztok!
Pénteken Burgenlandban jártam (Várfölde, Vártartomány, Őrvidék) s méltón német nyelvű tartományi elnevezéséhez valóban egymást érik a középkori és még régebbi várak, amelyek a magyarországiaknál sokkal jobb állapotban, többségében épen vészelték át a vérzivataros évszázadokat. Ez azért volt lehetséges, mert a nyugat felé terjeszkedő oszmán birodalom, a magyar végvárak elfoglalása után, mindig haderejében annyira meggyengült, hogy mikor ezen várak alá ért már nem volt képes hadisikereket velük szemben elérni. Így szégyenszemre innen mindig visszavonulni kényszerült.
A kirándulás napján az Esterházy tulajdonban lévő Fraknói várat (Burg Forchtenstein), az Esterházy-család kastélyegyüttesében Lakompakban található természeti élménymúzeumot (Museum Schloss Lackenbach)  tekintettük meg. A természeti élmény múzeumban először tapasztalatam meg az innovatív prezentációt és nagy hatással volt rám, az ebben rejlő lehetőségeket itt kiválóan bontották ki a kiállítást létrehozók.
Sokat nem akarok beszélni, mert szerintem a fotók magukért fognak és linkelek be magyarnyelvű weboldalakat is, ha valakit mélyrehatóbban érdekel a történelem, akkor onnan tudja tanulmányozni.
A lényeg, hogy ez egy ősi nemesi magyar család, nagyon szerteágazó családfával, történelmi szerepüket nincs jogom értékelni, mert a család ma is él és meghatározó a jelenléte Burgenland mindennapjaiban. Valamikor a ma Szentpéterfölde (Zala) környéki hatalmas kiterjedésű erdők is a család birtokában voltak. Nevükhöz fűződik a kiváló trófeát nevelő, hatalmas csontozatú és testnagyságú zalai gím megtelepítése a térségben. Ma Burgenlandban 22500 ha erdőterület van a birtokukban, amely néhány részen Alsó-Ausztria területére is átnyúlik.
Mivel 800 m magasságról beszélünk, éppen itt húzódik a bükk övezet magassági határa és kezdődik a fenyő régió, ezért kevés tölgy, bükk, de annál több fenyő erdő található a kezelésükben. Többnyire erdei- fekete és vörösfenyő, de zömiben a lucfenyő
állományok. Az erdőgazdálkodásukat hatalmas ökológiai szemléletű gyakorlattal valósítják meg. Csak kizárólag szálalással végzik a fahasználatukat és természetes úton újítják fel az erdőiket.
http://www.ikep.hu/album_edit.php/9421 (http://www.ikep.hu/album_edit.php/9421) Fraknó vára

http://www.ikep.hu/album_thumb.php/9422
 (http://www.ikep.hu/album_thumb.php/9422) A Természeti Élménymúzeum Lackenbach
És két magyar nyelvű website: http://www.esterhazy.at/hu/burg-forchtenstein/index.htm (http://www.esterhazy.at/hu/burg-forchtenstein/index.htm)
http://www.muosz.hu/print.php?id=1336 (http://www.muosz.hu/print.php?id=1336)
Szerintem érdemes egy napos kirándulást erre a két témára szervezni. A látnivalóknak csak töredékét tekinthetitek meg a feltöltött képeken.
Üdv. forsterh


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2008. Augusztus 11. - 12:26:58
A múlt hétvégén szombaton rendezték meg az I. Sándorfalvi Betyárnapot.
Nem titkoltan hagyományt szeretnének teremteni vele!

A programban szerepelt 4-es, és 2-es fogathajtó versenyek, 3 fogathajtó válogatott kerettag fogat, 4-es fogat bemutó hajtása(!)- káprázatos volt!!!!-, csíkós bemutatók stb.
Hát mit mondjak...,rendesen nagy durranás volt!
Öröm látni, hogy a magyar lótenyésztés, lovassport, lovashagyományok őrzése újra felemelkedőben van!
Elvileg jövőre ismét lesz. Ha érdekel benneteket jövöre megpróbálok időben szólni. :) :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 11. - 12:29:12
A múlt hétvégén szombaton rendezték meg az I. Sándorfalvi Betyárnapot.
Nem titkoltan hagyományt szeretnének teremteni vele!

A programban szerepelt 4-es, és 2-es fogathajtó versenyek, 3 fogathajtó válogatott kerettag fogat, 4-es fogat bemutó hajtása(!)- káprázatos volt!!!!-, csíkós bemutatók stb.
Hát mit mondjak...,rendesen nagy durranás volt!
Öröm látni, hogy a magyar lótenyésztés, lovassport, lovashagyományok őrzése újra felemelkedőben van!
Elvileg jövőre ismét lesz. Ha érdekel benneteket jövöre megpróbálok időben szólni. :) :WA

Valami kis vadásztémát is belevisztek - legalább egy kis pörkölt formájában? Jó lenne...


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2008. Augusztus 11. - 12:32:58
A múlt hétvégén szombaton rendezték meg az I. Sándorfalvi Betyárnapot.
Nem titkoltan hagyományt szeretnének teremteni vele!

A programban szerepelt 4-es, és 2-es fogathajtó versenyek, 3 fogathajtó válogatott kerettag fogat, 4-es fogat bemutó hajtása(!)- káprázatos volt!!!!-, csíkós bemutatók stb.
Hát mit mondjak...,rendesen nagy durranás volt!
Öröm látni, hogy a magyar lótenyésztés, lovassport, lovashagyományok őrzése újra felemelkedőben van!
Elvileg jövőre ismét lesz. Ha érdekel benneteket jövöre megpróbálok időben szólni. :) :WA

Valami kis vadásztémát is belevisztek - legalább egy kis pörkölt formájában? Jó lenne...



Oan is vót! ;D

Beismerem, hogy nem kifejezetten vadászati téma, de van köze a természethez, magyarsághoz, stb. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2008. Augusztus 11. - 12:34:34
Hűűűűűű..
Ez sz..ul néz ki! ;D
Viktor lécci hozd valami 21. szazázadi formába a hsz.-et! ;D

Csiribí-csiribú! Viktor ;D ;D ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Lacus - 2008. Augusztus 11. - 12:47:37
  Viktor! Steve javaslatára elmegy 2-3 vagy több fórumtárs ,akkor az igazi betyáros fórumtalálkozó...nem? :St


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 11. - 13:55:37
  Viktor! Steve javaslatára elmegy 2-3 vagy több fórumtárs ,akkor az igazi betyáros fórumtalálkozó...nem? :St

Hajjaj... de akkor jövőre nem lesz! ;D ;D ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2008. Augusztus 11. - 14:28:21
Köcce! :nyes


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: forsterh - 2008. Augusztus 21. - 17:17:08
Szervusztok!

Szeretném a figyelmeteket az augusztus 30-án megrendezésre kerülő Országos Vadásznap rendezvényeire felhívni. A rendezvénynek, amely ezúttal a szomszédos Szlovénia vadászainak részvétele miatt nemzetközi szintűre is emelkedik, a nyugat-dunántúli festői kisváros, Lenti ad otthont. A program címe is "Lenti-Lendva", a közös határ mellett két oldalt vadgazdálkodók szép együttmüködésének és tapasztalatcseréjének a példája.
A zala megyei vadászok hagyományainak megfelelően bizonyára nagyon sok érdekes szakmai látnivaló lesz tapasztalható, az immáron szokásossá váló és búcsúi hangulatot kölcsönző árusok, soha el nem hagyható jelenléte mellett.
A program 9,30-kor indul és egész nap tart, míg este meghívott zenekar fellépésével záródik.
Ha tehetitek jöjjetek el ide messzebbről is, ismerjétek meg Zalát, ha csak egy napra is.

Üdv. forsterh


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 21. - 22:50:28
Ez Burhinus hozzászólása!
Véletlenül a válasz helyett letözöltem! :Klapal


Mi hárman fórumosok ott leszünk,én nem szivesen megyek oda ott voltam anno katona   :GEP



A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 21. - 22:51:43
Pedig de jó hely is az a Zajda!
Vadásztam ott - a kiképző pálya és a Hernyéki elágazás között- a hetvenes években jópárszor!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 22. - 10:04:16
Fredi!
Csevegőben válaszolok! :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: forsterh - 2008. Augusztus 27. - 07:13:38
Ez Burhinus hozzászólása!
Véletlenül a válasz helyett letözöltem! :Klapal


Mi hárman fórumosok ott leszünk,én nem szivesen megyek oda ott voltam anno katona   :GEP



A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Szervusztok!
Én is ott leszek, remélem összefutunk és tudunk egy jót beszélgetni.
Üdv. forsterh
Valahogy úgy nézek ki, ahogy a csatományban feltett képen látható, de ha nagyon meleg lesz, akkor könnyített ruházatban, baseball sapkában! :V Akkor nem fogtok felismerni azt garantálom....
Na, majd meglátjuk.... :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Augusztus 27. - 10:48:04
Ez Burhinus hozzászólása!
Véletlenül a válasz helyett letözöltem! :Klapal


Mi hárman fórumosok ott leszünk,én nem szivesen megyek oda ott voltam anno katona   :GEP



A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Szervusztok!
Én is ott leszek, remélem összefutunk és tudunk egy jót beszélgetni.
Üdv. forsterh
Valahogy úgy nézek ki, ahogy a csatományban feltett képen látható, de ha nagyon meleg lesz, akkor könnyített ruházatban, baseball sapkában! :V Akkor nem fogtok felismerni azt garantálom....
Na, majd meglátjuk.... :WA


Ilyen markáns ábrázatot nem lesz nehéz felismerni :nyes ;D :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2008. Augusztus 27. - 11:07:45
Ez Burhinus hozzászólása!
Véletlenül a válasz helyett letözöltem! :Klapal


Mi hárman fórumosok ott leszünk,én nem szivesen megyek oda ott voltam anno katona   :GEP



A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Szervusztok!
Én is ott leszek, remélem összefutunk és tudunk egy jót beszélgetni.
Üdv. forsterh
Valahogy úgy nézek ki, ahogy a csatományban feltett képen látható, de ha nagyon meleg lesz, akkor könnyített ruházatban, baseball sapkában! :V Akkor nem fogtok felismerni azt garantálom....
Na, majd meglátjuk.... :WA


Ilyen markáns ábrázatot nem lesz nehéz felismerni :nyes ;D :WA

No meg kezeiben azokkal az agancsokkal biztos nem tud "elbújni"...... :epl


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 27. - 12:28:55
Ez Burhinus hozzászólása!
Véletlenül a válasz helyett letözöltem! :Klapal


Mi hárman fórumosok ott leszünk,én nem szivesen megyek oda ott voltam anno katona   :GEP



A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Szervusztok!
Én is ott leszek, remélem összefutunk és tudunk egy jót beszélgetni.
Üdv. forsterh
Valahogy úgy nézek ki, ahogy a csatományban feltett képen látható, de ha nagyon meleg lesz, akkor könnyített ruházatban, baseball sapkában! :V Akkor nem fogtok felismerni azt garantálom....
Na, majd meglátjuk.... :WA


Ilyen markáns ábrázatot nem lesz nehéz felismerni :nyes ;D :WA

No meg kezeiben azokkal az agancsokkal biztos nem tud "elbújni"...... :epl

 :OKO :ALC :ALC :ALC


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 31. - 11:22:37
LENTI 2008.augusztus 30.


(http://)
(http://)
(http://)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 31. - 11:26:47
LENTI 2008. augusztus 30.


(http://)
(http://)
(http://)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 31. - 20:21:43
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Augusztus 31. - 20:22:48
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 31. - 21:51:03
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Marksman - 2008. Augusztus 31. - 22:07:46
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?

Bal oldalt Zsömbi Fórumtárs :)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Augusztus 31. - 22:19:34
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?

Bal oldalt Zsömbi Fórumtárs :)

Szia Zsömbi! :) :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 01. - 17:44:32
A jobb oldali meg Lupi fórumtárs


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2008. Szeptember 01. - 18:09:02
A jobb oldali meg Lupi fórumtárs

Te meg söröztél :nyes


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 02. - 10:44:42
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?

Igen! Én ismerem Őket, és telefonon Neked is elmondtam!
Azért nem írtam neveket, mert nem hatalmaztak fel rá. (bár a kép közzétételére sem)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2008. Szeptember 02. - 10:53:34
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?

Igen! Én ismerem Őket, és telefonon Neked is elmondtam!
Azért nem írtam neveket, mert nem hatalmaztak fel rá. (bár a kép közzétételére sem)

Csak nem sértődnek már meg..


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 02. - 13:09:22
A jobb oldali meg Lupi fórumtárs

Te meg söröztél :nyes
Nem szeretem, keserű :nyes


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 02. - 13:10:40
Szia Attila!

Ha nem csalódom, az ott Burhinusék standja...

Nem csalódsz, csak éppen Ő elment körülnézni, mikor fényképeztem!

De azokat ismerjük akik ott ülnek?

Igen! Én ismerem Őket, és telefonon Neked is elmondtam!
Azért nem írtam neveket, mert nem hatalmaztak fel rá. (bár a kép közzétételére sem)

Csak nem sértődnek már meg..
Mért sértődnénk meg,nem olyan családból származunk :nyes ;D :epl


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 02. - 21:10:32
A Bács megyei vadásznapra jön valaki?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2008. Szeptember 03. - 09:50:37
Sziasztok!Dehogy sértődünk meg, nincs ezzel semmi gond. Erdőjáró kivételével más fórumossal sajnos nem találkoztunk, pedig Forsterh is ígérte, hogy eljön. A vadásznap elég nagy területen volt megrendezve, nekem talán túlságosan szétszortnak tűnt..programokból nem sokat láttunk, pedig volt vadászkutya verseny és solymász bemutató is. Feiszt Ottó Úrral beszélgettem a standunknál (ZalaerdőZrt.), azt mondta jelentettek már pár 14kg-on felüli bikát, kíváncsi vagyok milyen bikák esnek náluk. Volt hullajtott agancs kiállítás, hát volt egy pár igen vaskos szár meg girbe-gurba érdekesség!Összességében  szokásos vadásznap volt.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 03. - 10:56:03
Szia Zsömbi!
Nagyon örültem, hogy találkoztam Veled, és  a fórumtársakkal! :WA

Egyet értek veled! Nagyon szét volt szórva, és ezáltal nekem kissé "laposnak tünt"
Én sokkal több trófeára, és talán egy kissé több programra számítottam.

