Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 108   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Emlékezetes utánkeresések  (Megtekintve 304339 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #240 Dátum: 2011. Szeptember 06. - 14:30:35 »


 Szia Dani!
 Köszönöm a választ. Azért nem priviben írok mert másokat is érdekelhet a dolog. Szóval az én kis szuka tacsim valóban ezidáig a kezemalatt dolgozó 6 tacskó közül kimagaslóan a legjobb ! Mégis tudok sorolni a hibáiból. A dögön talált vadat nem ugatja nagy előszeretettel tépkedi ezért kizárólag vezetéken kerestetek. Ha a sebzett él azt a közelébe érve ugatással jelzi, A sebzettet leugatja akármekkora is az. A disznót ugatja, kitartóan fogja az özet nyifogó hangon üldözi. Élő sebzett szarvast még nem talált. Kilenc hónaposan volt az első igazi és eredményes keresése (kb.100m) egy általam lőtt érmes bika. Azóta amire lövést tettem vagy a vadásztársak hívtak és néhány órán belül indítottam Csipetkét és a vad néhány száz méteren belül feküdt az meg is lett. Ebböl is látszik hogy az esetek 90% -ban éjszaka keresek. Teljesen igazad van hogy ez egy nagy kan vs koca esetében nem veszélytelen. De mit lehet csinálni? ( Volt is egy-két meleg helyzetem )  Woest Rííí Egy dologban bizok -ha él ugatja. Kivéve a legutóbbi meleg helyzetet amikor szerintem megütötte a kan de szerencsére semmi baja nem esett. A bokor mozgása figyelmeztetett hogy itt a sebzett - a puskalámpát felkapcsoltam de már a feje ott is volt előttem 2-3 méterre . Mivel távcsőves puskával vadászom éjszaka oda lőtem csípőböl ahova a fénycsóva világított . Megúsztam a kutyát sem lőtem meg és se benne se bennem nem tett kárt a 117 kg.-os kan. S.Peti. Nagy szerencséd van hogy elsőre ilyen kutyát fogtál ki ! Van egy kanom is ami nagyon fogós de talán a hevessége miatt közel sem ilyen jó utánkereső. Volt hogy Csipetkének 4 hetesek voltak a kölykei ezért a kant vittem magammal. A 7x64 es műanyaghegyű Sako lövedék egész biztosan talált de vér  Nem szól szám. Kétszer indítottam a kutyát mindkétszer tévesztett. Hazamantem és a kiskutyák mellöl vittem ki a szukát ami 5 perc alatt megoldotta a feledatot. Egyetértek veled - itt az is segített hogy 2-3 óra eltelt és szépen megült a szag . A döglött ösztönös ugatása egyébként a tapasztaltabbak szerint is nagyon értékes tulajdonság megtanítani szinte lehetetlen.  Most megint jön egy kis szünet mert napokon belül új alom fog születni. Ma már nem is viszem magammal Csipikét.

Üdv Mindenkinek.
Aki kijut vadászni egy nagy kalappal Emelem a kapitális bikához!
Naplózva
w.simmons
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 329


« Új üzenet #241 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 23:33:21 »

Nincs senkinek valami jó bika utánkereséses története, szívesen olvasgatnám most! Nevet
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #242 Dátum: 2011. Október 17. - 15:35:03 »

Sajnos a bika keresés terén nem jeleskedtünk. Volt ugyan két keresésünk, és igazán nem rajtunk múlott, de egyik bika sem került meg. Tegnap délután volt viszont egy egyszerű keresésünk:

Délután fél kettőkor jött a hívás, hogy egy disznót kellene keresni. Nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot. Arra gondoltam, hogy talán kukoricaaratás közben sebezték a disznót, azért ez a szokatlan időpont.
A fél órával később aztán a helyszínre érve kiderült, hogy előző esti sebzésről van szó. Este semmit nem találtak, sőt még reggel sem. Délelőtt akadtak rá csak a vérre. A csapán haladva a disznó egy félkört leírva átvágott egy sűrű bokros részen, keresztezve két vízfolyást is. Két helyen megállt, annyi látszott a tenyérnyi csöpögő vérfoltokból. A vér elég sűrűn csepegett, jól követhető volt, de a rálövéstől úgy 8-900 méter távolságra a sebzett átváltott egy műúton, aminek a túloldalán már nem folytatták a keresést. A terület egyébként egy régi rekultivált szénbánya.
Nem láttam értelmét, hogy újra végig kússzunk az első szakaszon, ezért a műút túloldalán kezdtünk, ott ahol befejezték a keresést. Soma azonnal ráállt a mintegy 18 órás csapára. Én meg kesztyűvel felvértezve bebújtam a kökény-galagonya egyvelegből álló sűrűbe. Szerencsére csak egy 50 méteres kis folyosót kellett leküzdeni. Ott derékszögben csatlakoztunk egy keresztben haladó váltóra. Egy szimat balra és már kanyarodtunk is jobbra. Kellemes combig érő fűben sétáltunk előre. Közben folyamatosan volt vér. Csak az volt aggasztó, hogy lábszár magasságban, tehát elég alacsonyan és csak baloldalon, a belövés oldalán kente a disznó a vért. Eléggé sötét vér volt egyébként, persze már mindenhol felszáradva.
150 méter táján egy ipszilon alakú elágazáshoz értünk. Soma simán ment a jobb száron, de pár méter után átszökkent a bal szárra és igaza volt. Ott folytatódott a vércsapa. Beértünk egy ritkás akácosba, majd egy alkalmi földutat kereszteztünk. A disznó ott is csalt egy kicsit, mert nem egyenesen ment tovább, hanem az úton elment balra néhány métert, és ott lépett be a túloldali akácerdőbe. Az erdőben viszont nem vágott neki a domboldalnak, hanem balra kanyarodva az erdő szélével párhuzamosan haladt. Itt már sebágyakat is találtunk, hat helyen is megfeküdt a disznó. Néhol az volt az érzésem, hogy talán az orra is vérzik, mert bele-bele túrt az avarba és ott körben véres volt a lehullott akáclevél. A sebágyakban viszont egyértelműen látszott, hogy baloldalon a hasa van meglőve, sőt az egyikben gyufaszálnyi hájdarabot is találtam.
A disznó azon a részen már kereste a helyét. Jobbra-balra kanyarogva haladt, de valószínű a ritka aljnövényzet miatt minden sebágyból felkelt. 5-600 méternél kikanyarodott az erdőből és ismét kereszteztük az előbb említett utat. Innen már nem nagyon cifrázta. Ment egyenesen mindenen keresztül. Átment egy fekete, süppedős porkupacon. Mint később kiderült, szénpor volt. Soma jól prüszkölt tőle, de igen erős iramban haladt, nagyon nagy kedve volt keresni, nem zavarta a dolog. Továbbra is találtam időnként vért, ami megerősített abban, hogy jó irányba haladtunk. Nemsokára következett egy balos derékszögű törés, majd kereszteztünk egy árkot és egy kis rétet. Újabb szénporos placc következett. Ez volt vagy 50 méter átmérőjű. Akár egy cirkuszi porond, ahol a szarvasok, disznók és rókák az est sztárvendégei. Soma elballagott a porond közepéig, majd jobbra kanyarodva sorra vette a váltókat. Szépen körbekerültünk a szénpor szélén. Egy helyen megtorpant, de csak egy döglött pocok volt az, szimatolt tovább. Éppen körbekerültük, amikor az egyik váltón belépett a fűbe és ismét találtam vért. Onnan még 30 métert mentünk, amikor egy kis csatornához értünk. Soma bele is vetette magát, de mivel elég mélynek tűnt a víz, visszahívtam. Gondoltam megvárom a „koronát” és megbeszéljük, hol menjük át. A disznó nyomát sehol nem láttam a vízparton.
Amíg odaértek a kísérőim Somát nyugtatgattam, közben a túlpartot méregettem. Éppen velünk szemben megütötte a szemem egy földkupac, amiről kis szemlélődés után kiderült, hogy a disznó az. Annyi ereje volt, hogy a vízen átkelt, de a túlparton el is dőlt. Néhány méterrel feljebb a víz jóval keskenyebb volt, ott mentünk át a túloldalra és végre Soma birtokba vehette a kis kancsit. A lövedék alacsonyan érte a hasát, és alul ökölnyi lyukat tépve teljesen kinyitotta a hasüreget.


Naplózva

Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 4589



« Új üzenet #243 Dátum: 2011. Október 17. - 15:59:59 »

Tegnap délután volt viszont egy egyszerű keresésünk:


 Igen
Ügyesek vagytok, hogy ez Nektek egyszerű keresésnek számít!
Naplózva
Hegedűs Sándor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1467


« Új üzenet #244 Dátum: 2011. Október 17. - 19:33:21 »

Szia Dani Barátom.
Látod meg tört a jég és egy szép tartalmas munkát csináltatok meg Somával.Gratulálok hozzá Emelem
A disznót akkor már kimúlva találtad meg ,ha jól értem.Nem fülled be ?
Üdv:HSanyi
Naplózva
RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #245 Dátum: 2011. Október 18. - 08:55:26 »

Gratulálok Dani és Soma! Emelem
Ügyesek vagytok! Igen
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #246 Dátum: 2011. Október 18. - 10:42:52 »

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt. Ez valóban elég sima "ügy" volt. Kevesebb mint 20 percig tartott és kerek 1000m volt. A disznónak szerencsére semmi baj nem lett, köszönhető a hűvös időnek és valószínűleg a hasán tátongó jókora nyílásnak. Valószínű egyébként, hogy valamikor reggel múlt ki.