"Összességében  szokásos vadásznap volt."
Igen.  Nekem pontosan ezzel van gondom. Ezek a vadásznapok egyre inkább ellaposodnak, egy kaptafára készülnek.
Megnyitó, kitüntetések, Hubertuszmise, kutyabemutató, ijjászbemutató,  főzőverseny, és "utcabál".
Igaz, ezek a vadásznapok talán egy kissé saját magunknak szólnak, de egyre több a nem vadász érdeklődő is.
Talán lehetne egy-egy, a megyék, adott terület vadállományával, vadgazdálkodásával kapcsolatos -és laikusok számára is érthető- előadás, film bemutató, egyáltalán valamilyen propaganda a vadászatért, vadászokért.
És még egy gondolat!
Nem találok visszataszítóbbat, mint délutánonként a vadászruhában dűlöngélő részeg vadásznál! Talán itt mégsem kellene! :Vvon

 :WA :WA :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 03. - 11:01:46
Szia Zsömbi!
Nagyon örültem, hogy találkoztam Veled, és  a fórumtársakkal! :WA

Egyet értek veled! Nagyon szét volt szórva, és ezáltal nekem kissé "laposnak tünt"
Én sokkal több trófeára, és talán egy kissé több programra számítottam.

"Összességében  szokásos vadásznap volt."
Igen.  Nekem pontosan ezzel van gondom. Ezek a vadásznapok egyre inkább ellaposodnak, egy kaptafára készülnek.
Megnyitó, kitüntetések, Hubertuszmise, kutyabemutató, ijjászbemutató,  főzőverseny, és "utcabál".
Igaz, ezek a vadásznapok talán egy kissé saját magunknak szólnak, de egyre több a nem vadász érdeklődő is.
Talán lehetne egy-egy, a megyék, adott terület vadállományával, vadgazdálkodásával kapcsolatos -és laikusok számára is érthető- előadás, film bemutató, egyáltalán valamilyen propaganda a vadászatért, vadászokért.
És még egy gondolat!
Nem találok visszataszítóbbat, mint délutánonként a vadászruhában dűlöngélő részeg vadásznál! Talán itt mégsem kellene! :Vvon

 :WA :WA :WA


Szia Attila! Teljesen igazad van nekem pont ez a bajom a vadásznapokkal.Tulajdonképpen lassan már csak a nevükben lesznek vadásznapok,lassan falunap, stb lesz belőle sajnos. :fejv A dülöngélkő részeg vadászokról sokat tudnánk mesélni.Amikor már ebéd után üvöltöznek,kiabálnak,de olyan is volt hogy leesett a padról,s ott aludt tovább,mindenki szeme láttára.Mit gondolnak ilyenkor a "civilek" a vadászokról el tudom képzelni. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Pyrus - 2008. Szeptember 03. - 11:51:21
Teljesen igazatok van!

Nemrég megkaptam a vasi vadásznap (most szombaton lesz) programját. Hát egy az egyben a tavalyi, vagy tavalyelőtti, vagy azelőtti.
De ez szerintem minden megyében így van.
Kellene valami változatosság!

Meg ezeken a rendezvényeket az sok "civil", nem vadász is megfordul. Ha nem itt, akkor hol kellene a vadászatot népszerűsíteni?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 03. - 12:38:42


Meg ezeken a rendezvényeket az sok "civil", nem vadász is megfordul. Ha nem itt, akkor hol kellene a vadászatot népszerűsíteni?

Már csak azért is, mert ezért jött létre, ez volt a cél!



Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2008. Szeptember 03. - 13:39:47
Attila én is nagyon örültem az ismételt találkozásnak!Burhinus persze szokás szerint csavargott a madarász haverjainál :Q
Sajnos ez megint csak a szokásos vadásznap volt, semmi újdonsággal, új programmal, valóban, mint a tavalyi, tavaly elötti...Talán ennek a változatlanságnak is az oka, hogy egyre kevesebb megyei vadász látogat el ezen rendezvényekre. Valószinűleg az is erősen befolyásoló tényező, hogy képviseli e magát a vadásztársaság vagy sem. Mert ha igen, akkor a tagok nagy réze veszi a fáradtságot és elmeg, ha másért nem enni egy jót, de legalább ott van. Ha a társaság nincs ott, ergo a cimbik nagy része sem akko má nem megyek, há minek, semmi közöm hozzá. Itt a hétvégén max 15 társaság lehetett, szerintem annál picit több van Zalában. Ha a társaságok nagy részét ki lehetne csábítani egy vadásznapra akkor sokkal több lenne a zöldruhás vadászember a helyi nézelődőknél. Sajnos az is igaz, hogy kezdenek átmenni búcsúba ezek a hétvégék. De sajnos azt kell mondjam, hogy ezek nélkül valószínűleg még kevesebb ember jönne ki. Mert ha kijön a vadász, akkor hozza a családot is. eg két kisgerek, akiknek ha nem veszel lufit, cukorkát, nem rakod be az ugrálóvárba akkor 10perc után nyűgös lesz és lehet hazamenni.
Programok tekintetében nem lenne baj a mostaniakkal, mint vadászkutya bemutató, solymászat, trófea és vadászfestmény kiállítás, csak akkor ezeknek mindegyik vadásznapon ott is kellene lennie, nem csak a programfüzetbe és a plakáton. Tudom, hogy könnyű innen dumálni, hogy így meg ugy kellene-kellett volna, de hát ez a szervezők dolga, gondolom van már ezen a téren tapasztalatuk. Amit sajnos ők is nehezen (de inkább sehogy) tudnak kezelni az a hatalmas érdektelenség. Egyre kevesebb az az igazi vadász, akivel el lehet beszélgetni a régi időkről, vadról és minden egyébről ami a vadászatho tartozik. Már túl sokan kaptak pénzért és a pénzük miatt vadászvizsgát. Akinek kitöltött vizsgalapot osztanak ki, abból milyen vadász lesz? (tudom puskás) Nem is szabad csodálkozni, amikor az ilyenek okozzák a balesetet, egymást lövik agyon a lesen...Most például az újdonsült vadászok avatásán nem egy volt amelyik napszemüveggel a fején, zsebre tett kézzel állta végig az avatást.
Röviden ennyit szerettem volna írni, kicsit el vagyok keseredve  a jövőre nézve.
 :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 03. - 13:48:22
Szia Zsömbi teljesen igazad van.Pont ilyeneket akartam írni,de nem jött össze te jobban meg tudod fogalmazni.Látszik hogy fele annyi idős vagy mint én :nyes :WO :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Szik - 2008. Szeptember 03. - 14:47:26
A Bács megyei vadásznapra jön valaki?

Én igen. Meg fogsz ismerni?
A könyvemet ne add el senkinek, megyek érte!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Szik - 2008. Szeptember 03. - 14:48:51
kicsit el vagyok keseredve  a jövőre nézve.
 

Ne legyél, lesz ez még rosszabb is.  :Q


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 03. - 20:38:17
Zsömbi!

Forsterh-rel én is szívesen találkoztam volna!
Tudtommal ott volt, de elkerültük egymást. :(


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: forsterh - 2008. Szeptember 03. - 20:38:50
Sziasztok!Dehogy sértődünk meg, nincs ezzel semmi gond. Erdőjáró kivételével más fórumossal sajnos nem találkoztunk, pedig Forsterh is ígérte, hogy eljön. A vadásznap elég nagy területen volt megrendezve, nekem talán túlságosan szétszortnak tűnt..programokból nem sokat láttunk, pedig volt vadászkutya verseny és solymász bemutató is. Feiszt Ottó Úrral beszélgettem a standunknál (ZalaerdőZrt.), azt mondta jelentettek már pár 14kg-on felüli bikát, kíváncsi vagyok milyen bikák esnek náluk. Volt hullajtott agancs kiállítás, hát volt egy pár igen vaskos szár meg girbe-gurba érdekesség!Összességében  szokásos vadásznap volt.
Szervusztok!
Valóban ígértem, hogy megkereslek benneteket, de a rendezvény forgatagában ez nem jött össze. Utólag is nagyon sajnálom, mert két alkalommal is elsétáltam a standotok előtt, de mivel személyesen nem ismertük egymást nem gondoltam, hogy Ti vagytok akiket keresek. Más  könyvkereskedések sátraiban érdeklődve, viszont nem tudtak használható információt adni Rólatok. A feltöltött képről viszont már vissza tudok emlékezni, hogy merre is voltatok, mert láttam kétszer is ezt a sátort és a mögötte álló gépkocsit. Elnézést Fiúk, nem volt szándékos, de kétszeri eredménytelen érdeklődés után nem akartam egy harmadiknak is nekirohanni. Nos, csak ilyen kicsin múlott, hogy személyesen is találkozzunk.
Egy kicsit belelátok a zalai vadászok bőgésre történő felkészülésébe. Nagyon-nagyon igyekeznek, a vadföldgazdálkodás útján nagy térségben lévő szarvaspopulációkat sikerült összerántani egy bizonyos szűk helyre. Eszméletlen bőgés volt már azokban a napokban is.Ezért az információt reálisnak tartom. Zala mindenképpen bizonyítani akar egy-két kiváló kapitális trófeát képviselő szarvasbika elejtésével, de ettől a az egész szarvasgazdálkodásunk színvonala és teljesítménye, ha ez sikerül is, nem fog megváltozni.Valóban egyet kell értenem azokkal a véleménynyilvánítókkal is, akik nem mindent találtak rendben az Országos Vadásznap Lentiben történt rendezvényén.  Szerintem túlságosan szerteágazó volt a rendezvény és bizonyos területeken kontrollját vesztette. De azért, ha őszinték vagyunk, nem olyan egyszerű egy ilyen rendezvényt mindenki megelégedésére tető alá hozni. Én is keveseltem a kiállított trófeák mennyiségét, mert Zala az a megye, ahol ebben a témában nem szabadott volna ilyen szűz kislányként, szégyenlősen viselkedni. Örülök, hogy a rendezvényről alkotott véleményeink azért nagyjából szakmailag összecsengenek. Azt is el kell azonban mondani, hogy sok vadászati értéket, kultúrát és egyetemes emberi értékeket felvonultató, a vadász ember szívét megérintő, meghitt és csodálatosan szép dolgokkal lehetett találkozni, amelyek azonban elgondolkodásra késztették az embert.
Üdv.forsterh


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 04. - 14:00:28
A Bács megyei vadásznapra jön valaki?

Én igen. Meg fogsz ismerni?
A könyvemet ne add el senkinek, megyek érte!
:ALC :ALC :ALC


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 07. - 19:47:24
A tegnapi Kunfehértói vadásznapon végre találkoztam néhány fórumtársal.Egész jót beszélgettünk. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Bandi - 2008. Szeptember 07. - 22:31:59
Szervusztok!
Pénteken Burgenlandban jártam (Várfölde, Vártartomány, Őrvidék) s méltón német nyelvű tartományi elnevezéséhez valóban egymást érik a középkori és még régebbi várak, amelyek a magyarországiaknál sokkal jobb állapotban, többségében épen vészelték át a vérzivataros évszázadokat. Ez azért volt lehetséges, mert a nyugat felé terjeszkedő oszmán birodalom, a magyar végvárak elfoglalása után, mindig haderejében annyira meggyengült, hogy mikor ezen várak alá ért már nem volt képes hadisikereket velük szemben elérni. Így szégyenszemre innen mindig visszavonulni kényszerült.


Plusz azért mert arrafelé drágalátos Habsburg "barátaink" nem robbantották fel a várak javát.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 09. - 20:27:21
Szombaton Nagybörzsönyben Kivel találkozunk? :)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 10. - 10:47:36
Szombaton Nagybörzsönyben Kivel találkozunk? :)
Mondjuk velünk megint!Persze ha felismersz :nyes ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Taki - 2008. Szeptember 10. - 12:22:08
Szevasztok!

Ha minden tervem bejön, akkor én is ott leszek a vadásztársaságommal és családtagjainkkal + viszem a selmeci solymász csoportot.

üdv.

Taki


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 10. - 14:56:03
Szevasztok!

Ha minden tervem bejön, akkor én is ott leszek a vadásztársaságommal és családtagjainkkal + viszem a selmeci solymász csoportot.

üdv.

Taki

Helyes helyes akkor találkozunk,és a solymászokat is megnézzük. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Szik - 2008. Szeptember 10. - 16:47:07


Helyes helyes akkor találkozunk,és a solymászokat is megnézzük. :WA

Persze, Te szórakozol szegény gyerek meg addig megszakad a munkában.  :nyes


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2008. Szeptember 10. - 16:56:38
Attila ott leszünk!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 11. - 14:05:32
Jön még valaki a szombati vadásznapra?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Marksman - 2008. Szeptember 13. - 23:40:30
Ma Janika Fórumtásunk jóvoltából (ezúton is hálás köszönet érte) részt vehettem és én is találkozhattam néhány kedves barátommal a nagybörzsönyi vadásznapon. Akikkel nem jött össze a hosszabb beszélgetés, ez úton is elnézést kérek, de jó volt Benneteket látni ismét  :OKO
Néhány pillanatkép:

Egy kis műszer :) :

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04801_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

A solymászbemutató pillanati:

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04809_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/430132310DSC04815_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Egy szép munka:

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04823_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Képek a trófekiállításról (néhány igazi ritkasággal - vadmacska, nyestkutyagereznák, és igazi kuriózumok):

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04831_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04833_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04834_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04839_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04847_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04848_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04851_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/080913/DSC04857_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Egy kicsit amit hiányoltam: a szlovák résztvevők és a tavalyi felhozatal miatt bíztam néhány farkas-, medve- és hiúzgereznában illetve -koponyában. Ezek sajnos valahogy kimaradtak... De ettől függetlenül igen jól éreztem magam, és ha sikerül, jövőre ismét ellátogatok.

 :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2008. Szeptember 14. - 09:43:16
Balázs mi is nagyon örülünk, hogy újra összefutottunk veled,Erdőjáróval, Janikával és Takival is! :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Taki - 2008. Szeptember 14. - 11:45:24
Szevasz Marskman!

Jogos az észrevételed, de hidd el, hogy ez azért nem olyan egyszerű …. Kezdeném azzal, hogy azért nálunk se büszkélkedik minden vadász medve, hiúz vagy farkas trófeákkal. A hiúz már évtizedek óta szigorúan védett és semmilyen körülmények közt nem ejthető el. A medve is szigorúan védett, de a medvét különleges engedéllyel azért lehet vadászni, de a vadászatára nagyon komoly megkötések érvényesek. A farkasnak igaz, hogy van 2,5 hónapos vadászidénye de a farkas igencsak tud magára vigyázni, és kevés vadász büszkélkedhet farkas trófeával. Arról nem is beszélve, hogy nálunk pár részletben teljesen mások a vadászati törvények, mint MO-n. Pár elejtett vadfaj trófeájának a Magyarországra való bevitelét a törvényeitek tiltják! Igaz, hogy ebben a közelmúltban történtek némi engedmények, de a mieink erről mit sem tudnak. …. Egy a 60-as 70-es években (legálisan) elejtett hiúz trófeáját pl. én sem tudom, hogy be lehet-e vinni MO-ra. 

Más:

Aki ott volt Nagybörzsönyben az láthatta –tapasztalhatta a selmeci solymászok bemutatóját. Ugye, hogy kicsit szegényes volt a műsor? Ezek a srácok fajokban olyan széles palettával rendelkeznek, hogy szinte minden nálunk ismert madarat fel tudtak volna sorakoztatni Börzsönyben és amelyikük nem kimondottan vadászmadár bemutatót is tarthattak volna velük. Ezt teszik is nagy sikerrel az Európa – főleg az unió szinte minden országában. Kivéve egy helyen  -  MAGYARORSZÁGON! A törvényeitek tiltják még az élő, fogságban tartott, törzskönyvel ellátott és vadászatra, bemutatókra engedélyezett védett madarak MO-ra való beszállítását is. (Az uniós törvények nem!)
Mikor Nagybörzsönybe készültünk (valamikor májusban) akkor a köv. madarak beszállítását terveztük MO-ra:

Egerészölyv (Butteo butteo),  Harris-ölyv ( Parabuteo),  Pusztai sas (Aquila nipalensis,
Kőszálisas (Aquila chrysaetos), Uhu (Bubo bubo),  Holló (Corvus corax),  Hibrid sólyom (Falco biarmicus x falco cgerrug x falco rusticolus,  Kerecsen sólyom (Falco cherrug) és egy héja (Accipiter gentilis)

Ebböl amit engedélyeztek - Egerészölyv (Butteo butteo),  Harris-ölyv ( Parabuteo) és a Hunyadiak címer madarát a hollót (Corvus corax).

„A szegény ember vízzel főz” – tartja a magyar mondás, és én voltam talán a legjobban meglepve, hogy ebből a ragadozómadár palettából a legények tudtak valamilyen bemutatót is kihozni …

Üdv.
Taki


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2008. Szeptember 14. - 12:24:21
Szia Taki !
Nekem tavaly volt szerencsém látni a bemutatót Szentén ott mintha több mádár lett volna.Akkor nekem tetszet a bemutató.Üdv HSanyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Marksman - 2008. Szeptember 14. - 21:07:10
Szia Taki!

Köszönöm at információkat - ebből is látszik, hogy lehetőségeink néha igen korlátozottak, hogy finoman fogalmazzak.
Más: jövőre is szeretnék eljutni, ekkor egyeztetnék Veled előre, hogy összefuthassunk! Már egyszer emlmaradt a megismerkedés tavaly, sajnálom, hogy most sem jött össze! De "jövőre ugyanitt, ugyanekkor".

 :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Szeptember 15. - 11:41:42
Üdv!

Családomnak és nekem nagyon tetszett a rendezvény, külön örömet okozott a személyes találkozás (Marksman, Zsömbi, Erdőjáró, Burhinus65 és Lupi).
Szia Janika,én is örülök hogy megismerhettelek téged s kedves családodat.Kár hogy nem tudtunk többet beszélgetni.Majd legközelebb. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 15. - 13:00:34
Szervusztok!

Én is nagyon örültem a személyes találkozásoknak, és szívből sajnálom, hogy nem jutott idő hoszabb beszélgetésekre, de az "üzleti megbeszélések" kissé lekötötték az időmet.
Ezért IS! jó lenne valahol egy fórumtalálkozót rendezni, mert ott csak egymással lennénk elfoglalva!

Nekem nagyon tetszett a rendezvény, és főleg az, hogy szép számmal vettek részt rajta vadászok. (Mert merem remélni, aki ilyen rendezvényekre eljön, és zöld ruhát visel az nem a "puskások" közül kerül ki.)
Külön szeretném kiemelni a kitüntetettek közül, Kemény Dénest, Török Henriket, a Vadcoop Vadásztársaságot, és nem utolsó sorban azt a három hivatásos Vadászt, akik az idei Pest megyei csapdázási programban élen jártak! Az hiszem, megérdemelten részesültek elismerésben!
Akit kihagytam, azoktól elnézést kérek!

Maga a rendezvény pörgő, jól szervezett volt, és a vadászprogramokon kívül valóban gondoltak a nem vadász érdeklődőkre is. Összességében nekem tetszett, és nagyon jól éreztem magam. :OKO

Két negatív észrevételt is szeretnék megemlíteni!
Az első, hogy a szlovák ragadozómadár bemutató igazi látványosságai a magyar hatóságok túlbuzgó, merev , és számomra teljesen érthetetlen hozzáálllása miatt maradt ki a programból. Még az elmúlt évi rendezvényen résztvett nadarakat sem engedték behozni az országba! :Vvon :fejv :KA :FAL (De Taki ezt korábban részletesen leírta.) Nem tudom ez az agyament hozzáállás mikor fog megszünni nálunk!
A második, a főzőversennyel kapcsolatos. Én úgy gondolom, egy főzőverseny zsűri tagjai akkor járnak el megfelelően, ha a versenyzőket "munka közben" is megnézik. Meggyőződnek a főzés tisztaságáról, az elkészítés mikéntjéről, és néhány szót váltanak a verseny résztvevőivel. Itt ilyen nem volt, csak a végtermék érdekelte Őket! :Vvon Ezt maguk a versenyzők kifogásolták legjobban!!!



Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. Szeptember 22. - 21:05:59
Trófeabemutató
A Zalaerdő Zrt. október 9-én, 14 órakor Szentpéterföldén, a vadászháznál trófeabemutatót rendez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.   

További hírekért, informácókért látogasson el honlapunkra!
www.vadaszlap.hu


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2008. Október 17. - 19:44:53
Sziasztók!
Vasárnap 19 én Gödöllőn vadásznap (gondolom a kastély környékén) össze jöhetnénk egy páran egy kis eszme cserére.
Esetleg van aki többet tud a rendezvényről?
Üdv HSanyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2008. Október 30. - 20:05:15
Sziasztok!
Hétfőn November 3án Gödön a Nemeskéri Kurjában idén az utolsó vadász találkózo "Szent Hubertus Nap" lesz 13,30h tol.
http://www.nemeskerikuria.hu/index.php
Esetleg egy ujabb alkalom lenne a találkozásra ismerkedére .
Üdv HSanyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2008. Október 30. - 20:21:16
Sziasztok!
Hétfőn November 3án Gödön a Nemeskéri Kurjában idén az utolsó vadász találkózo "Szent Hubertus Nap" lesz 13,30h tol.
http://www.nemeskerikuria.hu/index.php
Esetleg egy ujabb alkalom lenne a találkozásra ismerkedére .
Üdv HSanyi
Sanyi két fórümossal biztos fogsz találkozni ha kimész!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Bandi - 2008. November 17. - 21:40:04
VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom - 2008. november 28-29.

2008. november utolsó hétvégéjén immár nyolcadik alkalommal invitálja Tatára az ország terepmadarászait, a madarak iránt érdeklődőket és a természetet kedvelőket a Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja.

Bővebben:
http://www.mme.hu/cgi-bin/mmehir.pl?sorszam=497


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. November 29. - 18:42:58
Ma este Albertirsán hagyományteremtő Vadásznapot tartottunk öt Gerjementi Vadásztársaság tagjai, a Polgármesterek, a jegyzők, és az érdeklődő  lakosság részvételével.
(Pilis, Mikebuda, Ceglédbercel, Albertirsa 2 társaság),
Az ünnepi beszédeket az ünnepélyes vadászrész kiosztása követte. (a Pipacs Vadászkürt Együttes, és a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével.)
A rendezvényt a Hubertus mise zárta.


(http://[center][/center])


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2008. November 29. - 21:35:31
Vadon élő állatok karácsonya

Először a Magyar Vadászlap 1997. decemberi számában hirdette meg a Vadászati Kulturális Egyesület a „ Vad-Karácsony” gondolatát. Az akcióval sikerült felhívni a figyelmet az állatok téli etetésének fontosságára, a vadászat a vadgazdálkodás céljainak megvalósulására, a vadászok etikus viselkedésének népszerűsítésére és a közvélemény vadászellenes hangulatának megváltoztatására. A kezdeményezéshez 1998-ban elsőként a „Matulások” csatlakoztak és megrendezték az első „Vad-Karácsonyt” a Fővárosi Állat-és Növénykertben. Azóta a VKE Matula Programjában ez a rendezvény hagyományos ünnepi eseménnyé vált, és idén immár 10. alkalommal kerül megrendezésre.
A VKE felhívással fordul az ország vadásztársaságaihoz, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével legyen egy nap, amikor az iskolás fiatalokat kiviszik a vadászterületre, és közösen töltik fel az etetőket, szórókat. Legyen a vadnak is KARÁCSONYA!
Az országos 10. jubileumi „Vadonélő állatok karácsonya program” központi rendezvénye december 18-án 9 órai kezdettel Cegléden, a Vörösmarty téren lesz, melyre minden természetkedvelő érdeklődőt szeretettel várnak.
További információ: Mészáros Iván 06-70/702-5016

Forrás: Magyar VADÁSZLAP


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Paledog - 2009. Január 20. - 07:44:16
Üdv mindenkinek! Február 13-15. között Bécsben Jaspowa.

Nem tud valaki pontos címet adni nekem? Három éve tervezem, talán idén sikerül

Helyesírás miatt szerkesztve..


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: K_Matyi - 2009. Január 20. - 18:52:33
Üdv mindenkinek! Február 13-15. között Bécsben Jaspowa.

Nem tud valaki pontos címet adni nekem? Három éve tervezem, talán idén sikerül

Helyesírás miatt szerkesztve..

Sziasztok!

Ha valaki tud valamit és megosztaná azt én is megköszönném, mert ebben az időpontban valószínüleg én is Ausztriában leszek, és nem lenne rossz megnézni a kiállítást. Valaki volt már ott egyébként? Milyen a színvonala?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Január 20. - 19:18:52
Itt mindent megtaláltok róla! Jegyár 9 Euro, megközelítés, kiállítók stb.

http://www.jaspowa.at/index.html


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: K_Matyi - 2009. Január 20. - 19:46:45
Itt mindent megtaláltok róla! Jegyár 9 Euro, megközelítés, kiállítók stb.

http://www.jaspowa.at/index.html

 :OKO Köszi! Valaki volt már esetleg?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2009. Január 20. - 20:03:35
Szia Matyi!

Én voltam már kint kétszer.Azért másabb mint az ithoni,lehet látni ezt azt.A kiállitok késségesek meg mutattak mindent,még a vitinből is kivették a fegyvert.Aztán megtörölte és vissza tette.De tudod nem is ez a legfontosabb,ha nem az a egységes kép ami lejőn a vadásztásadalomrol.A közös kinézet a felépés a kuyta az étteremben a lábánál fekszik (nem bántja senki).
Nem kell a standon értékesiteni,van külön könyves rész (és micsoda irodalmi választék) Külön gasztronomiai rész (még Girgesz is  nézne)
és  még sorolhatnám.
Ha kint vagy és időd van szerintem menj ki de pénteken (mert hétvégén ott is sokan vannak köztük a magyarok is)
Üdv:HSanyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: K_Matyi - 2009. Január 20. - 20:43:34
Szia Matyi!

Én voltam már kint kétszer.Azért másabb mint az ithoni,lehet látni ezt azt.A kiállitok késségesek meg mutattak mindent,még a vitinből is kivették a fegyvert.Aztán megtörölte és vissza tette.De tudod nem is ez a legfontosabb,ha nem az a egységes kép ami lejőn a vadásztásadalomrol.A közös kinézet a felépés a kuyta az étteremben a lábánál fekszik (nem bántja senki).
Nem kell a standon értékesiteni,van külön könyves rész (és micsoda irodalmi választék) Külön gasztronomiai rész (még Girgesz is  nézne)
és  még sorolhatnám.
Ha kint vagy és időd van szerintem menj ki de pénteken (mert hétvégén ott is sokan vannak köztük a magyarok is)
Üdv:HSanyi


Szia Sanyi!

Köszi az infót! Mindenképpen szeretnék kimenni, a Fehovára is mindig kimegyek. Szerdától vasárnapig leszek Ausztriában és arra gondoltam, hogy hazafelé beugrok Bécsbe. Szóval valószínű csak a vasárnap jöhet össze ha valami összejön.

Üdv: Matyi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Tomek - 2009. Február 08. - 13:59:25
Szép napot!

Jön valaki az ezévi FeHoVa-ra? Ha igen, melyik napon? Lesz mini fórumos találkozó, ha igen, mikor és hol?  :) :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2009. Február 08. - 15:41:57
Szép napot!

Jön valaki az ezévi FeHoVa-ra? Ha igen, melyik napon? Lesz mini fórumos találkozó, ha igen, mikor és hol?  :) :WA

Perszehogy!!! Standot keresünk.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Marksman - 2009. Február 08. - 18:49:29
Szép napot!

Jön valaki az ezévi FeHoVa-ra? Ha igen, melyik napon? Lesz mini fórumos találkozó, ha igen, mikor és hol?  :) :WA

Szia Tomi!

Én nagyon szeretnék menni (sajnos nem biztos hogy sikerül) de ha sikerül biztos, hogy szombat lesz a nap mert pénteken dolgozom, vasárnap meg itthon szeretnék lenni :)

 :kalapemel :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2009. Február 08. - 19:29:46
Szia Tomi!

Én nagyon szeretnék menni (sajnos nem biztos hogy sikerül) de ha sikerül biztos, hogy szombat lesz a nap mert pénteken dolgozom, vasárnap meg itthon szeretnék lenni :)

 :kalapemel :WA

Nekem vagy péntek, vagy szombat....


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Tomek - 2009. Február 08. - 20:32:07
Én, ha el tudok menni, szombaton megyek. Ezt a trófeakiállítást nem szeretném kihagyni.  :T


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 20:37:52
Ha minden igaz minden nap kint leszek két másik fórumos társammal.Nekem az a gondom hogy sokan nem ismerjük egymást, s így
elmegyünk egymás mellett.utólag derült ki hogy a tavalyi FEHOVAN találkoztam fórumossal de nem tudtunk egymásról.Ezért úgy
döntöttem hogy idén ha kint leszek,egy kitűzőt fogok kirakni magamra ;D a fórumos nevemmel.Így aki akar megismerkedhet velem :T


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Tomek - 2009. Február 08. - 20:44:24
Ha minden igaz minden nap kint leszek két másik fórumos társammal.Nekem az a gondom hogy sokan nem ismerjük egymást, s így
elmegyünk egymás mellett.utólag derült ki hogy a tavalyi FEHOVAN találkoztam fórumossal de nem tudtunk egymásról.Ezért úgy
döntöttem hogy idén ha kint leszek,egy kitűzőt fogok kirakni magamra ;D a fórumos nevemmel.Így aki akar megismerkedhet velem :T
Ez nagy ötlet.  :Q :Q


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 20:47:20
Már tavaly is gondoltam rá,de féltem :riii hogy leszavazzátok.Mármint hogy aki támogatná ilyennel mozogna.Már csak azért is mert nem biztos
hogy mindenki el tud menni a napi találkozókra. :V


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sanyooo - 2009. Február 08. - 20:48:30
Ha minden igaz minden nap kint leszek két másik fórumos társammal.Nekem az a gondom hogy sokan nem ismerjük egymást, s így
elmegyünk egymás mellett.utólag derült ki hogy a tavalyi FEHOVAN találkoztam fórumossal de nem tudtunk egymásról.Ezért úgy
döntöttem hogy idén ha kint leszek,egy kitűzőt fogok kirakni magamra ;D a fórumos nevemmel.Így aki akar megismerkedhet velem :T

Mi lenne, ha mindegyikünk a fórumos matricát tűzné ki, és ha akarja alkoholos filccel ráírja a nick-jét?  :Vvon


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 20:51:41
Nekem szégyellem de nincs matricám :Vvon


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Tomek - 2009. Február 08. - 20:54:36
Majd ráragasztom a kalapomra.  ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Voldi - 2009. Február 08. - 21:07:11
A matricás topikban ott a kép, töltsd le, írd rá a neved, nyomtasd ki, tedd kitűzőtokba és máris megoldva.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 21:09:49
Voldi köszi a segítséget. :kalapemel


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Kama - 2009. Február 08. - 21:27:32
Ha minden igaz minden nap kint leszek két másik fórumos társammal.

Remélem csütörtökön megyek.
És remélem lesz egynéhány Nemeskérid számomra  :V  :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 21:28:35
Remélem csütörtökön megyek.
És remélem lesz egynéhány Nemeskérid számomra  :V  :WA
Ha időben jössz bármi előfordulhat :SL :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Kama - 2009. Február 08. - 21:38:06
Remélem tartjuk a korábbi évek gyakorlatát és csütörtökön megyünk.  :Vvon

Azért előtte írhatnál, hogy van-e valami nekem érdekes, és ha úgy van eltehetnéd nekem a pult alá  ;)


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Február 08. - 21:41:15
Remélem tartjuk a korábbi évek gyakorlatát és csütörtökön megyünk.  :Vvon

Azért előtte írhatnál, hogy van-e valami nekem érdekes, és ha úgy van eltehetnéd nekem a pult alá  ;)
Ez csak természetes ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Kama - 2009. Február 08. - 21:50:38
 :OKO   :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Horrido - 2009. Február 08. - 23:44:26
Remélem csütörtökön megyek.
És remélem lesz egynéhány Nemeskérid számomra  :V  :WA
Na-na! :Q Egy szép darabbal addigra kevesebb lesz a piacon... :WA :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Troja - 2009. Február 13. - 12:35:46
Indul valaki holnap Bécsbe a "Jaspovára"?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Paledog - 2009. Február 14. - 14:45:11
Én tegnap voltam. Nagyon jó volt. Sokkal kissebb mint a FeHoVa,de tömörebb,színvonalasabb. Mindent a kezembe vettem még a Viktor által mutatott M98-as Kessler Golyósokat is.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2009. Február 16. - 08:32:08
Mindent a kezembe vettem még a Viktor által mutatott M98-as Kessler Golyósokat is.

Mesélj! :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Paledog - 2009. Február 16. - 11:34:02
"Mesélj! "
Szia Viktor. Nincs mit mesélni,elég annyi,hogy élőben sokkal szebbek. Sőt! Sajnos képeket nm készítettem,mert otthon maradt a gép. :Klapal Mindent a kezembe vettem,kivéve azokat a fegyvereket amik meghaladták az évi bruttófizetésem 5x-ösét. (Ferlach,Purdey)
Rengeteg fegyver testközelből. A stand sarkában akkor is nyugodtan üldögélt a kiállító mikor egy kb 10éves kölök 5-6 ezer eurós Steyer mesterlövésszel hadonászott. Az "átlag" fegyvereket nem kell elkéregetni ki van rakva és kész,azt csinálsz vele amit akarsz. Volt olyan is ami ki sem volt kötve. Kicsit más a felfogás mint nálunk. Nem csak a fegyverek terén,hanem úgy egészen. A szívem majdmeghasadt mikor el kellett jönnöm,és majd felrobbantam mikor megvettem szombaton a nimrod-ot. Ingyen mehettem volna be ha felmutatom. De így is egy zsák katalógussal meg prospektussal tértem haza. Röviden ennyi. Ha kérdésed van szívesen válaszolok.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Viktor - 2009. Február 16. - 16:22:25
 :OKO Azt hiszem nincs több kérdésem, mert elsírnám magam a válaszoktól... főleg most, hogy 305 egy ojró...


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Paledog - 2009. Február 16. - 17:00:25
Hát igen. Így egy kicsit drágábbak. :'(


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. április 27. - 21:11:12
Sziasztok!
Májusban három vadásznap is lesz.Mi persze mindegyiken ott leszünk. :nyes Remélem sikerül találkozni néhány fórum társunkkal is.
Most szombat Fejér megyei Agárdon,23-án Várpalota,30-án Szőcsénypuszta. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Május 03. - 19:01:18
Tegnap megjártuk a Fejér megyei vadásznapot Agárdon.Hááááááát sok embert láttunk de vadászt nagyon keveset.
INkább volt ez többnapos eszem iszom dínom dánom mint vadásznap, sajnos.Fórumossal nem találkoztunk :Vvon


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Május 03. - 20:15:01
Az idei Baranyai vadásznap máj.16-án lesz Mohácson.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2009. Május 12. - 14:22:02
hunter-erdei
Liget
***

   
Re: Vadásztacskó
« Válasz #483 Dátum: Ma - 14:19:42 »

2009. június 6-dikán CACT Vércsapa Munkavizsga tacskók,terrierek számára, Szombathelyen. Nevezési határidő: Május 25. Nevezéshez elérhetőség: Németh Nikoletta, 06 20 3461481  e-mail:marzipan78@freemail.hu


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Május 22. - 10:45:02
Holnap vadásznap Várpalotán.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Június 10. - 09:33:10
Jön valaki szombaton a Vajdahunyad várhoz? Idén ott lesz a Vadászati Kultúra napja.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Lupus - 2009. Június 10. - 18:34:09
Sajnos nem tudok menni, ballagás lesz! :Vvon


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Június 11. - 20:15:13
Sajnálom Lupus, mindenesetre aki jön az tudja hol talál minket! Erdőjáró Attila jössz a családdal?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sanyooo - 2009. Június 11. - 20:18:59
Jön valaki szombaton a Vajdahunyad várhoz? Idén ott lesz a Vadászati Kultúra napja.

Melyikhez? :D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: O.Laci - 2009. Június 11. - 20:42:22
Jön valaki szombaton a Vajdahunyad várhoz? Idén ott lesz a Vadászati Kultúra napja.
Hol találunk? Én a kedvesemmel ha minden jól megy, megyek.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Június 12. - 08:18:05
Természetesen a városligeti várhoz :) Régi vadászkönyves standot kell keresni, zöld sátorral.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Zsömbi - 2009. Június 14. - 10:22:52
A vadászok részéről igen nagy érdektelenséggel zajlott le a tegnapi vadászrendezvény (is). Ha száz zöldruhás volt akkor lehet, hogy sokat mondok. A fórumról viszont elég sokan eljöttek, 8-an is, pontosabban Hegedűs Sanyi, Manipulus és 6 tacsi.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Július 02. - 21:27:11
Jön valaki a Csongrádi vadásznapra, ami Mórahalmon lesz vasárnap?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Augusztus 10. - 10:29:48
Szombaton jön valaki a Szanyi vadásznapra??


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Kama - 2009. Augusztus 10. - 16:07:20
Szombaton jön valaki a Szanyi vadásznapra??

Van valami érdekességed?  ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Augusztus 10. - 17:19:32
Kama,aztat én nem tudom így hírtelen hogy neked mi az érdekesség.De ha eljössz láthatsz pár dolgot,és ami
nem látható azt elmondom. :SL


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Marksman - 2009. Augusztus 10. - 22:45:34
Szombaton jön valaki a Szanyi vadásznapra??

Szombaton Nógrád megyében, Szentén is vadásznap lesz, én ott leszek ha valaki arra jár!  :kalapemel


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Augusztus 11. - 12:37:54
Szombaton Nógrád megyében, Szentén is vadásznap lesz, én ott leszek ha valaki arra jár!  :kalapemel

Szia Balázs!  Mivel egyszerre nem tudunk két helyen lenni,így mi Szanyba megyünk.Kár hogy nem találkozunk! :SL :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Burhinus65 - 2009. Augusztus 25. - 11:41:29
Szombaton Nagykanizsára jön valaki. :Vvon


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: LordBK - 2009. Szeptember 24. - 08:54:52

2009. október 6-tól 11-ig
42. Nemzetközi vadász-, horgász- és sportkiállitás - Újvidéken
:P


Cím: Magyar Késmíves Céh kiállítása a Vajdahunyad várában.
Írta: Szüri - 2009. November 29. - 12:47:08
Dec. 12-én először kerül sor a Magyar Késmíves Céh közös kiállítására a Vajdahunyad várában.
Természetesen vadászkésekkel is jelen lesznek a készítők.
Szeretettel várunk minden kések iránt érdeklődő és késeket szerető,felhasználó látogatót.
http://kesmives.hu/esemenyek.php


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2010. Július 07. - 10:32:06
Siklósi vadászkiállítás:
új témát nem akarok indítani ezért remélem jó helyen lesz ez itt is.
(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pOfCooGbHzlGQxc_5nE2ywwOe1Zma04OyFuSLT_uQG0yMuvsvImzz0Fl8V-LrZnodoicDfsW7no0C4gE-0hGKyaUDjv4BXRIt/P1330037.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pOTbiFcOz0XqsirWVLPWNALz-7S7bUzd02PP28bq3D-oEFLlukXB02JmLwXbqHMBWxm1ppOo796OYjgKQ7oDV99OP9FG0v6wz/P1330040.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pLrtxEL7dJssI7nAVEOP4aQFn1LFngkllKls5On6jowcH3wPfWV1-bW_HbqL68phigbzzINhdptwxCiRw522dKJg_0YmJK3wL/P1330042.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1p3glKi3nSBEk-gPIvYMSd2LJhlUVxCKWcvOxRBlJWZ_SYgizNLQOSdsuwYQdeLJWUXU5rVbbXMrrDCJIXseT2G-MCxq_ua6JC/P1330043.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pB13hPdqHYiy2q4NUWpbzUklmof8KYXwsvOR-y_EdKQMV-4WH-DsttwYsB4bdQAGY_COsG3TC7hSOfXGa92ot9zhS9NhuEqYS/P1330045.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pyliSiHCR31khIXBisvoERPKcFigIHlqpiHuTlKbAAuwgJ7Vjdq4nijxmFD6klos0jVORVg79NMzdmbXm0aaDCxQY8tJ_55-g/P1330046.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1p0OjnPHjwZOwWZu8YOsxlbubc3NM2jNpw3tCHcDkktqpy0QP_HGIHFC4Uoe0l1yI9mAKKCjijwLbT3N3YJ7C4QMTunNDJ9ZGP/P1330047.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1p8tvNPBGzvUo1M346cJl653XSxlk0lmLLflc5N2lzlfnoELrjbAVevupPKKU2kezypSp723f2P3z_Bh6txtUscWe-bEeRXvD3/P1330048.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pR-5AK5IAfmw50kCeO9h8dPLyHF435_Acx20oYaBkBfjJ9uPdzG4cbt2hVQtsA0y28DzPBT5nBrSerOHxds31nMG9d1heeQQ-/P1330049.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1p2MMeLyuoKt9XwEMtrxu9XSnbuvWWloG0K4qgnnlJ4tRQV_VbJjEMEkflBxo1kSiKTosKxnsDon9tCqRDTz1CPa_CVs357tb8/P1330050.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pd_2EhY3ejrm_Y3hmRF3W2Gsr0allQIvMpYER1ysgs9XZF1bBEM4zyNWRkYOqI7voJG_px1FuCMg4oQoN_d0-F_LJ-bLxgX3z/P1330052.jpg?psid=1)

(http://vppz9g.blu.livefilestore.com/y1pA1m5WUB131FjPBVpkZpJ41R5HtOGvnAn-iujBvpUTyMrywYwH4FQXQCGhyMprTWcKzkTOj94ljLi8m6pxY1m9GcvhUY3zosq/P1330053.jpg?psid=1)


Cím: Hercegi hallali. Vadászat az Esterházy udvarban.
Írta: Kornél - 2010. Augusztus 01. - 10:28:11
Hercegi hallali. Vadászat az Esterházy udvarban.

Idézet
A vár újonnan restaurált termeiben az Esterházy ház négy évszázados vadásztradícióját bemutató időszaki kiállítás 2008. május 10-től 2010. október 31-ig lesz látható.
http://www.esterhazy.at/hu/burg-forchtenstein/hercegihallali.htm (http://www.esterhazy.at/hu/burg-forchtenstein/hercegihallali.htm)





Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Gaucho - 2010. Augusztus 04. - 15:31:14
http://tourinform.hu/tourinformok-ajanljak/iii-varsanyi
 Nógrád megyei vadásznap 2010. aug. 7. Varsány


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Ropi - 2010. Augusztus 07. - 22:40:45
Győr-Moson-Sopron Megyei vadásznap Augusztus 28 Szany.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2010. Augusztus 08. - 08:25:30
Jön valaki a fórumról a Csongrád megyei vadásznapra?

Szeged, Újszegedi liget. :WA


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sziju - 2010. Augusztus 08. - 10:28:15
Mikor lesz?


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2010. Augusztus 08. - 10:36:49
Mikor lesz?

Jövő hét szombaton (augusztus 14.)!


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sabbati - 2010. Augusztus 29. - 16:26:00
Bocsánat, hogy a szakmai rendezvények közé teszem ezeket a fotókat, de nem akartam a Debreceni Kutyakiállítás miatt új topikot nyitni.
A kiállításon nem a csodabogár kutyákat fotóztam, hanem azt, amin megakadt a szemem.
Az agyontupírozott kutyák is kedvesek a szívemnek, hisz nem Ők tehetnek arról, ha a tulajdonosuk ízlésficamban szenved, de sokkal közelebb áll hozzám Ladikos Laci Bácsi verzett, loncsos, ostoba kuvasza, mint a kiállítás-győztes Vitéz Lóbányai Agyontenyésztett Harmincdekaköretnélkül-je.
Kis önzéssel az én kutyám indítja a sort: Csipesz, aki pár napja lefejelte a kormos petróleumlámpát...
Fogadjátok szeretettel a képes beszámolót:

 (http://up.picr.de/5090684.jpg)


(http://s1.up.picr.de/5090685.jpg)



(http://s2.up.picr.de/5090691.jpg)



(http://s3.up.picr.de/5090695.jpg)



(http://s4.up.picr.de/5090704.jpg)



(http://s5.up.picr.de/5090707.jpg)



(http://s6.up.picr.de/5090710.jpg)



(http://s7.up.picr.de/5090712.jpg)



(http://s8.up.picr.de/5090714.jpg)



(http://s9.up.picr.de/5090715.jpg)


Folyt.köv.

 :Effendi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sabbati - 2010. Augusztus 29. - 16:31:48
(http://up.picr.de/5090958.jpg)


(http://s1.up.picr.de/5090959.jpg)


(http://s2.up.picr.de/5090962.jpg)


(http://s3.up.picr.de/5090964.jpg)

 :Effendi :Emel


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: zsolt68 - 2010. Augusztus 31. - 21:50:51

(http://s9.up.picr.de/5090715.jpg)


 :o
Ezt a kutyát az Isten is műuhunak teremtette! Egy sárga napszemcsi, kis festék, toll, mancsába egy vaskos könyv, 10 perc alatt kész. 8) Szerintem még kattogni is tud.
 ;D


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sabbati - 2010. Augusztus 31. - 21:58:08
 :epl :epl :epl :epl :epl :epl :epl

Nem vagy normális...
Szétröhögtem az agyam...
Műuhu...
HAHAHAHAHAHA!!

 :Emel :Effendi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Steve - 2010. Szeptember 01. - 07:32:32
:o
Ezt a kutyát az Isten is műuhunak teremtette! Egy sárga napszemcsi, kis festék, toll, mancsába egy vaskos könyv, 10 perc alatt kész. 8) Szerintem még kattogni is tud.
 ;D

Ahogy mondod!...Ahogy mondod! :V

Eme eb telítve van a műuhu néhány csak rá jellemző sajátosságával...... :epl


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Sabbati - 2010. Szeptember 01. - 17:26:14
Hát, ha így mélyen belegondolok, ha Csippet kitataroznám fülesbagolynak, egy darabig nem nagyon kellene hazamennem... :fejv :fejv

Kend meg milyen lópofa...akarom mondani, jópofa!!
Az adidasos- guggolós egy fokkal jobb volt!! ;)

 :Effendi


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: kisvadasz1 - 2010. Szeptember 20. - 11:01:45
Szept.19-én Gödöllőn  a Királyi Kastélyban Vadásznapi rendezvény volt.
Ritka kevés érdeklődővel  és igen lanyha érdeklődéssel. Sajnos ronda idő volt. Azért akit igazán érdekelt, az, ott volt, és ahogy láttam, élvezte a különböző rendezvényeket, és kiállításokat. Aki nemjött, az meg sajnálhatja! :epl


Üdv. Pista


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. Szeptember 20. - 21:13:15
Szept.19-én Gödöllőn  a Királyi Kastélyban Vadásznapi rendezvény volt.
Ritka kevés érdeklődővel  és igen lanyha érdeklődéssel. Sajnos ronda idő volt. Azért akit igazán érdekelt, az, ott volt, és ahogy láttam, élvezte a különböző rendezvényeket, és kiállításokat. Aki nemjött, az meg sajnálhatja! :epl


Üdv. Pista

Igen jó volt! Legalábbis a pörköltfőző része biztos. A legjobb kiállású csapat főzte a legjobb pörköltet ami közönség díjas lett "csak". Körülbelül 2 perc alatt fogyott a 12kg őzhúsból készült pörkölt olyan szinten, hogy magunknak már csak falatok jutottak. Mondjuk a közönségdíjhoz hozzátartozik az is, hogy nálunk mindenki ingyen kapta a bort és pálinkát. Valószínűleg nem véletlen, hogy kürtös barátaink is nálunk kötöttek ki, madarászok is hozzánk jártak vissza. Jó volt látni rég látott arcokat és megismerni újakat. Jövőre is ott leszünk, tessék minket keresni, ugyanúgy Repülő mókusok lesz a nevünk.


Cím: Re: Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. Szeptember 21. - 20:54:32
Gratulálok a Repülő mókusoknak! :kalapemel :TAPSol



Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2010. November 02. - 15:28:53
Szervusztok!
Holnap Gödön a Nemeskéri kuriában Szent Hubertus nap lesz.
Böveben:http://www.nemeskerikuria.hu/

Üdv:HSanyi


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Szüri - 2010. November 29. - 21:07:17
A Magyar Késmíves Céh éves kiállításának időpontja:
Dec. 11 (szombat)
Vajdahunyad vára.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Hergó - 2011. Január 09. - 15:16:11
Ha valakit érdekel,meg elérhető távolságban lakik:
http://www.jaspowa.at/

Talán még belépőm is lesz egy marékkal..... :Q

Üdv.:Tamás


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: schpeter - 2011. Január 09. - 17:25:25
Ha valakit érdekel,meg elérhető távolságban lakik:
http://www.jaspowa.at/

Talán még belépőm is lesz egy marékkal..... :Q

Üdv.:Tamás

Szia Tamás!

A február 11-13-as hétvégén előreláthatóan Győrben leszek. Talán tudom úgy szervezni, hogy legyen egy szabad napom.

Érdekel a kiállítás, ha tényleg sikerül szabaddá tenni magam, Győrből, Óvárról el is tudok vinni néhány érdeklődőt. Kérlek, a belépőnél gondolj rám!

Üdv,
Péter


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Ma-98 - 2011. Március 15. - 20:41:06
Egy szakmai rendezvény néhány pillanata: Nürnberg 2011

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pChQs4yncAEpMTorCdzeHStwUg4q9mZ-klQRpNXfYoJCBe0TW9VPSyNNONazlxKXYlqtv2gFLNzXErdS2PO1uzA/IWA%202011.03.11-14.%20006.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pPSj1PcGDH4fayVM_hgES8infVKTvirPMKn8wdfy56xgFCX3RzS5WPe7YwuE8MaMzhXLbe3MzuE6sRs-i8zedsg/IWA%202011.03.11-14.%20016.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pPSj1PcGDH4cnD7vAXf4cIjhEOKcHF-yfK-E9MH1vc_RDCTchHpYiS3VSTOiNzM7eL8qkcq3IKDjjUEn9kLhTbA/IWA%202011.03.11-14.%20026.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pT6-c0csW0W-OM0n7ADm9cka6lji980h1FjnGSreesyffCMJnFr8cAv0RBOIXYTOtlKBvkEw1v_nxq2GHA3x7xw/IWA%202011.03.11-14.%20029.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pLpjAmuJIvD-gAwFRobYJcsp2Y9h7SB4S96X7D5DxEYN-LL2kebks3J13Lb8JWvrAfCBTNSyG1ECxxCLEIgA7Lw/IWA%202011.03.11-14.%20034.jpg?psid=1)
(http://public.bay.livefilestore.com/y1padt1KXFnSqKKZz-9dOS3v7n6vQQH-EU4GhQzMO6lwr4azU_jc7Xq7uiRvfG0tmUU1O-0jngYhAujyXrL_uOdcA/IWA%202011.03.11-14.%20051.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pbTH7XpBXrFJugn6LsP6ggK44wN68_8CkGun-YG72Ml_dauyzn2L0hgvWspNJFXXW0lFHYGNh9eg-2qslfs0YjQ/IWA%202011.03.11-14.%20052.jpg?psid=1)
(http://public.bay.livefilestore.com/y1pldfO_Lq-v5obCghiu8p5gn4LCru5ITetLfafzxyERCWs2LNE_s7wbeUKkJRujKa4RgGKgsmvVJ7RHOC0gdFBCw/IWA%202011.03.11-14.%20087.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1peMX1htN5xf-MGqG92l0_dowYgeucNbtddXdxyYlml_zdRnZqQa0drttd9_Nh8EaVf0CzMiDQzUSivV2ANn_xyQ/IWA%202011.03.11-14.%20096.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pYEY2yYdoy9f2ECOXvrlyD3AkeiOdxtGjfjnkPMRFtovUctmKgMQb1hkTzjYGfEBec5x0K0pxsD3UwwML-WEkCg/IWA%202011.03.11-14.%20097.jpg?psid=1)

(http://public.bay.livefilestore.com/y1pwKGBHvpwH-0hBGs-YQshOQLljCkMyWaHVbHfgBsUE2F3AWA9jr48qZCUfN9J9BBm26-uBsGxnobU3_6SeZTgDQ/IWA%202011.03.11-14.%20124.jpg?psid=1)

 :Emel














Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: hajninagy79 - 2011. április 26. - 16:24:50
Üdvözletem!

2011. március 23-24-én rendezték meg Szilvásváradon a CACIB SHOW-t, 25-én pedig a Vadászkutyák CAC kiállítását. Szilvásvárad a Bükk-hegységben található, gyönyörű környezetben, ahol immár hatodik alkalommal került megrendezésre CACIB Kiállítás, amely Európában is nagy elismerésnek örvend, ezenkívűl 11 MEOE Klub rendezi meg itt éves klubkiállítását. Nekem a Vadászkutya Kiállításon volt lehetőségem részt venni, ezt szeretném megosztani pár szóval.
Valamennyi 3 hónapos kort betöltött, FCI által elismert származási lappal rendelkező kutyával nevezhettek a jelentkezők.

Nevezési osztályok a következők:

III.fajtacsoport     
Amerikai Staffordshire Terrier
Staffordshire Bull Terrier, Angol Bull Terrier
Angol Miniatűr Bull Terrier
Rövid labu terrierek   
Hosszú Labu terrierek

FCI IV.fajtacsoport     
Tacskók

FCI V.fajtacsoport     
Lajkák

FCI VI.fajtacsoport     
Rodéziai Ridgeback   (afrikai oroszlánkutya)
FCI VI. fajtacsoport fel nem sorolt fajtái

 
FCI VII.fajtacsoport     
Magyar vizslák 
Szetterek
FCI VII. fajtacsoport fel nem sorolt fajtái

VIII.fajtacsoport     
Retrieverek   
Spánielek

FCI X.fajtacsoport     
komplett Csoport   
     
Junior Handler

A kutyákat kétszeri körbefutás, egy diagonál futás és küllemvizsgálat után döntöttek a bírák, aztán történt az osztályon belüli díjazás, majd a fajta legjobbjait díjazták. Később sor került a díjátadóra, és a BEST IN SHOW PROGRAM-ra, ahol a legjobbak vonutak fel:

Junior Handler Finálé 
Kutyapár   
Tenyésztési díj   
Legszebb magyar vadászkutya
FCI.III. Csoport   
FCI.IV. Csoport 
FCI.V. Csoport   
FCI.VI. Csoport   
FCI.VII. Csoport 
FCI.VIII. Csoport   
FCI.X. Csoport   
Best Baby   
Best Puppy   
Legszebb Veterán   
Best Junior
Best in Show

A kiállításon összefutottam egy tacskókopós látogatóval is, aki szlovákiában élő magyar férfi, ez a kutya volt ott az egyetlen véreb, amit láttam, sajnos...
Összességében egy nagyon jól szervezett, összeszedett program volt, és nagyon színes is, személy szerint én szívesen ellátogatnék máskoris ide. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2013-ban ismét tervezik a CACIB Kiállítást itt Szilvásváradon.
Végül íme néhány kép, melyeket a helyszínen készítettem:
(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FEAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FGAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FQAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FQgVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FRQVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5FRAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5EFwVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5EGQVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5EQAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5EQgVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5ERQVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5ERAVR)

(http://imagerz.com/QEFEUEtvAwMFVl5ERwVR)









Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: bird0 - 2011. Május 05. - 22:51:48
Tisztelt Vadászok!
Ígéretemhez hűen szeretnék egy pár szóval és képpel beszámolni a 2011. április 30.-án, Putnokon megtartott Megyei Vadásznapról.
Nagy öröm volt részese lenni az ünnepélyes Vadászavatásnak.
Délelőtt 10 órára kellett érkeznünk, ahol már kiállítók, árusok, és a szükséges vásári forgatag fogadott bennünket.
Fél 11 kor kezdődött a Hubertus Mise (ökumenikus)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100810_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100810_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100838_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100838_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Utána a protokol vendégek helyet foglaltak,
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100854_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100854_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
 Zászló behozatal:
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100847_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100847_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Dr Székely László Elnök úr köszöntője és beszéde után további köszöntések és beszédek voltak
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100878_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100878_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
Zászló szalag felkötése
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100895_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100895_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Kitüntetések átadása Fiataloknak és Idősseknek (91 éves aktív vadász)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100941_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100941_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Az Új vadászok avatása, eskü, dísztőrrel Elnök úr vadásszá avatott és díszoklevelet adott át minden frissen avatott vadásznak
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH100979_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH100979_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
A Vadász Himnusz eléneklése után a hivatalos program véget ért, és kezdődött a főzőverseny, világrekord kenyérsütés, szabad program, trófea kiállítás, stb:
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101067_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101067_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101018_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101018_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Hazai trófeák:
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101022_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101022_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101054_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101054_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Egy kis Új Zélandi csemege is volt
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Csodálatos festményeket, könyveket lehetett vásárolni, s mi szem szájnak ingere.
Azután hazafelé a tájban gyönyörködhettünk.
Felejthetetlen élmény volt ez a nap jó magam és egész családom számára. Nagyon jól éreztük magunkat
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101100_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101100_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
És addig is amíg a keretezőnél van a díszoklevél csináltam róla fotót, hogy el ne felejtsem ;)
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/110505/SH101151_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/110505/SH101151_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu (http://www.kepfeltoltes.hu)
Vadászi üdvözlettel:
Laci


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: S.Fox - 2011. Május 06. - 10:23:07
Bird, gratulálok!

Putnokhoz van valami közöd?


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: bird0 - 2011. Május 06. - 12:59:31
Kedves S.Fox!
Köszönöm a gratulációt!
Putnokhoz annyi közöm van, hogy sokat jártam munka miatt Ózdra, és amikor tehettem mindig Királd felé mentem, és azokat a hegyeket is csodálom, mindig örömmel megyek arra.
Most már,ez után újabb élmény és szép emlék köt ehhez a tájhoz.
Tisztelettel:Laci :Emel



Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: S.Fox - 2011. Május 06. - 13:00:09
Kedves S.Fox!
Köszönöm a gratulációt!
Putnokhoz annyi közöm van, hogy sokat jártam munka miatt Ózdra, és amikor tehettem mindig Királd felé mentem, és azokat a hegyeket is csodálom, mindig örömmel megyek arra.
Most már,ez után újabb élmény és szép emlék köt ehhez a tájhoz.
Tisztelettel:Laci :Emel



Köszi  :OKO


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: pnorbi - 2011. Május 06. - 14:17:17
Tisztelt Vadászok!
Üdv, bird0! Szívből grastulálok! :OKO :OKO :OKO :Emel
Remélem egyszer majd nekem is lehet egy ilyenben részem! ;) :) :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Május 06. - 16:48:23
Szervusz Laci!

Gratulálok! :TAPSol
Kívánom, legyen e jeles nap kezdete egy sikeres Vadászéletnek! :OKO

Vadász-Baráti Üdvözlettel: Attila


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2011. Május 06. - 19:32:52
Szervusz Laci.
Azért így egy kicsit másabb az avatás.
Gratulálok hozzá hosszú és sikeres vadászpályafutást kívánok neked.
Sose feled honnan indultál és ez pár sor kísérjen utadon:
(http://kepfeltoltes.hu/110506/id_zet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Üdv a Vadásznak és Tisztelet a Vadnak.
Barátsággal:HSanyi


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: bird0 - 2011. Május 07. - 09:28:43
Tisztelt Attila, H.Sándor :Emel!
Nagyon köszönöm a gratulációt és a szavaitokat.
Ezt az idézetet is nagyon köszönöm ki fogom nyomtatni, hogy mindig lássam, mert teljesen egyet értek vele.
Köszönöm, és viszont kívánok hosszú, vadász élményekben gazdag, sikeres életet. :Emel

Kedves pnorbi!
Neked is köszönöm és kívánom , ezt a szép ünnepet mielőbb átélhesd!

Vadászi üdvözlettel, és nagy tisztelettel:Laci  :Emel

Üdvözlet a Vadászoknak, Tisztelet a Vadaknak.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: bird0 - 2011. Május 07. - 09:35:28
"Azért így egy kicsit másabb az avatás."
Remélem "azt" is átélhetem, és emlékezetes "események" lesznek :OO
Lesz Üdv a Vadásznak :S.Peti és Tisztelet a Vadnak


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2011. Május 16. - 10:15:33
Szervusztok.
Program ajánló a hétvégére:
 ESEMÉNYEK
ORSZÁGOS VADÁSZÜNNEP
Vadászati Kultúra Napja és Fejér megyei vadásznap
2011. május 22.
Nádasdladány, Nádasdy kastély

PROGRAMTERVEZET

08.00 Országos vadászgasztronómiai fesztivál (főzőverseny) kezdete
09:30 Vadászkürtös vendégfogadó térzene a Nádasdy kastély erkélyéről és tornyából

10.00 Megnyitóünnepség

    Őzbak a terítéken
    Dianák, solymászok, íjászok, kutyások és a Vadász-borrend ünnepi felvonulása
    Magyar Vadászok Zászlójának behozatala
    Vadászhimnusz
    Megnyitó beszédek
    Kitüntetések, díjak átadása

10.45 Kezdő vadászok fogadalomtétele
11.00 Szent Hubertus Mise a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével
11.30 Vadászkutyás bemutató
12.00 �Jó ebédhez szól a nóta�
12.30 Solymász bemutató
13.00 Vadászkürtösök színpadi műsora
13.30 Vadászíjász bemutató
14.00 Országos Szarvasbőgő Bajnokság
16.00 Eredményhirdetések
16.45 Sárrét Néptáncegyüttes programja

11.00-tól Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó Verseny az �Ősök termében�

Kiállítások:
� a parkban trófeakiállítás
� a Nagyterem előtti fogadófolyosón vadászfestmények
� az emeleti galérián a díjazott fotó- és gyermekrajzpályázati munkák

Egésznapos programok:

    * Gróf Nádasdy emlékplakettel kitüntetett vadászatra jogosultak bemutatója
    * Vadászati felszerelések, dísztárgyak és kézműves termékek vására
    * Terepjáró-bemutató
    * Gyermekfoglalkoztató
    * Íjászat
    * Vadászkürtös találkozó
    * Vadász kávéház közismert vendégekkel

A szervezők a rendezvényre érkezőknek
ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak!

 

Várjuk a vadászok, hivatásos vadászok beszámolóit.
Tel.: (30)-343-4558; Fax: (1)-788-0390; e-mail: szerkeszto@vadaszat.net

Itt is össze futhatnánk egy páran.
Üdv:HSanyi


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Június 02. - 17:15:36
Szervusztok! :Emel

Egy jó programot ajánl 2011. június 11.-ére  7,62 fórumtársunk.
A linket megnyitva látszik a teljes kiírás! Érdemes kipróbálni a tudásunkat! ( vagy a nemtudásunkat! :Q )

http://www.shooting.hu/


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: pnorbi - 2011. Június 25. - 12:28:39
Üdv! Jobb helyet nem találtam ennek, de érdemesnek tartom megemlíteni, hátha valakit érdekel. :Emel

„Muzsikál az Erdő”
Mátrai Művészeti Napok
2011. JÚLIUS 2 – 10.


2011. július 2. Nyitórendezvény- Bátonyterenye (Gyürky-Solymossy Kastély)

13.30 Szempont Fotókör természetfotó kiállításának megnyitója a kastélyban
14.00 A Kastélykert története- séta a kastélykertben dr. Szomszéd Andrással
        Gyülekező: a kastélykert bejáratánál
14.30 id. Szabó István szobrászművész emlékkiállítása
        Tárlatvezető: ifj. Szabó István szobrászművész
15.00 Megnyitó
        Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
        Becsó Zsolt országgyülési képviselő, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke
        Nagy-Majdon József polgármester
15.30 Koncert a kastélykert évszázados faóriásai között
        Fellép: Salgótarjáni Rézfúvós Quintett (művészeti vezető: Szabó István)
        Dr Szabó Irén versmondó
        Balog Péter gitárművész
        Homolai Sándor didgeridooművész
18.00 Dr.Csóka György előadása az Erdők Nemzetközi Éve alkamából:
        Kellenel-e rovarok az erdőbe?
19.00 Népi vendéglátás palócföldön
        Fellép: Salgó Sramli (Művészeti vezető: Horváth István)

2011. július 3. Mátraverebély- Szentkút

15.00 Kórusmuzsika
        Fellép: Cantus Corvinus Vegyeskar, Gyöngyös (karnagy: Holló Erzsébet)
        Belcanto Kamarakórus, Halásztelek (karnagy: Perecsényi Zsuzsanna)
        Lukács Mónika a Nemzeti Színház színésze
17.00 Séta erdészekkel a Remete barlanghoz (vezető: Szabó Lajos erdőmérnök)
        Téma: Erdei csodák
        Az erdőgazdálkodás a fenntartható gazdálkodás alappéldája.

2011. július 4. Apc

15.00 Erdei séta a falu szélétől(Apci Húsüzem) az erdei koncert helyszínére
        (vezető: Szabó Lajos erdőmérnök)
        Az erdő funkciói (védelmi, közjóléti, termelési)
        Az erdő jelentősége a fenntarthatóságra nevelésben, az erdei iskolázásban
17.00 Erdei koncert a Széleskői bányatónál
        Köszöntő: Dr. Bulcsu Elemér polgármester
        Fellép: Akkord Kohász Fúvós Kisegyüttes (művészeti vezető: Diósi János)
        Bukovics János vadász-mesemondó
19.00 Falusi vendéglátás a Lőtérnél (Apc)
        Cimbaliband (művészeti vezető: Unger Balázs).

2011. július 5. Tar

15.00 Találkozó a faluban a Szent Mihály templomnál. Népi mesterségek kiállításának megnyitója.
16.00 Erdei séta erdészekkel a Felső-Csevice forráshoz
        Téma: Az erdei ökoszisztéma példa a bioszféra rendszerszerű működésére.
18.00 Erdei koncert
        Köszöntő: Román István polgármester
        Fellép: Musica Mansueta Kamarazenekar
        karmester: Ménesi Gergely
        művészeti vezető: Matinné Szabó Katalin
        közreműködik: Zilai Györgyi operaénekes
Falusi vendéglátás a Tar Lőrinc Udvarház Romnál a faluban
        Fellép: Balog Edina és barátai népi zenekar

2011. július 6. Pásztó
Pásztói Múzeum és Oskolamester ház(nyitva:8-16 ó)

16.00 Pászti Andrea előadása a múzeumban
        „Nagy kihalási események a Földön.”
17.00 Templomkoncert a Római Katolikus templomban
        Köszöntő: Kecskés Attila plébános
        Fellép: Barokk Trió
        (Breznyán István-. trombita, Sárosi Dániel- orgona, Tokai Ágnes- ének)
18.30 Koncert a Romkertben
        Köszöntő: Sisák Imre polgármester
        Fellép: Nemzeti Rézfúvós Kvintett (Művészeti vezető: Breznyán István)
        Habók Márk furulya
        Baráti koccintás(bor, pogácsa)

2011. július 7. Kozárd

15.00 Szklenár András festőművész kiállításának megnyitója a Faluházban
        A kiállítást megnyitja a dr. Matits Ferenc, a Képzőművészeti Lektorátus művészettörténésze.
16.00 Erdei séta a Kelet - Cserhát tájvédelmi körzetben
       (vezető: Duska József a Bükki Nemzeti Park igazgatója)
        Téma: természetvédelem-erdő-gazdálkodás
        Gyülekező a faluban a Vadvirág csárdánál
18.00 Erdei koncert az Andezit bányában
        Köszöntő: Hajasné Banos Márta polgármester
        Fellép: Magyar Vadászkamara Kürtegyüttes (művészeti vezető: Tápai Balázs)
20.00 Falusi vendéglátás a csárdánál

2011. július 8. Szurdokpüspöki

15.00 Képzőművészeti kiállítás Homolai Sándor üvegműves fa- üvegkompozícióiból
15.30 Helytörténeti előadás a Faluházban: „Hársfa ágak csendes árnyán, ahol kettőnk ágya volt”
        Dr. Szomszéd András nyugalmazott főlevéltáros
17.00 Erdei koncert a Pincesornál
        Köszöntő: Géczi Lászlóné polgármester
        Fellép: Kiskunlacházi Ifjúsági Fúvószenekar (karnagy: Breznyán István)
        Nemzeti Rézfúvós Kvintett (művészeti vezető: Breznyán István)
        Kontra Marika Szvita vers
19.00 Falusi vendéglátás (bor, gulyás)
        Fellép: Steve Taylor Szabó pánsíp művész

2011. július 9. Galyatető

15.30 Járó Ferenc festő kiállításának megnyitója a Grand Hotel Galya Kodály termében
        Kakuk Pál népi fafaragó kiállításának megnyitója.
16.00 Új fogalom az erdőgazdálkodásban: erdőpedagógia (Szabó Lajos erdőmérnök előadása)
17.00 Erdei koncert 200 éves bükkfák árnyékában (a kőkilátó mellett)
        Köszöntő: Stuller András polgármester
        Fellép: Pátzai János Rézfúvós Kamaraegyüttes (felkészítőtanár: Jakkel Mihály)
        Kertész József erdész-versmondó
        Lituus Rézfúvós Quintett (művészeti vezető: Kerekes Imre)

2011. július 9. Mátrakeresztes (Templom-völgy)

8.00-14.00 „Muzsikál az erdő” teljesítménytúra
        (érdeklődés, nevezés: www.ttt.tr.hu;
        Parádi László: 06-30-686-8995 e-mail: lacipa@freemail.hu)
10.00 ”Muzsikál az Erdő” tájfutóverseny Információ: Urbán Imre 30/525-7620 urbimre@gmail.com
13.00 „Muzsikál az Erdő”tájékozódási túraverseny
        (érdeklődés, nevezés:Simon Péter 30/2747057 www.kekesturista.hu)

2011. július 10. Fenyvespuszta- Záró rendezvény

13.00 Séta a Tuzson Arborétumban Vámos Károly erdésszel
14.00 Köszöntő a „Muzsikál az Erdő” emlékműnél:
        Erdei koncert
        Fellép: Kiskunlacházi Ifjúsági Fúvószenekar (karnagy: Breznyán István)
        Orosz Zoltán Trio (harmónika, bőgő, gitár) művészeti vezető: Orosz Zoltán
        Egri Szimfonikus Zenekar (karmester: Szabó Sípos Máté)
        Vasvári Csaba színművész
        Dr.Szabó Irén versmondó
16.00-tól Agyagozás gyerekeknek
        A környezeti tudatformálás, az erdőpedagógia jelentősége az erdő és a környezetvédelemben
        „Muzsikál az Erdő” fanfár a három hegycsúcsról
18.00 Erdei étkek estje (vaddisznópörkölt és borkóstoló Kaló- módra)
        Múzslai Fakanálforgatók
        Fellép: Empty Pubs zenekar (vezető: Dr.Réthy István)
Fenyvespuszta megközelítéséhez 10.00 órától 13.30-ig felvezető autót biztosítunk az erdészettől: Bátonyterenye (Nagybátony), Béke út 13.

További infó: www.muzsikalazerdo.hu


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Snoopy - 2011. Augusztus 09. - 20:35:19


2011.Szeptember 3.-án kerül megrendezésre Siófok
mellett Balatonkilitin (Hidegvölgyi horgásztó
területén)
az I.Pannóniai Hagyományőrző és Vadászati
Fesztivál.
A fesztiválra-, agarászok , solymászok, íjászok,
vadászkutyák bemutatkozása és versenye
mellett,fegyverbemutató, főzőverseny,borkóstoló,
postagalambász találkozót és még sok színes és érdekes
bemutatót rendezünk.
A látogatók részére vásártér,a gyermekek részére
sok érdekes programot és előadást különböző
hagyományőrző vetélkedőket (malacfogó), versenyeket
szervezünk.
A rendezvény egész napos.
A programok pontos menetrendjéről, idejéről és
részleteiről időben tájékozódhatsz honlapunkról:
hidegvolgyihorgasztoesvadaspark.hu
Amennyiben részt szeretnél venni a fesztiválon mint
vásározó, és színvonalas kézműves termékekkel
rendelkezel kérem jelentkezzél az alábbi
telefonszámon.

Prágay István: 06205911179
Bérces János:
06703183158
Hermecz Tamás: 06706000600

Várunk szeretettel : Prágay István
Bérces János
Hermecz Tamás


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2012. Január 04. - 15:53:05
http://huntingpress.eu/magazin/xxii_horgasz_es_vadasz_napok


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2012. Szeptember 16. - 16:11:20
2012.09.16 Keszthely

http://www.programturizmus.hu/tdestination-festetics-trofeaszemle.html (http://www.programturizmus.hu/tdestination-festetics-trofeaszemle.html)

(http://up.picr.de/11852298fd.jpg)

(http://up.picr.de/11852300ay.jpg)

(http://up.picr.de/11852301zc.jpg)

(http://up.picr.de/11852302ow.jpg)

(http://up.picr.de/11852304ce.jpg)

(http://up.picr.de/11852305tk.jpg)

(http://up.picr.de/11852307rf.jpg)

(http://up.picr.de/11852309oa.jpg)

(http://up.picr.de/11852317ij.jpg)

(http://up.picr.de/11852318lu.jpg)

(http://up.picr.de/11852384dy.jpg)

(http://up.picr.de/11852389bx.jpg)

(http://up.picr.de/11852393vq.jpg)

(http://up.picr.de/11852398jj.jpg)

(http://up.picr.de/11852399tg.jpg)

(http://up.picr.de/11852401yy.jpg)

(http://up.picr.de/11852403ku.jpg)

(http://up.picr.de/11852405qu.jpg)

(http://up.picr.de/11852406gj.jpg)

(http://up.picr.de/11852407fr.jpg)

(http://up.picr.de/11852754xg.jpg)

(http://up.picr.de/11852755sz.jpg)

(http://up.picr.de/11852757en.jpg)

(http://up.picr.de/11852758od.jpg)

(http://up.picr.de/11852760pg.jpg)

(http://up.picr.de/11852761xe.jpg)

(http://up.picr.de/11852765xe.jpg)

(http://up.picr.de/11852767kr.jpg)

(http://up.picr.de/11852769uy.jpg)

(http://up.picr.de/11852770nb.jpg)

(http://up.picr.de/11852807oj.jpg)

(http://up.picr.de/11852808pb.jpg)

(http://up.picr.de/11852810kd.jpg)

(http://up.picr.de/11852812ng.jpg)

(http://up.picr.de/11852813rx.jpg)

(http://up.picr.de/11852814tl.jpg)

(http://up.picr.de/11852815es.jpg)

(http://up.picr.de/11852816wn.jpg)

(http://up.picr.de/11852818fp.jpg)

(http://up.picr.de/11852819rd.jpg)









Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: J.vadász - 2012. Szeptember 16. - 17:22:09
Üdvözlet Sakac!
Azt hiszem nem követek el bűnt, ha a  Fórumtársak és-természetesen- a magam nevében is köszönöm a pazar fotókat. :Emel
Nagyon látványos kiállítás lehetett!
A nyáron együtt nyaraltunk a Barátainkkal Zalakaroson. Innen "ugrottunk át" Keszthelyre megnézni az állandó kiállítást.
Akkor is majd' egy fél napot "bogarásztunk" a barátommal a termekben.... ;D
Az első fotódat meglátva rögtön az jutott eszembe, hogy -szerencsére- van más is, aki ugyanúgy megbecsüli a kocakampókat, mint a Mi Beregi Vadászunk!
Üdvözlettel: J. vadász :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2012. Szeptember 16. - 17:34:15

Nagyon látványos kiállítás lehetett!
A nyáron együtt nyaraltunk a Barátainkkal Zalakaroson. Innen "ugrottunk át" Keszthelyre megnézni az állandó kiállítást.


Nagyon tömény volt, szerintem "szellősebben" többet mutatott volna. Fotózni is így nagyon nem volt könnyű, sok kép készült de a képeken jön elő igazán a "sűrűség". :St

A felső sor csak hullott bikák....

(http://up.picr.de/11853798hm.jpg)

Egy-két ötlet:

(http://up.picr.de/11853801cn.jpg)

(http://up.picr.de/11853804tr.jpg)

(http://up.picr.de/11853809ik.jpg)

(http://up.picr.de/11853817py.jpg)

Az állandón is kattintgattam (fene essen a világításba) majd rakok fel képeket.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Balkóbátya - 2012. Szeptember 16. - 17:48:39
Ugye milyen jó ötleteket lehet meríteni egy ilyen kiállításon? (Most a trófeáktól halálos vadászirigység miatt inkább eltekintenék... :) ) Annak idején ezért téptem a számat a trófeafalas topicban,de akkor lázat okozott ez néhány embernek... :WA


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2012. Szeptember 16. - 18:02:30
(http://up.picr.de/11854374sr.jpg)

(http://up.picr.de/11854375ec.jpg)

(http://up.picr.de/11854376zy.jpg)

(http://up.picr.de/11854377lr.jpg)

(http://up.picr.de/11854378cl.jpg)

(http://up.picr.de/11854379df.jpg)

(http://up.picr.de/11854380in.jpg)

(http://up.picr.de/11854382pf.jpg)

(http://up.picr.de/11854384wi.jpg)

(http://up.picr.de/11854385oy.jpg)



Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2012. Szeptember 16. - 18:03:51
Sanyi! :Emel

Köszi a beszámolót! :Emel :Emel :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: J.vadász - 2012. Szeptember 16. - 18:07:01
Üdv Sakac!
Van még több?
Mert ha van, akkor szívesen "bogarásznék" még egy kicsit. ;D
Üdv: J. vadász :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2012. Szeptember 16. - 18:40:41
Üdv Sakac!
Van még több?
Mert ha van, akkor szívesen "bogarásznék" még egy kicsit. ;D
Üdv: J. vadász :Emel

Parancsolj  :Emel Igazából a fotózásnak ezt az ágát nem nagyon tudom, olyanok amilyenek. :St
De talán visszaadnak valamennyit.

(http://up.picr.de/11855068mz.jpg)

(http://up.picr.de/11855070cx.jpg)

(http://up.picr.de/11855071hi.jpg)

(http://up.picr.de/11855072pk.jpg)

(http://up.picr.de/11855073wa.jpg)

(http://up.picr.de/11855074xa.jpg)

(http://up.picr.de/11855077kg.jpg)

(http://up.picr.de/11855080nf.jpg)

(http://up.picr.de/11855082kq.jpg)

(http://up.picr.de/11855085mg.jpg)

(http://up.picr.de/11855178ms.jpg)

(http://up.picr.de/11855179il.jpg)

(http://up.picr.de/11855181xi.jpg)

(http://up.picr.de/11855182gw.jpg)

(http://up.picr.de/11855183hj.jpg)

(http://up.picr.de/11855184hk.jpg)

(http://up.picr.de/11855188md.jpg)

(http://up.picr.de/11855189vf.jpg)

(http://up.picr.de/11855190vw.jpg)

(http://up.picr.de/11855192fd.jpg)




Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Lacus - 2012. Szeptember 16. - 18:43:35
Sakac egyszer már kerestük , tettél fel fotókat a hintó és trófea kiállításról is , hol van ?   :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: J.vadász - 2012. Szeptember 16. - 19:19:39
Sakac!
Köszönöm!
Egy darabig "ellegelészek" rajta!
Üdv: J. vadász :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Németh Lajos - 2012. Szeptember 16. - 21:34:56

(http://up.picr.de/11853804tr.jpg)


Ötmázsás kan?
Terepjáróval együtt?


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: pnorbi - 2012. Szeptember 16. - 22:21:15
Ötmázsás kan?
Terepjáróval együtt?
Nem 485. 4,85. :K Mini kan... :Q


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2012. Szeptember 17. - 06:32:57
Lacus pár kép az állandóról.

(http://up.picr.de/11861903in.jpg)

(http://up.picr.de/11861904em.jpg)

(http://up.picr.de/11861905wo.jpg)

(http://up.picr.de/11861906lj.jpg)

(http://up.picr.de/11861907oz.jpg)

(http://up.picr.de/11861908xk.jpg)

(http://up.picr.de/11861909qs.jpg)

(http://up.picr.de/11861910ru.jpg)

(http://up.picr.de/11861911kl.jpg)

(http://up.picr.de/11861912hi.jpg)

(http://up.picr.de/11861913oi.jpg)

(http://up.picr.de/11861914xx.jpg)

(http://up.picr.de/11861915hr.jpg)

(http://up.picr.de/11861916xn.jpg)

(http://up.picr.de/11861917qm.jpg)

(http://up.picr.de/11861918eq.jpg)

(http://up.picr.de/11861919kk.jpg)

(http://up.picr.de/11861920xr.jpg)

(http://up.picr.de/11861921nk.jpg)

(http://up.picr.de/11861922wk.jpg)




Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Lacus - 2012. Szeptember 17. - 08:11:44
Sakac  :TAPSol köszönöm .  :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: zsolt68 - 2013. Március 05. - 14:17:25
http://erdo-mezo.hu/2013/03/05/erdeszeti-kerteszeti-es-mezogazdasagi-gepkiallitas-tatan-xxi-rotacio-expo/ (http://erdo-mezo.hu/2013/03/05/erdeszeti-kerteszeti-es-mezogazdasagi-gepkiallitas-tatan-xxi-rotacio-expo/)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Győző - 2013. április 22. - 16:24:17
http://erdo-mezo.hu/2013/04/22/a-papai-agrarexpon-tartottak-a-veszprem-megyei-vadasznapot/

Kár hogy utólag tudtam meg!  :riii Elmenetem volna rá. :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Győző - 2013. április 22. - 19:29:02
Vadásznapok  2013  :camp_fire

http://www.omvk.hu/esemenyek.php



Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Győző - 2013. április 22. - 19:53:01
A hölgyeknek és persze nekünk is.

A Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy Klubja május 17-19. között rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját Sopronban.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Győző - 2013. április 22. - 19:54:05
A hölgyeknek és persze nekünk is.

A Vadászati Kulturális Egyesület Diana Vadászhölgy Klubja május 17-19. között rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját Sopronban.

Na ezt így akartam.:  :T

http://huntingpress.eu/magazin/diana_szakmai_konferencia_sopronban_


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Győző - 2013. április 24. - 16:11:14
Akkor a hétvégére.  :camp_fire

http://huntingpress.eu/magazin/vii_nemzetkozi_gomori_vadasznap


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2013. Szeptember 24. - 10:19:47
Üdv Mindenkinek!

Szeptember 26-án (csütörtökön) bemutatjuk a bőgési idényben elejtett gímszarvas trófeáinkat.
Helyszín: Tamási, Parkerdő.
A rendezvény teljesen nyilvános és nem csak a "szakmát" várjuk rá!!
A hivatalos program 16.30-kor kezdődik.
Lesz egy kis megnyitó, vadászkürttel, verssel, népdalokkal.
Lesz két rövid beszéd, amit cégünk jelenlegi és egyik régebbi vezérigazgatója tartanak.
Vérebes kollégáink tartanak egy kisebb  mesterséges csapa bemutatót hannoveri vérebbel.
Mindeközben meg lehet tekinteni a kb. 50 kiállított trófeát, a miklósvári tó partján a sétányon, a Szent Hubertusz kápolna melletti partszakaszon.
A program végén 18.30-kor erdei túrával várjuk a gyerekeket (és természetesen felnőtt kísérőiket is), ahol az Erdei Iskola pavilonjában maguk által készített lampionok fényénél
tehetnek egy kört vezetővel a parkerei ösvényen, közben ízelítőt kaphatnak a szarvasbőgés izgalmából, szépségéből is ;D
Forralt bor, tea és némi harapnivaló is a kedves vendégek rendelkezésére fog állni, amire természetesen mindenki a mi vendégünk.

Kérlek benneteket, hogy aki tud, jöjjön el.

A Gyulaj Zrt. nevében
Gálos Csaba


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2013. Szeptember 24. - 10:30:06
Az előbb lemaradt  a meghívó.

(http://up.picr.de/15945574xi.jpg)
 :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Tajo - 2013. Szeptember 24. - 15:39:33
Ott leszünk. :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Tajo - 2013. Szeptember 27. - 18:25:35
Ott leszünk. :Emel

S amit láttunk.......... Színvonalas, profi módon meg szervezett rendezvény volt.Huszon éve nem látott barátokkal,ismerősökkel.
Pár fotó....

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8971_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8972_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8973_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8980_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8982_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8985_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8989_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8991_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_9002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

(http://kepfeltoltes.hu/130927/IMG_8990_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

 :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2013. Szeptember 28. - 21:39:39
   :Emel
 Mostanában nem voltam gép előtt, így csak most látom, hogy miről maradtam le... :(  :riii 

 Csabus! :Emel
 A "dámos" szezon utánra is terveztek hasonlót? Ha publikus? Nyitva a "nagy közönség" felé?
 Előre is köszönöm a választ! :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2013. Szeptember 29. - 09:45:14
Valami lesz október végén is, de a részleteket még nem tudom.
Ha lesz róla pontos infó, akkor azt is közzé teszem.
 :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2013. Szeptember 29. - 13:47:20
 Köszönöm szépen! :Emel

                      :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Photomanus - 2014. Március 31. - 09:28:46

Üdvözlet! Itt találtok néhány képet a vadászmúzeum szombati megnyitójáról. Csaba

http://photomania.hu/60/content/index.html



Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Szik - 2014. Május 29. - 18:58:34
Szombaton életem párjával megnézzük a somogyi vadásznapot. Ha esetleg valaki a fórumról lesz ott,  és méltónak tart arra, hogy találkozzunk és egy jót beszélgessünk, akkor szívesen állok elébe.

Üdv: Szik  :WA


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Szmöre - 2014. Május 29. - 19:13:24
Szombaton életem párjával megnézzük a somogyi vadásznapot. Ha esetleg valaki a fórumról lesz ott,  és méltónak tart arra, hogy találkozzunk és egy jót beszélgessünk, akkor szívesen állok elébe.

Üdv: Szik  :WA

     Szia!

     Megyünk mi is, lesz egypár ifjú vadászunk akik avatásra várnak! :)


     Tibi


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2014. Június 14. - 17:08:52
http://index.hu/belfold/2014/06/14/jobb_erdot_akarunk_csinalni_mint_volt/ (http://index.hu/belfold/2014/06/14/jobb_erdot_akarunk_csinalni_mint_volt/)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Boar - 2014. Július 11. - 17:20:05
Vadhívó tanfolyam:
A képzésben résztvevőknek lehetőségük nyílik a Magyarországon előforduló, vadászati idénnyel rendelkező madár -és emlős vadfajok csalsíppal történő behívásának elsajátítására.
http://www.dianaszki.hu/class/96 (http://www.dianaszki.hu/class/96)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2014. Július 22. - 19:09:33
http://huntingpress.eu/hu/magazin/vadaszalkotok__alkoto_vadaszok__palyazat_2 (http://huntingpress.eu/hu/magazin/vadaszalkotok__alkoto_vadaszok__palyazat_2)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2014. Szeptember 19. - 09:19:18
Szeretettel várunk (várok) minden érdeklődő vadásztársat, lehetőleg családostól, gyerekestől!
Tavaly a gyerekek nagyon jól érezték magukat :OKO

(http://thumbs.picr.de/19562141ns.jpg) (http://up.picr.de/19562141ns.pdf)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2015. Szeptember 16. - 17:55:07
Ha valaki ismerős arcot vél felfedezni az összeállításban....az nem a véletlen műve ;D

https://youtu.be/0ikQbzChvC0
 :WA


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2015. Szeptember 16. - 18:55:46
Ha valaki ismerős arcot vél felfedezni az összeállításban....az nem a véletlen műve ;D
 :WA

Vannak bevállalós emberek.  :rohog


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: nagysas - 2015. Szeptember 17. - 07:37:12
Celeb.... tuttamén  :PP  :Q


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Janikafox - 2015. Szeptember 17. - 08:46:59
Celeb.... tuttamén  :PP  :Q

 :Q

Jól alakítja a lesütöttszemű szűzlányt  :TAPSol


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2015. Október 14. - 20:45:18
Szeretettel várunk minden kedves fórumtársat  :Emel

(http://up.picr.de/23405763ku.jpg)

(http://up.picr.de/23405767vm.jpg)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2015. Október 27. - 16:27:14
Csak azért írok, mert érkezett egy privát kérdés és nem szeretném, hogy bárkiben kételyek legyenek.
A november 5-én tartandó dámos trófea szemlénk látogatható BÁRKINEK!
Szívesen látunk minden érdeklődőt, legyen vadász, vagy sem az illető.
Sokat dolgoztak a kollégák miatta, szeretnénk, hogy minél többen láthassák, mert ilyen kollekció még nem volt Gyulaj történelme alatt :OKO
Elég ha annyit mondok kedvcsinálónak, hogy a Kisszékelyben elejtett 22 dámbika átlag trófeatömege 4,48 kg, 2 bika van 5 kg felett és 9 bika 4,5-5 kg közötti  :o ?
De Gyulajon is esett jó pár olyan bika, ami megérdemel egy kis csodálatot (ott is van 2 db 5 kg feletti és van 210 IP feletti is).
Utána úgyis szanaszét viszik őket a nagyvilágban :St :riii
Gyertek el minél többen!
 :WA


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2015. Október 28. - 18:30:03
Csak azért írok, mert érkezett egy privát kérdés és nem szeretném, hogy bárkiben kételyek legyenek.
A november 5-én tartandó dámos trófea szemlénk látogatható BÁRKINEK!
Szívesen látunk minden érdeklődőt, legyen vadász, vagy sem az illető.
Sokat dolgoztak a kollégák miatta, szeretnénk, hogy minél többen láthassák, mert ilyen kollekció még nem volt Gyulaj történelme alatt :OKO
Elég ha annyit mondok kedvcsinálónak, hogy a Kisszékelyben elejtett 22 dámbika átlag trófeatömege 4,48 kg, 2 bika van 5 kg felett és 9 bika 4,5-5 kg közötti  :o ?
De Gyulajon is esett jó pár olyan bika, ami megérdemel egy kis csodálatot (ott is van 2 db 5 kg feletti és van 210 IP feletti is).
Utána úgyis szanaszét viszik őket a nagyvilágban :St :riii
Gyertek el minél többen!
 :WA

  ...és várjuk a képes beszámoló(kat)t is... :St  :St  ::)  ::)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: oceanwave - 2015. Október 29. - 12:18:40
Csaba, de kár, hogy hétköznap van (mint általában az összes ilyen rendezvény!


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: galoscsabus - 2015. November 06. - 17:11:23
Megtörtént tegnap a trófea szemle.
Elöljáróban pár adat:
A Gyulaj Zrt. 2 vadászterületén 120 dámbika esett szeptember-októbar hónapokban.
Gyulajon 98, aminek az átlagos trófea tömege 3,47 kg
Kisszékelyben 22, 4,42 kg-os átlag tömeggel.
Az érmes arány 70%-os, ebből
A-32
E-29
B-23 db
4 bika tömege haladta meg az 5 kg-ot,
4,5- 5 kg között 10 db bika volt, míg
4- 4,5 között 16
a legnagyobb tömegű trófea 5,27 kg.
Legmagasabb IP: 210,15

Örülök, hogy igen sokan eljöttek megcsodálni ezt a kiváló gyűjteményt, köztük külön örömmel köszönthettem pár fórumtársat is :PP

És akkor jöjjenek a képek, kommentár nélkül:

(http://up.picr.de/23628576gh.jpg)

(http://up.picr.de/23628578ek.jpg)

(http://up.picr.de/23628579vr.jpg)

(http://up.picr.de/23628580tr.jpg)

(http://up.picr.de/23628581uf.jpg)

(http://up.picr.de/23628582sj.jpg)

(http://up.picr.de/23628583om.jpg)

(http://up.picr.de/23628584fe.jpg)

(http://up.picr.de/23628585np.jpg)

(http://up.picr.de/23628586ri.jpg)

(http://up.picr.de/23628597vk.jpg)

(http://up.picr.de/23628598uq.jpg)

(http://up.picr.de/23628599qk.jpg)

(http://up.picr.de/23628600oa.jpg)

(http://up.picr.de/23628601fb.jpg)

(http://up.picr.de/23628602br.jpg)

(http://up.picr.de/23628603xs.jpg)

(http://up.picr.de/23628604du.jpg)

(http://up.picr.de/23628605jp.jpg)

(http://up.picr.de/23628606fs.jpg)

(http://up.picr.de/23628628df.jpg)

(http://up.picr.de/23628629nr.jpg)

(http://up.picr.de/23628630ik.jpg)

(http://up.picr.de/23628631ng.jpg)

(http://up.picr.de/23628633kf.jpg)

(http://up.picr.de/23628634hn.jpg)

(http://up.picr.de/23628635fc.jpg)

(http://up.picr.de/23628636wb.jpg)

(http://up.picr.de/23628637dj.jpg)

(http://up.picr.de/23628639jv.jpg)

Az egyik képen feltűnhetett egy ló, ami nem a véletlen műve :Q
Krekács zoltán solymászmester olyan előadással kápráztatta el a közönséget, ami párját ritkítja.
Egy kurd származású emberke közben improvizatív zenét szolgáltatott, amit a ló és madár mozgása ihletett nála.
Feledhetetlen előadás volt!

(http://up.picr.de/23628658rx.jpg)

(http://up.picr.de/23628659bw.jpg)

(http://up.picr.de/23628660ir.jpg)

(http://up.picr.de/23628661dh.jpg)

(http://up.picr.de/23628662qv.jpg)

 :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2015. November 06. - 17:21:45
Megtörtént tegnap a trófea szemle.
......

Ne fájdítsd a szívemet!
Reggel elindúltam Tamásiba. A vecsési benzinkútnál csörgött a telefonom, -én barom felvettem-  és a kollégám rögtön gondoskodott róla, hogy ne oda menjek!  :riii


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: ninjazoli - 2015. November 06. - 20:52:56
Akkor tényleg török volt a kobzos,azért énekelte olyan furcsán a Honfoglalás betétdalát,nem csak a megidézett XVI.sz. korabeli stílusban énekelt.
Attila,nagy kár,hogy felvetted a telefont,szívesen kezet ráztam volna veled is!


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2015. November 07. - 21:14:33

 Csaba!  :Emel

 Köszönjük szépen a képes beszámolót!  :Emel ...most sokak szíve "sajog", hogy nem tudott ott lenni és személyesen "megtapizni" eme trófeákat!  :( Közöttük az enyém is... :riii :WO
Nem mindennapi látvány és bemutató... verőfényes idő...csodás környezet...!  :OKO ...talán a távolból még barcogás is hallatszott...!?  :)

                                                                                      :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: J.vadász - 2015. November 08. - 08:39:59
Csaba! :Emel
Nagyon jó volt nézegetni a fotókat! :OKO
Igazán irigylésre méltó bemutatót szerveztetek és készítettetek el! :Emel
 :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Szasza - 2015. November 09. - 13:35:15
(http://gallery.site.hu/d/25251104-2/unnamed2.jpg) (http://gallery.site.hu/d/25251102-1/unnamed2.jpg)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: SebyHun - 2016. Január 20. - 08:34:45
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes az IWA-ra kilátogatni? Voltatok már?

Üdvözlettel:
SebyHUN


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Boar - 2016. Március 13. - 22:31:08
MA-98 olvtárs kérésére:
https://www.facebook.com/OrszagosVizslaKlub/photos/a.468324813325579.1073741828.453060361518691/606389309519128/?type=3&theater

https://www.facebook.com/events/1526247977681242/


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Ma-98 - 2016. április 09. - 07:53:13
MA-98 olvtárs kérésére:
https://www.facebook.com/OrszagosVizslaKlub/photos/a.468324813325579.1073741828.453060361518691/606389309519128/?type=3&theater

https://www.facebook.com/events/1526247977681242/

http://cyberpress.hu/feleled-a-hagyomany-120-ev-utan-rendeznek-ismet-vizslavizsgat-sopronban/


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Ma-98 - 2016. április 17. - 17:48:16
MA-98 olvtárs kérésére:
https://www.facebook.com/OrszagosVizslaKlub/photos/a.468324813325579.1073741828.453060361518691/606389309519128/?type=3&theater

https://www.facebook.com/events/1526247977681242/

Ha van hozzáférése valakinek itt talál pár képet a hétvégi rendezvényről:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206345550781083&set=a.10206345549301046.1073741853.1336599917&type=3&theater

Itt meg a kir. TV műsorában (élőben) : http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2016-04-16-i-adas/   41.39-től
 :Emel :Emel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: puffadtpocok - 2016. április 26. - 18:01:01
Bár más topicban már felmerült, aki szeretne ügyes lövőket látni:

- 2016.04.28 - 05.01 - FITASC Compak Sporting Európa-Bajnokság - Sarlóspuszta

- 2016.05.14 - 05.15 - FITASC Magyar Korongvadász Nagydíj - Galgamácsa


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: puffadtpocok - 2016. Május 18. - 15:36:44
Sziasztok!

Az túlzás, hogy szakmai rendezvény, de érdekesség mindenképp, azaz ma kezdődik a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn:

http://www.godollofilmfest.com/[/b]]http://www.godollofilmfest.com/ (http://[b)

Üdv.: P.pocok


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Stefi - 2016. Június 01. - 08:34:53

Rendezvény !  Néhány ismerőssel és virtuális ismerőssel jó lenne találkozni !  Németkér 2016.06.11.Tolna-megyei horgász és vadásznap .    :Emel

http://omvk.hu/esemeny/tolna-megyei-vadasznap-2016.html


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: mr.Hucul - 2016. Június 27. - 13:50:13
Megjöttem Tőketerebesről az Andrássy kastély lovardájában kialakított vadászati múzeum megnyitójáról. Szép volt jó volt, de úgy tűnik odaát is kopik a magyar. Vagy húsz éve jártam utoljára arrafelé de akkor még több volt a magyar szó. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magam. Dúcs Tomi és Leczó Laci barátaink a lelküket kitették a cél érdekében de megérte. A terem csodálatos, bár a diorámák (különösen a Szavanna és a Sarkvidék) kissé szellősre sikeredtek. Nem akarom magunkat polírozni, az viszont tény, hogy a trófeák és preparátumok 80 százalékát a VMVK tagsága dobta össze. Neveket nem illik  (valakit biztos kifelejtek és augusztusban Gyimesi Gyurka őzbaknak néz majd Biharugrán) említeni, de Kis Márk, Makó Sándor, Gergely Imre bátyám és persze Löpista vagyis Soltész István ugyancsak kitettek magukért.
Persze a viszonylagos "szellősség" érzetéhez hozzátartozik, hogy pont előző nap jártunk Kis B. Zolinál Vásárosnaményban és a Zoli trófeatermét látva még most is keresgélem a leesett állam. Annyi trófeát és teljes alakos preparátumot olyan ízlésesen rendszerezve összerakni már nem egyszerűen pénz kérdése, hanem kell hozzá esztétikai érzék meg egy hatalmas adag fanatizmus is. Ugyanakkor a tőketerebesi múzeum kapcsán arra leteszem a nagyesküt, hogy a tárlatok hamarosan bővülnek majd, és én ahogy a Leczó Lacit ismerem kerül még oda egy s más a Fekete Kontinensről.
 A Bodrog VT stábját meg örökre a szívembe (meg a gyomromba) zártam mert én olyan finom dám, gím, és disznó vegyesgulyást még életemben nem ettem. No és azok a sörök..... Mit sörök egyenesen SÖRÖK....
U.I.: Nézzetek szét a Világjáró Magyar Vadászok facebook oldalán. Megéri.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Hegedűs Sándor - 2016. Augusztus 02. - 08:21:37
Szervusztok.

Őz iránt érdelőket várják szerettetel augusztus 24 én Bugyin tartandó Őz konferenciára.

http://omvk.hu/hirek/%C5%90zkonferencia-az-omvk-szervezeseben.html
üdv:HSanyi


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Thorx - 2017. Március 01. - 19:37:02
Sziasztok !

Gondoltam idén meglátogatnám a hétvégi nürnbergi IWA kiállítást. Azonban a kiállítás honlapján úgy olvasom (nem tudom jól értelmezem-e), hogy csak szakmai látogatók vehetnek részt rajta (Fachbesucher). Majd egy következő részben is írja, hogy mint magánszemély, vadász, vagy vadásztársaság tagja a kiállítás nem látogatható.
Tud erről nekem valaki bővebb információval szolgálni ?
Köszönöm:
Th.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: gzsolnay - 2017. Szeptember 22. - 14:20:40
Sziasztok,

Most hétvégén nemzetközi késkiállítás és vásár lesz a Lurdy házban
Na most ezt lehet, hogy a késes fórumba kéne írni  :St , de mégis csak szakmai rendezvény is egyben.  ;D

üdv  :Emel
Gábor


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Anti - 2017. Szeptember 22. - 15:20:52
Sziasztok,

Most hétvégén nemzetközi késkiállítás és vásár lesz a Lurdy házban
Na most ezt lehet, hogy a késes fórumba kéne írni  :St , de mégis csak szakmai rendezvény is egyben.  ;D

üdv  :Emel
Gábor
:Emel
 :OKO
Én megyek. ;)
 :WA


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2020. Október 13. - 21:43:06

 Sziasztok!  :Emel

  Nagyon régen nem írtak ide a topic-ba, próbálom megtörni a jeget!
 Hétvégén Kaszón jártunk a trófea szemlén, íme a képes beszámoló:

(https://up.picr.de/39642749vl.jpg)

(https://up.picr.de/39642752kt.jpg)

(https://up.picr.de/39642753ne.jpg)

(https://up.picr.de/39642754qv.jpg)

(https://up.picr.de/39642755od.jpg)

(https://up.picr.de/39642756bt.jpg)

(https://up.picr.de/39642757em.jpg)

(https://up.picr.de/39642758od.jpg)

(https://up.picr.de/39642759kk.jpg)

(https://up.picr.de/39642760it.jpg)

(https://up.picr.de/39642762pf.jpg)

(https://up.picr.de/39642763ia.jpg)

(https://up.picr.de/39642764au.jpg)

(https://up.picr.de/39642765jv.jpg)

(https://up.picr.de/39642766yk.jpg)

(https://up.picr.de/39642767xt.jpg)

(https://up.picr.de/39642768fy.jpg)

(https://up.picr.de/39642769ak.jpg)

(https://up.picr.de/39642770tk.jpg)

(https://up.picr.de/39642772mn.jpg)

(https://up.picr.de/39642773of.jpg)

(https://up.picr.de/39642774wh.jpg)

(https://up.picr.de/39642775sf.jpg)

(https://up.picr.de/39642777us.jpg)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Plank Csaba - 2020. Október 13. - 21:47:35

 Prihoda Judit festőművésznő által, néhány terítékre került bika életre kelt a festővásznon.

(https://up.picr.de/39642827ep.jpg)

(https://up.picr.de/39642828ty.jpg)

(https://up.picr.de/39642829ct.jpg)

(https://up.picr.de/39642830vq.jpg)

(https://up.picr.de/39642831hd.jpg)

(https://up.picr.de/39642832tp.jpg)

(https://up.picr.de/39642833im.jpg)


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2021. Március 10. - 09:33:34
https://www.youtube.com/watch?v=SAPfQwjXuOc&t=24s


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Corbett - 2021. Március 11. - 18:53:33
https://www.youtube.com/watch?v=SAPfQwjXuOc&t=24s

Remélem ez nem a vadászati világkiállítás valamelyik promó videója akar lenni.


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: Sakac - 2021. április 27. - 09:14:50
https://telex.hu/belfold/2021/04/27/vadaszati-vilagkiallitas-vadaszat-termeszetvedelem-egy-a-termeszettel


Cím: Re:Szakmai rendezvények
Írta: vegeza - 2021. Május 17. - 11:44:06
https://misz.hu/versenysite/zoltanlevente-vadaszijasz-emlekverseny-2021?fbclid=IwAR0NcfIPSMYKBKn1O7D47BQLdhBZmUkHgXfjmg76wuWgSkKMMqV95HYjsSg