Üdv
Dani
Naplózva

Stefi
Vendég
« Új üzenet #247 Dátum: 2011. Október 19. - 08:10:38 »


 Dani,Soma !  Emelem Gratulálok nem volt ez azért olyan egyszerű. Én a Csipetkével tartok a másnapi utánkereséstől (nem ahoz van szokva) de néha van ilyen is és azt figyeltem meg hogy a gyomorlövött nyomán még akkor is nagyon jól megy. Nyilván ez "bukhallósabb" azért.  Üdv  Stefi    (köszönöm a telefonszámot)   Emelem
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #248 Dátum: 2011. Október 20. - 12:22:25 »

Dani,Soma !  Emelem Gratulálok nem volt ez azért olyan egyszerű. Én a Csipetkével tartok a másnapi utánkereséstől (nem ahoz van szokva) de néha van ilyen is és azt figyeltem meg hogy a gyomorlövött nyomán még akkor is nagyon jól megy. Nyilván ez "bukhallósabb" azért.  Üdv  Stefi    (köszönöm a telefonszámot)   Emelem

 Emelem
Naplózva

Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #249 Dátum: 2011. Október 20. - 15:53:35 »

 Igen Igen Emelem Emelem
Naplózva

Üdv End
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #250 Dátum: 2011. Október 24. - 12:24:49 »

Sziasztok!

Azért nem maradtunk "bika nélkül" az idén. Íme egy kellemes kis keresés.

Kicsi kutya, kicsi bika, kicsi munka. Vigyorog

Az esti telefonhívás alapján elég nehéz keresésre számítottam, de szerencsére nem úgy történt…
Egy vadföld sarkán lőttek rá a bikára. A keresés során csak néhány csepp világos piros vér volt. Egy helyen mintha kicsit habos lett volna. Mivel csak harminc méterig jutottak a néhány csepp vért követve, értesítették a hivatásos vadászt, aki szólt nekem. Tanácsomra abbahagyták a nyomozást, és ellenkező irányban elmentek haza, hogy reggel együtt folytassuk majd a keresést.
Aztán a helyszínre érve kellemes meglepetések értek. A sebző, vagyis elejtő pontosan el tudta mondani, hogy miként esett a lövés, melyik oldalát lőtte a bikának, merre ment el, és a többi. Szóval a bika a lövésre kirúgott, majd zörögve elrobogott az erdőben a szemben lévő domboldalon, ahol egy erős törést követően, mintha összeesett volna. Sőt, mintha ki is fújta volna az utolsó párát. Ez igazán jó hír volt, de a sebző tel volt kétségekkel.
Reggel fél nyolc felé a tetthelyen voltunk. A rálövés helyén semmit nem találtunk. Aztán a szépen megjelölt vércseppeket megszemlélve kiderült, hogy nem is olyan világos az a vér. Soma szépen felvette a csapát, és határozottan elindult. Onnantól mi sem találtunk vért, de alig haladtunk vagy száz métert, amikor az akác szálerdőben egy világos folt ütötte meg a szemem messze előttünk. A bika oldalára dőlve várta, hogy megtaláljuk. Odahívtam a sebzőt, hagy menjen ő először a bikájához, Somát pedig lecsatoltam, hogy vegye birtokba ő is a zsákmányt. Nagy volt az öröm. Idén először találkoztam olyan vadásszal, aki töretet adott a kutyámnak!
A vezeték munka százötven méter lehetett. A bikát hátul érte a lövés, de szerencsésen elől, valószínűleg a tüdő csúcsát érve, a lapockánál távozott a lövedék. Ha este felugrasztják, biztosan mehettünk volna utána még elég sokat.

Üdv, Dani


Naplózva

RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #251 Dátum: 2011. Október 24. - 12:28:47 »

Azért kijár nektek a gratuláció! Igen Emelem
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #252 Dátum: 2011. Október 24. - 12:31:05 »

Azért nem maradtunk "bika nélkül" az idén. Íme egy kellemes kis keresés.

Kicsi kutya, kicsi bika, kicsi munka. Vigyorog

De azért nagy öröm! Gratulálok!  Igen  Emelem 

A vadásznak is kijár egy:  Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #253 Dátum: 2011. Október 24. - 14:27:03 »

Gratulálok Nektek, Dani! Igen Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Silvestris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 734



« Új üzenet #254 Dátum: 2011. Október 24. - 18:16:36 »

Gratulálok Dani!  Igen

 Emelem
Naplózva

Erdő az én templomom...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 108   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: